Şimdi Ara

AB'den göçmenleri 'sınır dışı etme' adımı: 7 ülkenin vatandaşları için süreç hızlandırılacak

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
3
Cevap
0
Favori
106
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • AB'den göçmenleri 'sınır dışı etme' adımı: 7 ülkenin vatandaşları için süreç hızlandırılacak

    Avrupa Birliği (AB), göç yönetimi politikalarında yeni bir adım atarak yedi ülkeyi "güvenli ülke" listesine ekledi. AB açıklamasında; Kosova, Bangladeş, Kolombiya, Mısır, Hindistan, Fas ve Tunus'un listeye dahil edildiği duyuruldu. Bu kararla, söz konusu ülkelerden gelen vatandaşların AB ülkelerinde sığınma taleplerinin kabul edilmesi zorlaşacak.


    "Güvenli ülke" kategorisine alınan devletlerin vatandaşları, AB ülkelerine yapacakları sığınma başvurularında daha sıkı incelemeyle karşılaşacak. Yetkililer, uygulamanın özellikle temel insan hakları ihlallerinin bulunmadığı ve güvenli kabul edilen ülkelerden gelen başvuruların hızla reddedilmesine olanak tanıyacağını kaydetti. AB Komisyonu, kararın göçmenlerin geri dönüş süreçlerini hızlandırarak üye ülkelerdeki idari yükü hafifleteceğini bildirdi.


    AB Göç Komiseri Magnus Brunner, listeye alınan ülkelerin vatandaşları için geri dönüş süreçlerinin kolaylaştırılacağını belirterek, şu ifadeleri kullandı:


    "Birçok üye devlet, önemli sayıda sığınma başvurusunun birikmesiyle ilgili sorunlar yaşıyor. Bu nedenle, sığınma başvurularına dair kararları hızlandırmak için şu anda yapabileceğimiz her şey kritik önem taşıyor."


    GÜVENLİ ÜLKE UYGULAMASI BAŞARILI OLACAK MI?


    Euractiv'in uygulamaya ilişkin yayımladığı analize göre, uzmanlar, listedeki ülkelerin kendi vatandaşlarını geri kabul konusunda isteksiz davranabileceğine dikkat çekti. AB'nin diplomatik ve ekonomik baskı uygulamadığı durumlarda, sınır dışı edilen göçmenlerin kabul sürecinin sorunlu olabileceğinin altı çizildi.


    Analizde, AB'nin kuruluş döneminde benimsediği "çeşitlilikte birlik" vizyonu, göç politikalarında ciddi bir dönüşüm geçirdiği savunuldu. Euractiv, "On yıllardır sürdürülen açık kapı politikaları yerini, halkın artan endişelerini yansıtan daha katı önlemlere bırakıyor" ifadelerini kullandı. Brüksel bürokratlarının bu yeni yaklaşımı, kitlesel göçün istikrarsızlaştırıcı etkilerine karşı bir tepki olarak değerlendirildi.


    AB sınır ajansı Frontex ise, 2025'in ilk üç ayında Avrupa'ya düzensiz göçün yüzde 30 oranında azaldığını duyurdu.


    Hürriyet




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi NeoNesil2025 -- 16 Nisan 2025; 18:22:7 >







  • yine ucuz liberal sol politikası :D


    ilk etapta 17 000 Türk gönderilecekmiş. neden arap , zenci, afgan değil de Türk?



    Bu sorum buranın LİBERAL SOLCU kitlesine? Hani Alamanya sizi kırmızı halı ile karşılayacak sanan kitle? Yahu ölü taklidi yapmayı bırakacak mısınız? :)

  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
    
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.