|
AB, Çinli BYD, Geely ve SAIC’i soruşturacak: Ek gümrük vergisi gelebilir
-
-
Araştıyor=Uydurulmaya Çalışılıyor.
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >_____________________________ -
Kendikilerine teşvik vermek yerine ucuza taş koymak...
Aklı Türklerden almışlar belli :D
-
akpye 50 ton laf edip, "evroba özghür, özghür bazar yeghenım" diyen sol akıllı arkadaşlarımızın yorumlarını merak ediyorum.
_____________________________ -
en ucuz araçtan %120 vergi alan, binilecek elektrikli aractan da 40bin mtv alan akp mi?
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >_____________________________ -
AKP den öncede vardı. AKP daha da yükseltti. Devam yani
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >_____________________________ -
Bu iş olur ama diledikleri / istedikleri kadar kolay olmaz...
Çin nin dünya ekonomisindeki yeri ve büyüklüğü artık inkar Edilemez.
Çin ürünlerine konulan her ek vergi bir şekilde bu ülkelerin mallarına da çin tarafından konulacaktir.
Biz ek vergiyi hemen koyarız ki koyduk (Çine ne satıyoruz ne alıyoruz denge çok bozuk) . Ama adamlar bu kadar kolay yapamaz ki zaten kılıfına uydurmak, kendilerine zararı ne olacak tespit etmek ve olası negatif sonuçları ön görebilmek için dikkatli adım atmaya çalışıyorlar.
Ayrıca AB de özellikle balkan ülkelerinde dışarıdan gelecek yatırıma deli gibi ihtiyaç duyan ülkeler var. Çin devleti desteği bu ülkelere yatırım yapmak için kullanır yine bir şekilde üretim maliyetleri geri çeker.
Nitekim byd Macaristan da fabrikayı kuruyor...
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi True_Sun -- 14 Ocak 2024; 1:27:8 >
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >_____________________________ Birisi bana 'Napıyorsun' diyince, kısık bir sesle 'Hiç' diyorum.
Kimse anlamıyor;
H'ayatın İ'çinden Ç'ıkamıyorum.
"Yüreğin, kadını erkeği yoktur. Bi mert olanı vardır, bir de namert olanı"...
-
Aklı başında her ülke kendi markalarını koruyarak ekonomik dengesini sağlama yoluna gider. Türkiye'de TOGG için konulan vergi Almanya'da vw, bmw ve mercedes için, Fransa'da Peugeout, Renault ve Citroen için, İtalya'da Fiat grubu için vs gelecektir.
Ne Avrupa'da ne de Dünya'nın başka bir yerinde serbest ekonomi diye kendi markalarını batıracak, ekonomi dengesini bozacak bir ticarete izin verilmez.
Eşitlik, özgürlük, serbestlik diye romantik söylemlere bakmayın Dünya'da uygulanmakta olan ekonomik düzen büyük ülkelerin küçük ve zayıf ülkeleri sömürmesi üzerine kurulmuştur.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >_____________________________ Civic Executive+ 1.5 182 Ps (Fe1)
“21. yüzyılın câhilleri, okuma yazma bilmeyenler değil; yanlış öğrendiklerini unutamayan, yeniden öğrenmeye, değişime ve dönüşüme açık olmayanlar olacaktır.”
– Alvin Toffler -
Kendi üreticilerine deli gibi teşvik veriyorlar, yine olmuyor.. Çin ile elektrikli otomobil maliyeti konusunda asla rekabet edemiyorlar.
olmayınca da dediğiniz gibi taş koymaya çalışıyorlar mecburen. devletin destek verip vermemesi normalde Çin'in iç pazarını ilgilendiren bir hukuki mevzu ama AB bir yol bulup bunu kendi pazarları için de haksız rekabet kapsamına almak istiyor.
80'ler sonu 90'lar başı japon oto endüstrisinin zirve döneminde de benzer yaptırımlar gelmiş Ab'den. ek vergiler düzenlemeler geldi, belli ithalat adetlerinin üstüne fabrika kurma zorunluluğu geldi falan filan benzer işler.. ha bu kez kendileri ettiler kendileri buldular ayrı konu.. endüstri hazır değilken bu kadar erken elektrikli otomobillere geçmek istersen, kendi geleneksel otomobil üretim avantajını yok edersen gelir elin adamı çöker böyle pazarına.
Euro 5/6 dayatırken bütün AB'nin yüzü gülüyordu ama :D Yine o içten yanmalı motorların AR-GE'sini yapanlar Japonlar oldu. Avrupalılar EV'ye geçti, rezilliğe bak. Haberlerde görüyorum birkaç kişi Superb'ini falan satıp BYD araçlara geçtiği için çok memnun ondan şimdi başladı herhalde bu kadar Çinli firmaları darlama
_____________________________ YOLO -
Lafı uzatmayıp "Çinli markalarla rekabet etmeye g.tümüz yemiyor" deyin.
Togg gelio toggg alıyınızı a… koyacak bekleyin yaparsa reis yapar , sokarimatsu yaparsa onuda reis yaparrr.. nokta
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >_____________________________ -
Elma ile armutu karıştırmayın...
Türkiye'nin Çin ile ihracatından fazla ithalatı olduğu için artırılan gümrük vergileri hep işimize geliyor.
Ama büyük büyük Avrupalı üreticiler Çin'e sadece otomotiv değil belki yüzbinlerce kalemde ihracat yapıyorlar. Bu nedenle yukarıda arkadaşın dediği gibi kılıfına uydurmak şart.
Biz Çin'e yılda 100.000 adet Togg satıyor olsaydık o %40 ilave vergiyi şak diye koyamazdık.
togg un fiyati sanki türkiyede diger elektrikli üreticilerden dahami ucuz :)))
-
türkiyede mdf ve hdf ve sunta üretimi yapiliyor,kocaman fabrikalar var mesela kastamonu entegre,yildiz entegre vs vs cinlilerde ayni ürünleri üretiyor ama cinden avrupaya gitmesi 2 veya 3 ayi buluyor,türkiyeden ise 1 ila 3 haftada gönderiliyor ve fiyat olarak cinlilerle ayni,cinin tek desavantaji,uzak olmasi..cin her üründe rekabet eder diye bir sey yok bazi ürünlerde rekabet edebiliyor diger ürünlerde mesafe uzak oldugu icin pek tercih edilmiyor..
-
senin haberin varmi,avrupada sagci olan türkler gomunist partilere veriyor oylarini,söyle bakayim senin onlardan farkin varmi :)))
-
cinli elektrik üreten firmalar devlet destegi ile ise ozaman avrupali onu dur der,unutma amerikada bile bir zamanlar standart oil vardi,tekellesiyor diye birden cok petrol sirketlerine böldüler,cindeki araba üreticilerine parasal destek veriyorsa rekabet edsinler diye ,ozaman,o sirketler bir nevi tekellesmis duruma giriyorlar ve buna hic bir avrupa ülkesi izin vermez
-
az ülke gündeminde dolaş kardeş. anlarsın kime oy verdiğimi.
gardas yazilarin yeterince belli ediyor ama unutma gardas, senin türün malesef oynak bir tür, sabit olmadigin icin sana yazdim...
gardaş onayan sensindir. gözünü oynatmadan direkt bakarsan görürüsün ...
|
|
Kendikilerine teşvik vermek yerine ucuza taş koymak...
Aklı Türklerden almışlar belli :D |
|
en ucuz araçtan %120 vergi alan, binilecek elektrikli aractan da 40bin mtv alan akp mi? |
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X

Yeni Kayıt

Konudaki Resimler

kullanıcısına yanıt
kullanıcısına yanıt
kullanıcısına yanıt
kullanıcısına yanıt