Şimdi Ara

AB bizi oyalıyor diyenler gelsin

Bu Konudaki Kullanıcılar:
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
20
Cevap
0
Favori
455
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
12 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Bunu gerçekten ciddi olarak mı söylüyorsunuz? Bu ülkenin AB'ye alınmama sebebi sizce AB'nin şartlarına ulaşamamış olması değil mi yani?

    Daha 2 gün önce 79 milyon kişiyi ve 784 bin km2 alanı meşgul eden gündem maddesi: 12 yaşında rızası olan "küçük" evlensin, kocası hapisteyse geriye yönelik düzenlemeyle çıksın.

    Ülke ekonomi, sanayi, bilim, eğitim ve özellikle de insan hakları ile özgürlükleri gibi konularda yerlerdeyken siz AB olsanız Türkiye'yi alır mısınız aranıza?

    Ben almam açıkça söylüyorum. Şu an bizi birliğe alsalar Türk insanı da buna ayak uyduramaz. Vize kalkınca zaten 79 milyon işgal eder orayı. Adamlar da bunu düşünüyorlar. Kültürel olarak bile hazır değiliz. Hala çocuk evliliği tartışması yapan ülkeyiz biz.

    Ama hala girememiş bile olsak AB'nin bize kattığı şeyler var. Ticari ilişkiler açısından faydalarını görüyoruz. AİHM gibi insani yönden faydaları da var.

    Ama bazı arkadaşlar son zamanlarda gaza geldiler. AB'yi bırakalım bizi oyalıyor diyorlar. Gerçekten Avrupa'nın bizi kıskandığını, ekonomimizin ve ülkemizin yaşanabilirlik endeksinin çok yüksek olduğunu düşünüyorlar.

    Anlayın artık dostlar biz süper güç falan değiliz. Yahu ben de bu ülkenin vatandaşıyım neden istemeyeyim dünyayı dize getirmeyi? Neden istemeyeyim Avrupa ya da Amerika güdümünde olmak yerine ekonomik ve siyasi anlamda bağımsız olabilmeyi?

    Elbette istiyorum ama sizin dediğiniz gibi olmuyor. Süper gücüz başımızdaki adam dünya lideri dediğimizde olmuyor. Keşke olsa.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >



  • Şu an bile 2 ülkede Opesrasyon yapıyoruz çatır çatır tüm Dünya'yı karşımıza alıp.Türkler yayılmacı millettir tırsıyorlar tamamen güçlenmemizden.Türkiye'nin şu anki dik duruşundan güç alan çok mazlum insan var Dünya'da.Allah bizimle hepsinin hakkından gelicez.
  • Ortadoğu bataklığındaki gündem maddeleri din, evlilik, taciz-tecavüz ile dolu diğer ülkeler gibi olmayı bıraktığımız zaman hala bizi almıyorlarsa o zaman oyalıyorlardır.

    Biz bilim ve teknoloji üretmeye başladığımızda almıyorlarsa o zaman oyalıyorlardır.

    Biz eğitim ve refah seviyesini, insan hak ve özgürlüklerini yükseltip arttırdığımızda hala almıyorlarsa o zaman oyalıyorlardır.

    Her alanda AB'ye uyumsuz olup bizi oyalıyorlar, almıyorlar demek boş bir iddiadır.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: gohardorgohome

    Şu an bile 2 ülkede Opesrasyon yapıyoruz çatır çatır tüm Dünya'yı karşımıza alıp.Türkler yayılmacı millettir tırsıyorlar tamamen güçlenmemizden.Türkiye'nin şu anki dik duruşundan güç alan çok mazlum insan var Dünya'da.Allah bizimle hepsinin hakkından gelicez.

    nerden biliyon gidip konuştunmu mazlumlarla bence bütün dünya lan nası iteledik 3 milyon ne olduğu belli olmayanı diye gülüyor
  • ab bizi hiç bir zaman almaz neden onların düzenini bozarız bu sebeple kimse zevkli ıslak rüyalar görmesin

    şangay beşlisi hindistan üçlüsü felan paklar bizi ancak davul dengi dengine geri kalmış ülkeyiz
  • Alsalardı 1923te alırlardı. Hem modern hem savunması güçlü bir ülke. Amaçları farklı aslında.
  • Almazlarsa almasınlar ne uzattınız şu Ab'yi arkadaş.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: gohardorgohome

    Şu an bile 2 ülkede Opesrasyon yapıyoruz çatır çatır tüm Dünya'yı karşımıza alıp.Türkler yayılmacı millettir tırsıyorlar tamamen güçlenmemizden.Türkiye'nin şu anki dik duruşundan güç alan çok mazlum insan var Dünya'da.Allah bizimle hepsinin hakkından gelicez.

    Ben askeri gücümüzden ya da bölgesel güç olmamızdan bahsetmiyorum hocam. Konumumuz ve askeri kuvvetimiz yönleriyle öneme sahibiz ve ön plana da çıkabiliyoruz.

    Benim daha çok vurguladığım diğer alanlarda AB seviyesinden çok uzaktayız. Şimdi uzaksak uzağız AB'ye mi hesap vereceğiz ya da biz onlara değil onlar bize benzesin gibi şeyler düşünüp söyleyenler de elbet çıkar.

    Ama insan haklarında, insani ilişkilerde, özgürlüklerde bile geriyiz. Halk da eğitimsiz ve farklı görüşlere kapalı, sabit fikirli.

    Cahilliğin iyi görüldüğü bir dönemdeyiz şu anda. Cahil insandan zarar gelmez Allah okumuşların şerrinden korusun diyen insanların olduğu ve bu insanların milyonlarca destekçisi olduğu bir dönemdeyiz.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • kardeş nasıl ülkeleri karşımıza alıp 2 ülkede harekat yapıyoruz... Fırat kalkanı başlamadan önce rusya ve abd haberdar edildi...böyle bağımsızlık mı olur
  • Oyalıyor tabi.

    Terör örgütlerine terör örgütü demeyen adamlara çıkıpta haklımı diyorsun?

    Gerçi şuraya türlü türlü adam geliyor ne idüğü belirsiz görki başlığı açan kimin fake hesabı.

    Noldu ekşi sarmıyor mu da artık donanımhabere takılır oldunuz
  • Doğru türbe kaçırmıştık
  • ingiltere'nin brexit sonucundan sonra istifa eden david cameron'un çok güzel bir sözü var: "türkiye 3000 yılında ab'ye anca girer."

    ben pek umutlu değilim. ama ne olursa olsun ab ile bağımızı koparmamamız gerektiğini düşünüyorum. ab ile bürokratik bağ koptuğu an bu ülke islam imparatorluğuna dönüşür.
  • Biz ancak arap birliğine gireriz.

    https://tr.wikipedia.org/wiki/Arap_Birli%C4%9Fi
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Tugrul_512bit

    Alsalardı 1923te alırlardı. Hem modern hem savunması güçlü bir ülke. Amaçları farklı aslında.

    Evet... Avrupa Birliği 1 Kasım 1993'de kurulduğu için çok mantıklı

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Tugrul_512bit kullanıcısına yanıt

    Kurulmadan alınmamamız çok ayıp oldu gerçekten ah şu avrupa.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Avrupa birliğinin amacı hristiyan birliği falan değildir, en ufak alaksı yoktur. AVrupa birliği hristiyan olmayanlara karşıdır diyen kişiyle tartışmaya girmeden uzaklaşın. Avrupa birliği dediğiniz şey yalnız ve yalnız Almanya'dır. Almanların en büyük ideali imparatorluklarını ve nüfuz alanlarını büyükmekti baktı ilk 3 reichta bunu savaşla yapamıyorlar hep sonuç hüsran bu seferde politik olarak nüfuz edelim dediler ve Avrupa birliğini kurdular. Bu birliğin en büyük kurulma amacı Rusları doğu avrupadan atmaktır çünkü savaşla atamadılar bakınız 2. dünya savaşı. Bugün Almanya dünyada en iyi siyaset bilen ülkelerden biridir bugüne bugün doğu avrupada sırbistan hariç herkes alman nüfuzu altında. Sırbistanın avrupa birliğine girememe sebebide tarihsel olarak rus yanlısı olmasıdır. Türkiye abye müslüman olduğu için falan değil mantıksal sebeplerden dolayı alınmıyor. Biz daha çocuk evliliğini türbanı şeriatı tartışırken abye girince şengen vizesi imkanı doğunca bütün cahil gereksiz nüfuz avrupaya akacak bunun için abye türkiyeyi almıyorlar. Türkiye akla, bilime dayanan bir ülke olsaydı şüphesiz abye alırlardı.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Gök Gürültüsü

    Biz ancak arap birliğine gireriz.

    https://tr.wikipedia.org/wiki/Arap_Birli%C4%9Fi


    Siz Arap değilsiniz derler oraya da almazlar
  • Oyalamak ne ki ? Belçika'da Almanya'da terör örgütleri standlar açıyor, çadırlar kuruyor ses çıkarmıyorlar. Doğuda yakalanan teröristlerin bir çoğu Avrupalı çıktı. Bu adamlar bize ölümüne düşman. Hiçbir zaman AB'ye alınmayacağız.
  • Yolsuzlugu unutmusun? Mesela son turklere vize konusundaki en onemli madde. Bizde hic bahsedilmiyor. Avrupa her harcanan paranin kontrolunu istiyor. Biz ise bu sizi ilgilendirmez diyoruz.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.