Şimdi Ara

AA, AF ve HDR ne işe yarar? (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
42
Cevap
0
Favori
10.813
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • xfx 7600gt xxx edition aldım, test drive unlimited 1024*768 de high ayarlarda hdr kapalı iken 45-50 fps iken hdr yi açınca 20-25 civarına düşüyor. Bu düşüş çok fazla değil mi? Mesela 8600gt sonicte falan hdr açılınca da bu kadar çok mu fps düşüyor?

bir de test drive unlimited da bu ekran kartıyla aa veremiyorum, ekran kartı mı desteklemiyor ki, nedendir?
  • güzel çalışma olmuş eline sağlık
  • quote:

Orjinalden alıntı: guduk68

bir de test drive unlimited da bu ekran kartıyla aa veremiyorum, ekran kartı mı desteklemiyor ki, nedendir?

GeForce 7, SM3 HDR + yumuşatma açamıyor.

HDR'yi açtıysanız bu sebeple yumuşatma etkili olmamıştır.

Normâlde, 7600'ler yumuşatma açıyorlar.
  • anladım, hdr yi kapayınca aa yı açtı. Fakat hdr nin açılışı oyunu baya etkiliyor. Test drive unlimited'da xfx 7600gt xxx ekran kartı ile aldığım değerler:

1024*768 high detayda hdr kapalı aa kapalı ------50fps civarı
    1024*768 high detayda hdr kapalı aa 4x ----------35-40fps civarı
    1024*768 high detayda hdr açık aa kapalı---------20-25fps civarı

Bu hdr nerdeyse fps nin yarısını yiyor, yeni çıkan ekran kartlarında(8 serisinde) da bu kadar çok mu fps düşüyor?
  • quote:

Orjinalden alıntı: guduk68

anladım, hdr yi kapayınca aa yı açtı. Fakat hdr nin açılışı oyunu baya etkiliyor. Test drive unlimited'da xfx 7600gt xxx ekran kartı ile aldığım değerler:

1024*768 high detayda hdr kapalı aa kapalı ------50fps civarı
    1024*768 high detayda hdr kapalı aa 4x ----------35-40fps civarı
    1024*768 high detayda hdr açık aa kapalı---------20-25fps civarı

Bu hdr nerdeyse fps nin yarısını yiyor, yeni çıkan ekran kartlarında(8 serisinde) da bu kadar çok mu fps düşüyor?

8800 serisinde istediğin kadar hdr ve aa aç performans düşmez yanlız sisteminde kuvvetli olması lazım core2duo işlemci falan sonra 7600gt 128bit lik bir kart 8800 deki sp ler 7600 dekinin 8 katı hemde unified shader sen düşün artık

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Cpt. Miller -- 21 Ekim 2007; 12:59:36 >
  • tuğer arkadaşımız fazlasıyla iyi örnekler vermiş

antialliasing ve hdr olmadan oynamak bana işknece

birde hdr özelliği airborn moh ta çok güzel düğmeler parlıyor mesela

ayrıca gost recon da karanlık bir ortama girince karanlığa gözün alışması gibi aydınlanıyor

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi OguzhanKeskinbalta -- 24 Ekim 2007; 0:59:42 >
  • tuger hocam

eline saglık.çok güzel açıklamıssın.
    aa , af nin bukadar etkili olacagına inanmıyordum ama gercekten bakınca çok etkisi varmış , oyunun esaszevkini getiriyor resmen
  • 320MB MSI 8800GTS var sistemimde. Ayrıca MSI K8N Diamond socket 939 anakart üzerinde çift çekirdekli OPTERON 170 2000@2500MHz X2 işlemci ve 2x1GB OCZ DDR500 Paltinum Ed Dual Kit. 2 sorum olacak:
    1- Şu HDR nVidia kontrol panelden mi açılıyor? Ben böyle bir ayara rastlamadım da. Yoksa oyunun grafik ayarlarından mı açılıyor. Call of Juarez, FEAR, Gears of War, FarCry, Comdemned Criminal Origins, Splinter Cell Pandora Tomorrow gibi oyunlarda da böyel bir ayara rastlamadım.
    2- HDR'nin nereden açıldığını öğrendikten sonra açıp deneyeceğim de, acaba belirttiğim sistemde oyunlarda fazla performans düşüşü yaratır mı sizce?
  • paylaşım için teşekkürler tuğer
    anlaşılır ve detaylı bir açıklama
  • Tuğer çok teşekkürler. AA-AF ve HDR'siz oyun oyun gibi olmaz. Özellikle düşük çözünürlük, 1280 gibi, AA mutlaka gerekli.
  • Şu HDR nVidia kontrol panelden mi açılıyor? Ben böyle bir ayara rastlamadım da. Yoksa oyunun grafik ayarlarından mı açılıyor. Call of Juarez, FEAR, Gears of War, FarCry, Comdemned Criminal Origins, Splinter Cell Pandora Tomorrow gibi oyunlarda da böyel bir ayara rastlamadım.
  • bunlar açınca çok güzel oluyor oyunlar kartınız destekliyorsa mutlaka bi şekilde full açın
  • quote:

Orjinalden alıntı: BRAVEHEART11

Şu HDR nVidia kontrol panelden mi açılıyor? Ben böyle bir ayara rastlamadım da. Yoksa oyunun grafik ayarlarından mı açılıyor. Call of Juarez, FEAR, Gears of War, FarCry, Comdemned Criminal Origins, Splinter Cell Pandora Tomorrow gibi oyunlarda da böyel bir ayara rastlamadım.

Oyunun içinden açılıyor. graphic options advanced settingslerde şayet menüde varsa rastlarsın
  • tuğer hocam ellerine sağlık.olaya noktayı koymuşsun.
  • ellerine sağlık hocam
  • HDR siz AA sız oyun oynamıyorum.. ama bunları açıp yüksek kalite oyun oynamak istiyorum derseniz bu cebinizde büyük bir delik açabilir.. 8800gt + e21xx@3ghz oc + 2gb ram kombinasyonu altında pek çok oyunu full detail oynarsınız..
  • Rica ederim.

@BRAVEHEART11

@Ailkem'in dediği gibi, oyun içinden açılan bir ayar.

HDR, biraz sıradan duruma geldiği için oyun ayarları içinde ismini görmeyebiliyoruz artık. Meselâ Crysis'te HDR'nin alâsı var, ama oyun içinde ayrıca bir ayar olarak yer almıyor (yaptığınız ayarlara bağlı olarak HDR'nin durumu değişiyor).

Saydığınız oyunların çoğunu bilmiyorum.

FEAR'da HDR efekti yok. FarCry için en az 1.3 yaması kurulmalı (1.4'ü kurun) ve oyun içindeki özel dosyadan ayarı yapılmalı.
  • Bugün de Half Life 2'yi kurdum AMA bunda da HDR ayarı yok. Sanırım HL2 Episode 1 versiyonunda vardı bu ayar bendeki düz HalfLife2.
    HDR ayarı göremediğim oyunlar:
    Call of Juarez, FEAR, Gears of War, FarCry, HalfLife2, Doom3, Quake4, Comdemned Criminal Origins, Splinter Cell Pandora Tomorrow.

Ben zamanında bu ayar sadece ATi ekran kartlarında vardı diye hatırlıyorum ya da o zamanlar ATi ekran kartları nVidia'ya göre daha performanslıydı da HDR açıldığında fazla performans kaybı olmuyordu. Bunun gibi bir durumdu.
  • Teşekkürler Tuğer...

Bu konu üst konu olarak kalmalı. Ayrıca AA, AF ve HDR nin Ati ve Nvidia kartlardaki performans kayıplarına etkileri de anlatılırsa daha iyi olur.

Mesela Ati-AA, Nvidia-AF başarımında önde gibi bir söylenti var. Orta sınıf, 8800 gt ve hd3870 gibi kartlarla performans testleri gözümüzün önünde olmalı.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Fallout -- 5 Nisan 2008; 16:07:38 >
  • 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.