Şifremi/Kullanıcı Adımı Unuttum
Bağlan Google+ ile Bağlan Facebook ile Bağlan
Şimdi Ara

a8v deluxe çıldırttı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir Kullanıcı, 1 Masaüstü Kullanıcı
5
Cevap
0
Favori
366
Tıklama
Cevapla
Tüm Forumlar >> Donanım / Hardware >> Teknik Yardım >> a8v deluxe çıldırttı
Sayfaya Git:
Sayfa:
1
Giriş
Mesaj
  • Yüzbaşı
    294 Mesaj
    YENİ BİR SİSTEM TOPLADIM:asus a8v deluxe anakart,amd 3000+ soket 939 işlemci,samsung 120 gb sata harddisk,asus 9550 ge td ekran kartı kingston 512 mb ddr400 ram,asus cd-rw,feel hurricane kasa,philips 17'' real flat monitör.
    Doğrusu bu sistemi toplamak için çok uğraştım bazı parçaları farklı yerlerden aldım özellikle amd 3000+ 939 işlemciyi bulmak çok zor oldu. Son parçayıda alıp eve geldiğimde doğrusu bayağı heycanlanmıştım tüm parçaları birleştirip prize taktım bilgisayar açılmadı birdaha denedim yine açılmadı tüm parçaları takıp çıkardım olmuyordu en sonunda ramı farklı bir slota takmak aklıma geldi tataaa açıldı .Slotun bozuk olabileceğini düşünmekle beraber çok dert etmedim çünkü anakartı servise göndermek(vakit kaybı olacağından) hiç içimden gelmiyordu(son 6 ayda bu bilgisayarı toplamak için çok uğraşmıştım).herneyse windows service pack 2 cd'sini cd roma taktım doğrusu sata harddisk'ide tanıtmak bayağı bir zor oldu zaten filmde bundan sonra koptu sürücüler yüklenip windows kurulumunu onayladığım ekran geçtikten sonra gelen lütfen bekleyiniz ibaresinde bilgisayar kilitlendi bir daha denedim olmadı bir daha birdaha sanırım 20-25 kere denedim olmuyordu sata yerine pata harddisk taktım yine olmadı hep aynı yerde takılıyordu internette küçük bir araştırma yaptıktan sonra çok büyük bir dumura uğradım anakattaki bios olan 1006 sürümü soket 939 işlemciyi tanımıyordu .Yeni bios güncellemesi indirdim ve yükledim tekrar açtığımda ise tüm hayallerim yıkıldı BİOS İS NOT İNSTALED kaç farklı siteden indirip kaç kere denediğimi hatırlamıyorum... Ve bu sorunumu çözebilecek bir babayiğit arıyorum.



    |
    |
    _____________________________




  • Teğmen
    115 Mesaj
    Hayyda! Benim güncellemeler sorun çıkarmıyodu ama (AMD)! Sen Şanssız bedevi olmuşsun kardeş ya! Umarım tez çözersin! Kolay gelsin. Üzüldüm walla. Sen 6 ay uğraş.... Benimde ilk bilgisayarımı aldığım gün ram'ini bozmuştum. Oturup ağlıyodum nerdeyse. 14 yaşındaydım!
    |
    |
    _____________________________
  • Yarbay
    2561 Mesaj
    BİOS İS NOT İNSTALED post ekranındamı yazıyor yani makina boot a geçmiyormu ? yada bios ayarlarına girebiliyormusun.
    |
    |
    _____________________________
  • Yarbay
    2068 Mesaj
    walla arkadaş amd ram ile uyuşmayabiliyor cogu zmn.intel cipsetlerde bu prblem yok.egerki ucuz ramle amd sisteme geçiş yapacaksan hiç yapma yoksa kudurur delirirsin.mesela msi nf3 ultra board mesela OCZ ramleri sevmiyormuş.bi çok yabancı forumda ve sitede yazıyor.infenion larla arası iyiymiş.bunlara dikkat etmek lazım.
    |
    |
  • Teğmen
    105 Mesaj
    nasıl bir sorun böyle
    |
    |
    _____________________________
  • Süresiz olarak uzaklaştırıldı.
    1 Not
    Aynı işlemci (AMD 3000+), aynı anakart (A8V) ve aynı sorunu ben de yaşadım (4 gün XP yüklemek için uğraştım) Samsung SATA 120GB HD, 1GB 512*2 DDR333Mhz RAM

    Önce Asus'un sitesinden BIOS güncelleştirmesi (1008) indirdim. Daha sonra RAM'leri çıkartıp SADECE B1 slotuna RAM taktım. Açılış disketiyle BIOS'u güncelledim. Bilgisayar açılırken New CPU gibi birşeyler yazması lazım (Ben iki kere resetledikten sonra yazdı) Sonra BIOS'a girdim, kaydedip çıktım. XP kurulumunun düzgün olduğunu kontrol ettikten sonra 2'nci RAM'i taktım.

    NOT: XP'yi yüklerken F6 basıp disketle VIARAID'i yükledikten sonra kurulum bitene kadar disketin çıkarılmaması gerekiyor galiba.
    |
    |
    _____________________________
HızlıCevap
Sayfaya Git:
Sayfa:
1
Reklamlar
google reklamları
Mobilya Takımları
Masal
son dakika
Bu sayfanın
Mobil sürümü
Mini Sürümü

DHBR1
0,260
1.2.165

Reklamlar
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.