Şimdi Ara

a8v deluxe çıldırttı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
17
Cevap
0
Favori
318
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • YENİ BİR SİSTEM TOPLADIM:asus a8v deluxe anakart,amd 3000+ soket 939 işlemci,samsung 120 gb sata harddisk,asus 9550 ge td ekran kartı kingston 512 mb ddr400 ram,asus cd-rw,feel hurricane kasa,philips 17'' real flat monitör.
    Doğrusu bu sistemi toplamak için çok uğraştım bazı parçaları farklı yerlerden aldım özellikle amd 3000+ 939 işlemciyi bulmak çok zor oldu. Son parçayıda alıp eve geldiğimde doğrusu bayağı heycanlanmıştım tüm parçaları birleştirip prize taktım bilgisayar açılmadı birdaha denedim yine açılmadı tüm parçaları takıp çıkardım olmuyordu en sonunda ramı farklı bir slota takmak aklıma geldi tataaa açıldı .Slotun bozuk olabileceğini düşünmekle beraber çok dert etmedim çünkü anakartı servise göndermek(vakit kaybı olacağından) hiç içimden gelmiyordu(son 6 ayda bu bilgisayarı toplamak için çok uğraşmıştım).herneyse windows service pack 2 cd'sini cd roma taktım doğrusu sata harddisk'ide tanıtmak bayağı bir zor oldu zaten filmde bundan sonra koptu sürücüler yüklenip windows kurulumunu onayladığım ekran geçtikten sonra gelen lütfen bekleyiniz ibaresinde bilgisayar kilitlendi bir daha denedim olmadı bir daha birdaha sanırım 20-25 kere denedim olmuyordu sata yerine pata harddisk taktım yine olmadı hep aynı yerde takılıyordu internette küçük bir araştırma yaptıktan sonra çok büyük bir dumura uğradım anakattaki bios olan 1006 sürümü soket 939 işlemciyi tanımıyordu .Yeni bios güncellemesi indirdim ve yükledim tekrar açtığımda ise tüm hayallerim yıkıldı BİOS İS NOT İNSTALED kaç farklı siteden indirip kaç kere denediğimi hatırlamıyorum... Ve bu sorunumu çözebilecek bir babayiğit arıyorum.







  • anakartı ver servise kurtul
    kendine eziyet etme boşyere

    gerekiyorsa ilave yapıp başka birşey al bence.
  • çok sinir bozucu bi durum allah sabır versin...
  • biosu yeniden yazdır kardeşim.ama şimdi servis garanti dışı diycek ve para isteyecek senden.bu başıma gelmişti bi kere kendim hallettim.çıkardım biosu eprom prgrramlayıcı ile yazdırdım.
  • Evet kardesim gecmis olsun...

    Asusun beraberinde gelen cd sini cd-rom a tak. Sistem Ram ini dimm1 e ( Mavi olmasi lazim ) yerlestir. Asus cd den dogru bios u bulup yüklüyor. Böyle bir özelligi var.

    Bunun disinda, Ilk actiginda sisteminin calismamasinin nedeni ram inin asus tarafindan tavsiye edilmeyen bir ram olmasi. Hatta tavsiye degil kabul edilmeyen bir ram olmasi.

    Peki diger slotta nasil calisiyor diyorsan anakartin kitapcigina baktiginda bunu anliyorsun. ddr 400 ram lar (cift tarafli ise) sadece dimm1 veya dimm1+dimm2 veya dimm 1+2+3 de tam verimle calisiyor. Yani tam verim icin herzaman dimm 1 de ramin olmali. Diger baglanti sekillerinde Bank Interleaving degeri 2 degil 1 olarak calisiyor. Buda performans kaybi demek.

    Asus sadece sitesinde yayinladigi ramlar ile calisma garantisi veriyor. Ayni sorunu bende yasadim garantiye yolladim, garanti kabul etmedi. Eger imkanin varsa mainboard i geri vermeni tavsiye ederim. Eger oc düsünüyorsan 210 fsb üstü uyumsuz bir ram ile neredeyse imkansiz. Nf3 250 al derim ben veya oralarda varsa nf4.

    Eger bu anakarti kullanmak istiyorsan veya kullanmak zorundaysan, bütün bellek ayarlarini manuel ayarla. Mainboard in kendi belirleyecegi hicbir ayar kalmasin böylece stabilite saglanabiliyor. tabi ramler dimm 1 deyken bios a girebilirsen




  • gecmis olsun ama servise ver derim sana
  • asus deluxe sli demi başına geldi bunlar kardeş. valla korkutuyonuz beni pazaretesi alacam bu anakartı ne yapim şimdi ben ha.
  • 2*256 twinmos ram kullanacam normal bi hdd palit 6600gt ekran kartı. sorun çıkmaz inşallah.

    www.tomshardware.com.tr adresinde sli anakartları incelemişler kilitlenmelere alışın diyorlar taaaki yeni bios lar gelene kadar. ne yapacam ben şimdi. kararlıyım pazartesi alacam.
  • hayir sli degil.
  • şansa bak ben aldım ama rev 2.0 hiç sorun çıkarmadı aksine beni çok şaşırttı..
    canavar gibi, overclock desen 280-290 fsb sorunsuz.. stabil. senin a8v-deluxe rev kaç
    benim işlemcide 3000+
  • oh oh valla rahatladım ama sana geçmiş olsun baba. ben sli sandım.
  • Aynen bende sli sandım 9550 ile sli olurmu dedim kendime irkildim !!!!
  • Bence anakartı derhal ver. yerine Msi Neo Platinum al 939 un kıralı bence.
  • yaw oturmamış sistemlerle uğraşmayın, daha asus sli ın biosları beta. tam sürüm bios bile çıkmadı kafayımı yediniz yaw
  • neresi oturmamış yaw
  • yeni çıkan sistemler oturmamış oluyolar genelde. bunda firmaların aceleciliğide var. mesela dfi nf3 boardları dieğr rakiplerine göre baya geç sürdü piyasaya ama stabilite ve performansta birinci sırada olan board dfi dır. şu asus un nf4 lerin biosları bile beta. eta bios kullanıyorsan her 15 günde bir bios uğdate yapmayıda göze alıyorsun demektir. e oturmuş çalışan sisteme update yapmazlar herhalde
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.