Şimdi Ara

A2 ehliyeti icin direksiyon egitimine gitmek zorunlu mu?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
12
Cevap
0
Favori
1.101
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • bugun surucu kursundan mesaj geldi saat 13:00-15:00 arasi yapilacaktir. katilim zorunludur yaziyodu gittim duba aralarindan gectim 2 tur attim hoca tamam motor surmeyi biliyosun persembe bidaha egitim olacak dedi. motor kullanmayi biliyorum. gitmesem olur mu?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

'02 Corsa 1.8 GSI-Corsa Ç.
    Xmax 250 ABS
  • Senin bahsettiğin eğitim. Sınav değil. Bazı kurslar eğitimleri zorunlu tutuyor. Zaten normalde eğitimlere gitmek zorundasın. Kurslar tölerans tanıyordu. Sanırım kaliteli kurslardan birindesin.
  • Ben kayıt olurken eğitimlere gelmeyeceğimi söylemiştim sınavdan önce 10 dk kursun motosikletiyle bir sürüş yaptım o yetti bana. Sen de aynı şekilde yaparsın gerek yok gitmene.
  • Genellikle kursta soruyorlar araç kullanmayı motor kullanmayı biliyormusum diye.. Eğitim almak istermisin diye.. Aynı şeyi bana sordulardı zamanında ne araba için eğitim istedim nede motor için.. Sınav gününden bir gün önce arabayla bir tur attım debriyajı tanımak için.. Motor sınavından bir gün öncede aynı şekilde kursun motoruyla bir tur atmıştım.. Sonra sınavlara girmiştim..

Ama zorunlu eğitim vermeleri bir açıdan güzel bişe..

Orijinalden alıntı: PlutosDaddy

Ben direk sınava girmiştim aldığımda; ne pratik eğitim ne de sınav öncesi sürüş olmadı Direk direksiyon sınavı.

sinavdan 1 gun once gittim direksiyon sinavinda ne yapacagimi gosterdiler 2 tur attim tamam dedi sinava girdim gectim simdi surucu kursundan evrak bekliyorum 2 hafta sonra gel dediler cok uzun sure degil mi? internetten baktim direksiyon sinavina girdikten en gec 1 hafta icinde cikmasi gerekmiyor mu? bu arada kusadasinda oturuyorum. birde ehliyet cikana kadar motor sursem ehliyetsizlikten mi yoksa ehliyeti yaninda bulundurmama cezasi mi yazarlar?

• Bu iş kuruma göre değişiyor.Bende geçen ay aldım ehliyeti 1 kere derse gittim .Sonra dedim ben çarsıdayım olurda denetleme olursa arayın gelirim.Direksiyon eğitimi felanda zorunlu değildi saati söylediler gidersen parkuru öğrenirsin dediler onada bir kere gittim bir daha gitmedim.
  • Ben ilk gittiğimde kursun motosikletinden düşmüştüm. 2. sefer gittiğimde daha rahattım huyunu suyunu öğrendim. Sınav günü bir kaç ısınma turu atıp sınava girdim. Nerdeyse geçemiyordum. Meğer bizim kursun motosikletin hız göstergesi sorunluymuş. Ben 50 ye çıkmaya çalışıyordum uyarı geldi başlangıç yerine döndüm, daha yolun yarısını bile tamamlamamıştım, adam dedi 70km'ye çıktın geçemedin. Başta afalladım şaşırdım sonra isyan ettim bozuk bu falan filan, benden sonrakiler de öyle diyince adam ikna oldu herhalde geçirmiş beni. Şimdi ben bunu niye anlattım, kesinlinke kursun eğitimine gidin motosikletin huyunu suyunu, bozuk yerlerini öğrenin sonra canınız yanmasın diye.
  • Bende ilk sınavda geçemedim.O kadar huniden geç rampadan tırman ama stop edince bıraktılar.Öyle dandik bir 125 lik vitesli motor verdilerki.Stop ettiğinde alet boşta takıldı tekmeledim yine 1. vitese geçmedi .Adamda baktı motosiklet kalkmıyoya tamam dedi durdurdu.Dedim vitese geçmiyor ben napıyım zaten sabahın köründe dedim nasılsa bi dahakine alırız bıraktım uğraşamadım.2. sınavda daha rahattım başka bir 150 lik gelmiş onlada son turda duracakken tepetaklak oldum motor yan yattı.

Sonuç düşmeme rağmen geçtim.Benden kaynaklı değil diye tahmin ediyorum.o kadar motosiklet kullanılmışki alanda yerler yağ içinde ama geçtik işte .Şans o gelen kişinin insiyatifi .Zaten kış aylarında daha cabuk veriyorlar malum ıslak soğuk oldumu adam git gel şöyle diyor tamam :)

Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.