Şimdi Ara

A101 kurban hisse 18-20 kg buyukbas kemiksiz 950 tl

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
67
Cevap
0
Favori
7.873
Tıklama
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • detaylari bilen var mi?
    ithal sigir mi? yerli ve milli sigir mi?
    ne kadari yag vs?



  • Diyanet (ve Kızılay) kendi sitesinde kurban etlerinin ihtiyaç sahiplerine gönderildiğini söylüyor.

    Söz konusu fetva için verilen linkte dört madde ortaya konuyor. O fetvada belirtilen ilk üç madde bence Diyanet'in organizasyonu için de sıkıntı.

    Dördüncü madde ise evlere şenlik. 'Hayvanın Tüm Etleri Hayvan Sahibine Ulaştırılmalı' deniyor. İyi de Diyanet'in kestiği kurbanlar için elimize hiç birşey ulaşmıyor. Marketlerde en azından elinize dağıtmak için birşey geliyor.

    Yani Diyanet'in yaptığı organizasyon kendi fetvasına aykırı!

    Edit: Tabii alkol satılan yerden kurban alınmaz dense onun bir mantığı var. Ama o zaman da Migros'un sahibi çıkıp devlet bizim sattığımız alkolden aldığı vergilerle maaşını verdiği din adamları nasıl böyle fetva veriyor derse ne diyecekler?
    Ne kadar da çok din alimi varmış. Herkes bir fetva veriyor. İnsana sen şöyle oldun sen böyle oldun demeden önce herkesin kendisine bakması lazım. Doğrusunu söyleyin çekilin kim ne yaparsa yapsın. Kimseye karışmayın. Paranın herkesin merkezinde olduğu günümüzde Diyanet fetva veriyor ama son model arabalarla dolaşıp ödenek yetmedi yeni ödenek verin demesini biliyor. Her ödeneğini hayır için harcasın ben de onların işlerinden emin olayım.
    ibadet olmasi gereken kurban artik ticarete dönmüstür, elbette yardim hissiyatiyla kizilay diyanet gibi denetlenen devlet kurumlarina verebilirsiniz gereken yerlere fakir dostlarimiza ulasir. sakin bilmediginiz yere guvenmiyorsaniz vermeyin fetocu namussuzlarin neler yaptiklarini gorduk.
  • https://www.sikayetvar.com/a101/kurban


    https://online.a101.com.tr/kurbansatisi/?utm_source=google&utm_medium=websiteclik&utm_campaign=Kurban_Satis_2018&utm_content=search&gclid=CjwKCAjwwdTbBRAIEiwAYQf_E8rJmW1pIBJch7gYjjn1yc0iSze6-AIKQ9QpUlJthq20RxMQRKzjGRoCdrkQAvD_BwE

    en can alıcı nokta bu.

    Kurbanlık danaları nasıl muhafaza edecek, nasıl göndereceksiniz?
    Kurbanlık danalar, kesimin ardından soğutma odalarına alınacak, sonrasında kemiksiz hale getirilecek ve parçalarına göre gruplandırılacaktır. Kurbanlıkların uygun sıcaklığa düşmesinin ardından, dananın tüm kısımları, hissesi oranında özel poşetli kolilere paylaştırılacaktır. Kemiksiz kurbanlık dana hissesinin minimum ağırlığı 18 kg’dır.


    örnegin 10000 tane kurban kesilecek
    eti kemiğinden ayrılacak ve bir havuzda toplanacak,

    ordan siz 20kg koli yapılacak.
    yani kurban ettiğiniz hayvanın etini yiyemeyeceksiniz.

    bunu duyunca hemen vaz geçtim.




  • ibadet olmasi gereken kurban artik ticarete dönmüstür, elbette yardim hissiyatiyla kizilay diyanet gibi denetlenen devlet kurumlarina verebilirsiniz gereken yerlere fakir dostlarimiza ulasir. sakin bilmediginiz yere guvenmiyorsaniz vermeyin fetocu namussuzlarin neler yaptiklarini gorduk.
  • http://www.habervakti.com/diyanet-acikladi-migros-carrefour-ve-a101de-kesilen-kurbanlar-gecersiz

    Et yemek için alıyorsanız amenna. Fakat bundan kurban olmuyormuş.
  • Alın kurbanınızı 1.gün pazarda orada kesim yapanlar var adamlara verin parasını kessin büyük parçalara ayırsın arabanın bagaja koyup getirin. Allah kabul etsin. Market vırt zırt ile uğraşmayın senede 1 kez yapılıyor onu bari doğru dürüst yapalım. Dediğim şekilde zahmet vs. de olmuyor.
  • Vatansever Müslüman Türk kullanıcısına yanıt
    hocamız fetva verdi

    size ne
  • Bence uğraşmayın verin 700 lira yurtdışında Kızılay'a kestirin. Hem garibanın midesine et giriyor, hem ülkemiz diğer ülkeler nezdinde karizma ediniyor. Bütün Afrika bize az bir sorun olduğunda dualara sariliyorlar kendi ülkelerinden önce bizim için dua ediyorlar. Çünkü bizi kurtarıcı olarak görüyorlar.



    Kalan 300 lira ile de gidin 8 kilo et alın yiyin.
  • Kardeş Kurban bayramında kesilen kurbanın 4\3 ünü ihtiyaç sahiplerine dagıtacaksın.Birinci dereceden akrabanada değil(Öyle sırf yağlı kemikli yerleride değil)Hayvanı kesip komple deep freezine koymayacaksın.Deep freezeden çıkarıp çıkarıp mangal yapmayacaksın.Öyle olsa her ay kurban kes dolaba at.Kurbanı hayır için Allah rızası için kesiyorsun.Bunun bilincine varamayanlar var maalesef.Kurban bayramında kurban kesiliyorda ne için kesiliyor ?Bilmeyebilirsin ama öğrenmezsen ayıp.Benim lafım ortaya üstüne alan alır almayanın keyfi bilir...



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Rebellion87 -- 17 Ağustos 2018; 12:37:34 >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: CeyKalDa

    hocamız fetva verdi

    size ne
    Tetikte bekle hatalı fiyattan kurbanlık satılırsa kap hemen..
  • DİYANETİN AÇIKLAMASI: Diyanet Açıkladı: Migros Carrefour ve A101’de Kesilen Kurbanlar Geçersiz!

    https://www.habervakti.com/diyanet-acikladi-migros-carrefour-ve-a101de-kesilen-kurbanlar-gecersiz/

    ET YEMEK İÇİN ALIYORSANIZ ALIN.
  • Y!Ğ!DO kullanıcısına yanıt
    ona bırakın da yaradan karar versin
  • Rebellion87 kullanıcısına yanıt
    Adam belki fakir
  • Rebellion87 kullanıcısına yanıt
    zorunluluk yok

    ister dağıtır ister hepsini kendi yer

    sn bahçelinin dediği gibi biz cumhur dedik siz cümbüş deyin
  • quote:

    Orijinalden alıntı: CeyKalDa

    ona bırakın da yaradan karar versin
    YARADANIN koydu kurallara göre söylenen karar bu. KUL vermiyor kararı.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Y!Ğ!DO

    YARADANIN koydu kurallara göre söylenen karar bu. KUL vermiyor kararı.

    Alıntıları Göster
    kuranda eti şöyle taksim edin yazar mı
  • Yıllar önce Kızılay'a kurban için vekalet vermiştim ve sonrasında örnek olarak gelen o konserve etten inanın utandım benim kurbanım bu şekilde mi insanlara ulaştı diye. Hep yağ, garip bir tada sahip bir kaç parça et. İnşallah hala öyle yapmıyorlardır...

    Market konusuna gelince sanki müslüman olmayanlar gidip kilosuna 50-60 lira verip toplu et alabilirmiş gibi bir intibah yaratılıyor. Müslüman olmayan bir kişi neden bu işlere girsin anlamak cidden zor. Zaten etin piyasa fiyatı aşağı yukarı o. Çok istiyorsa gider kasaptan alır...

    Eski usulle eş dosttan ortak bulup kurbanı kesmiyorsanız kanımca ister Diyanet, ister Kızılay, ister Migros olsun zaten illaki bir sakatlık var. Madem ki dinimiz kolaylık dini, madem ki marketlerin yaptığı kurban organizasyonu sakat, Diyanet aldığı milyarca liranın hakkını vererek buyursun bu işe bir ön ayak olsun. Çağın ve dinimizin gereklerine uygun, insanların huzurunu bozmayacak, insanların kurbanlarının tadına bakıp bizzat dağıtmalarına da imkan tanıyacak bir sistem getirilsin. Ne bileyim gerekirse hayvanların fotoğraflarının internete konduğu, o hayvana kimlerin ortak olduğunu görebileceğimiz bir sistem mesela. Tabii o zaman da illaki ihaleler açılır, kurban keselim derken birilerinin cepleri dolar orası da apayrı bir konu.




  • Diyanet market kurbanlarını kabul olmadığını ifade etti. Benimde çekincelerimi haklı çıkardı
  • braveheart655 B kullanıcısına yanıt
    Diyanet vakfı zaten yapıyor ama bağış olarak sadece.
  • bu ibadet değil markwttwn 20 kilo et alma gibi bişey
  • quote:

    Orijinalden alıntı: shegenli chingen

    bu ibadet değil markwttwn 20 kilo et alma gibi bişey
    bu söz şirk koşmaktan farksız
  • 
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.