Şimdi Ara

A.Ü. Açıköğretim Fakültesi Felsefe Bölümü (6. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
1.664
Cevap
12
Favori
249.621
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Sınavda sorumlu olduğumuz bölümler (ilk mesaja da ekliyorum):

     A.Ü. Açıköğretim Fakültesi Felsefe Bölümü
  • daha öncesinde inkilap dersini aldım muhafiyetim var olacağını sanıyordum tüm hayallerim suya düştü
  • Uygarlik tarihinin konusu ile inklap tarihinin konulari farkli. Ama bir felsefe ogrencisinin mutlaka genel bir tarih bilgisinin olmasi gerektigini gozonunde bulundurunca cok gerekli ve zevkli bir ders.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: deoden

    Uygarlik tarihinin konusu ile inklap tarihinin konulari farkli. Ama bir felsefe ogrencisinin mutlaka genel bir tarih bilgisinin olmasi gerektigini gozonunde bulundurunca cok gerekli ve zevkli bir ders.


    Kesinlikle, tarih bilgisi gerekli. Ama geçilmesi gereken bir ders olduğunu düşünecek olursa, toplamda 570 sayfalık iki kitap göz korkutucu
  • Sadece sitede bulunan görsel metaryalleri izlemek ne kadar etkili olur. Kitabıda okumak pek fayda sağlamaz diye düşünüyorum birde test kitabı alacağım. Kısacası ilk sene için nasıl çalışmak lazım ?
  • Kitaplar bence yeterli. Bölüm sonlarındaki sorularla birlikte, e-öğrenme portalındaki sınavlar ve görsel materyallere de bakıldı mı, bütün derslerden gözü kapalı geçileceğini düşünüyorum.
  • Felsefe 2010 arasınav soruları için tıklayın arkadaşlar. İhtiyacı olan indirsin.Sınava 37 gün kaldı.Geçmiş yıllar sorularını mutlaka yutun.
  • http://aoffelsefebolumu.blogspot.com/ ders notlarini bir blogta tutmaya başladım. ilgililere faydalı olabilir.
  • Allah sizlerden bin kez razı olsun arkadaşlar özellikle @olmez ve @Pcbuilder arkadaşlara sonsuz teşekkür ediyorum. Googlede o kadar kaynak arayıpta bulamayınca ümidimi yitirmiştim ki sizin verdiğiniz linkler çok işime yaradı.

    Sınavda tüm DH üyelerine başarılar dilerim . Allah yardımcımız olsun
  • Selam arkadaşlar bişey sormak istiyorum 30 sorudan kaç tanesini yaparsak geçiyoruz?
  • @kuatromen yardımcı olabildiysem ne mutlu bana.

    @esep ders geçme sistemine göre arasınavın %30 'u yılsonu ve bütünleme sınavının %70'i hesaplanır.

    Örneğin ara sınavdan 40 aldıysanız bu size; 40 x %30 = 12 puan sağlar. Finalden ise 55 alırsanız bu da; 55 x %70 = 38,5 puan sağlar
    Toplamda 12 + 38,5 = 50,5 olur ve dersi geçersiniz.
  • Merhabalar arkadaşlar. Ara sınavlara çok az zamanın kaldığı şu günlerde böyle bir topluluk bulmak beni epey sevindirdi. Bu konuda gerekli kaynak paylaşımlarını yapmamız gerektiğini düşünüyorum. Umarım konunun popüleritesi artarda, sohbet ve yardımlaşma içerisinde bir eğitim yılı geçiririz...

  • quote:

    Orijinalden alıntı: uyku_sersemi

    Merhabalar arkadaşlar. Ara sınavlara çok az zamanın kaldığı şu günlerde böyle bir topluluk bulmak beni epey sevindirdi. Bu konuda gerekli kaynak paylaşımlarını yapmamız gerektiğini düşünüyorum. Umarım konunun popüleritesi artarda, sohbet ve yardımlaşma içerisinde bir eğitim yılı geçiririz...


    Malesef sınava 1 haftadan az bir zaman kaldı yarından itibaren iyice notlara ve sorulara gömülecem , perşembe ve cuma ise cumartesi günü gireceğim 1 dersin sorularına cumartesi ise pazar gireceğim 3 dersin geçmiş yıl ve kitaptaki sorularına hazırlanıcam. Bence sizde bu yöntemi deneyin ...

    Şuan çok fazla strese giriyorum arkadaşlar benim durumum sizinkinden biraz farklı , bu benim birinci sınıfı tekrar ediş dönemim vermem gereken 4 ders var eğer ikisini verirsem (inşallah veririm) ikinci sınıfa geçeceğim.

    5 yıl oldu liseyi bitireli ve bu 5 yılın iki yılı ÖSS ye hazırlanmakla geçti 1 yılı özel bir üniversitede turizm okuyacaktım kısmet olmadı ayrıldım diğer seneme AÖF işletme okuyordum matematiği yapamadım tekrar ÖSS ye girdim geçen senede felsefe seçmiştim ancak malesef sınıfta kaldım.

    İşte bu yüzden benim durumum sizinkinden biraz farklı , kesin vermem lazım artık bu sene . İnanın midem bulandı birinci sınıflarda sürünmekten...




  • @kuatromen çalışmadında mı geçemedin yoksa çalışınca olmadımı ? Şimdi bakıyorumda herhalde 1 buçuk aylık o kadar kafa gömmeden vizelerden ilk etapta geçerim diye düşünüyorum bu konuda birşeyler yazamısın yani çalıştında ters köşe sorular felanmı çıktı ?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi olmez -- 27 Mart 2011; 22:18:46 >
  • Merhaba
    Bir sorum olacak size lise mezunları bu bölüme girebiliyor mu ?Yoksa yükseköğretim de okuyan veya mezun mu olman gerekiyor?Umarım yanlış anlamışımdır.Aöf nin sitesinde bununla ilgili birşeyler yazıyor.Aranızda liseyi bitirip bu bölüme kaydolan var mı?
  • o dediğin sınavsız geçiş için ...

    lise mezunları sınavla girebiliyor yükseköğretimde okuyorsan ya da mezunsan sınavsız giriş hakkın var...
  • gollory çok teşekkür ederim
  • quote:

    Orijinalden alıntı: olmez

    @kuatromen çalışmadında mı geçemedin yoksa çalışınca olmadımı ? Şimdi bakıyorumda herhalde 1 buçuk aylık o kadar kafa gömmeden vizelerden ilk etapta geçerim diye düşünüyorum bu konuda birşeyler yazamısın yani çalıştında ters köşe sorular felanmı çıktı ?



    Ben yazayım Felsefe 2. sınıf okuyan birisi olarak. Çalışıp da olmaması mümkün değil arkadaşlar. Ben de geçen sene yoğun iş temposuna rağmen, her akşam bir kaç sayfa da olsa (bazen günde 1 ünite) ders çalıştım. Merakım da var zaten. Bu yüzden bütünleme sınavlarına dahi kalmadan bütün derslerimi verdim, zaten sınavlardan aldığım notları bile paylaşmıştım burada, zor olmadığını gösterebilmek için.

    Ama şu kadarını söyleyeyim, ikinci sınıfın derslerinin yanında, birinci sınıf dersleri, fıkra gibi basit kalıyor. Özellikle ortaçağ felsefesi ders kitabını okudukça, resmen beyin felci geçiriyorsunuz. Her cümlede anlayamadığınız bir kaç kelime var ki, bunlar bir süre sonra bir bakıyorsunuz ki, paragraflara ve sayfalara dönüşmüş. Sonunda bütün üniteyi okuduğunuzu, ama hiç bir şey anlamadığınızı farkediyorsunuz.

    Bunları gözünüzü korkutmak için söylemiyorum. Zaten ağır dediğim de Ortaçağ Felsefesi ve Metafizik dersleri. Diğerleri, birinci sınıf derslerine paralel.

    Gelelim sizin için önemli konuya, dersleri nasıl geçeceksiniz? Eğer şu ana kadar hiç çalışmadıysanız, zaten şimdiden finallere kassanız iyi olacaktır. 4 günde onca dersi bitirmek kolay değil. Geçen sene sorulmuş sorulara ve AÖF ders kitaplarının sonundaki 10 soruluk testlere mutlaka bakın. e-ogrenme portalındaki videoların çok faydalı olacağını düşünmüyorum. Zira anlatılanların akılda kalmasına yönelik görsel hiç bir öğe içermiyor videolar, iki hoca oturmuş karşılıklı konuşuyor, siz de onları seyrediyorsunuz. Bu da videonun varoluş amacına dahi ters, insan oraya bir enstantane, anlatılan kişilerin hiç değilse birer fotoğrafını koyar, ama tık yok maalesef.

    Bu yüzden siz gene kitaptan çalışın. Ben Murat yayınları ya da başka hiç bir ek kaynak kullanmadım. Sınavlara AÖF'ün verdiği kitaplarla çalıştım. Bu kitaplarda, dersi asıl anlamanızı sağlayacak olan örnekler, diğer özet kaynak kitaplarda yok. Bu kısımlar gereksiz diye, veya kısalsın diye çıkarılıyor. Dolayısıyla, size konunun en kuru, ve anlaşılması en zor yerleri kalıyor.

    Bütün bunlara ek olarak, bir de Wikipedia denen müthiş bir kaynak var elinizde. Bu kitaplardan çalıştıktan sonra, mesela açın Milet okulu düşünürleri kimlermiş, wikiden bakın. Her birinin hayatına üç beş dakika zaman ayırın, resimlerine bakın adamların. sosyoloji ve Psikoloji dersleri için de aynı şey geçerli. Her zaman görsel öğelerle birlikte, anlamaya çalıştığınız şeyler daha kolay hafızanızda yer edecektir.

    Yılmayın, hiç anlamadığınızı hissetseniz dahi dümdüz okuyun geçin, bir şekilde aklınızda kalacaktır okuduklarınız.

    Şimdiden herkese başarılar diliyorum



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Darkness -- 28 Mart 2011; 2:19:32 >




  • sembolik mantıktan hiçbir şey anlamadım ! E-öğrenme sitesindeki videolar öğretmekten aciz, 4. ünite çözümleyici çizelge yönteminden bir şey anlamadım !



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi _osiris_ -- 29 Mart 2011; 23:25:57 >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: sosyolok

    daha öncesinde inkilap dersini aldım muhafiyetim var olacağını sanıyordum tüm hayallerim suya düştü



    artık muaf sayılıyor...
  • 
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.