Şimdi Ara

_A_T_İ_K_E_R_ (111. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
4.889
Cevap
12
Favori
216.956
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 109110111112113
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • saygılı okifii abicim sizin arabanızın yakıtı nasıl .bide ben arabayı cok zorluyorum 6000 dewırde vıtes degısıom bı zararı olurmu
  • Canım Kardeşim;
    Arabana bi garezinmi var? Derdin ne bu kadar zorluyorsun,Normal vites değiştirmeler benim bildiğim ilk kalkıştan hemen sonra,lastikler 3-5 tur attımı 2 ye,biraz hızını aldımı,toparladımı 3'e,ondan sonra yolun durumuna göre 80-90 oldumu 4'e at.Uzun yolda isen 120 kmden sonra 5'e at ki araç yorulmasın,kısa zamanda seni yolda bırakıp rezil etmesin.Ortalama vites değiştirmeler 3000-3500 devirlerden fazla zorlamam,yolun durumuna göre.6000 devirde zaten lpg li araç kendini benzine atar.Motorun bu devrinden biraz fazlası zaten normal değildir ve daha sıkıştırayım dersen en azından contaları ele alırsın.Keçelerden başlar yağ kaçırmaya.Şuan aracımı daha şehir içinde ve uzun yolda deneme imkanım olmadı ve birkaç gün önce 20 ytllik lpg almıştım,kırmızıya düştü ama halen bitiremedim.5 ytllik lpg alıp şehir içinde ne yakıyor onu deneyeceğim.Deneyememe sebebim ise yol bilgisayarında bir aksaklıktan dolayı tamir için söktüğümde bilgileri sıfırladı ve tekrar tech2 aleti ile program atılması gerekiyordu,tüm verileri sıfırlıyor.Ama silinenleri tahminen hesaplamaya çalıştım,şuan 90 km oldu gibi.Araban güzel ve kime neyi isbat etmeye çalışıyorsun.Zorlama normal kullan.Tahminime göre ş.içinde benim araç 200 bin civarlarında yakıyor,yinede deneyim kısa sürede yazarım.



    quote:

    Orjinalden alıntı: rechan_cdx

    saygılı okifii abicim sizin arabanızın yakıtı nasıl .bide ben arabayı cok zorluyorum 6000 dewırde vıtes degısıom bı zararı olurmu




  • Sayın Mndrs69 Kardeşim;
    Klavyene sağlık,bir soruna bu kadar parmak basılır.Bizler memnun kullanıcılarız ve kimsenin ekmeğine yağ sürmek niyetinde değiliz.Burada bilgilerimizi paylaşıp bir nebzede olsa yardımlaşmaya,çareler üretmeye çalışıyoruz.Tabii bu arada gerçek dostluklarda kuruluyor.En iyi dost,arkadaş,başkasından menfeat beklemeden yaplan arkadaşlıktır.



    quote:

    Orjinalden alıntı: mndrs69

    başkan. site yönetimi ithal bir lpg kiti distribütöründen reklam almış. motorlu araçlar dünyası bölümüne girerseniz görebilirsiniz. reklam bööö der gibi çıkıyor insanın karşısına. iptale basıncada kolay kolay kaybolmuyor.

    diğer forumlarada bir göz atıyorum. her markanın kendine göre bir form sayfası var. ama formu açan o markaya ait bir bayi genelde. kaleci hep formu açan kişi. herkes kaleye şut çekiyor. paslaşma yok. Burada durum farklı ama. formu açan bayi veya firma temsilcisi değil. alalade bir memnun kullanıcı. kaleyede forumdaki herkes canı istediğinde geçiyor. kimi sahada oynuyor kimi kenarda tezahurat yapıyor.

    fark da burada işte. herkes katılımcı. kimi bilgisini paylaşıyor, kimisi o anda içinden ne geçiyorsa onu paylaşıyor. ama herkes birbirine karşı saygılı diğer markalara karşı saygılı. forumda sık sık geçen "marka önemli değil, önemli olan montajı yapacak usta" tabiri forumdaki kişilerin bakış açısı hakkında çok şeyi açıklıyor aslında anlayana. ama aynı anlayış forum dışındakilerden gelmiyor. o kadarda önemli değil aslında.

    çok uzadı. neyse . gördüğüm kadarıyla bir ürün memnuniyetinden çıkılan yolda samimi arkasaşlıklar dostluklarda başlıyor. sanaldaki iletişim gerçek hayata da geçiyor. karşılıklı gidilip geliniyor. imkanlar ölçüsünde yurdun her kösesinden.

    kendi aramızdaki irade dışında anket kapatma, kişi engelleme, forum kapatma vb ile karşılaşmak istemiyorsak ki hep önümüze gelecek bu. mutlaka bir gün bir yerde birilerinin çıkarına basacağız bilerek veya bilmeyerek. oyüzden kendi sitemizi oluşturalım derim ben. nasıl ve ne şekilde yapabiliriz bunu hep birlikte tartışalım isterseniz arkadaşlar. makul bir ortayol çıkacaktır mutlaka.


    quote:

    Orjinalden alıntı: thall

    Hayırlı akşamlar sevgili ATİKER Dostları;

    Bu akşam canım çook sıkkın SIRALI SİSTEM LPG KİTİNİZ NE MARKA konulu anketimi ATİKER'i 1. sırada görmeye tahammül edemeyenler tarafından "rahatsız edici" gerekçesiyle kaldırtılmış.

    Malesef forumların eski paylaşım ruhuna gölge düşürülmüştür. Umarım bir hata veya yanlışlık vardır.

    Anlaşılan o ki biz kullanıcılar bu forumda değersiziz.
    Eğer öyle ise bizler çekilelim firmalar istediği gibi tabir-i caizse at koştursunlar.

    Saygılar, Sevgiler, Selamlar, Daima...(mı?)





    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Okifi -- 13 Nisan 2008; 15:36:42 >




  • quote:

    Orjinalden alıntı: tamerbagdas

    SEVGİLİ ATİKER DOSTLARI HEPNİZE İYİ AKŞAMLAR.BAŞKAN NE İSTİYORSAN SONUNA KADAR ARKANDAYIZ.DAHA ÖNCEDE BU DAYATMALARI GÖRDÜK CEZALAR ALDIK AMA YILMADIK YILMAYAÇAĞIZ.

    ATİKERLE DURMAK YOK YOLA DEVAM

    ATİKER İYİKİ VARSIN

    cezalar aldık banlandık ama gerçekleri yazmaktan yılmadık anketin kaldırılma sebebi hakkında bir gelişme varmı? site yönetiminden bir bilgi geldimi?
  • ofki abi dogru dıosun ama normalde kullanamıyorum . lpg taktıgımda dedıgın gıbı 6000 dewırde benzıne atıyodu dun bıda baglattım şimdi tık masallah 7000 dewrı goruyo yakıt hesabı uzun yolda 140 gıbı hesapladım ama sımıt tup var dogrumu yanlışmı dır zamanla bellı olacak 2000 3000 km yapayım bellı olur ..
  • arkadaşlar herkese iyi akşamlar diliyorum......


    sevgili OKİFİ sürekli burdayım dedin ama bir türlü denk getiremedim herhal. hep sen yazıyorsun ben sonradan görüyorum neyse. bu benim enjektörlerin sesi bayağı canımı sıkmaya başladı.büyük ihtimalle motor kapağının üstüne tutturulduğu için bu ses. normalde enjektörleri serbes bir şekilde monte edilmesi gerekiyormuş. eğer aksi olursa ses yankı yapıp çok rahatsız edici oluyormuş.bu arada benim arabayı denemek için biraz sıkıştırdım, namussuz 160 km hızı geçmedi ve başladı zırıldamaya.gitmem diyor başka birşey demiyor inat etti. bende ne yapayım, mal canın yongası hesabı fazla ısrar edemedim çektim ayağımı gaz pedalından. zaten bana o hız yeterde artar bile.türkiye şartlarında o hız insanı sakata getirir. malum zaten şansa yaşıyoruz...............
  • sayın alks yakıtınız nedır
  • SEVGİLİ OKİFİ

    sana birşey daha soracağım.

    benim lpg deposu 40 lt. ve en son gaz alışımda pompacının başının etini yiyerek tabiri caizse çaka çaka doldurdum. şu an şehir içi 115 km yol yaptım ve çoğu kısa mesafe yani git gel 6- 7 km. bu 115 km yolun sonucunda hala anahtardaki gaz lambası full yani 4 ışıkta yanıyor. arka şamandıranın üstündeki göstergeden kontrol ettim biraz inmiş, yani hareket ediyor aşağı doğru. şehir içinde bu kadar yol yapmama rağmen ve bir çoğu kısa mesafe olmasına rağmen bu içerdeki göstergenin full göstermesi normalmi???

    ilk denemek için gaz 10.00 ytl gaz aldığımızda sadece bir lamba yanıyordu. ya benim araba hiç yakmayıp kokladı. yada bu gösterde ilk lamba sönene kadar geç gidiyor ve birden azalmaya başlıyor. yani ilk lamba bayağı uzun gidiyor, ondan sonra hemen düşmeye başlıyor.

    SENCE BUNLARDAN HANGİSİ? SENİN ARABADA NASIL? VE BUKADAR YOL YAPMAMA RAĞMEN HALA BİR LAMBA BİLE SÖNMEMESİ NORMALMİ?????

    OKİFİ CEVABINI MERAKLA BEKLİYORUUUUUUUUUUUM.........




  • SEVGİLİ RECHAN

    YAKITIMIN NE OLDUĞUNU SORMUŞSUNUZ AMA TAM ANLAYAMADIM SORUNUZU??????
  • sayın alks yani km de ne kadar yakıo sehır içi ve dışı bı hesap yapmışınızdır
  • şehir dışı 0.12 ykr yaktı ama ş. içini daha hesaplamadım
  • slm dostlar
    kafama bir şey takıldı sizede danışmak istedim.

    aracım baskı balata degişimi nedeniyle 2 gün serviste kaldı.
    dün aracımı aldıgımda teyp istasyonları ve aracımın saati sıfırlanmıştı
    ustam 2 gündür akünün kutup başlarının sökük durdugunu söyledi
    acaba lpg kalibrasyonu yaptırmama gerek varmı malum herşey sıfırlanmış ( lpg sisteminde bi anormallik yok gibi )
    böyle bi uzunyola çıkıcam böyle çıksam olurmu. ?
  • lpg ayarları özel bi hafızada tutulur aküyle alakası yok yeni bi kalibrasyona gerek yok o yüzden

    quote:

    Orjinalden alıntı: triger

    slm dostlar
    kafama bir şey takıldı sizede danışmak istedim.

    aracım baskı balata degişimi nedeniyle 2 gün serviste kaldı.
    dün aracımı aldıgımda teyp istasyonları ve aracımın saati sıfırlanmıştı
    ustam 2 gündür akünün kutup başlarının sökük durdugunu söyledi
    acaba lpg kalibrasyonu yaptırmama gerek varmı malum herşey sıfırlanmış ( lpg sisteminde bi anormallik yok gibi )
    böyle bi uzunyola çıkıcam böyle çıksam olurmu. ?

  • sayın triger herhangı bı soryn olacagını tahmın etmıyorum ama sen yınede garantı al işi ugra bı atıker bayısıne toplam 5 dakıkanı almaz hemen hallederler yolun acık olsun gonul rahatlıgıyla
  • @rechan_cdx
    @ sametadalı
    ilginize teşekkür ederim en azından rahatlamış oldum.
    saygılar.
  • yorum bekliyorum ama kimse bişi dememiş gözden kaçtık herhalde :)
    quote:

    Orjinalden alıntı: platino

    hayırlı günler atikerci dostlar. 22.03.2008 tarihinde aracıma lpg taktırdım. ilk aldığım 28.72 lt lpg petrol ofisinden almıştım petrol ofisinin kendi gazıymış.

    ilk değerim buna göre 28,72lt * 1.74 ytl =49,97 ytl / 208 km = 0.240 ykr petrol ofisinin kendi gazı

    ikinci değerim 30,69 lt * 1.76ytl = 54,01 ytl / 227 km = 0,238 ykr petrol ofisinin kendi gazı

    şimdi 3 ncü depomuda 26.13 lt * 1,76ylt = 45,99 ytl aygaz euro lpg ile fulledim.

    Yalnız arkadaşlar şuna kafam takıldı geçen ikinci depomu fullemeden önce bip sesini duyduktan hemen sonra gaz aldım petrol ofisinden ikinci değerdeki gibi 30.69 lt aldı. şimdi üçüncü depomuda bip sesini duyduktan hemen sonra bu sefer aygaz euro lpg ile fulledim. orda 26.13 lt ile ful doldu depo. bu nasıl iştir anlamadım. biri 30,69 lt ile ful depo dolduruyor diğeri 26.13 lt ile ful depo dolduruyor. şunun bilimsel yada mantıksal bir açıklaması vardır muhakkaki lütfen biri aydınlatırsa sevinirim. teşekkürler. sanırım bu yakıt değerleri şu an için yüksek gibi geliyor bana doğrumudur arkadaşlar yorumlarınızı bekliyorum.




  • Fulletmiştim bende 195 km oldu gösterge hala full(4 ışıkta yanıyor) ve yaklasık hepside şehir içi bende merakla bekliyorum kaç km de bitecek gaz.



    quote:

    Orjinalden alıntı: alks

    SEVGİLİ OKİFİ

    sana birşey daha soracağım.

    benim lpg deposu 40 lt. ve en son gaz alışımda pompacının başının etini yiyerek tabiri caizse çaka çaka doldurdum. şu an şehir içi 115 km yol yaptım ve çoğu kısa mesafe yani git gel 6- 7 km. bu 115 km yolun sonucunda hala anahtardaki gaz lambası full yani 4 ışıkta yanıyor. arka şamandıranın üstündeki göstergeden kontrol ettim biraz inmiş, yani hareket ediyor aşağı doğru. şehir içinde bu kadar yol yapmama rağmen ve bir çoğu kısa mesafe olmasına rağmen bu içerdeki göstergenin full göstermesi normalmi???

    ilk denemek için gaz 10.00 ytl gaz aldığımızda sadece bir lamba yanıyordu. ya benim araba hiç yakmayıp kokladı. yada bu gösterde ilk lamba sönene kadar geç gidiyor ve birden azalmaya başlıyor. yani ilk lamba bayağı uzun gidiyor, ondan sonra hemen düşmeye başlıyor.

    SENCE BUNLARDAN HANGİSİ? SENİN ARABADA NASIL? VE BUKADAR YOL YAPMAMA RAĞMEN HALA BİR LAMBA BİLE SÖNMEMESİ NORMALMİ?????

    OKİFİ CEVABINI MERAKLA BEKLİYORUUUUUUUUUUUM.........




  • Her pompa farklı miktarlarda gaz doldurur bu pompanın basıncına göre değişir bu yüzden zaten depo fulleyerek yakıt ölçümü tam doğru sonuç vermiyor denmektedir...

    quote:

    Orjinalden alıntı: platino

    yorum bekliyorum ama kimse bişi dememiş gözden kaçtık herhalde :)
    quote:

    Orjinalden alıntı: platino

    hayırlı günler atikerci dostlar. 22.03.2008 tarihinde aracıma lpg taktırdım. ilk aldığım 28.72 lt lpg petrol ofisinden almıştım petrol ofisinin kendi gazıymış.

    ilk değerim buna göre 28,72lt * 1.74 ytl =49,97 ytl / 208 km = 0.240 ykr petrol ofisinin kendi gazı

    ikinci değerim 30,69 lt * 1.76ytl = 54,01 ytl / 227 km = 0,238 ykr petrol ofisinin kendi gazı

    şimdi 3 ncü depomuda 26.13 lt * 1,76ylt = 45,99 ytl aygaz euro lpg ile fulledim.

    Yalnız arkadaşlar şuna kafam takıldı geçen ikinci depomu fullemeden önce bip sesini duyduktan hemen sonra gaz aldım petrol ofisinden ikinci değerdeki gibi 30.69 lt aldı. şimdi üçüncü depomuda bip sesini duyduktan hemen sonra bu sefer aygaz euro lpg ile fulledim. orda 26.13 lt ile ful doldu depo. bu nasıl iştir anlamadım. biri 30,69 lt ile ful depo dolduruyor diğeri 26.13 lt ile ful depo dolduruyor. şunun bilimsel yada mantıksal bir açıklaması vardır muhakkaki lütfen biri aydınlatırsa sevinirim. teşekkürler. sanırım bu yakıt değerleri şu an için yüksek gibi geliyor bana doğrumudur arkadaşlar yorumlarınızı bekliyorum.






  • İçerideki göstergede bazen sorunlar yaşanabiliyor o yanlış gösteriyo olabilir bendede sorunluydu götürdüm düzelttiler.Arka depo üzerindeki göstergeden kontrol edebilirsiniz gaz miktarınızı
    quote:

    Orjinalden alıntı: mezarci034

    Fulletmiştim bende 195 km oldu gösterge hala full(4 ışıkta yanıyor) ve yaklasık hepside şehir içi bende merakla bekliyorum kaç km de bitecek gaz.



    quote:

    Orjinalden alıntı: alks

    SEVGİLİ OKİFİ

    sana birşey daha soracağım.

    benim lpg deposu 40 lt. ve en son gaz alışımda pompacının başının etini yiyerek tabiri caizse çaka çaka doldurdum. şu an şehir içi 115 km yol yaptım ve çoğu kısa mesafe yani git gel 6- 7 km. bu 115 km yolun sonucunda hala anahtardaki gaz lambası full yani 4 ışıkta yanıyor. arka şamandıranın üstündeki göstergeden kontrol ettim biraz inmiş, yani hareket ediyor aşağı doğru. şehir içinde bu kadar yol yapmama rağmen ve bir çoğu kısa mesafe olmasına rağmen bu içerdeki göstergenin full göstermesi normalmi???

    ilk denemek için gaz 10.00 ytl gaz aldığımızda sadece bir lamba yanıyordu. ya benim araba hiç yakmayıp kokladı. yada bu gösterde ilk lamba sönene kadar geç gidiyor ve birden azalmaya başlıyor. yani ilk lamba bayağı uzun gidiyor, ondan sonra hemen düşmeye başlıyor.

    SENCE BUNLARDAN HANGİSİ? SENİN ARABADA NASIL? VE BUKADAR YOL YAPMAMA RAĞMEN HALA BİR LAMBA BİLE SÖNMEMESİ NORMALMİ?????

    OKİFİ CEVABINI MERAKLA BEKLİYORUUUUUUUUUUUM.........






  • millet nerdesiniz kimse yokmu herkes pikniğe mangalamı gitti
  • 
Sayfa: önceki 109110111112113
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.