Şimdi Ara

A.C. Milan Taraftar Köşesi #SempreMilan (439. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
9.146
Cevap
20
Favori
252.034
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
3 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 437438439440441
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Atalanta CL'ye gitti artık fakat Inter asla belli olmaz ölüm kalım maçı Empoli için küme düşmek istemeyeceklerdir.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Sanki bana da Empoli kanser futbolla en azından bi beraberlik koparacakmış gibi geliyor İnter'den.
    Ama bizim takıma olan güvenim de o kadar sarsıldı ki artık. Inter gider Empoli ile berabere kalır biz gider SPAL'a yeniliriz kafaımızı duvarlara vururuz yazın kenara bak...
  • Leonardo'nun yerine Kaka gelicek diyorlar.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi spiritswithinn -- 23 Mayıs 2019; 0:50:59 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Milano belediye baskani, inter ve milanin stad konusunda hala projelerinin olmadigini soylemis.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Leonardo, Brezilya milli takimindan direktorluk teklifi almis.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Obaa. Milan'ın CL şansı varmış. Hadi biraz nostaji

    A.C. Milan Taraftar Köşesi #SempreMilan
  • Hadi be Milan senin adın yeter cl'de.
  • ulan kaçanlara bak kafayı yiyeceğim ulan salih ya
  • CL gg, milan kendi kendine yazık etti.
  • Olmadı maalesef.. Yeni bir TD ile yeni bir oyuncu grubu ile CL'de boy göstermek, kalıcı olmaya çalışmak güzel bir adım olacaktı Milan için. Umarım doğru bir TD bulunur ve güzel bir yapılanma gerçekleşir. Milan'ın ait olduğu yer her zaman CL'dir.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Milana bak be koskoca milana bak

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yinemi keder.....
  • Bir kere bu sezon Şampiyon Ligi'ni zerre hak etmedik. Öyle bir kere seri yakalamakla olmuyor bu işler. Ki o seride de ligin en boş beleş takımlarını yenmiştik. Kafaya oynayan takımlara karşı alınan puan tablosunu burada ya da başka bir platformda paylaşmışlardı hakkaten rezaletti.

    Aslında bu başarısızlığın tek nedeni yönetim; yıllardır teknik direktöre max. 3-5 milyon euro fazla para vermemek için vasıfsız, tecrübesiz, sırf Milan'da oynamış ya da İtalya Ligi'nde bir iki sene çalışmış ucuz teknik direktörlere bu takımı teslim etmek vizyonsuzluğun göstergesiydi. Hepsinden önemlisi yıllardır hep aynı terane; Şampiyonlar Ligi'ne katılma vizyonu ! Ya sen Milan'sın senin hedefin şampiyonluktur. Yıllardır hedefine bunu koyup bunun için başlarsan sezona, eninde sonunda seni tokatlarlar zaten! Bu takımın başına yıllık 10 milyon euro verip bir teknik adam gelmeli.. Elbette 10 milyon euro vs. çok büyük para ama 5-6 milyonluk adamlar Milan söz konusu olduğunda 10 milyon istiyorlarsa yine de vermek zorundayız. Yıllardır saçma sapan adamlara verdiğimiz fazladan onlarca milyon euroları bir teknik adama verseydik, bu kadar rezil olmazdık. Koskoca Milan'ın hedefi ligde dördüncü olmak! Ulan Allegri'yi Sassuolo maçından sonra kovmasaydık demeye başladım. Her şeyin başlangıcı öyle oldu.

    Neyse.. Yine bir sezon çöp oldu. Gattuso gider muhtemelen yani inşallah ama yerine yine saçma sapan bir teknik adam gelir. Yine bir teknik direktöre o kadar para verilmez derler, sonra giderler bir adama 30 milyon euro verirler, sonra adam yedek kalır, oynayamaz, 15 milyona satsak diye bakar dururlar arkalarından..




  • Şampiyonlar ligini gösterdiğimiz performansla hiç bir şekilde haketmedik ama ona rağmen dün çok yaklasmıştık. Empoli son anlarda önemli fırsatlar kaçırdı. Maalesef olmadı ama
    Gazidis takıma genç oyuncular getirme fikrini benimsiyor. Bu konuda kendisiyle zıt düşen Leonardo ise ayrılıyor. Normalde kulüpte sportif işlerin başında Leonardo vardı ve boyle de kalmaliydi. Gazidis daha çok mali işlerle ilgilenecek diye getirilmişti normalde ama su an kulübün her işinde karar sahibi olmuş durumda maalesef. Leonardo'nun da yetki alanına karışmış durumda. Bu durum Leonardo'yu istifa noktasına getirdi maalesef. Leonardo ile beraber kulüpte onunla beraber çalışan Maldini de gidiyor büyük ihtimal.
    Yazik olacak. Gönderilmesi gereken Gattuso'nun hâlâ kalma şansı varken ayrılmaması gereken bu iki adam ayrılıyor. Bundan sonra kilit oyuncularını satan, sadece genç oyuncu alıp onu yetiştiren orta seviye bir kulüp olarak devam ederiz artık. Bu takıma dair umudumu kaybettim artık. Sezon boyu gerek Gattuso gerek ara transfer dönemindeki kararlarda Gazidis degilde Leonardo son karari veren olsaydı belki de su an Sampiyonlar Ligi'ne gitmiştik ve kulüp gerçekten geri dönüş yolunda en önemli adımı atmış olacaktı. Ama şimdi ligi ilk 4'te bitirememizin sebebi olanlarla yola devam ederken kalması gerekenler de gidiyor maalesef



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ElShaarawy92 -- 27 Mayıs 2019; 20:24:20 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Leonardo gitti. Gattuso da bugün itibariyle ayrıldı, 2021’e kadar olan kontratından kalan 5.5 milyon maaşın %90’ını Milan’a bıraktı ki bu konuda takdiri kesinlikle hak ediyor, hocalığı ayrı konu olsa da karakteri tartışılmaz. Maldini de yönetimin hedefleyeceği yeni stratejiyle hem fikir olmadığı için istifaya hazırlanıyor. Maldini’nin istifası şu noktada önemli; daha önce projelerine inanmadığı için ne Berlu, hoş o dönemde çağrıldığı da söylenemez pek, ne de Fassobelli döneminde görev almamıştı; Elliott çağırdığında ise geldi ancak şu noktada istifa kararı alması onun da durumdan hoşnut olmadığını gösteriyor.

    Gazidis’in gitmek istediği doğrultu Milan’ı bir şirket gibi yönetip kar eden bir organizasyona çevirmek; bunu yaparken de FFP dahilinde hareket etmek ve düzenli ŞL katılımı sağlamak. Bu yetkiyi de tabii ki kafasına göre almıyor, Elliott istiyor çünkü bu sezon Elliott açısından kaybedilen bir kumar oldu bir anlamda. FFP kurallarını ihlal eden takımı ŞL’ye sokabilmek için harcamalar yapıldı, alınan risk ve yapılan yatırım ŞL bileti alıp oradan gelecek geliri cebe koymak için değer diye düşünüldü ama bu gerçekleşmeyince de şimdi işleri kendi istedikleri gibi yapmaya koyuluyorlar. Leonardo ve Maldini gibi adamlar, ki Leo’nun görevinin devamı büyük ihtimalle ŞL biletine bağlıydı, bu işi başarı ve kupa olarak görürken Elliott gibi bir yatırım fonu da para ve giren/çıkan dengesi olarak görüyor. Bu konuda da pek suçlanamazlar çünkü sportif kulüpleri yöneten Amerikan modeli bu, Milan’ı da renklerini sevdiklerinden değil, parlatıp üzerinden kar ederek satmak için devraldılar.

    Aslına bakarsanız insanlar buna tepki gösterse de Elliott’tan bağımsız olarak da bugünkü Milan bu koşullarda bu yola girmek zorunda. Unutulan şey maalesef Milan’ın eski Milan olmadığı ve futbolun değiştiği; sene 2005 değil. FFP varken, UEFA’nın ne diyeceği bile netleşmemişken ki Avrupa Ligi katılımından feragat edip onu bir sezonluk yasağa çevirtmek de ihtimallar arasında duruyor, Araba satılıp her yerine Emirates, QNB, Bein vs. basmayı saymazsanız başka bir yol pek de yok.

    Leonardo’nun yolunun başarıya daha çabuk giden olduğunu kabul ediyorum ama Milan’ın ihtiyacı olan da akıllıca ve artık doğru bir proje. Eğer doğru adımlar atılabilirse her ikisi de elde edilebilir, ha Elliott yoluyla bu daha çok vakit alır elbet ama ihtiyaç olan şey stabil ve sabır gösterilebilecek bir plan + başında da doğru bir hoca. Gıpta edilen Tottenham, Atletico, Napoli ya da Monaco gibi kulüpler benzer yollardan geçtiler ve her ikisini de başardılar; hem mali dengelerini stabilize ettiler, üstüne kara bile geçtiler, hem de başarıya kavuşup unutulmadılar. Her iki alanda da ilerlediler. Bugünün Milan’ı yıllardır düzenli olarak zarar edip ŞL bile göremiyorsa, maaş bütçesi ligin ikincisi olup ligde beşinci oluyorsa, son dört sezonda 400 milyon harcayıp FFP’yi süzgeç yaptığı halde ŞL göremeyen belki tek takım olarak tarihe geçiyorsa bu işin başka bir yolu yok. Bunun illa ki sonuçları olacak ve sportif başarısızlıkları kapatmak için bazı oyuncuları satmak ve iş modelinizi değiştirmek ilk çözüm her zaman. Eğer illa biri suçlanacaksa bu Berlusconi ve devamında takımı sattığı üçkağıtçılara, Fassobelli ikilisinin tek dönemde harcadığı 250 milyon ve karşılığında sıfır başarıya kadar gider. Yapılan her hatanın elbet sonuçları olacaktı ve Milan zaten yıllardır hata koleksiyonu yapan bir kulüp, Elliott da ilk sezonunda ŞL’yi kaçırınca iş bu noktaya gelmek zorunda kaldı. Muhtemelen akıllarında bu ikinci ihtimal zaten hep vardı, Ocak ayında Godin ve Ibrahimovic transferlerinin bloke edilmesinin sebebi de bu olsa gerek.

    Leonardo hazır oyuncu peşine düşmek istiyordu, Gazidis ise Milan’ı satan bir kulübe çevirmek istiyor; genç oyuncuların peşine düşüp hem kendilerine hem de kulübe katma değer yaratarak onlardan hem mali hem de sportif anlamda yararlanabilmek. Her ikisi de elde edilebilir ama önemli olan ortasını bulabilmek; ne ŞL göremediği halde her transfer döneminde 35 Paqueta’ya, 35 Piontek’e, 35-40 da Everton’a tarzı bir lüksü var Milan’ın; ne de tersine suyunu çıkarıp futbolcuların basamak olarak gördüğü bir bir kulübe dönüşüp öyle de kalmak.

    Ancak sürekli zarar eden ve sportif başarı görmeyen bir organizasyon olarak da ligin bu yayın geliri, eski stadı, hayat kurtaramayan sponsor gelirleriyle de Milan da en azından 3-4 yıl sürecek bir minimum maaş yükü/maksimum sportif getiri tarzı saydığım kulüpler gibi bir model benimsemek zorunda. Sonrasında doğrultunuzu yine çizersiniz ama Milan geçici olarak bu dönemden geçmeli. İnsanlar Milan Dortmund oluyor, Arsenal oluyor, Monaco oluyor diye tepki gösteriyor ama keşke olsa; bir sezon daha para harcayıp seneye yine ŞL dışında kalırsanız borcunuz ve olası UEFA sopasının boyu büyür. Bu takımın her şeyi geçtim daha bir oyun kimliği bile yok; burun kıvrılan takım modellerinin çoğu da an itibariyle Milan’dan daha iyi durumdalar. O yüzden neyin ne olacağını görmeden tepki vermek yersiz, mantıklıca beklemek ve hangi adımların atılacağını görmek en iyisi; UEFA mevcut anlaşmada bile 2021’e başa baş ol demişken Milan’ın çok bir hareket alanı zaten yok.

    ŞL’ye kalabilseydik belki bu yola girilmeyecek, gelirler artacak ve FFP konusunda elimiz daha rahat olacaktı; muhtemelen Leo ile Maldini de kalacaktı ama ŞL fırsatını kendi kendimize kaçırdık, üstte paylaşıldığı gibi bu kadar bedavadan puan dağıtırsanız ŞL şansını son maça bırakabildiğiniz için şanslı bile sayılırsınız. Parma maçında Alves’in son dakika frikiği olmasa, daha doğrusu Borini o aptalca faulü yapmasa Milan bugün ŞL’deydi ama futbolda yapsaydı etseydi yok maalesef, işin açıkçası bu oyunla Milan’ın da ŞL’yi hak etmekle uzaktan yakından alakası yoktu. Empoli elinden geleni yaptı, önemli de fırsatlar yakaladı, bu kadar bitiricilik özürlü olmayıp bir gol atabilseler Milan bugün yine ŞL’deydi ve belki bambaşka şeyler konuşuluyordu ama Inter derbisi öncesi ŞL yolunda bu kadar avantajlıyken devamında bilimum hata yaparsanız son haftada da kimseden bir şey beklemeye hakkınız yok. Bu sezon ŞL fırsatı bu kadar yakınken kaçmamalıydı ve bu noktada en büyük kabahat de bütün sezonu Gattuso ile geçirten yönetim, son yıllarda Milan’ı yöneten kimsenin olmadığı gibi Elliott da hatasız değil.

    Elliott giderleri kısmak ve brüt maaş yükünü FFP’ye uyum sağlayacak kadar düşürmek istiyor. Montolivo, Abate, Zapata, Bertolacci, Mauri, Bakayoko ve Leonardo bu yüzden gidiyor ki hepsinin toplam maaşı 17 milyon civarında. Teknik direktör olarak Jardim, Simeone Inzaghi ve Giampaolo’nun adları geçiyor. Sportif direktör olarak Luis Campos olabilirse çok isabetli olur, Monaco ve Lille’de düşük bütçelerle harikalar yaratmış ve yetenekli oyuncu konusunda isabeti yüksek bir isim. Bir tek bazı söylentiler Lille’deki görevine de devam edip Milan’a dışardan transfer danışmanı olacağını söylüyor ki bir adamın biri içerden biri dışardan iki takımla nasıl bağlantısı olabilir, en önemlisi bir yetenek bulsa Lille mi yoksa Milan mı göndereceği yer olacak, bu söylentide akla yatmayan şeyler fazla ama önümüzdeki günlerde çıkar aslı astarı.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Maximum_Carnage -- 28 Mayıs 2019; 15:22:37 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Son 25 günün bir özetini çıkaralım:

    Marco Giampaolo Milan’da. Şu durumda ligde gidilebilecek en iyi hoca opsiyonu olduğunu düşünüyorum, hatta son yıllarda denenen isimlere bakılırsa Milan’da görmeyi daha evvelki yıllarda beklerdim ki bu konuda da konuşulurdu, Galliani döneminde de Milan’ın kıyısından dönmüştü. Önce Empoli ve sonrasında Sampdoria’da kısıtlı kadrolarla iyi işler yapmış, oyuncularından olabilecek en üst verimi almayı başarmış ve en önemlisi iyi futbol oynatan; orta sahasında da teknik ve pasörlüğü iyi olan oyuncuları tercih eden bir isim. 4-3-1-2 de geri dönüyor...Berlusconi nasıl mutlu olurdu.

    Tabii bu kanat oyuncularını bir kenara atıp orta sahaya ağırlık verileceği anlamına da geliyor; Suso neyin kafasındaysa yıllık 6M istiyor, Temmuz’un 15’ine kadar geçerli 40M serbest kalma bedeli var. Ya on numara, ikinci forvet oynayacak ya da satılacak.

    Maldini’nin görev alanının artması ve teknik konulardan sorumlu sıfatıyla “technical director” olmasıyla, ki burası pek çok Türk sitesinde teknik direktör diye direkt bir çeviri ve yanlış anlaşılmaya kurban gitti, diğer sportif direktör adaylarından eli boş dönülüp Campos’un da dışardan çalışması akıllara yatmayınca Roma’nın eski sportif direktörlerinden Frederic Massara da sportif direktörlüğe geldi. Boban ise UEFA’daki görevini bırakıp CFO oldu, bir anlamda futbol kurulu başkanı. Maldini artık Gazidis sonrası en yetkili kişi, devamında da Massara-Boban ve Giampaolo gibi bir hiyerarşi var.

    Gazidis ve Boban Londra’ya giderek Elliott’tan bu transfer döneminin bütçesinin 80’den 100’e çıkmasını isteyecek.

    Orta sahaya ilk transfer Empoli’den Krunic geldi 8 milyona, 25 yaşında ve bu sene Empoli’nin dikkat çeken isimlerindendi, takımdan ayrılanlar ve 3+1 tarzı bir orta saha düzeniyle oynanacağı düşünüldüğünde orta saha için yararlı olabilecek bir isim. Onun dışında rotasyon için Veretout gündemde, Roma da istiyor. Zapata Genoa’ya gitti, gündemdeki en büyük hayal ise Torreira. Arsenal minimum 50 istiyor, 35’lik bir teklif ihtimali var ama Milan bu bedeli fazla buluyor. Kessie ya da Suso da kullanılabilir ek olarak, Torreira’nın kız arkadaşı Genoa doğumlu ve İtalya’ya dönmeye sıcak bakıyormuş, Torreira’nın da İtalya’ya dönmeyi İngiltere’de yaşamaya tercih ettiği söyleniyor.
    Giampaolo’nun Sampdoria’dan eski oyuncusu, regista pozisyonunda da top yapabilen ve topla çıkabilen, teknik ve pasör bir ismi tercih ediyor, Torreira Arsenal’e gitmeden de harika transfer olurdu hala da öyle olur ama gerçekleşmesi kolay değil. Giampaolo ile tekrar buluşmaya sıcak bakıyormuş ama Arsenal 50 istiyorların altında gerçeklik var mı ve bırakırlar mı soru işareti. Torreira bu transfer için bastırırsa olabilir, gelişmeleri göreceğiz.

    Bonera Milan’a Giampaolo’nun yardımcısı olmaya dönüyor, Fassone ile tazminatta anlaşıldı ve 4M ödenecek, Milan UEFA ile bu yıl Avrupa Ligi’ne yasak koydurup daha önce 20-21 olan başa baş tarihini bir yıl ertelemekte de anlaşmaya yakın. Geçenlerde Real Madrid ile bir görüşme gerçekleşti ve konu Ceballos, Milan iki yıl kiralama+FFP’ye uygun olsun diye satın alma opsiyonlu bir teklife hazırlanıyor, oyuncunun 4M maaşı da tamamen Milan tarafından ödenecek. Reguilon, Theo, Mayoral gibi isimlerin de konuşulduğu söyleniyor.

    Chievo’lu Emanuel Vignato’ya bir ilgi de var, olası maliyeti 8M ve Inter ile Bayern de ilgileniyor. Inter demişken Sensi Inter’e gitti, Milan 15’in üstüne çıkmayı istememiş, Inter ise daha bonkör davrandı ve zaten ŞL katılımı ve FFP’den çıkmalarının etkisiyle Milan’a göre harcama imkanları çok daha geniş.

    Giampaolo Andre Silva’ya bir şans daha vermek istiyormuş, Cutrone 25-30 milyona gönderilebilir ama Silva deneneceğine Cutrone’nin 11’de oynamasının daha iyi olacağını düşünüyorum, satılıyorsa da ne olur ne olmaz geri alma opsiyonlu satılmalı. Milan’ın bu sene FFP’ye uymak için feda edebileceği oyuncular arasında, 35-40 milyonluk bir beklenti var. Kessie, Suso ya da Donnarumma; gerekirse bunlardan ikisi gönderilebilir, bence kadroda dokunulmaz statüsündeki tek kişi Milan’ın da öyle gördüğü üzere Romagnoli, o ayarda başka kimse yok.

    Manolas için Roma 36M serbest kalma bedelinin tamamını nakit isteyince Milan alternatiflere yöneldi, Ozan Kabak transferi 15 milyonluk serbest kalma bedeline karşı bitmeye oldukça yakın, 48 saate sonuçlanabilir.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Maximum_Carnage -- 23 Haziran 2019; 13:7:8 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Geçmiş olsun. 1 yıl men geldi.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi -BraveHeart- -- 28 Haziran 2019; 14:6:49 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • kötü oldu

    https://www.cnnturk.com/spor/futbol/milan-avrupa-kupalarindan-men-edildi

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bakınca öyle gibi gözüküyor ama işin aslında Milan men edilmedi, daha önce UEFA’nın koyduğu 2020-21 olan o zamana kadar başabaş olma şartını bir sezon daha ötelemek ve yarın bir gün hesaplardan ötürü ŞL’den men edilmemek adına bu yılın zaten bir işe yaramayacak olan Avrupa Ligi katılımını feda etti. Bu karşılıklı bir anlaşma, men değil, geçen yazdığım mesajda da söylediğim gibi Milan beşinci olup ŞL şansını kaçırdığından beri bu işin peşindeydi ve görüşmeler yürütüyordu zaten. Bu durum gelecek için Milan’ın riskini azaltacak, ha Avrupa Ligi’ne düşmüşsün ha men zaten, arada fark yokken karlı bir yaklaşım.

    Daha önce açıklanan şartlarda Haziran 2021 başabaş olmak için şart koşulan tarihken bu yeni açıklamada o kısım kaldırıldı; bu iyi taraf tabii ama bu kararda 2018-19 harcamalarının dahil olmaması kısmı da önemli. Gelecek sene geldiğinde 2017, 2018, 2019 sezonlarının harcamaları dikkate alınacak; ertesi yıl da 2018, 2019 ve 2020. Çinlilerin döneminde harcanan para malum ve Elliott bu sene bile bütçeyi 100 milyona çıkarmayı düşünüyor, eğer hal böyle olursa bir yıl öteletsek bile UEFA ile er ya da geç FFP anlaşması yapmak şart.

    Theo Hernandez zorunlu satın alma opsiyonlu kiralık olarak Milan’da, 20 milyona mal olacak ve altı yıllık sözleşme (aslında altı yıl sözleşme sadece İspanya’da var ama iki yol kiralık + sonrasında dört yıllık sözleşmeyle bu süreye çıkmış olacak) imzalayacak, maaşında da %20 kadar indirim yapıyor. Rodriguez gidecekse anlaşılır ama kalacak ve Theo alternatif olacaksa boşa saçılmış bir 20 milyon olur.

    Ozan Schalke’yi seçti, Milan stoper mevkiinde yine Sampdoria’dan Andersen’e ve diğer alternatiflere yöneldi ama Andersen maliyetli. Donnarumma ise FFP adına feda edilmek için seçildi, PSG istiyor ama Donnarumma kalmak istiyor. Milan 60 milyon bedel biçiyor, PSG Areola+20 önerdi ama Milan buna yanaşmıyor. Yani ne Milan Areola’yı istiyor, ne de Areola Milan’ı; ayrılırsa PL hedefi varmış ve Donnarumma da giderse sadece para karşılığı olacak.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Maximum_Carnage -- 28 Haziran 2019; 22:53:28 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Ulan çocukluğumuzda ezbere saydığımız kadrosuyla koca milan ne halde be. Men haberlerini filan gördükçe üzülüyorum.
  • 
Sayfa: önceki 437438439440441
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.