Şimdi Ara

A.C. Milan Taraftar Köşesi #SempreMilan (438. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
9.146
Cevap
20
Favori
252.045
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
3 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 436437438439440
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Milan ibrenin kendisinden yana olduğu bir maçta daha çuvalladı. Aslına bakarsanız maç öncesi galip gelmesi beklenen taraf Milan'dı demek de pek doğru olmaz, zira Milan için sinyaller zaten son iki maçtır geliyordu. Sassuolo maçının hakimi Consigli'nin hediyesine kadar tamamen Sassuolo idi, ligin dibindeki Chievo maçını ise Milan kazandığı için şanslıydı; biri Biglia'nın tamamen kişisel becerisi muazzam bir vuruş diğeri de karman çorman hurra bir gol dışında Milan maçı hiç kazanacakmış gibi durmadı ve Chievo'ya vermemesi gerektiği kadar pozisyon verdi.

    O yüzden bu maça gelene kadar da Milan'ın bu inen grafiğini göz önünde bulundurarak (Sassuolo ve Chievo maçlarının toplamında Piatek'e giden tek top Consigli'nin kafaya kalkıp svis geçtiği saçma uzun toptu düşünün, Piatek özelinde düşünürsek buna Inter maçını da katabiliriz çünkü top isteyen bir oyuncu, öyle yerin dibinde bir hücum etkinliği vardı son maçlarda) beklentim beraberlikti ama onun yerine sezonun en rezil Milan'ını buldum. Suso zaten uzun süredir rezilleri oynuyor ama ona rağmen ilk 11 oynuyor, ondan özellikle bahsetmeyeceğim de arkadaşları da sağolsunlar onun seviyesine indiler; Romagnoli'den Rodriguez'ine, Kessie hepsi sezonun benim hatırladığım en kötüsünü oynadılar ki o savunma performansıyla Milan'ın daha ilk yarıdan iki farklı geriye düşmemesi bir şans. Kabul, maçın daha neredeyse 1-0 başlaması ve Donnarumma + savunma ortak yapımı o gol de zaten bu maçları takır takır oynayamayan oyuncuları daha beter bir psikolojiye soktu ama futbolu unutmuş gibi davranmak da değil gereken. Üç gün önce Frankfurt maçı oynamış takıma karşı bir hafta buna hazırlanmış bir takım böyle bir 45' çıkaramaz.

    Rezil ilk yarıya kıyasla ikinci yarıda çok daha iyi bir Milan olduğunu söyleyebiliriz ama yeterli değil, gerçi ona rağmen bile Milan yeterli olabilecek birkaç şansı buldu ama Milan'ın kötülüğünden bağımsız doksan dakikayı daha iyi oynayan takım Inter'di kuşkusuz. Her ne olursa olsun daha oturaklı bir takımlar ve en önemlisi bu tarz maçların atmosferi ve baskısına Milan'a kıyasla daha alışkınlar, daha sakin kalabiliyorlar, her zaman da dediğim gibi Gattuso ile Milan'ın büyük maç kazanması çok zor. Vecino'yu kullandığı pozisyon ve Politano-Perisic kanatları bile Spalletti'nin ilk yarıdan Gattuso'yu mat etmesine yetti.

    Her topu Piatek'e uzun top oynamak veya nihayetinde ona ulaşacak şekilde oyun kurmaya çalışmakla olmuyor bu işler, Inter'in Milan'ın planını bozması için Piatek'i kapatması yetti ki zaten Milan hücum varyasyonu konusunda zengin ve o olmazsa bu çıkar bir şey yapar tarzı bir takım değil, doksanda kullanılan o kornerimsi gibi bir şey işte, tahmin edilebilir. (Yine de ona rağmen Hakan'ın ikinci yarıda hakkını yemeyelim, orta sahaya geçtiğinden itibaren oyunu olumlu anlamda çok fark etti)

    Diyeceğim bu senaryo ilk defa görülmüyor, Gattuso'nun Milan'ının stili düşük tempo-yan pas geri pas ve denk gelirse hızlı çıkmak kontra yakalamak; önde basan ve hızlı oynayan takım gördüğünde de Milan zorlanıyor, orta sahası da hızlı geçilip savunmaya çabuk yük biniyor, hücum presi desen zaten hak getire. Savunmadaki zaafiyetleri ve ilk yarının genelini gördükçe geçen sezonki Arsenal maçı geldi hep aklıma, bu şekliyle devam ederse oyuncu takviyesi yapsa bile Milan ŞL'de de zorlanmaya devam eder. ŞL'ye gittin de orada zorlanması kaldı da denebilir tabii de -Milan için kötü olan bu kalibredeki maçlarda olan performansı gelişemiyor bir türlü- iyi ki Roma kaybetti ve sezonun geneli için de umut vaat etmiyorlar, her şeye rağmen Roma'ya +4 gibi bir durum var, bu sezon bu Milan dördüncü olamazsa Gattuso kendini köprüden atsın.

    Ama kalan on maç özelinde değil de orta vadede söylersem Milan gerçek birer kaliteli kanat oyuncusuna sahip olmadığı, orta sahası güçlenmediği, kolay geçilmediği ve en önemlisi hücum varyasyonlarını zengileştirecek kadar yaratıcılık seviyesi yükselmediği, kalecisinin performansına da her daim güvenemediği sürece bir üst seviyeye çıkamaz. Bunları öncelikli olarak söylüyorum yoksa bunlar oldu mu bu takım uçar anlamında değil, yoksa sol bekinde Rodriguez ile de anca şarampole uçarsın ama hadi o da başka yarınlara artık.




  • NE KADRO AMA

  • Yaş geçici, klas kalıcıdır.

  • Rodrigez dağlara taşlara orta açıyor biglia sahada yok acilen değişmesi lazım ortasaha direk direnç kazanır

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hoca şuan bakayokoyu dövüyosur gattusoyu tanıyorsam eğer tokatı patlatmıştır tam atak gelişecek rakibe bilerek veriyor topu resmen paqueta gibi bir isim var yedek bekletiyor. Milan eski günlerine dönsün istiyoruz kadrosuda kötü değil ama yanlış tercihler bitiriyor sahadaki oyunu paqueta kaçar bu takımdan adam süper bir oyuncu real umarım alır bu adamı ayağına topu alışı kalite buradayım diyor.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Milano belediye baskani, Milan ve interin yeni stad yapmasina karsi, Sansiroyu yenilemelerini istiyor.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Sonda söylemem gerekeni başta söyleyerek başlamış olacağım ama bu takım adam olmaz. Milan mental olarak zayıf oyunculardan kurulu, zor bir zamandan geçildiği zaman reaksiyon verecek ve kamçılanacak oyuncu sayısı yok denecek kadar az, sahada işleri yoluna koyacak ve geri kalanları sürükleyecek lider oyuncu da yok. Tüm bunlar da takım sezon içerisinde en ufak bir bocalama yaşadığında buradan en çabuk sürede çıkmak bir yana daha da dibe batmakla geçiyor. Dikkat ederseniz son yıllarda sezon içi krizleri bir ilk yarı bir de baharda yaşıyoruz; ilk yarıda dört maç üst üste gol atamayan seriyle tersinden tarih yazdık, milli maç arası öncesi Inter maçıyla başlayan süreç de son dört maçta on gol yiyen Udinese’ye puan vermekle üç maça çıktı, yarın da Juventus maçıyla daha da taçlandırıp seriyi dört maçta bir puana taşımamız hayli muhtemel.

    Roma’nın takılması ve normal şartlarda bu sezon ŞL yapacak standarddan uzak görüntüleri bir şans, Lazio’nun SPAL mağlubiyeti daha bir şans ve dolayısıyla Sampdoria ve Udinese maçında rezil oyunlar olmasa puan farkı konusunda daha avantajlı olacakken en azından aşağı yukarı aynı noktada kalmak işlerin denk gelmesi yine ama acı olan Inter maçıyla başlayan ki Inter de demeyeyim aslında önceki mesajımda söylediğim gibi önceki Chievo ve Sassuolo maçlarını da alayım içine, Milan’ın oyununda çok büyük; son iki maçta da inanılmaz bir düşüş var. Geriye gide gide Inzaghi ve Brocchi dönemindeki oyuna doğru döndü Milan.

    Sampdoria maçında oynanan şeyi birine gösterseniz bunun futbol olduğu konusunda iddia etmek zorunda kalırsınız; bir takım ancak bu kadar futboldan bihaber ve organize olmaktan uzak olabilir, Sampdoria’nın önde presi konusunda da savunması ancak bu kadar aciz ve basit hatalara düşebilir. Neredeyse soyunma odasında denecek kadar erken yenen aptalca gole de bağlamıyorum çünkü bugünlerin geleceği çoktan belli; lig genelinde Milan kadar geriden çıkma özürlü olduğu halde geri dörtlü + tahta kalecisi arasında ısrarla City edasında top çevirmeye çalışan ve her fırsatta geri dönen bir takım daha yoktu zaten aylardır, isabet oldu. Önde basan takımlar Milan’ı her zaman bitiriyor.

    Rodriguez rezil ki doria maçında Gattuso bile dayanamadı kenara aldı, Udinese’de oynamadı; Donnarumma yine eski haline dönüp form tutuyor, Udinese maçında olmayacak yerde kendini sakatlayıp yine üstüne koymayı başardı; Romagnoli-Musacchio tandemi düşüşte, Bakayoko pozisyonu dışında kayıp ve tanınmaz hale dönüyor, savunmanın önünde oynamadığı halde böyle düşüş gösteren birine yazın 35 milyon ödenmez ya da Biglia ilk 11 oynamamak zorunda; burun kıvrılan Kessie olmadığında orta sahanın düştüğü hali de son iki maçta gördük, maç başı 12 km koşan ve dalgakıran görevi üstlenen, kontraları harcıyor diye suçlansa da aslında Milan’ın kontralarının kazandığı toplar + dinamizmiyle arkasındaki gizli sebep olan ve zaten bir de teknik olsa Milan’da işi olmayacak biri oynamayınca orta saha ne kadar kolay geçildi, Sampdoria maçında dönen her topu Ronaldo Vieira kazandı, dolayısıyla Milan bu orta saha kurgusuyla ona mecbur; Paqueta’da iş var ama Brezilya full sezon oynayıp gelmiş olması ve üstüne adaptasyon süreci onu zorluyor, bir ay da yok şimdi; Suso deseniz bildiğiniz gibi, Piatek dikkat çektiği ve Milan’ın hücum varyasyonları kıt olduğu için kapatılıyor, olur da top gelirse atıyor yoksa boş geçiyor zaten; Hakan da eksikliğini çektiğimizi söylediğim tarz ve kalibrede, takımın direksiyonuna geçebilen türden biri değil.

    Ancak her şeyden önemlisi Gattuso; koskoca Milan organize olamıyor, atak varvasyonları asla ileri gitmiyor ve zenginleşemiyor. Empoli’nin Napoli’ye oynadığı topu bile oynayamıyor Milan ki Ocak ayında iki oyuncuya 70 milyon veren bir takımla Empoli kıyaslıyorum bakın. Elbette Milan’ın ilk dört yarışı ve ŞL biletinden ötesini yapabilmesi için daha iyi kadro ve oyunculara şiddetle ihtiyacı var; ilk 11 bile direkt 4-5 isim istiyor bu amaç için ama bu kadroyla bile işini bilen bir hoca Milan’a daha iyisini oynatabilir, sorun Gattuso’nun bir teknik direktör olarak futbola bakış açısı ve hocalığı Milan’da öğrenmeye çalışması, yoksa hiç abartmadan söylüyorum ligin en çirkin futbolunu asla oynayamaz Milan. Şu takımın destekçisi değilseniz büyük maçlar dışında açayım da bir Milan izleyeyim demek için sebep yok. Empoli gibi bir takım bile ne yapacağını bilerek oynuyorken Milan oynayamıyorsa, Udinese kadar kontraya çıkmayı beceremeyip Serie A gezgini Okaka oyuna girdikten sonra sağı duman ediyorsa ortada ciddi sinyaller var demektir. Milan hücumda ve oyunun akışında, kurgusunda zaten hiç tat vermiyordu; hep statik ve tahmin edilebilirdi ama son aylarda takımı yukarı taşıyan defansif performans da son 4-5 maçtır istikrarlı olarak geriye gidiyor. Udinese’den yenen kontra golü yenecek gol değil ya arkadaş ailecek nereye gidiyorsunuz, Frosinone yemiyor onu.

    Olur da bu sezon es kaza dördüncü sırayı kaptırmamayı becerirsek bu tarz sezon içerisindeki kriz sinyallerini iyi değerlendirip önümüzdeki sezon adına Gattuso ile yolları ayırmak en iyisi, yoksa bu takım ŞL yapsa bile anca finansal katkısını alıp evine döner, başka da bir şeye yaramaz. Udinese maçına tamamen hür iradesiyle 4-3-1-2 çıkıp puan kaybedip takım oyun olarak yine çuvallayınca iki santraforun arkasında on numarayla oynamanın kolay olmadığını ve bir hocanın 1.5 günde çok az şey yapabileceğini söyleyen birinden bahsediyoruz. Tabii 4-3-3 de oynasak oynamak istenen 4-3-3 bekler, önlerindeki kanatlar ve Paqueta’nın pozisyon yaratması beklenen ama Milan’ın işin bek ve kanat kısmında hayli eksik oluşu, pozisyon hazırlamak saçma bir biçimde Bakayoko veya Kessie gibi oyunculara ve Hakan’ın o günkü verimliliği + Suso’nun düzelmesine kaldığı için değişen tek şey dizilişler olur; o yüzdendir ki bu takımın ilk 11’ine direkt kaliteli ve genelin üstüne koyacak 4-5 oyuncuya ihtiyacı var.

    Hoca konusunda önümüzdeki sezon için Gazidis’in Pochettino’yu istediği haberleri düştü bugün ama gelmesi için de bir sebep yok, düşük ihtimal gibi.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Maximum_Carnage -- 5 Nisan 2019; 15:4:14 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • piatek bee milanı takip etme sebebim oldu
  • Yazık oldu.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Çare Poşet. Gazidis Poşet hocayı getirecekmiş.
  • Bugün ki juventus maçı amatör hatalarla gitti

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Milan'ın mevcut haftaya geldiğimiz şu durumda ilk 4 şansı çok yüksek hatta bana kalırsa ilk 3 şansı bile yüksek.Bu aşamada Cl'ye gidemezse Gattuso'yu değil kovmak arenada aslanların önüne atmak lazım.Kalan haftalardaki en zor maçı Torino deplasmanı, İnter'in ise Roma, Napoli ve Juventus maçları var.Roma'nında İnter ve Juventus maçları olacak.
  • Milanin 2018-2019 yilini 70-80 milyon zararla kapatmasi bekleniyormus.

    Fransiz basininda Thauvinin 30-40 milyona milana transfer olacagi konusuluyor.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: fluox

    Milan'ın mevcut haftaya geldiğimiz şu durumda ilk 4 şansı çok yüksek hatta bana kalırsa ilk 3 şansı bile yüksek.Bu aşamada Cl'ye gidemezse Gattuso'yu değil kovmak arenada aslanların önüne atmak lazım.Kalan haftalardaki en zor maçı Torino deplasmanı, İnter'in ise Roma, Napoli ve Juventus maçları var.Roma'nında İnter ve Juventus maçları olacak.
    Ben de aynı şekilde düşünüyorum ama söz konusu Milan olunca insan hayal kırıklığı yaşamaya şaşırmıyor bi yerden sonra maalesef. Ne yapıp edip bizi bi şoke etmeyi de başarabilir Gattuso ve Mlian.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Guest-51A1FC2AA

    Milanin 2018-2019 yilini 70-80 milyon zararla kapatmasi bekleniyormus.

    Fransiz basininda Thauvinin 30-40 milyona milana transfer olacagi konusuluyor.
    Thauvin beğendiğim oyuncu ama Suso'dan sonra o mevkiyi 2-3 basamak arttırıcı bir hamle değil.Yine tek ayaklı oyuncu, zayıf ayağı sıkıntılı.Suso'dan iyi oyuncu olduğu kesin ama Milan'ın şu yapısında şapkadan tavşan çıkartacak adam da değil.
  • Yarın Milan için ya tamam ya devam maçı.Yarın olası bir durumun altından bu kadro mental olarak yıkılır sezon sonuna kadar da toparlanamaz.
  • Milan yine yeniden gg, bu takıma yatırım yapana da taraftara da yazık.Sürünmeyi hakediyor bu sıralarda, roma'nın ve interin leş olduğu bir zaman bile cl'ye katılamayan bir takımdan bahsediyoruz.Yazık gerçekten.Tarihin tozlu sayfalarına hızla ilerliyorlar.
  • Bu hafta oynanacak Juve-Atalanta maçı ile CL kaderimiz belli olacak. Atalanta en azından bir puan çıkarabilir gibi geliyor ama bakalım, umarım kaybeder ve biz de kazanıp CL potasına gireriz.

    Tabi rakipler bu kadar kotuyken biz niye bu hale geldik esas problem o. Inter maçından sonra Gattuso gonderilmeliydi. Her seferinde beklendi ve haftalar geçtikçe biz de 4.lugu kaptırdık en sonunda. Torino yenilgisinden sonra en azindan sezon sonu kesin ayrılacak dendi ama o bile su an da meçhul. Su Arsenal taraftarlarının da gitti diye sevindigi Gazidis denen adam geldiginden bu yana kulüp için bir felaket oldu ve olmaya devam edecek. Daha önce de genelde Gattuso'dan yana tavır almıştı ve su anda da Gattuso ile olan iyi ilişkileri Gattuso'ya kalması için bir şans verebilir. Buna karsilik Gattuso ile olan kötü ilişkileri de göz önüne alındığında Leonardo'yu ise göndereceği söyleniyor.

    Evet, tüm bunların faturası bu kulubun tekrar toparlanmasında kilit rol oynayabilecek Leonardo'ya kesilecek ve Gattuso ile devam etme ihtimali bile olacak. Gazidis bey sadece genç, potansiyelli futbolcu transferleri istiyormus ayrica. Monaco ile falan karıştırdı sanırım burayı. Bizim bir şekilde toparlanma gibi bir amacımız varsa tecrübeli ve kaliteli bir kaç eklemeye ihtiyacımız var ve en önemlisi de gerçek bir teknik direktöre. Önemli hamleler icin kilit rol oynayacak Leonardo'yu göndermek, sürekli 25 yaş altı ve daha az maliyetli transferler, Gattuso ile devam etme olasılığı ve kulüp için pek hayırlı işler yapmayacağı belli olan bir CEO; maalesef Milan'ın geleceği pek iyi görünmüyor.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Gasperini dışında pek bir çare göremiyorum ben açıkçası.
    Atalanta'yı geçip 4ncü olamazsak CLye gidemeyeceğimiz gibi Gasperini hayalleri de tamamen suya düşer zaten.
    Gelsin yine kaos hadi bakalım. Son yıllarda en çok sevdiğimiz şey takımı kendi kendine kaosa sürüklemek oldu.
    Aynennnn devam. Allah belanızı versin.
  • Atalanta 1 puanı kaptı, Milan için cl artık çok uzak haftaya interin evinde empoli'ye atalanta'nın ise sassoulo'ya puan kaybetmesini bekleyeceksiniz.Bence zor.
  • 
Sayfa: önceki 436437438439440
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.