Şimdi Ara

9900K Alma Niyetli Arkadaşlara Uyarı (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
170
Cevap
1
Favori
7.810
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
9 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Ayni yorumunuz ac oddysey oyununda da gecerli mi?

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • vamp kullanıcısına yanıt
    bilmiyorum oynamadim o oyunu

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Eazy-E

    bilmiyorum oynamadim o oyunu
    Bahsettiğim oyunu oynadağınızda 7700k işlemcisinin bütün limitleriyle zorlandığını %90 üzeri kullanılacağını göreceksiniz. 7700k modeli günümüz için artık giriş seviyesi bir işlemcidir. Aşağıdaki ilanlara baktığımızda parasını hak etmeyen bir işlemcidir. Şu an için alınacak veya kullanılacak uzak ara en kötü işlemcidir
    https://www.sahibinden.com/bilgisayar-masaustu?query_text_mf=7700k&query_text=7700k&sorting=price_asc

    7700k satışlarında Kapıyı 2000TL den açıyorlar. Hatta 2400TL ye ikinci el satanda var. bu parayı hak etmiyor. Aklı olan işlemci bu paraları ederken(alan varsa) işlemcisini ve anakartını satar başka bir sistem kurar. (Tabi 144hz derdi yoksa Ya da cs go da 500fps kovalamıyorsa)

    Sıfır ryzen 2700 fiyatı 2160TL(7700k dan belkide 2 kat fazla kullanım ömrü sunar)
    https://www.vatanbilgisayar.com/amd-ryzen-7-2700-socket-am4-4-1ghz-20mb-onbellek-65w-islemci.html

    Ben 6700k yı sattım gittim 1700x aldım. 6700k 10-20fps fazla veriyor diye bugün ömrünün sonuna gelen bir işlemciyle yoluma devam etmedim.

    Peki 1700x ile ne yapıyorum? 3d render alırken görev yöneticisinden 5-6 çekirdeği kapatıp, yeni açtığım oyuna atıyorum ve bf1 online 64 kişilik haritalarda 60-100fps arasında arka planda işlemci üzerinden 3d render alırken oyun oynuyorum. Peki 7700k böyle birşeyi üstlenebilir mi? Bugünlerde anca oyun oynatabiliyor. Yarın öbür gün oyunlarda işlemcinin ciğerini sökünce 7700k tarihin tozlu sayfalarında yerini alacaktır. Sonu 7600k dan farklı olmayacak. r7 serisi yoluna devam ederken 4/4 ve 4/8 ve 6/6 intel işlemciler patır patır dökülmeye devam edecektir.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi vamp -- 22 Şubat 2019; 14:0:19 >




  • vamp kullanıcısına yanıt
    her işlemci konusunda render muhabbeti geçiyor. render sadece çok küçük bir kullanıcı kitlesini ilgilendiren bir performans karşılaştırması özelliklede oyun oynarken render performası çok küçük bir kitlenin yaptığı bir işlem. oyun oynayan kişiler genelde sadece oyunu açar oynar en fazla chrome falan açık olur arkaplanda bu da 7700k için sorun teşkil etmez. oyuncuların %95 i için 7700k daha iyi bir işlemci.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Oyunda yapimcinin izin verdigi kadar bir render performans uygulamasidir. 7700k yapimci tarafindan gomulmek istendigi gun r7 serisinin altinda ezilir. Bu sizin degil yapimcinin istegiyle alakalidir.

    Yani performansli dediginiz islemci su gunlerde yapimcilarin iki parmaginin ucunda ipi cekilmek uzere. Ornek vermek gerekirse

    7700k 10 is gucunu 10 zamanda kaldirir

    R7 1700 4.0 ghz 17 is gucunu 10 zamanda kaldirir

    Birkac yil sonra ryzenin 17 is gucunu alip 7700k nin uzerine yikarsan 7700k da isler gecikir frametime uzar fps de duser. Bu isin matematigi budur. 7700k nin son yili bu yil malesef. Yavas yavas giris seviyesi islemci oldugunu hissettirecek herkese

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • vamp kullanıcısına yanıt
    Aha gene geldi tipini UE4 ile render aldığım, yaw tamam sen ustasın Intel mühendisleri aptal.

    Oyuncuların neredeyse tamamı arkaplanda 3D render alırken oyun oynamaz.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • O Rly Dude O kullanıcısına yanıt
    Oyuncularin neredeyse %99 u bu islerden anlamaz. Senin yarinlarini anlattim. Hosuna gitmediyse okumazsin. Intel aptal olmadigini zaten ryzena 8/16 islemci cikartarak gosterdi.

    Sizin gibi dusunseydi yani 4/8 intelin butun oyunlarda ryzendan önde olmasina guvenip hala ana akim islemcisini 4/8 cikarsaydi iste o zaman aptal olacakti. Ama görüyoruz ki sen zekisin 8/16 islemci cikartan intel aptal.

    Niye cikarmiski 4/8 7700k her oyuna yetiyor. Aptal intel

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • nightsniffer kullanıcısına yanıt
    İki ayrı sistemde iki ayrı işlemciyi de kullanan biri olarak söylüyorum. Ağır konuşmak istemiyorum ama dedikleriniz yine boş. Anlamıyorsunuz. Sentetlk testlerdeki sicakliklar asla olcut degil. 4.5 Ghz hakkiymis ;) 100 derece tehlikeliymis ;) Hem cehalet dolu genellemeler hem de bu cehaletin verdigi ozguven.

    Itx kasada msi b450i gaming plus anakartta calisiyor ryzen 5 2600. Alabileceginiz en iyi 3 b450 itx anakarttan biridir.

    Overclock sinirlarini asla zorlamam, ryzen’de hele hicbir getirisi yok gibi cunku mimari olarak sinirlarsa bir turbo semasi var ryzen 2’de.

    Siz kendinizi cok fazla AMD’cilige kaptirmissiniz, istediginiz kadar ugrasin cok belli oluyor olaya duzgunce yaklasamiyorsunuz.

    Neticede sizin i9 a oyun islemcisi degil demeniz burada kayıtlı o sebeple bu son yazdıgım metin. Gereksiz ugrasmanın anlamı yok.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • vamp kullanıcısına yanıt
    Tamam renderci sen AMD kullan. Ben ve benim gibiler Intel'e parasını öder paşa paşa kullanır siz de "Yaw 20 yıla bilmem ne patchi gelir de daha fazla efpiyes alırız" diye beklersiniz umut fakirin ekmeğidir hesabı.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi O Rly Dude -- 22 Şubat 2019; 18:11:15 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • O Rly Dude O kullanıcısına yanıt
    Bak isine ne aliyorsan al. Hatta bak 7600k modeli 1200 TL ye satilip ayni paraya satilam r7 1700 den daha iyi fps veriyordu git onu al

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Yazılanları okuyorum, gerçekten içler acısı. Hala daha gelecekten ümitler besleniyor. Bu durum AMD nin kanseridir maalesef ve bunu kullanıcılara da bulastiriyor. İnsanlar para verip alıyor sonra bakıyor mevcutta rakip Intel in gerisinde, insan psikolojisi de devreye giriyor ve ileride gerçek gücünü göstereceğine dair enteresan bir ümit ortaya çıkıyor ve bu manasız hayali de herkese kabul ettirmeye çalışıyorlar yazı yazarak.

    Teknolojide gelecek zaman olmaz. Şimdiki zaman var. 7700k daha 3 ay evel kullandığım bir işlemci idi, delid yaptırmıştım, muhteşem sıcaklık değerleri ile ne bir darboğaz ne başka birşey olmadan 1440p de gtx1080 ti ile kullandım. 7700k tipi eski nesil işlemciler anakart değiştirmeyen , değiştirmek istemeyen kullanıcıların tercih ettiği ürünler genelde , Intel de bu tip durumlarda işlemci kolay kolay değer kaybetmiyor. Bunun bir çok örneği de mevcut.

    9900k ya gelince , piyasadaki en iyi oyun performansı veren islemcidir. Intel bunu neden çıkardı? Bu tip çok çekirdekli işlemcileri hiçbir uygulama kullanmasa bile AMD de Intel de bu tip işlemci çıkarmaya devam eder, birbirlerine karşı üstünlük kurmak adına devam eder. Mesela 8gb ram telefonlarda standart olmaya başladı amiral gemilerde, 12gb lik ürünler var. Hiçbir telefonun böyle bir ram e ihtiyacı yok ama bu donanım yarışı sebebiyle bunlar pazarlamanın ve üstün gözükme arzusunun bir sonucu.

    Biraz mantık kurun, kafayı çalıştırın çok rica edeceğim. Ne kadar ekmek o kadar köfte, AMD bu para, oyunlarda bu performans, Intel bu para oyunlarda bu performans. Gelecekte şöyle böyle olucak falan fıs işler.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • cronus75 C kullanıcısına yanıt
    Tamam kardeş. İşlemci alıp %30 kullaniliyorken ısınmadığını iddia et... Tamam işlemci buz gibi... Idle'da da buz gibi çalışıyor zaten. Ne ısınması, ben masaüstünde dururken benim işlemci 25 derece, ben sadece internette geziyorsam benim işlemcim 25 derecenin üzerine çıkmıyor o zaman. Cinebench yaparken 70 olsa bana ne, nasılsa ben sadece internette geziyorum... Sadece oyun oynamak için i5 8400 de yetiyor bugün. 9900k almaya gerek yok. %100 çalışmayacak 7700k alın kardeşim... Ben Amdciyim aynen helal süper devam... Git 1 kez Cinebench yaptığında 90 derece olan islemcinle mutlu mesut yasa.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 7700 k yıl kolama limon olarak katmam.hala övenler var.bu saatten sonra dört çekirdekli işlemci falan alinmaz alinsada etse etse yüz dolar falan eder.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • BoşnakAğa kullanıcısına yanıt
    Tabii ben senin gibi ölümüne fanboy olmadığım, buradaki kimseyi de düşman bellemediğim için doğruya doğru yanlışa yanlış diyebiliyorum. Ray Tracing konusunda fikirlerimiz aynı, işlemci konusunda değil.

    Boşuna uğraşma bu senin anlayabileceğin bir şey değil ve olmayacak. Sen AMD harici birşey savunanın annesine küfür etmeye devam et içinden.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • BoşnakAğa kullanıcısına yanıt
    Sanırım sonraki işlemcim Ryzen 3700X olabilir cores/threads 12/24 ve turboboost 5Ghz

    9900K Alma Niyetli Arkadaşlara Uyarı
  • 9900k kullanıyorum. Kendimizi kandırmaya gerek yok söylenildiği gibi maalesef işlemci sıcaklığı hayal kırıklığı..
  • 6700k'dan ryzen 2700x'e geçtim kafam o kadar rahat ki anlatamam. Dğn nba 2k19, fifa 19 arkada açık kalmış oyunları kapatmayı unutmuşum ardından cs go girdim sıfır kasma 0 fps düşüşü. 6700k da olsam dona dona oynuyordum. Ekran çözünürlüğü 2k bu arada.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: İtalyan Aygiri

    6700k'dan ryzen 2700x'e geçtim kafam o kadar rahat ki anlatamam. Dğn nba 2k19, fifa 19 arkada açık kalmış oyunları kapatmayı unutmuşum ardından cs go girdim sıfır kasma 0 fps düşüşü. 6700k da olsam dona dona oynuyordum. Ekran çözünürlüğü 2k bu arada.
    İyide siz bilgisayar kullanmayı bilmiyorsunuz gibi yani leş gibi 8 core 16 thread işlemci alıp %20-25 performans kaybini arkada 5 tane oyun açarak kendinizi tatmin etmeniz komik değil mi?

    2700x kullanma kılavuzunda arkada 5-10 tane açıp kullanın mi yazıyor?

    Zamanında evde dual e5-2650v3 vardı Total 20 core 40 thread idi sanırım yinede arkada o kadar oyun program açık bırakmadım mantığa bak

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • 
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.