Şimdi Ara

%99 kullanilabilir, (prize takili dolmuyor) !!!!!!

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
7
Cevap
0
Favori
1.484
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • 21 Ağustos 2013'te aldığım MSI CX-61 notebookta bir sorun var ki biktim. Aslında karsilastigim bir diger sorun olan 6- 10 ayda sos veren islemci fani idi ama bu batarya
    sarj sorununu nedense soylemeyi unuttum ayin 10'unda yeniden teslim alirken Mec.koy Servispoint'ten.

Simdi, ben DotA 2 oynuyorum gunde birkac saat ve artik ne kadar akilcil bilmiyorum, guc adaptoru surekli takili ve notebook hep prizde. DotA 2 gibi oyunlar zaten
    deli gibi sarj yediginden prizden cikaramiyorum da haliyle. Durum boyleyken, DotA 2'den cikiyorum ve ornegin notebooku kapatiyorum ama sarjda birakiyorum. Yuzde 100 olan sarj, sabah actigimda 99 oluyor. Ayni sekilde devam ettim bir kez ve bunu 2 gun yaptim bir baktim %97 kullanilabilir, (prize takili dolmuyor) !!!!!! demeye basladi.

- DotA 2 oynayip ,Watchdogs oynayip sarjda birakiyorum kapatiyorum notebooku ve bunu her yaptigimda ertesi gun batarya yuzde 1 eksigini gosteriyor.

- Yuzde 100 degilken bir sure cikariyorum adaptoru 50 60lara dek dusmesini bekliyorum sonra tekrar dolduruyorum yuzde 100 tam dolu diyor ama problem devam ediyor bir sonraki gun.

Yani demem o ki, sarjda biraksam da, adaptoru bir sure cikarip yeniden sarj etsem de yuzde 100 doluluk 1 bilemedin 2 gun suruyor. Napmaliyim?

• hocam bilgisayar fişe takılı olarak çalıştırıldığı zaman pilin ömrünü yiyor buda yavaş yavaş bu hale getiriyor çok bi çözüm yolu yok bu duruma size tavsiyem oyun oynayacağınız zaman sadece fişi takili olsun bataryasını çıkartın.Aksi taktirde bi süresonra elinize alırsınız bataryayı hiç dolmaz olur.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • fişle oynayın bataryayı cıkarın
  • Batarya gidici , bendede öyle oldu dolmuyor doldu etti derken şimdi 2dk dayanmıyor alet.
  • Bendede arada bir oluyor, %99 dolmuyor yazıyor.Battery life modundada %79 da tıkanıyor kalıyor.Fazla önemsenecek birşey olduğunu sanmıyorum.Batarya zamanla ölücek zaten, buda ölmeye başladığının belirtileri olabilir.
    Birde bataryayı çıkarıp kullanın demiş arkadaşlar.Bataryasız kullanınca büyük sorunlar çıkma ihtimali olduğunu okumuştum.Elektriklerin kesilmesi gibi bir olay olursa anakartta bir sıkıntı çıkabilir.Tabi bir şey olmayabilirde.Ama 80tl lik batarya için laptopu riske atmak istemem yani.
  • Sağlıklı bataryada bile 1 gün sonra %100 dolu batarya göremezsiniz , azalması normaldir . fakat hızlı düşüşü veya yalnızca batarya ile kullanım sırasında hızlı güç kaybı bataryanızın eskidiğinin göstergesidir.
    Ne zaman Full dolu batarya ile (yaptığınız işleme bağlı olarak) 1/2- 1 saat kullanım durumuna düşerseniz artık ben bittim beni değiştir konumuna gelmiştir.
  • LivingDeads69 kullanıcısına yanıt
    Şimdi sorunuzu anladığım kadarı ile size aktarıyim,
    Bilgisayar açılırkende kapanırkende elektrik kullanır, bunun için yüzde yüz olarak kalamaması normal, hatta piliniz eskidikçe bu tüketimin yüzdeye yansıması daha da artıcaktır. Bunun ana sebebi pil kendini korumak için yapılandırılmıştır, genellikle yüzde 95 üzerinde buna rastlarsınız.
    Örneğin pilin % 95-100 aralığında sürekli dolma engellenmiştir, % 100 olduktan sonra % 95 e inene kadar tekrar dolumu engeller.

Bilgisayar prize takılı olsa da arada akü gibi pili kullanır, eğer direk prizden çalışmasını istiyorsanız pili manuel olarak çıkarmanız gerekmektedir.
    Fakat bunu elektrik hattına güveniyorsanız ya da bir UPS cihazına bağlıysanız yapın, çünkü elektrik kesintilerinde ve voltaj dalgalanmalarında sizi koruyan pili devreden çıkarttığınızda bilgisayarınız zarar görebilir. Özellikle elektrik kesilirken ki voltaj düşmeleri de çok tehlikelidir.

Bunun için %100 olarak bıraktığınız bilgisayar kapatılırken ve açılırken pilden güç kullandığı için % 99 'a düşebilir.
    Yüzde 90 bareminin üzerinde de prize takılı ve şarj olmuyor uyarısı verebilir.
    Yine de bunun bir arıza olduğunu düşünüyorsanız firmanın müşteri hizmetlerinden daha ayrıntılı bilgi alabilirsiniz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi iGroN -- 24 Şubat 2015; 12:48:40 >

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.