Şimdi Ara

98 MODEL 1.4RNi

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
3
Cevap
0
Favori
137
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Bizde 98 model Renault Broadway 1.4RNi var son zamanlarda bu araca turbo takma üzerinde çok durmaya başladım benzini tam yakıp yakıt tasarrufu yaptığını bilmiyordum öğrenince daha bi cazip geldi sizce birkaç ayar yapıp motora bu araca turbo takılabilirmi araç benzinli tüp takma filan olmadı 198.000 de



  • Turbo takmak basit bir iş değildir. Turbolu motorların özellikleri daha farklıdır.

    Bildiğim kadarıyla Energy motora Renault hiç turbo takmadı. Cleon motorun turbolu tipleri çıktı. Renault 9, Renault 11, Renault 5 gibi araçlar 110hp güç üretiyordu. Onların motorlarında sıkıştırma oranı 8:1. Bu oran piyasada Toros' ta kaldı. Toros da Cleon motordur. Onda dahi tadilatsız turbo takmak randıman vermez.

    Aracınız RNi değil de RL veya RN olsaydı işiniz daha zordu. Onlarda sıkıştırma oranı 9.25:1

    Turbo yakıt tasarrufu yaptırsa da bakım masrafını artırır. Turbo arıza yapmasın diye hava filtresini erkenden değiştirirsiniz. Yağ soğutucusu ihtiyacı olabilir. Turbo basıncı fazla olursa kapak çatlatırsınız. Macera ararsanız turbodizel bir otomobile de geçebilirsiniz.

    Hızlanmak mühim değil, yakıt tasarrufu isterim diyorsanız LPG en iyi çaredir. Hem tasarruf edersiniz, hem de tamiri diğerlerine göre hesaplı bir araca bindiğiniz için masrafınızı kısa zamanda amorti edersiniz.




  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.