Şimdi Ara

96gb ram mümkün mü?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
11
Cevap
0
Favori
319
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
0 oy
Sayfa: 1
Giriş
  • Öncelikle merhaba elimde Game Garaj r9ts2 model laptop var sistem özellikleri ryzen 9 8940hx 2x16 32gb ram 5070 8gb vram ekran kartı bulunmakta fusiondan 3d tasarımlar ve blenderdan 3d animasyon 4k ve 8k render gibi ağır yüklerde iş yapıyorum. Daha önce masaüstü pc de yapıyordum. Laptoba geçtikten sonra bu işler için ram aşırı yetersiz kaldı. 64 gb a çıkarmayı düşündüm ancak ucundan yeterli oluyordu ayrıca blenderdaki işlerdeki vram 8gb oldugundan yetersiz kalabiliyor ve yükü rame veriyor oyüzden rami 96 ya çıkarmak istiyorum ki vram yetersiz kalırsa gönül rahatlıgıya rame yükünü verebilsin. Yani kısacası 96gb ram şart laptobun işlemcisinin özelliklerinde sınır 64gb ram gözüküyor, sizce bunu 2x48 96gb ram yapabilirmiyim? Not : Aynı işlemciyi kullanan asus laptop gördüm ve 96gb ram yapılabilmiş.

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

96gb ram mümkün mü?

ayrıca bu programı kullanabilirsin

Download RAMExpert 1.23.0.47

• potti34 P kullanıcısına yanıt
    Teşekkürler uygulamaya bakacağım, en kötü 64 yapcaz artık yapcak bişi yok gibi

• Haklısınız işlemci destegine baktıgımda maksimum 64 verecegi yazıyor ancak bazıları firmaların bu işlemcinin alabileceği maksimum ramin altını yazıyor diyor yani işlemci desteğinde maksimum 64 diyorsa 64 ün birazdaha üstünü alabiliyormuş ancak 64 kadar kararlı çalışmazmış ne kadar doğru bilemedim. Ayrıca not tada belirtigim gibi aynı işlemcimi kullanan asus laptop maksimum 64 demesine ragmen bunu 96 gb ram şeklinde satıyor yani buda dedğimi doğruluyor gibi

işlemci 64 dedikten sonra istersen 128 yap olmaz hocam

Daha Fazla Göster
  • Hocam anlatamıyorum heralde ryzen 9 8940 hx kullanıyorum işlemci maksimum 64 ram diyor ancak aynı işlemciyi kullanan asus laptop 96gb ram o nasıl 96 onu anlayamadım?
    Hatta HP de yapmış
    Linkler burda
    amzn.eu
    ASUS Rog Strix G16 R9 8940HX 96GB 1TB SSD RTX5070Ti/12GB 140W 16" WUXGA FDOS Gaming Laptop G614PR
    https://amzn.eu/d/dfya92p

app.hb.biz
    Hp Omen 16 Amd Ryzen 9 8940HX 96GB 2tb SSD RTX5070/8GB 16 Fiyatı
    https://app.hb.biz/SKCJhPxjGuLs

• Yusuffgq Y kullanıcısına yanıt

Kısaca açıklayayım 👇

AMD Ryzen 9 8940HX işlemcinin resmî bellek sınırı 64 GB olarak geçiyor çünkü işlemcinin bellek denetleyicisi (memory controller) 2 kanal (dual-channel) üzerinden test edilip onaylanmış.

Yani AMD “garantili olarak 2×32 GB = 64 GB’a kadar stabil çalışır” diyor.

Ama yeni çıkan 48 GB’lık DDR5 modüller (örneğin 2×48 GB = 96 GB) aslında daha sonra piyasaya girdi.

Bu yüzden teknik olarak işlemci bu modülleri görebiliyor ve çalıştırabiliyor, ama AMD bu kapasiteyi resmî olarak sertifikalandırmadı.

🔹 Kısacası:

• 64 GB = AMD’nin garanti ettiği sınır.
    • 96 GB = Yeni 48 GB modüllerle çalışan, üretici (ASUS/HP) tarafından test edilip onaylanmış sınır.
    • Yani imkânsız değil, sadece AMD’nin belgelerinde yazmıyor ama pratikte çalışıyor.

dedi chatgpt 5

Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.