Şimdi Ara

9600GT kartımda tuhaflık var yardım!

Bu Konudaki Kullanıcılar:
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
16
Cevap
0
Favori
272
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Sayfaya Git
Git
Giriş
  • yıllardır bi tek online oyunlar oynadığım için karta OC yapma gereği duymadım ama artık zamanı geldi, ekran kartına OC yapmaya kalkıştığımda internetteki örnek değerlere ulaşamadım ve şuan farkettim ki kartımda anlayamadığım bir durum var, internetteki tüm 9600GT ler "GDDR3 512mb/1gb" görünürken benim kartım "DDR2 2gb" görünüyor, ayrıca kartımın default hızları internettekilerden daha düşük, kartımın markası sparkle, yardımcı olacaklara şimdiden teşekkürler

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guhong01 -- 8 Haziran 2023; 16:5:1 >

• quote:

Orijinalden alıntı: yclycl

yıllardır bi tek online oyunlar oynadığım için karta OC yapma gereği duymadım ama artık zamanı geldi, ekran kartına OC yapmaya kalkıştığımda internetteki örnek değerlere ulaşamadım ve şuan farkettim ki kartımda anlayamadığım bir durum var, internetteki tüm 9600GT ler "GDDR3 512mb/1gb" görünürken benim kartım "DDR2 2gb" görünüyor, ayrıca kartımın default hızları internettekilerden daha düşük, kartımın markası sparkle, yardımcı olacaklara şimdiden teşekkürler

9600GT kartımda tuhaflık var yardım!9600GT kartımda tuhaflık var yardım!

sendeki çakma 9600gt

• KaGaNSaN K kullanıcısına yanıt
    trollemeyeceksen cevap yaz, yoksa boş yapma.
  • quote:

bilsem yazardım zaten büyük ihtimal çakma çünkü saat hızları düşük normaline göre
  • quote:

Orijinalden alıntı: KaGaNSaN

quote:

bilsem yazardım zaten büyük ihtimal çakma çünkü saat hızları düşük normaline göre

Cakma olmasina imkan yok, yillar önce vatandan exper markasi altinda almistim bu bilgisayari, bu firmalar yapmaz yapamaz buna benzer bisey, bit pazari gibi bi yerden almadim yani. ilginc olan ise aradaki bu kadar farklara ragmen internetteki skorlari aliyor nerdeyse

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guhong01 -- 9 Kasım 2013; 17:43:24 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • belki gpu-z de problem olabilir, eski versiyonlarıyla deneyebilirisniz
  • Hiçbir anormallik yok hocam. Sparkle 2Gb GT9600 zamanında üretip sattı. Elinizdeki kart bu

• quote:

Orijinalden alıntı: Dangerousx

Hiçbir anormallik yok hocam. Sparkle 2Gb GT9600 zamanında üretip sattı. Elinizdeki kart bu

+1
  • quote:

Hiçbir anormallik yok hocam. Sparkle 2Gb GT9600 zamanında üretip sattı. Elinizdeki kart bu

sağolasın hocam. biliyorum o kart olduğunu, yaza R9 serisinden bi kart alıcam ama ozamana kadar bunla idare etcem, peki bu kartın saat hızları neden diğerlerinden düşük? millet memory hızını 1000mhz filan yapıyor ama ben yaptığımda renkler birbirine giriyor. ya da neden diğerleri GDDR3 iken bu kart DDR2, sonuçta 9600gt olarak hepsinin aynı olması gerekmez mi aşağı yukarı?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guhong01 -- 9 Kasım 2013; 18:51:47 >

• Hocam DDR2 remler 533Mhz - 666Mhz - 800Mhz olarak 3 çeşittir. Sizin ekran kartınız DDR2 800Mhz olan model. Yani Gpu Z de yazan 400Mhz, aslında 400x2 olarak hesaplanır.

Siz overclok yaparken mesela 450Mhz yaptıgınızda kart 450x2=900Mhz olmuş oluyor Zaten DDR2 remler taş çatlasın 900-950 mhz anca görür.
  • quote:

Hocam DDR2 remler 533Mhz - 666Mhz - 800Mhz olarak 3 çeşittir. Sizin ekran kartınız DDR2 800Mhz olan model. Yani Gpu Z de yazan 400Mhz, aslında 400x2 olarak hesaplanır.

Siz overclok yaparken mesela 450Mhz yaptıgınızda kart 450x2=900Mhz olmuş oluyor Zaten DDR2 remler taş çatlasın 900-950 mhz anca görür.

kardeşim ya aranan kan sendeymiş, benimde içim içimi yedi ne oluyor diye, uzun süre kullandığım için kartın bi yerlerine zarar geldi falan sandım, zamanında aldığımda(5yıl önce) bu kart ferrariydi, şimdi eski püskü bi şey olup çıktı. peki sence GDDR3 olan kart benimkinden epey iyi midir?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guhong01 -- 9 Kasım 2013; 19:02:11 >
  • Çokta aşırı bir fark olucağını zannetmiyorum aralarında. Mesela senin kart bir oyunu 22Fps ile oynatırken. DDR3 olanı 28-30 Flan oynatır. 9600GT çokta kötü bir kart değil. Dx9 olarak hala birçok oyunu orta ayarlarda oynatır diye düşünüyorum. Zamanında 9600GT DDR3 olanı ile Crysis oynamıştım. Yeterli seviyede performans sunuyordu.

Eğer satarsanız 7790-7850 vs... alın. Mutlaka 2GB versiyon olsunlar
  • quote:

Çokta aşırı bir fark olucağını zannetmiyorum aralarında. Mesela senin kart bir oyunu 22Fps ile oynatırken. DDR3 olanı 28-30 Flan oynatır. 9600GT çokta kötü bir kart değil. Dx9 olarak hala birçok oyunu orta ayarlarda oynatır diye düşünüyorum. Zamanında 9600GT DDR3 olanı ile Crysis oynamıştım. Yeterli seviyede performans sunuyordu.

Eğer satarsanız 7790-7850 vs... alın. Mutlaka 2GB versiyon olsunlar

7850 yada 7870 planliyorum. Ben benim kartla tv de crysis 2 720p ile 3D, 1080p ile 2D oynuyordum, dediginiz gibi guzel bi kart aslinda, ama arkadasimin biri gtx770 kullanirken benim bf4 u 900p ile lowda oynamam biraz sinir bozuyor

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guhong01 -- 9 Kasım 2013; 19:33:19 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Bandwidth nedir öyle yav 8600 Gt GDDR3 ile nerede ise aynı performansta kartınız. GDDR3 9600 GT sizin kartınızdan 2.5 kat (hatta yaklaşık 3 kat) fazla bandwidth sunmuş ki bu öyle bazı arkadaşların dediği gibi 6-8 fps farketmez, en az 15 fps performans farkı olur...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi xheatus -- 9 Kasım 2013; 21:57:42 >
  • 
Sayfa: 1
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.