Şimdi Ara

%94 kısıtlanıyoruz! (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
843
Cevap
39
Favori
25.937
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
210 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • @0365634b,

    AKK'nin olması, olması gerektiği anlamına gelmiyor. Bu yazıyı bunu daha çarpıcı bir şekilde açıklamak için yazdım.

    @mu5tafa,

    Teşekkürler.

    Servis sağlayıcılar eski adıyla Telekomünikasyon Kurumu, yeni adıyla Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu'na bağlı; öncelikle bu kuruma hesap verirler. Altyapı çalışması için gerekli izni belediyelerin ilgili altyapı koordinasyon müdürlüklerinden almaları gerekiyor.

    http://www.resmigazete.gov.tr/eskiler/2007/10/20071024-12.htm
    http://www.mevzuat.gov.tr/MevzuatMetin/1.5.2813.pdf
    http://www.resmigazete.gov.tr/eskiler/2008/11/20081110M1-3.htm
    http://www.ibb.gov.tr/tr-TR/kurumsal/Birimler/AYKOME/Documents/AltyapiKoordinasyonMerkeziYonetmeligi.doc



    @SaLiVa,

    Sorun, uygulanan bu kota sistemini kabullenmiş olmak. Bu sistemin internetin adil kullanımı için uygulanması şart olan bir sistemmiş gibi gösterip başından beri bu sistemi uyguluyor olmaları bunun legal ve uygulanabilir bir sistem olduğunu göstermez. Ay boyu %97'lere varan hız kısıtlaması hak gaspıdır. Ben bunu gerekçeleri ile ve örneklemelerle izah etmeye çalıştım.


    @ayaztuncay,

    Teşekkürler.

    Bu yaklaşım kendi kendimize haksızlık etmekten başka bir işe yaramaz.


    @KARACABEYY,

    Rica ederim.




  • kontratak kullanıcısına yanıt
    peki hocam ne yapacağız gine change.org adresinde akk hayır mi diyeceğiz ve akk sonrası internet hız 16 mbps den'8 mbps olsun diyemi kampanya mı yapcağız ne olacak hocam sonuç söylermisiniz.
  • @BJK,

    İnternette yapılan kullanımları bir ay gibi uzun bir süreye göre değerlendirmek saçmalıktan başka bir şey değil. Bu yüzden AKK'nin kaldırılıp örneğini verdiğim Virgin Media'nın uyguladığı sisteme geçilmesi hem kullanıcının internet hizmetini sorunsuz ve baş ağrısız alabilmesi açısından hem de internetin gerçekten adil ve verimli kullanılabilmesi açısından yapılması gerekendir.

    İnternet trafiğinin reaktif bir yaklaşım ile kontrol ediliyor olması gülünçtür, bunun yerine proaktif bir uygulamanın hayata geçirilmesi her açıdan olması gerekendir.


    @Inverness,

    Aslında tekelci yaklaşımın yanında kullanıcıların yaklaşımının da bunda payı var.


    @Tekno moomce,

    İşe yarayıp yaramadığını olması gerekeni söylemeden bilemeyiz.


    @EmuMaster,

    Çok teşekkürler.

    Aylık kısıtlamaların ne kadar anlamsız ve haksız olduğunu bütün kullanıcılar her gün daha da fazla fark edecekler. Parasını vererek abone olduğu Spotify'dan müzik dinleyemeyen, parasını verip satın aldığı oyunu indiremeyen, parasını verip aldığı cihazın güncellemesini yapamayan kullanıcı bir şeylerin yanlış olduğunu ister istemez görecek. Önemli olan adil kullanım kotasının olması gereken olduğu yanılgısını ortadan kaldırmak.


    @nfsworld,

    Çok sağ olun.

    "Adil Kullanım Kotası" daha çok Superonline'ın, "Adil Kullanım Noktası" ise TTNet'in kullandığı bir tabir.




  • Change org fasa fiso hikayeden başka bir şey değil.Öncelikle btk daha sonra bimer daha sonra hukuki merciler bu işin resmi kısmı.Toplu halde bir dava açılsa kayda değer gelişmeler kaydedilir.

    Diğer türlü insanları buna yönlendirmek için facebook'da gruplar kurulup caps'ler ile desteklenmeli sürekli insanlara bu bilinci yerleştirecek hatırlatacak harekete geçirecek paylaşımlar yapılmalı.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi EmuMaster -- 10 Ocak 2016; 17:44:15 >
  • @OzgrTM,

    Çok teşekkür ederim.


    @_A_N_I_L_,

    Aslında en büyük fark bütün kullanıcıların aylık kısıtlamaların saçmalığının farkında olması. Bizde de IPTV'ye aylık kota koyuyorum deseler kimse bu hizmeti kullanmaz, çünkü televizyon kültürü en başından beri böyle bir kısıtlama ile yerleştirilmemiş. Ancak internet altyapısı aylık kısıtlama saçmalığı yerine proaktif bir çözüm ile daha iyi ve verimli şekilde kullanıcılara sunulabilecekken böyle bir kota uygulamasının var olmasının en büyük nedeni geniş bant internetin başından beri böyle sunuluyor olması.


    @Firaristt,

    Güzel bir yazı olmuş.

    Ay boyu kısıtlama getiren adil kullanım kotası yerine internetin yoğun olduğu saatlerde aşırı kullanım yapanları internet hızları ile orantılı şekilde kontrol altına alan bir sistemin (yani İngiltere'de, Kanada'da ve internetin ne demek olduğunu bilen diğer ülkelerde olduğu gibi) getirilmesi gerekiyor.


    @0365634b,

    Yapılacak şey en azından bu aylık ve aşırı dengesiz kısıtlamaların ne kadar anlamsız olduğunu dile getirerek bunun olması gereken olmadığını bütün kullanıcılara duyurabilmek. Örneklerini verdiğim ülkelerin hiçbiri bizdeki internet altyapısını 2'ye 3'e katlayacak bir altyapıya sahip değiller. Bizde böyle akıl dışı bir kısıtlamaya gitmenin altyapıyı bahane ederek yapılacak bir izahı yok. Dediğim gibi, internet kullanımının yoğun olduğu saatler bellidir ve yapılacak kısıtlamalar aşırı kullanım yapan kullanıcılar için bu saatlere göre belirlenen birkaç saatlik kısıtlamalar olması gerekiyor.




  • kontratak kullanıcısına yanıt
    hocam akk' olmasa ben günlük en az 70 GB'a Yakın kullanırım. hafta sonun ise daha fazla
  • kontratak kullanıcısına yanıt
    Hocam çözüm çok. Yoğun saatte kısıtlama olur, günlük olur, aylık olur ama insan gibi kullanıma izin verecekse nasıl olacağı değil fiyatı önemli. Yarın çıkıp TTnet AKK'li paketlerle aynı fiyata AKK'siz paketleri satacağım. Kim hangisini isterse gelsin alsın derse %60-70 gider AKK'siz paket alır. Ancak şu anki sistem hem adil değil hem kullanılabilirlik açısından çok kötü hem de pahalı. Desteği arttırarak devam etmek lazım. Eğer bir kampanya vs. için çalışmak isterseniz yardımcı olmak isterim.
  • 0365634b kullanıcısına yanıt
    7.25 mbps ile 70 GB indirme yapabilmek için ne yazık ki yaklaşık 22 saat boyunca tam kapasite indirme yapmanız gerekiyor.

    25 mbps ile yaklaşık 8 saat boyunca UHD video izlesek ancak 70 GB ediyor.

    Yazımda da belirttiğim gibi, başlangıçta yapılacak kullanımlar yüksek boyutları bulsa bile zamanla bu hızlı bir şekilde azalıyor.

    Ayrıca, her gün yoğun saatlerde interneti aşırı meşgul etmedikçe hiçbir sorun olmayacaktır. Superonline'ın Gece Kuşu tarifesinde 00:00'dan 06:00'ya kadar yapılan kullanımlara limit uygulanmıyor mesela. Demek ki ancak belli saatlerde yapılan aşırı kullanımlar problem teşkil etme potansiyeline sahip.
  • kontratak kullanıcısına yanıt
    hocam speed testi'De tam sonuç vermiyor.
     %94 kısıtlanıyoruz!
  • Çok güzel bir yazı olmuş tebrik ederim. Fiberin yaygınlaşmaması hakkında da bahsetseydin keşke. Sadece büyük sitelere hizmet gidiyor. Düzgün dsl hizmeti de alamıyoruz. Bazen geliyor ormanın içindeki villalara fiber çekiyorlar neredeyse ama 10 tane apartmanın olduğu sokağa fiber yok.
  • Firaristt F kullanıcısına yanıt
    Kesinlikle öyle.

    Servis sağlayıcıların "adil" vurgusundaki hatayı somut örneklerle dillendiriyorum ki kullanıcılar servis sağlayıcılar tarafından aldanmaya devam etmesinler. Bugün servis sağlayıcıların kullanıcıları ikna edebildikleri en önemli nokta "bu aylık kota uygulaması olmazsa altyapı çöker, kimse internetten faydalanamaz" aldatmacası. Bu yüzden aylık kısıtlamanın gereksizliğine akılcı çözümler ve çarpıcı örneklemelerle vurgu yapmak gerekiyor. Aslında servis sağlayıcılar da kendi yaptıkları uygulamalar ile bunun gereksizliğini kabul etmiş durumdalar. En başta IPTV hizmetleri ve özelde Superonline'ın Gece Kuşu tarifesi bu konudaki güzel itiraflardır.


    Desteğiniz için çok teşekkür ederim. Şu an bu konuyu canlı tutmanın çok önemli olduğunu düşünüyorum. Bu konu canlı kaldığı sürece fikir alışverişleriyle çözümün ne olacağına karar verebiliriz.




  • hocam fiber kablo'in parasını verin sizde fiber getirirler.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 0365634b -- 10 Ocak 2016; 18:58:56 >
  • 0365634b kullanıcısına yanıt
    Speedtest sunucularına karşı paket kaybı daha çok demek ki. Yine de çok büyük fark yok. Bu hız çok yetersiz. Bu hız için "İnterneti adil kullanmıyorsun!" denip bunun bile kısıtlanması mantık dışı.
  • kontratak kullanıcısına yanıt
    Dediklerinize katılıyorum. Ancak bir eksik var. Verdiğiniz Bitrateler o çözünürlüğün düzgün izlenebileceği bitrate değil. Bu konuda Youtube'un bitrate tablosunu örnek verebilirim.
     %94 kısıtlanıyoruz!

    Tabloda da görüldüğü üzere 4K için 35-45 Mbps veriyor 30fps 4K video için. Ses dosyası bunun üzerine eklenecek, bu sadece görüntü bitrate hızı. Bu verilen değerler minimum değerler. Telefonumla çekeceğim 4K 30fps videonun bitrate'i 48Mbps. Benim 1dk'lık 4K videoyu upload etmem yaklaşık 30dk sürüyor. Bulgaristan'da 20 liraya satılan 100Mbps download/50Mbps upload(Vivacom 12 ay taahütlü paket) ile aynı videoyu upload etmek 1dk'dan daha az sürecek. 70TL'lik TTnet ile 30dk, 20 liralık Vivacom ile 1dk. Aynı videoyu Bulgaristan'da 20 liralık internet kullanıcısı 30 saniyede indirken biz 70liralık internetle 90 saniyede indiriyoruz değer AKK'yi doldumadıysak. AKK dolduysa 16dk yani 960 saniye sürecek. Bulgaristan'da ne kadar kullanırsanız kullanın o video hep 30 saniyede inecek 20 liralık internetle. Bizde ise 70 liralık internetle ilk 100GB kullanım süresince 90 saniye, sonrasında 960 saniye sürecek aynı dosyayı indirmek.




  • Çok teşekkürler.

    Fiberin yaygınlaştırılması konusu daha ayrıntılı bir konu olduğu için onu bu şekilde ele almadım. Ben de zamanında fiber getirtebilmek için çok uğraştım ve yoğun çabalardan sonra bir sonuca ulaşabildim.
  • kontratak kullanıcısına yanıt
    Bakış açınız, konuyu tamimiyle kavrayıp bilgili ve etkin açıklamalarınız için teşekkürlerimi sunarım. Siz ben diğer forum kullanıcıları değil İnternet evine bağlatan tüm aboneler, yöneticiler durumu önemsemeli.

    2016 yılı İnternet düzenlemesi yapılacağı şu dönemde mevcud durumu en doğru şekilde ve hep birlikte yetkililere ulaştırmalı konu üzerinde kullanıcı - sağlayıcı - ilgili sorumlu devlet idaresi, zincirinde konuyu çözüme bağlanmasını sağlamalıyız.
  • Firaristt F kullanıcısına yanıt
    Netflix örneği üzerinden ilerlediğim için o bitrate'leri kullandım. Bunun dışında, evet, şu an Youtube üzerinden yayımlanan yeni videoların çoğu 30 fps'nin üzerindeler ve bu çözünürlükleri izleyebilmek için verdiğiniz bitrate'ler gerekiyor.

    Çok güzel bir karşılaştırma yapmışsınız.
  • _A_N_I_L_ kullanıcısına yanıt
    Çok teşekkürler.

    Kesinlikle herkesin bunu görüp önemsemesi gerekiyor.
  • İptv de neden kısıtlama yok ? Deniyor.

    Yurticinde donen trafigin masrafi cok azken. Yurtdisinda donen trafigin masrafi daha fazla.

    En basit aciklamasi

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • kontratak kullanıcısına yanıt
    btk'ya mı şikayet mi ? edeceğiz ne yapacağız hocam onun diyin ?bu arada yazı için elinize sağlık.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 0365634b -- 10 Ocak 2016; 22:44:08 >
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.