Merhaba arkadaşlar; 1992 orj 87 binde bi şahinim var. Şimdiye kadar hiç motor yapılmamış. aslında performansı güzel ama geçen ay uzun yol (2000 KM ) yaptım. Bingöl rampalarında hararet 100 e geldi. çok korktum. Neden korktum arabada boş termostat ve yazlık müşür var. Onlarda olmasa heralde yanacaktı araba. :) bir kaç motorcu arkdasa sordum. Performans artışı ve hararet sorunu için öncelikle 3 lü süper radyatör ve performans içinde kapak taşlama önerdi. Bugün bi ustaya götürdüm taşlama ve sübap ların değiştireceğini ve bana 290 TL ye mal olacağını söledi. Sizce fiyat normal mi? Birde 3 lü süper radyatör kullananız var mı? Bundan önce 2001 doğana bindim bayağı bi sıfrdan beri bizim pederde onda ne hararet vardı ne bişi.
Tşekkür ederim arkadaşlar cevaplar için şimdiden...
Arkadaşım bende Doğan L vardı sizdeki sorunun aynısı.Radyatör 3 lü süper falan hikaye bahsettiğiniz sorun motor ile alakalı.tavsiyem motoru yeniden yaptırmanız.
orjinal arabada hararet olmaz yani şöyle 92 yi kolay kolay geçmez.geçse dahi kısa sürede normale döner.sizin büyük ihtimalle radyatörünüz eskmiştir tıkanmıştır.eğer arabada performans düşüklüğü yoksa bundan şüphelenin.3lü bakır radyatör kullanıyoruz biz hararet daha 90 nı hiç geçmedi.
Kapağı taşlat ki iyice hararet yükselsin Ayrıca subapların hararetle ne ilgisi varmış? Gittiğin usta yumacak adam arıyor.. Yakıtta artış varsa ve çekiş biraz düşmüşse subap ayarı yaptırırsın. Kaldı ki motorun orjinal ve açılmamış.
Üçlü radyatörü de boşver, sen radyatörü güzelce şişletip temizlet, boş termostatla da dolaşma. Kolay gelsin..
Üst kapak taşlamaya taşlanır Motor aşırı hararet yapmıştır. il önce segmanları kavurur dahasonra contayı yakar hararetim derecesi iyice yükselirse silindir kapağını yamultur yve sadece yamulan kapak rektefiyeci tarafından taşlanır kapak yamulana kadar hararet yapmış bir araba illaki çekişden düşer motor artık şişer bunu da anlamamak için bayağı bir acemi şoför olmaklazım.
Tahsin bey in deiği gibi haraetin subaplarla uzakdan yakından bir ilgisi yoktur. Radyatör muhtemelen tıkalıdır bakır ise şişlenip düzelir eğer alüninyum ve kazanları plastik se zaten yapılacak bişey yok radyatör değişecektir.
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme