Şimdi Ara

90K TL'ye İlk Araç Tavsiyesi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
29
Cevap
0
Favori
1.783
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Merhaba arkadaşlar,


    1 Hafta önce ilk aracımı aldım . 2001 Toyota Avensis 2.0 D4 motor. Acemiliğime geldi, aracı bir tanıdığa baktırıp, aracı görmeden aldım. Ve sonuc olarak araç istediğim gibi çıkmadı. Aracı geri satmayı düşünüyorum ve sonrasında maks. 90K TL'ye kadar çıkabileceğim bir araç almak istiyorum.

    Remote çalıştığım için işe her gün araç ile gidip gelme durumum yok. Yılda çok yüksek KM yapmadan Keyfi olarak kullanacağım için yakıt tasarrufu ikinci planda, konfrolu ve yola gidişi güzel bir araba almak istemiştim.Böyle düşünerek; Ford mondeo, toyota avensis, mazda 626, nissan primera, opel vectra, fiat marea, bmw 316/318, Renault Laguna ve Safrane vb. araçlara baktım uzun süre. Sonra da yazdığım avensis'i aldım.

    Ancak şuan kriterim, ustasını rahat bulabileceğim, parçaları bulunabilen/uygun olan ve motoru adam akıllı bir araç bakıyorum. Araç biraz daha küçük olabilir ancak ford ka, nissan micra tarzı çok da küçük araçları istemiyorum. ABS/Klima olması donanım olarak yeterli, abs olmasa da olur. Araç yaşı büyük olacağı çok temiz denk gelmedikçe otomatik vites almayı düşünmüyorum. Ne önerebilirsiniz acaba ?




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kartalım -- 4 Mart 2022; 1:49:16 >







  • avensis hangi açıdan tahmin etmedi? çok piyasası yok da D sınıfı araç çok kötü olmamalı

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Grande punto veya mk2 punto bakın derim hocam. En azından bir tık daha güvenli, donanımlı olur. Bu yaştaki araçların sorun çıkarma olasılığı yüksek.

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • emir.ksk kullanıcısına yanıt

    Hocam D4 motor, küçük şehirlerde araca bakan usta yok. parçası yok varsa da pahalı. Toyota sıkıntısız olur, parçası bulunur, motoru uzun km yapar diye aldım ama en az bilinen motorunu almışım. Gittiğim ustalar öyle diyor en azından. Ankara/istanbul'da otursam ustası parçası bulunur binilebilir. Araç uzun yola gidişi, yol tutuşu, süspansiyonu vs. güzel. Ancak Dediğim gibi usta ve parça sorunu var en azından benim için. Cok büyük sıkıntı olmasa da alacak arkadaş varsa diye belirteyim araç LPG uyumlu değil.

    Kaporta olarak çok temiz bir arac buldum hic değişeni direk şasi vs. işlemi de yok aracın. KM düşürülmemiş ancak bakmadan aldığım için dediklerinden yüksek çıktı ve bir iki yapılması gereken ufak şeyi var ama parça bulamadım. Araçtaki kriko, stepne vs hespini sökmüşler ben kendim aldım. Kısaca İlk aracım da olduğu için hevesle almıştım ancak arabadan soğudum.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kartalım -- 4 Mart 2022; 2:6:8 >




  • Profes124 kullanıcısına yanıt

    Onlara bakacağım hocam, teşekkürler. 1.3 mulijetleri pahalı gibi biraz, bunun dışında hangi motorları güzeldir bu araçların benzinli olarak ?

  • kartalım kullanıcısına yanıt
    Hocam 1.4 Fire 75 Hp olanını bir yakınım uzun dönem kullandı. Bu motordan çok performans beklememek gerekiyor. Onun dışında benim bildiğim kronik bir sorunu yok. Bildiğim kadarıyla 1.2 69'luk modelleri de mevcut Grande Punto'da ancak piyasa arabaları olduğunu söylemek zor.

    Motordan ziyade alırken ön iki airbag'te şişme var mı buna dikkat etmek gerekiyor. Kabartma gibi bir görüntü meydana geliyor ön konsol üzerinde. Böyle bir sorun yoksa, temizi sıkıntısız araçlardır diye biliyorum. Bahsettiğim tanıdığım bu araçla 15 günde balkan turu yaptı. Birden fazla ülkeyi sığdırdı bu dilime. Hatta aracı çok yüksek rakımlarda karlı havaya rağmen zorladığını da söyledi. Dediğim gibi tek eksinin performans olduğundan bahsediyordu. Elbette 5 kişi+ full bagaj gittiğini de belirtmek gerek.

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Profes124 kullanıcısına yanıt

    o paraya grande punto yok. mk2 punto da çöp. parçası yok.

  • command_4 kullanıcısına yanıt
    Haklısınız alınabilecek bir grande punto kalmamış maalesef. Birkaç ay önce kovalıyordum bu fiyatlara...

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Hocam Avensis aracınızda anlayabildigim kadarıyla bir problem yok. Ufak bir kaç eksiğini tamamlarsaniz biraz uğraşıp herhalde sizi üzmeden taşımaya devam eder. Parçası ustası bol araç alıp sanayide ustaların elinde madara olmak da var. Sonuçta bu bütçe artık maalesef bayağı düşük bir bütçe. Ekmeği yenmiş, ahi gitmiş vahi kalmış araba alınıyor ancak.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Mokali Amca kullanıcısına yanıt

    Hocam aracı Ankara'ya götürdük, küçük şehirdeki ustalar benim içimi karartmıştı, daha arabaya bakmadan bunu sat diyorlardı.

    Ankara'daki Ustalar aracın kupası, motoru vs düzgün sorunsuz binersiniz dediler. Tüm eksiklerini yaptırdık, şükür. Sadece benzin pompası ve el fren tesisatı parçalarının kargodan gelmesini bekliyoruz ondan sonra araç eksiksiz olacak umarım. Aracı satmaktan şimdilik vazgeçtim, belirli bir süre kullanmak istiyorum. Acemi değilim ancak yine de ilk aracım olduğu için bir dünya para dökmek istemedim yüksek model arabalara.

    Bu paralara doğru dürüst araba bulamadım zaten. Marea, Albea, Palio, Vectra ve Modeo var sadece, onlar da bu araç kadar hoşuma gitmedi açıkçası.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kartalım -- 5 Mart 2022; 20:29:8 >
  • kartalım kullanıcısına yanıt
    Şehir içi kaç lt benzin tüketiyor?

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • o fiyata temiz peugeot 206/206 bulursun . diğer araçlar çöpten beter olur.

  • Palio veya Albea

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • 1997 golf 3 sport 101hp aft motor.
    Ya da oynanmamış, tuning görmemiş 4 kapı bulunabilirse 2,0 150hp gti da olabilir. 0-100 süresi yanlış hatırlamıyorsam 8,4 saniye gibi rakamlarla günümüz araçlarının bir çoğundan iyidir. (Şu an 2015 özel seri 150hp jetta kullanıyorum 0-100 8,6 saniye)

    O günkü rakiplerine göre zamanının ötesinde, absli, klimalı, c sınıfı güzel bir hatchback. Kendisinden 10 yıl sonra üretilen 2006 model fiestada abs standart değilken 1997 golf III'de standarttır..

    Ve bence tasarım olarak hâlâ şık, oturaklı, ve eskimeyen bir tasarımı var.
    2007 model B sınıfı tipsiz bir clio ya da albea yerine 10 yıl daha yaşlı golf 3 tercih ederim.
    Parçaları da sanıldığı gibi zor değil, aksine gayet kolay bulunuyor.

    2012 yılında 3 maaşımla toplamda 10-12 bin lira arasında alınabiliyordu. Ne yazık ki artık 90 bin liraya bunu önerebiliyoruz.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi CihangirCanavarı -- 6 Mart 2022; 0:51:22 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 90 a belki taksi çıkması şöyle 500-600 bin km komple boyalı Albea bulabin başka da bı cacık olmaz 




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi defiant82 -- 6 Mart 2022; 12:1:55 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 1.4 clio symbol ya da 1,3 accent 2004 model civarı alıp arkanıza bakmıyorsunuz. LPG geçmişi olmayanlara bakın tabi.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tLqA -- 6 Mart 2022; 12:23:58 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Mitsubishi Carisma alınır.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-F43B8C5E5 -- 6 Mart 2022; 19:43:52 >
    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Temiz 1.3 multijet palio işinizi görecektir bende de var yakıtıda uygun motoru uzun ömürlü. 87'ye ben satıyorum mesela klimalı 210.000'de. Az kilometreli bulmak belki sıkıntı olabilir ama gayet işinizi görecek araç. Tavsiye ederim


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Xantia, c5 eski kasa, rover 416 otomatik, opel omega


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • reno 19

  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.