Şimdi Ara

9 Günlük Bayram Tatili ve Milletçe Şöför Olmama Gerçegimiz (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
139
Cevap
1
Favori
12.777
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
128 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Millet daha şerit takibi yapamıyor. 30 km/h hızla ehliyet verilmesinin sonuçları bunlar.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • İstanbula dönüş yolunda biz de çok kaza atlattık ve kaza olabilecek durumlara şahit olduk.
    Orta şeritten 110 ile gidiyoruz adam arkadan şimşek farı takmış çaka çaka geliyor. Sola geçiyosun 120 ile gidiyorsun yine bu tarz insanlar arabanın 5 metre arkadasına geçip sellektörü kesmiyor. Napalım 200lemi gidelim. Makas atanlar, kamyonlar kural dinleyen yoktu.
    Takip mesafesi bırakıyorsun adam gelip araya giriyor, başkası geçsin diye mesafe bıraktığımızı düşünüyor.

    İstanbul içide aynı.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bu yüzden bayram öncesi 1 hafta, bayram boyu ve bayramdan sonraki 1 hafta arabaları otoparktan bile çıkarmayıp toplu ulaşım / taksi kullanıyorum. Bisikleti de bu dönemde çıkarmıyorum bile. 3'er haftadan 6 hafta arabalar otoparkta net duruyor. Ramazan boyunca da mümkün olduğu kadar az araba kullanıyorum.

    Hem yakıt tasarrufu hemde vergi tasarrufu. Bu bayram açtım netflixi, 1 haftada 90 bölüm

    Şimdi bayram bitip herkes kendi köyüne geri döndüğüne göre tatil sezonunu açabiliriz

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • YouTube da farklı Ülkeler gezen insanları izliyorum. Bizim 100 ile gideceğimiz yerlerde 30 ile gidiyor. herkez kurallarına uyuyor. bizde radar yoksa kuralda yok.

    Ben şoförlük öğrendiğimde yılların birikimi olan babamın yanında yılarca araç sürerek tecrübe edindim. İlk sürmeye başladıgım yıllarda ki halimle uzun yola çıksam herhalde bende 3-5 kazaya sebebiyet verirdim.

    Ehliyetini aldıktan yıllar yıllar sonra uzun yola çıkmaya başladım.
    Allah' a şükür ne bir olay yaşadım nede yaşattım.

    Cevremde görüyorum, ehliyetini bastırıp 1700km uzaktan araç almaya gidenler var .

    Emniyet kemeri takmayanlar, heleki çocuklarına takmayanlar vs. neler neler

    100 liralik ayarsız ne olduğu belli olmayan led far kullananlar felan filan.

    Düşünüyorum da biz Türk' ler butün ırklardan üsü gören, yere göğe sığdıramadıgımız ırk olarak hangi işi düzgün yapıyoruz.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Sol şerit gidiyorum, belli ki hızlı geliyorum 140-160 , orta şeritte öndeki araçtan ancak 3-5 km hızlı sol şeritde geçip 110 km de it dalaşı na giriyorlar, bu arada sağ şerit boş , bu duruma çok sinir oluyorum,

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Tek şeritli yolda önümde 3 araç varken adama gelip kıçıma yapışıyor. Nereye gideceksin be adam ilerde zaten ışık var. Ani bir fren yaptım aklı çıktı geçen birinin. Işıklarda ne yapıyorsun diyor banaMilletin tamponunu taciz etmeyi bırakın. Önümdeki arabaların üstünden atlayacak halim yok. Yol istemenin de bir adabı var.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Milletin anasina bacisina kiz kardesine ablasina sevgilisine metresine kumasina yuzune karsi sov bisey demezler ama adama kalk araba kullanmayi bilmiyorsun de olduruler seni

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Sol şerit itleri beni benden alıyor, kamyoncuların cogu lap diye şerit değiştiriyor, orta yaş üzeri amcaların umurunda değil.

    Audi, BMW kullanıcıları bunlardan yol isteyince kuduruyorlar, ısrarla yol vermeyip şekil şukul yapıyorlar.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: mesuthaksoy

    Bu mesaj silindi.
    söylediğinize katılmakla beraber ek birşey söylemek istiyorum. Allah aşkına millet şu orjinal halojende olsa farını azıcık ayarlatmayı öğrensin. gökyüzünü veya daha ileriyi kısayla aydınlatınca zaten verimli olmuyor. adama sellektör yapıyorum uzunla geliyor diye, bir uzun daha yanıyor peşine. ne kadar yüklerse yüklesin farı hep en üst seviyede kullananlar, uzunlarla gelenler ve farı gökyüzüne dikip gelenlerden de sıktı artık. kör ediyorlar resmen.

    merceksiz fara led takmayın deyince göz almıyor diyorlar, alıyor net. almayanlar çok pahalı, zaten o fiyatlara kimse ampul almaz bu ülkede. geçen yıl çevirmede polis gözünü dikti fara, baktı kesilme çizgisi net hiçbir şey demedi. xenonla gelenlerin hepsini yakmışlar o gece. bu uygulama sürekli olsa insanlar buna bu denli cesaret edemez.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: ardak1

    İstanbula dönüş yolunda biz de çok kaza atlattık ve kaza olabilecek durumlara şahit olduk.
    Orta şeritten 110 ile gidiyoruz adam arkadan şimşek farı takmış çaka çaka geliyor. Sola geçiyosun 120 ile gidiyorsun yine bu tarz insanlar arabanın 5 metre arkadasına geçip sellektörü kesmiyor. Napalım 200lemi gidelim. Makas atanlar, kamyonlar kural dinleyen yoktu.
    Takip mesafesi bırakıyorsun adam gelip araya giriyor, başkası geçsin diye mesafe bıraktığımızı düşünüyor.

    İstanbul içide aynı.
    Siz 120 ile gidiyorsunuz diye arkadan gelen adam size uymak zorunda değil, hızınız müsait değil ve sağınız müsait ise yol vermek zorundasınız.

    Ben gerektiği yerde 50 de yaparım 250 de ama işte sol şeridi boş beleş işgal edenler yüzünden boşa sinir stres yapıyoruz.




  • Bayram tatili gibi uzun ve genel tatil dönemlerinde tatil de yapılmaz yola da çıkılmaz. Çekeceğiniz kalabalık ve stress bir tarafa dursun kaza geçirme olasılığı çok yüksek. Millet yollarda babasının çiftliği gibi terör estiriyor. Kadın sürücüler özellikle çok dikkatsiz ve umursamaz.
  • Maalesef yazdıklarının hepsi bu ülkennin gerçeği..

    En çok katıldığım da yıl boyunca şehir içinde araç sürüp, uzun yol kültürüne sahip olmadan, müthiş bir özgüvenle uzun yola çıkanlar. Uzun yol görünüşte kolay olabilir ama uzun süreli dikkat gerektirdiğinden ve yüksek hızla yol alındığından şehir içinden çok daha zor bir sürüş...


    Ben de bayramın ikinci günü, Yerköy yolunda ölümcül olabilecek bir kaza atalattım;

    Hızım 110 civarıydı, sağ şeritte bir virajı döndüm ve bir de baktım ki Doblo tarzı bir araç normal sağ şeritten geri geri geliyor... Aman Allahım emniyet şeridi değil, sağ şeritten baya hızlı geri geri geliyor.. Çok hızlı bir şekilde sol şeridi kontrol ettim ve ani bir refleksle kendimi sola attım, belki de saniyelerle ölümden döndüm... İşin garibi geri geri gelen araçta küçük çocuk dolu...

    Bence ülkedeki herkesin ehliyeti yabancı bir kurul tarafından tekrar değerlendirilmeli...



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi usmanoguz -- 10 Haziran 2019; 16:1:51 >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: mesuthaksoy

    Bu mesaj silindi.
    Farları ayarsız olanlar, normal fara xenon ampül takanlar, akşam olunca uzunlarını yakarak dolaşanlar, yetkililerin bu konuya el atması gerekiyor. Trafikte sivil polisler, bu araçları durdumalı ve ceza kesmeli. Nasıl bir girişim başlatabiliriz?
  • Mağara adamı gibileri çok. Halkımızın gerçeği.
    Denizlerden çıkan pisliklere ne demeli...

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Benzer bir konuyu ben açacaktım ve hemen hemen aynı şeyi yazacaktım.

    Acemi sürücü dolu her yer.

    Benim en çok rastladığım sol şeridi kapamış, arkası yükten çökmüş araçlar. yol istiyorum vermiyorlar, selektör vs bana mısın demiyor. Bir araç vardı; baya bi kuyruğa sebep oldu. Dedim ki şu kamyonu da geçsin yol verir herhalde. derken bir kaç dk böyle gittik. Yol vermedi, Sağından geçtim, kornaya bastım geçerken ( sağa geçmeye karar verir diye ) beni gördü, bu arada arkasındakiler selektöre devam ediyor. Neyse ben geçtim gittim dikiz aynasından bakıyorum, sağa geçti, 5 sn sonra tekrar sol şeride kırdı. Millet kaza yapıyordu. görmüyor sanıyorduk ama Sol şerit babasının malı sanıyormuş "görmemiş"

    Ben bu dönemlerde değil "her zaman" gezici trafik ekiplerinin her türlü kuralı denetlemesini istiyorum açıkçası. ceza ise ceza...




  • mr.big kullanıcısına yanıt
    Bu tip en soldan gitmeye çalışanların muayene edilmesi gerek. Muhtemelen denge bozukluğu var adamda, bariyeri kendine hiza alıp oyle gidebiliyor, iki çizgi arasından gidemiyor çünkü bazıları gerçekten şeritlerin arasında araç kullanmakta zorlanıyor sürekli sağa ve sola yalpa yaparak gidiyor. Adam ileri derece Vertigo hastası ama hala direksiyon başında araç kullanmaya çalışıyor.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: pozitif man

    Ne oldu hani kamyoncular trafik teroristıy di, yol kullanmayı bilmeyen, şerit okumayan, altında b sınıfı osuruktan bir araba var diye kamyoncuya otobuscuye artıslik yapan bilgisiz ve saygisiz guruh 70 kişiyi yollarda katlettı.
    Cumartesi gecesi milli maçtan sonra Konya'dan yola çıktım. Afyon yolu üzerinden geldim. Maça özel arabası ile gelenler yüzünden Afyon'a doğru olan yol bayağı yoğundu. Maça taraftar getirmiş bir kaç otobüs bile vardı. Hatta bir tanesi ile Konya'dan taaa Kütahya'ya peş peşe geldik. Bir ben geçtim. Bir o geçti. Araç kamerasında bile var. Travego otobüs. Ben 110 km hızla giderken bu otobüs beni sollamaya çıkıyordu. Hızımı hiç değiştirmiyordum. Fakat otobüs şoförlerine çok büyük sempatim olduğundan dolayı hiç yapmamam gereken bir şeyi ara ara yaptım. O da şu:

    Otobüs beni sollamaya çıkmışken eğer otobüsü arkadan selektör ile sıkıştıran bir otomobil var ise, hemen arkamdan gelen trafiği de kontrol ederek ve arkamdaki araç çok uzakta ise ayağımı gazdan hafifçe çekiyordum. Ben azıcık yavaşlayınca otobüs önüme geçecek alan bulabiliyordu. Rahatça geçiyordu.

    Normalde bu yanlış. Ama otobüs şoförlerini seviyorum. Benim gözümde en profesyonel şoförler onlar.

    Allah herkesi kazadan beladan korusun.

    @edit: Bayramda bir çok canı trafik canavarına kurban verdik. Fakat en acısı İstanbul Beşiktaş'ta trafikte makas atan bir soysuz itoğlu itin yüzünden bir anne ve 3 çocuk hayattan koptu. O itoğlu itin kaçmasına yardım eden baba ile oğlu yakalandı. İnşallah tutuklanacaklar. İnşallah o itoğlu it te yakalanacak.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi topaz42 -- 10 Haziran 2019; 16:46:37 >




  • çankırı yolunda torostan tokat yedim adamlar cahil cesareti ile yola çıkıyor 100-110 ile gidiyorum en fazla adam torosla 160-170 yokuş aşagı yardırıyor hayır yani bu dangalaklar kendilerine sadece zarar verse hiç üzülmeyeceğim ama gidip başkalarının arabalarına da çarpıyorlar.
  • umgaca U kullanıcısına yanıt
    Çook acemi bir sürücü olarak bile söyleyebilirim ki eğitim ve akıl sıfır bizim memlekette köy yolunda keskin virajlı hız sınırı 50 olan yerde 40 ile gidiyorum adam arkama yapışıyor hadi diyorum biraz daha hızlanayım acelesi vardır 60 ı geçiyorum hala arkama yapışıyor iyice kenara çekiliyorum yavaşlıyorum 4 lüleri yakıyorum geçsin gitsin diye sonunda beyefendinin tampona olan aşkı bitiyor ve arkamdan ayrılıyor bu sürücü yüzünden yola aniden atlayan yılanı ezmek zorunda kaldım dursam arkadan vuracak başımıza iş alacağız. Bunun dışında hızı marifet sananlar var arabayı bağırtma hastalığı olan arkadaşlar var çok cins sürücüler gerçekten ha birde bizim memlekette sinyal daha kullanıma sunulmamış sanırım
  • quote:

    Orijinalden alıntı: coderMX

    Farları ayarsız olanlar, normal fara xenon ampül takanlar, akşam olunca uzunlarını yakarak dolaşanlar, yetkililerin bu konuya el atması gerekiyor. Trafikte sivil polisler, bu araçları durdumalı ve ceza kesmeli. Nasıl bir girişim başlatabiliriz?

    Alıntıları Göster
    Valla ben Cimer e bir mail hazırlayıp burada paylaşırım
    Arzu eden gönderirz gerekirse burada düzenleme de yaparız
    Sosyal medya ayağını bilemem hiç sosyal medyada hesabım Yok

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.