ilave hdd kullanmadığım için oraya dikkat etmedim. Youtube reviewlere bir göz atın isterseniz |
8999 TL Asus Vivobook D513UA-L1346 OLED AMD Ryzen 5 5500U 8GB 512GB SSD Freedos 15.6' FHD Taşınabil (2. sayfa)

-
-
Resmi sitedeki özellikler ile hb deki ürünün özellikleri tutmuyor. Ryzen 7 5700 ve Win11 yazıyor mesela. Sizin aldığınız ürün R5 5500u lu linkteki bilgisayar mı? Klavye arka aydınlatması var mı? Ekran kesin oled mi ve kaç nit parlaklık? Bilenler yazarsa sevinirim almayı düşünüyorum.
-
65watt type-c şarj girişi neden koymuyorlar bunlara bilgisi olan var mı?
-
inşallah almışsındır
ben hiç beklemedim aldım 9000 liraya bu notebook bedava derken fiyat arttı
ekran kesin oled kendim zaten 48c14 kullanıyorum monitör olarak bu ekran oled tek eskisis 60hz . yalnız renkler aşırı saturated .bir ayarı vardır mutlaka. 2 saattir kullanıyorum . çok çok hızlı kurulum oldu sürücü problemi yok biosu güncelledim. HDR var henüz denemesemde gözüme ilişti. hdr zaten ancak oledde izlenir. çok parlak bir ekranı var prizde. yani şu ekranı zaten 15 inch olarak sat 3 bin tl eder. işlemci 6 çekirdek 12 thread .
kasanın üstü metal içi plastik. Kötü hisli bir klavyesi var . 42whr pili var şu an 8 saat var gösteriyor ancak tahminim 5-6 saat.
En muhteşem özelliği kasadaki lehimli ram 8gb 3200:) yani boş slota 8 takıp 16 yapılıyor. birazdan ram sipariş vereceğim. üst düzey modellerde bile böyle bir upgrade şansı yok. web surfte fan sesi yok sıfır. oyun yorum yapmayacağım oyun oynamam. ses sistemi harman kardon yazıyor temiz berrak bir sesi var .
lenovo v14 alacakken bu çok iyi denk geldi bence ederi 10k bile eder alanı üzmez klavye dışında.
-
Arkadaşlar bu cihazda civ6 oynayasınız var mı? Varsa deneyimlerinizi paylaşabilir mısınız? Ek olarak bu cihaza bir 8gb ram daha taksak civ6'da performansa etki eder mı?
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Hocam HDR, parlaklık, pil ayarlarını nasıl yaptın. Bu gün aldım. Kurulum güncelleme vs derken çok çabuk %30 a kadar indi. Yaklaşık 2 veya 2,5 saatte. Ben yüksek parlaklık severim. Bu durumda 3 saatte bitecek gibi şarjı.
-
benim ürün şu: asus değil
https://www.hepsiburada.com/hp-pavilion-aero-13-be0005nt-amd-ryzen-7-5800u-8gb-512gb-ssd-windows-10-home-13-3-fhd-tasinabilir-bilgisayar-4h0p4ea-p-HBCV00000MWDWH
-
Alıp kullanan varsa yorumlarını yazarsa sevinirim, hala aynı fiyatta gözüküyor Lenovo V14 ile arasında kaldım. Özellikleri V14 ile aynı fakat ekranıyla ön plana çıkıyor.
-
Kullananlardan bende yorum bekliyorum. Özellikle yük altındayken fan sesi duyuluyormu
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
günlük kullanımda ısınıyormu? fan sesi duyuluyormu? açıkcası ısınmayan yada fan sesi olmayan bir notebook arıyorum
-
Fikir vermesi açısından, birkaç gün önce aldık. Fiyatlar uçtu artık malum. Bize 10500 liraya geldi. Huawei ve Honor marka olanlarla arasında işlemci, SSD ve ram konularında farklılıklar olması, panel farkı ve malzeme kalitesi konularında bir kafa karışıklığı yaşamış olsak da Asus'u seçtik. Ne yazık ki malzeme kalitesi pek iyi değil. Ekran çerçeveleri biraz kalın kalıyor.
İşlemci gayet güzel. Zaten 5300u işlemciyi bildiğim için 5500u'nun da nasıl olduğunu az çok biliyorum. Doğal olarak dahili gpunun durumunu da az çok biliyorum. Ancak belleği ayarlanmıyor. Yukarı insanların bellek takınca grafik performansı artıyor demelerinin sebebi de o muhtemelen. Grafik belleği de artıyor olmalı ve sonucunda grafik performansı ciddi biçimde artıyordur. Bu arada belleğin artırılabiliyor olması, Huawei ve Honor modellerine göre en büyük üstünlüğü diyebiliriz. İşlemci de hali çok aman aman değil ama ram bir noktadan sonra -ki Win11 ile artık o nokta çok uzak değil- hayati önem arz ediyor.
Kasa kalitesi pek iyi değil. Kapak metal, alt kısım plastik. Plastiği fena değil ama Ideapad 5'lerde biraz daha iyiydi açıkçası. Tasarım, incelik ve hafiflik olarak çok iyi. Yukarıda dediğim gibi, ekran çerçevesi günümüz için biraz kalın kalıyor. Özellikle de kameranın olduğu üst kısım.
Klavye hissiyatı fena değil. Ama kişiye göre değişir. Ideapad 5'e göre daha iyi hissettirebiliyor. Eşim çok beğendi. Ama ben kararsız kaldım. Bende Legion Slim 7 var ve ona göre karşılaştırmak istemem. :) Tuş yolu biraz kısa, aralıkları da dar tutulmuş. Yön tuşları fazla küçük gibi, kullanımı biraz zor. Numpad için on-off ledi konmamış o biraz canımı sıktı. Bir de pc'nin açma tuşu sağ üst köşede, klavyede. Pek sevilmeyen bir tasarım anlayışı. Klavyede aydınlatma yok.
Ses seviyesi ve kalitesi ortalama. Ben beğendim. Harman olduğu için fena değil sanıyorum. Kamera standart. Mikrofonu denemedim ama o da standarttır sanıyorum. Kamera ve mikrofon tuş ile yazılımsal olarak kapatılabiliyor. Şahsen fiziksel kapak işini severim, bulunmasını isterdim. Özellikle de o geniş çerçeve ile.
Esas kalitesini sorgulatan kısım ise USB'ler oldu ne yazık ki. Solda iki tane USB-A portu var ve ikisi de USB2.0. Sağda bir tane daha USB-A portu var ve o USB3. USB-C portu da onun yanında ve o da güncel değil sanıyorum. PC bu porttan şarj olmuyor deniyor ve benim için daha önemlisi, üzerinden ilettiği akım pek yüksek olmadığı için telefonu şarj etmesi uzun sürüyor ve pc kapalıyken çalışmıyor. Bios'ta böyle bir özellik de görünmüyor. Özetle USB portları 10 yıl öncesine aitmiş gibi. 2017'de aldığım Lenovo notebookta bile 2 tane USB3, bir tane USB2 vardı. Ideapad 5 bu konuda çok daha iyiydi.
Bios demişken, çok gelişmiş bir bios görmedim. Fazla bir seçenek bulunmuyor. Yukarıda söylediğim gibi vram'i değiştiremiyorsunuz. USB konusunda herhangi bir seçenek neredeyse bulunmuyor. Asus bir yerlerden kısmış dedirtiyor açıkçası.
Kısmadığı esas yeri ise hepimiz biliyoruz: Oled ekran. Ekran efsane. Bendeki Legion S7, IPS panele sahip, %100 sRGB, 300nit, Pantone destekli falan filan, güzel bir ekrana sahip. Ama Oled'i gördükten sonra, IPS'e de burun kıvırıyor ekran. Bir kere renkler felaket. Hatta aşırı. Win11'de HDR modunu açıyorum ki; renkler biraz yumuşasın. Siyah, gerçekten siyah. Bazen ekrandaki görüntü ile çerçeveleri ayıramadığınız oluyor. Gerçek siyahın ne olduğunu görüyorsunuz. Parlaklık ise felaket: 600nit. Ben bu kadar parlak bir ekran kullanmadım hiç. En yüksek parlaklıkta kullanmak zor zaten. Kör eder adamı. %55-60 seviyesi gayet iyi göründü bana.
Tabi ekran oled, parlaklık seviyesi de fazla açılmayınca pilde kullanım süresi de gayet iyi. İşlemcinin U modeli olması da bir etken elbette. Win11'in kötü diyebileceğimiz pil performansında bile masaüstündeki kullanım 6 saati rahat buluyor. Win10 ile pil tasarrufu ayarı yapılsa 8 saati rahat bulur sanıyorum. Aslında pili de pek yüksek kapasiteye de sahip değil. 42w'lık bir şey. Sata SSD yer açmak için düşük kapasiteli bir pil koymuşlar. Yine de fena değil.
Menteşe ayarı pek iyi değil ne yazık ki. Tek parmakla açılmıyor. Ancak bütünüyle de kastırmıyor. Aslında biraz daha iyi ayarlansa tek parmakla açılırmış.
Genel olarak böyle bir notebook. Alacak olanlara yardımı dokunur belki. Yeni şeyler görürsem eklerim. :)
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X