Şimdi Ara

silinsin (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
77
Cevap
2
Favori
5.371
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
11 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • https://www.cpubenchmark.net/cpu.php?cpu=Intel+Core+i7-8700K+%40+3.70GHz&id=3098

    https://www.cpubenchmark.net/cpu.php?cpu=AMD+Ryzen+7+1800X

    tek çekirdek gücü halen yüksek olmasından dolayı olabilir(ayrıca toplam gücüde ryzenin biraz önünde) benim g4560 bile 2k civarında tek çekirdeği eski oyunlarda ryzen 1800x ile aynı performansı veriyor

    he gerekli mi değil i5de iş görür zaten işlemcimi çoğu oyunda %100 göremiyorum...(vsync açık 60fpsde)




  • valla delid işlemi için kit falan almadım sadece işlemciyi mengene arasına kıstırdım TIM 'e tahta takozu yasaladım çekiçle 2 tıkladım metali açıldı bukadar. tek eksisi garantisi bitiyor ama uzun vadeli kullanacaksan ki genelde öyle oluyor sıkıntı yok garantisi bitene kadar serin serin kullanıyorsun yıllarca

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: nightsniffer

    Kardeşim şu forumda senin kadar boş mesaj kasan insan görmedim. 2500 mesajının 500 tanesi "Rayzen'in çekirdekleri çakma çekirdek, 2 Ryzen çekirdeği bir intel çekirdeği ediyor". Söylediğin şey doğru olsa hadi neyse diyeceğim de, SMT'si açık aynı frekanstaki 1er Zen ve Coffee Lake çekirdeğinin işlem gücü karşılaştırıldığında AMD'nin "çakma Ryzen çekirdeği" ne hikmetse birçok iş yükünde Intel Coffee Lake çekirdeğinden daha iyi performans gösteriyor. SMT'si açık 1 Zen çekirdeği aynı frekansta SMT'si açık bir Coffee Lake çekirdeğinden daha iyi performans gösteriyor. İki kere iki dört.

    O farklar abartılmış cache bellekler sayesinde alınıyor işlemcinin güçlü olduğundan değil




  • 2007 den beri extreme platformları hariç ilk kez çekirdek arttırılmış olması.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Johan Elmander -- 14 Ekim 2017; 18:42:39 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Zaten o konuda ısrarla tartışan ve bu durumu anlatan bendim. 8700k denilen işlemci 6850k nın 2 kanal bellekli halidir. İyileştirmeler minimal düzeydedir. Birisine 6850K 140 watt TDP ile gelirken 8700K modeline 95 watt yazıp intel kendini komik bir duruma düşürmüştür. Muhtemelen yatırımcılara kötü bir iş yapmadık imajı vermke için bu değeri düşük tuttular ama o işlemci 4 ghz üzerinde 95 watta tutunamaz . Tutunsaydı zaten 6850K tutunurdu. Bütün prof incelemelerde de cayır cayır elektrik çekiyor. Bunu zaten artık bütün forum ahalisi farkında. Birkaç kişi sanırım 8700k almış forumdan. Onların incelemesinede bakarız ama dediğim gibi yük altında 4.0 ghz üstü 95 watt değerine tutunması imkansız gibi birşey. Oyunlar çok enerji tüketmediğinden yanıltıcı olur. Prime 95 ve 3d renderları herşeyi ortaya çıkartır.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi vamp -- 14 Ekim 2017; 18:50:33 >
  • Summit Ridge yani Zen 1 işlemcilerde çekirdek başına toplam 2,5 MB L1+L2+L3 Önbellek varken bu rakam 8700K'de çekirdek başına 2 MB. Her çekirdeğe 500 KB fazladan önbellek koyarak daha iyi işlemci mimarisi tasarlanıyor ise Intel-AMD'ye rakip olabilecek ve X86 mimarisi kullanım hakkı bulunan VIA 8MB Önbellek ile işlemci yapar hem Intel'i hem de AMD'yi tokat manyağı yapar. Rica ediyorum kendinizi komik duruma düşürmeyin. Bir işlemci mimarisinin Saat Döngüsü Başına Başarım(IPC) seviyesi önbellek ile çok uzaktan alakalıdır. Önbelleği arttırmakla çözülebilecek sorunları zaten şirketler önbelleği arttırarak çözer. CPU mimarisi çok ama çok daha kompleks bir şey. Gözünüzü seveyim kendinizi komik duruma düşürmeyin...
  • Ryzen 7 1700 ve Asus C6H anakart kullanmış biri olarak, Ryzen platformunda hiç bitmek bilmeyen sorunların olmasından dolayı anakart ve işlemciyi geri iade ettim. Yerine 1700X aldım. Onu da geri gönderip İntel 8700K almayı düşünüyorum. Fakat Ryzen ne kadar oturmamış stabil olmayan bir platform olsa da sonuçta yeni bir teknoloji ve mimari.

    İntel ise eskiyi cilalayıp cilalayıp öyle satıyor. Ve özellikle anladığım kadarıyla ısınma sorunu aynen devam ediyor. Zaten boşuna dememişler: ''Eskinin yenisi olmaz!'' diye.
    Yukarıda bir arkadaşın da dediği gibi, şayet 2018'de İntel başka işlemci çıkaracaksa ve yine soket değiştirecekse o zaman İntel sisteme yatırım yapmak mantıklı olmaz.
    Ben kasayı masanın üstüne koyan bir donanım fetişisti olarak, sürekli fan gürültüsü duymak istemiyorum.
    Oyunlarda 60 üstü, render vs gibi işlerde 90 üstü ısı üretecek bir işlemci haliyle sistemi de epey ısıtacağından oluşacak fan gürültüsünü düşünmek bile beni çıldırtıyor.

    Core i7 8700K işlemcisini rahat bir şekilde satın alabilecek ekonomik imkanım var ama yine de eski teknolojiye yatırım yapmak bir de İntel gibi bir firmanın adi termal macun kullanmasını düşündüğümde elim satın almaya gitmiyor.

    Herhalde yine Ryzen işlemciyle yola devam edeceğim.




  • BalistikBomba B kullanıcısına yanıt
    Bitmek bilmeyen sorunlar ne mesela? 3.8 Ghz oc'li 1600x ve 350 liraya aldığım basit bir msi anakart kullanıyorum. 3000mhz belleklerin 2933 de çalışması dışında bir sorunum yok. Oldukça düşük fan devirlerinde kullanmama rağmen ısınma yok. İlk çıktığında biraz sorun vardı ama sonradan gelen güncellemelerle çözüldü. Şu an gayet stabil. Bence 2018 ilk çeyrekte çıkması beklenen ryzen işlemcileri bekleyin. Anakart değişimi yapmadan geçiş yapabilirsiniz.
  • BalistikBomba B kullanıcısına yanıt
    Eskiyi cilalamak belki bazı noktalarda evet ama şöyle bir durum var. Hem sb hem de Ivy 3770k kullandım. 2 seri arasında bile belirgin farklar vardı. Bf4 ilk çıktığında 2600k bazı sahnelerde sos vermeye başlamıştı. Ayrıca 2600k 5 ghz için 1.52 1. 55 arası boru gibi voltaj gerekirdi. Öyle kullanımda işlemci pert oluyordu. Sürekli 4.5 ghz kullanım bile daha sonra ekstra voltaj isterdi. Ben 3770k ile 1.28v 4.8 ghz occt testi yapardım. Neticede 32nm 22nm farkı vardı. 4790k sonrası evet biraz daha cila olabilir, 6700k 7700k için cila bile fazla direk astar diyelim cilası da 8 serisi oldu işte. :)

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • 8700k nin övülecek yanı bence de çok yok. aklı olan gamer i5 8400 alsın dilediği ekran kartını bağlasın. bildiğin oyunlarda 8700k 7700k gibi kartlarla baş edebiliyor.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Oranları kabaca hesaplarsak tek çekirdek saf kas gücü kıyasında intel 1 ise amd 0.80/0.90 arası gibi görünüyor.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Lorenzo__


    quote:

    Orijinalden alıntı: Timeguard

    2 işlemcininde avantajları ve dezavantajları var işte ..

    Ağır 1080p gaming 120-144hz ve üstü oyuncular için intel biraz mecburiyet.

    2k da da intel önde tam detaylı incelemedim.

    4k da eşitleniyorlar.

    Multi tasking dede eşit gibiler. Yeryer amd yer yer intel biraz daha iyi.

    Güç tüketimi ve ısıda amd biraz daha iyi.

    UPGRADE Soket ve önü açıklık konusunda amd iyi.

    1700-1700x Baz alınırsa tepe seviyede amd ye ulaşmak biraz daha makul fiyata mümkün.

    işte böyle 2 işlemcide doğru konfigrasyonda üzmez hangisi işinize daha çok yarayacaksa alıp geçin.

    Çok güzel yazmışsınız hocam. Kişisel olarak katılıyorum yazınıza ancak gavurların dealbreaker/ anlaşma bozucu dedikleri bence cidden sıkıntılı olayı var her iki işlemcinin de

    İntelin sıcaklık olayı bence "biraz fazla" dan öte. 92 dereceler dealbreaker benim gözümde. O fan sesi, o sürekli kontrol etme gereksinimi, soğutucunun sürekli kusursuz çalışması gerekliliği, yazın işlerin iyice çığırından çıkması, termal darboğaz vs vs.

    AMDnin BIOS olayı da bir çeşit dealbreaker. Cold boot gibi saçmalıkları çözemedikleri sürece AMDyi 3 eksi ile yerine yolluyor ve refresh serisini bekliyoruz

    Bence çok haklısınız. İntel' in oturmuş stabil bir platformu var. Oyunlarda da tek çekirdek performansı özellikle 1080p'de 120- 144 Hz hedefleyenler için ideal. Ama çok ısınarak bunu yapması en büyük handikabı oluyor. Özellikle yazın kasanın bulunduğu odada hayatta durulmaz. Herşey salt işlemci başarımı değil bunu hangi termal şartlarda yapabildiğin de çok önemlidir.



    AMD ise yeni ve daha üstün bir mimariyi Zen ile veriyor. Üstelik gayet de serin çalışıyor. Fakat 2933 Mhz üstü platform hiç stabil değil ve çok kararsız çalışıyor. İşin garibi de yüksek frekanslı bellek seviyor. Bazı fanboylar ne kadar aksini iddia etse de Ryzenler 3200 Mhz ram olayında çok sinir bozucu bir hal alabiliyor. Agesa 1006 ile de Cold Boot ve 3200 mhz sorunu devam ediyor. Özellikle bu platformun bayraktarlığını yapan Asus C6H anakartında ciddi sorunlar da mevcut.



    Sonuç olarak şu aşamada sistem toplamak gerçekten sinir bozucu...

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >




  • BalistikBomba B kullanıcısına yanıt
    Sadece su cumleni duzeltmek istiyorum.

    Yazin 8700k nin bulundugu odada durulmaz demissin fakat olay sundan ibaret.

    İslemci kendi icinde isiniyor.yani disari isi vermiyor.zaten verse soguyacak ama veremiyor tim yuzunden.

    Ayrica intel bu timi kasitli olarak yapiyor.lehim koysa millet 8700k yi 5sene kullanir kimse cannonlake icelake, apollolake falan almaz.

    Not: icelakeler acaba adini hakedebilecek mi cok merak ediyorum.bence intel hotlake cikartmali



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi WARTIME -- 15 Ekim 2017; 1:12:55 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: WARTIME

    Sadece su cumleni duzeltmek istiyorum.

    Yazin 8700k nin bulundugu odada durulmaz demissin fakat olay sundan ibaret.

    İslemci kendi icinde isiniyor.yani disari isi vermiyor.zaten verse soguyacak ama veremiyor tim yuzunden.

    Ayrica intel bu timi kasitli olarak yapiyor.lehim koysa millet 8700k yi 5sene kullanir kimse cannonlake icelake, apollolake falan almaz.

    Not: icelakeler acaba adini hakedebilecek mi cok merak ediyorum.bence intel hotlake cikartmali

    ''Not: icelakeler acaba adini hakedebilecek mi cok merak ediyorum.bence intel hotlake cikartmali''

    Bu espri bombaydı.

    Ben de artıyorum ve şöyle diyorum. İntel sürekli eski mimariyi revize ede ede sunduğu için bir sonraki serinin adı hem ısınan hem de çok eski anlamına gelen ''Hort Like'' olsun.




  • 3-4 ay önce 7700k aldım. Bu işlemciyi almadan önce ryzen de vardı yeni nesil çıkacak 8 serisinin de haberileri vardı. Bekleme ya da tercih değiştirme şansım yüksekti.
    Kendimce değerlerine baktım, sıcaklık harici diğer özellikleri pozitifti benim açımdan.
    Güzel bir sıvı soğutucu aldım ve önceden kullanıp beni yarı yolda bırakmadığı için inteli tercih ettim. Ryzene güvenmedim değil ama 10 küsür yıldır hep intel kullandım ve en ufak sorun yaşamadım, bu da bana referans oldu.
    8 serisini beklemek bana bir şey kazandırmayacaktı ben de 7700k dedim ve önümüzdeki 5 yıl işlemci ve anakart takibi yapma gibi bir hobim olmayacak. Varsın yeni sokete geçsin 8 serisi ben mutluyum

    Bende biraz abartıldığını düşünüyorum 8700k'nın ama şu saatten sonra kepler mimari nvidia kartla pascal mimari kart arasındaki sıçramayı bile yapsalar Kaby Lake ve Coffee Lake arasında.. Umrumda olmaz




  • Basliktaki sorunun cevabi:

    Zen'ler 4Ghz duvarina takilirken 8700k'nin 5GHz 6/12 calisabilen bir islemci olmasi. Butun olayi, ovulmesinin sebebi filan bu. IPC filan gectiyorum oralari.
  • Şurada stok değerlerde 1800x den daha az güç tükketiği grafiği var, artık hangi teste inanacağımızı şaşırdık.
    https://hardforum.com/threads/intels-8th-generation-core-family-coffee-lake-lga-1151-6c-12t.1930226/page-69



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Escapetolife -- 15 Ekim 2017; 16:50:22 >
  • Övülmeyecek yanı mı var ?

    Tek başına 100 derecelik işlemci bu soğuk aylarda 5 kişilik aileyi mis gibi ısıtır.

    Ben şahsen ocak olarak kullanmayı düşünüyorum ama öteki türlüsünü düşünen insanları da yadırgamamak lazım.

    Herkes 300 liralık doğalgaz faturaları ile baş edecek diye bir kaide yok neticede. İntel halkı düşünüyor.
  • BalistikBomba B kullanıcısına yanıt
    Lorenzo__ kullanıcısına yanıt
    Cold boot sorunu ne yav?
  • i3 8350k ALDIM SADECE CS GO OYNAYACAGIM YANINADA 750 Tİ FALAN DÜŞÜNÜYORUM CS GO EKRAN KARTINA FAZLA YÜKLENMEDİĞİ İÇİN SİZDE İ3 DEN İYİ PERFORMANS ALIRMIYIM
  • 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.