Şimdi Ara

800K'dan 127K'ya Yolculuğum

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
3
Cevap
1
Favori
366
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
0 oy
Sayfa: 1
Giriş
  • Ne kadar başarı hikayesi bilmem ama umudunu kaybetmiş düşük yapmış arkadaşlara hem moral olur hemde hırs olur inşallah.
    Geçen sene fazla bir şey bilmiyordum. Ne konularda ne matematikte. Hatta geçen sene netlerim şu şekildi:
    Resimden de gördüğünüz gibi durum içler acısı. O zaman fazla bir bilgim yoktu bu YGS'nin ciddiyetliğiyle ilgili.
    Fazla uzatmadan bu sene;
    Bazıları tabii fazla net yapmamışsın diyecekler ama ben hiç düzgün okula gitmedim. Yani öğrendiğim fazla bir şey yoktu. Hocalar şansa hep kötü geldi ki istisnalar var. O da zaten bir ders Tarih.
    Herneyse pişman olmak çok önemli ki eğer istediği sonuç gelmeyip üzülen arkadaşlar kendilerini pişman etsinler. İçlerinden artık nasıl soru sorulduğunu anladım. O atmosferi biliyorum. Bir sene mezuna kalsam ilk 100k ya bile girerim.
    Ben kendimi pişman ettikçe aileme karşı mahcup olmamak amacıyla çalışıp daha hırslı çalıştım.

Nasıl çalıştığıma gelirsek;
    (Dersler hakkında fazla bilgisi olmayandan bahsediyorum yani 1 yıl önceki ben )

TÜRKÇE

Oldum olalı dil bilgisini anlamamışımdır. O yüzden erteledim de erteledim. Haliyle adam akıllı çalışamadım. Sınavda da çıkmadı zaten ama 2017'de çıkmayacak diye bir şey yok. ÖNDER HOCA'dan dinleyebilirsiniz. Bunları ama Matematiğiniz kötü ise önce matematik.
    Ayrıca Paragraf çözün hızlanırsınız kesinti vermeyin. Günde 20 -30 iyi her gün yapın ama. Ben yapmadım ama yapsaydım daha iyi yapardım. Ayrıca sınav açık uçlu olacak galiba. Açık uçlu bilmiyorum ama öyle soru bankaları vardır.

TARİH
    ______
    8D civarında yapardım.

Simetri Tarih aldım.
    Sayfayı açtım.
    Defteri açtım.
    Önemli yerleri deftere not ettim.
    1 ayda bitirdim.
    Günde 1 ya da 2 saat civarı çalıştım.
    Her gün 1 konu bitirip Fem tarih sb. den o konuyu çözdüm.
    Son 1 testini bıraktım.
    Ertesi gün farklı konu öğrenip not tuttum.
    SB'den o konuyu çözdüm bıraktığım o testi çözdüm.
    böyle böyle gittim.
    Netlerim 14D 1Y nadir 11D 4Y civarı oluyordu.
    Sınavda 12D3Y geldi ama sine-i milliyet filan o kavramları bilmiyordum.
    KESİNLİKLE EZBER YAPMAYIP ÖĞRENDİM.

Coğrafya
    Ben geç farkettim bazı videolarını dinledim. Paralel maralel konularını süper anlatıyor. Diğer konularda güzel.
    Bunuda tarih gibi gittim.
    Final Bülent ulaş Ka dan gittim.

FELSEFE VE DİNE SADECE FELSEFE İÇİN BİR VİDEO İZLEDİM. PEK AĞIRLIK VERDİĞİM SÖYLENEMEZ BU DERSLERE VE BUNUN CEZASINI SINAVDA FELSEFEDEN 5 DİNDEN 3Y İLE ÇEKTİM GALİBA. 13 y 'IN 8 İNİN BU DERSLERDEN OLMASI KÖTÜ OLDU.

Geldik Matematiğe

4D3Y yapmıştım. Ama ya ben Matı bilecektim ya da o beni bilecekti

Behzat rasuliyi duymuştum. Geç duymuştum geçen sene yani cahiliye döneminde. Nette bedava videolar buldum ama forumdan bir arkadaş sayesinde yaptığımın yanlış olduğunu anlayıp forumdan bir kaç arkadaş ile ortak olup videoları satın aldık.
    Bu adam temeliniz benim gibi yoksa çok ağır yani zor gidiyor. Anlamazsınız başta. O yüzden ben;
    TeknoFEM'deki o matematik hocasını dinledim önce. İnanılmaz anlatıyor. Bedava zaten Youtube'da var. Hiç sıkılmazsınız. O hocadan dinledikten sonra soru çözdüm sonra behzat sonra soru.

Kullandığım soru bankası Fem Kösb'dır. Çözümlerinin olması bana çok yaradı. Resmen dershane gitmeden evde her şeyi yapabiliyordum.

GEOMETRİYİ ANLAMIYORUM ZATEN İPLEMEDİM. SINAVDA BASİT ÇIKMIŞTI 3D'UM BURADAN GELDİ.

Fene filanda fazla bakmadım. Soruları alabilirim cevaplarım.

Bu mezun yılı çerçevesinde Kazandıklarım

Bilgi ( En önemlisi bu çünkü ilim öğrenmenin çok iyi bir şey olduğunu keşfettim. Sınav olmasa da farklı konularda artık araştırma yapıp not tutacağım. Bir şey öğrenmek inanılmaz iyi hissettiriyor.)
    Günü verimli geçirip uyumaya gidince vicdan azapsız rahat uyumak.

Olumsuz yanları
    ________
    Düşük yaptım hali ile misafir sendromu
    Düşük yaptım hali ile hafif eziklik
    Asosyaldim biraz daha asosyal oldum.
    Kendimi tanıdım. Ve yaradan'ın var olduğunu kendi kafama ispatladım.

Keşke yapmasaydım dediklerim,

Dershane2ye yazılmam. ( Gittiğim dershanenin seviyesi düşüktü. Ben evde öğrenmiştim o konuları zaten. Fazla katkısı olmadı hatta gitmeseydim belki yüksek puan yapardım hiç bir katkısı olmadı. )
    LYS'ye girdikten sonra mezuna kalmam.
    LYS'den sonra ramazanın bitmesini beklemem. (Son günlerde çok aradım bu zamanı)

İyiki yaptım dediklerim

LYS'den 3 konu
    Edebiyattan Tanzimata kadar gelmem.

SORULARINIZI CEVAPLARIM.

• nerdeyse 0 matematikten 26 doğruya ulaşmak gerçekten çok zor bir şey azmine hayran kaldım kim bilir yeterli gayret olsaydı zamnında veya gerekli imkanlar olsaydı şimdi nerelerde olacaktın

Orijinalden alıntı: sessizsimetri

nerdeyse 0 matematikten 26 doğruya ulaşmak gerçekten çok zor bir şey azmine hayran kaldım kim bilir yeterli gayret olsaydı zamnında veya gerekli imkanlar olsaydı şimdi nerelerde olacaktın

YGS'nin önemini geç kavradım. Hocam maalesef buradan 11.sınıfta kiler da okuyorsa başlasınlar.
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.