Şimdi Ara

8000TL civarı 65' Tv Tavsiye

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
2
Cevap
0
Favori
854
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar merhaba, temmuz gibi yeni bir televizyon almayı düşünüyoruz. Aklımda 65" bir tv almak var. Fakat fiyatlarda havada uçuşuyor yeni teknolojiler de. TVler hakkında ortalama teknik bilgim var fakat çok fazla model olduğu için detaylı incelemeye girilirse kafa ağrısı yapmaması mümkün değil. Bütçemiz 8000tl civarında planladık.

    Oled TVler teşhirde gözle görülür farklarda güzel görüntüler veriyor. Telefonumda da amoled ekran var (s7 edge). Kontrastlar güzel ama ömür ile ilgili sorunlar varmış sanırım. Zaten bütçemize çok uzak. Belki Yerli markalara bakılabilir.

    Bir de Quantum dots denen bir olay çıkmış. HDR dir falan derken OLED benzeri bir deneyim sunacaklar galiba. Arçelik te mayısta satışa sunacakmış.

    Sony markasına güvenim dayanıklılık açısından samsungdan daha ileri seviyede fakat kayınbiraderimde Sony 65X9005b tv ve N9200W Bluray oynatıcı var. Bunlara bir de Digitürk bağlı. Tvyi açıp ekrana görüntü gelmesi neredeyse 1 dakikayı buluyor. Bağlantı şekli Digitürk Bluray'a o da TV ye bağlı. Cocuklar gelip kumandadan rastgele bir tuşa bassa geri digitürke dönmeye sabır lazım. 2 farklı kumanda falan sıkıntı. SD yayınlarda da özellikle digitürkte 480p gibi bol grenli görüntü var.

    Samsungların TV ye değil de alttan bir kutuya HDMI bağlantılarının yapılması one connect güzel bir olay olmuş, beni o da biraz cezbetti.

    TVde tabi herşey ekran görüntü kalitesi herşey değil, arayüzün hızı da önemli, dediğim gibi HDMI geçişleri falan karın ağrısı yapmamalı.

    Bütçeme göre aklımda Sony 65XD8505 en ön sırada şu anda. Bu TVyi almak mantıklı mıdır ? 2017 model XE ler yaklaşık 2 kat fiyat farkına varıyor. Ne olursa olsun değmez gibi geliyor. Bekleyip Quantum Dot TVler neler sunuyor görmek lazım sanki.







  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.