Şimdi Ara

8000 TL'ye kadar telefon tavsiyesi (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
26
Cevap
2
Favori
1.461
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
Mesaj
  • @Lithaunans @Ulan Mask


    Apple tarafını açıkçası type-c standardı yerine lightning i kullanması, bataryası ve tasarımı (hem ekran hem kasa), 60 Hz ekranı nedeniyle tercih etmedim.


    Kendi macbook larında type-c kullanıp telefonlarda kullanmamaları tam bir saçmalık. Her cihaz için ayrı kablo taşımak veya her cihaz için kablo almak gerçekten irite edici. Almamamın da en büyük nedeni bu. Ekosistemle, her şeyle uyumlulukla anılan bir markanın hala bu saçmalıkta ısrar etmesinden nefret ediyorum.

    Batarya zaten Apple'ın her zaman sıkıntısı oldu. Evet çok optimize yazılmış bir sistemleri var ama yine de çok düşük ve medium kullanımlarında ben geride kalmadığı zamanı görmedim.

    Tasarım çok öznel ama o çentiği sevemedim bir türlü. Sivriltilmiş kenarların da ergonomiyi öldürdüğünü düşünüyorum.

    120 Hz ekran olmaması bence büyük bir ayıp. Bir sonraki nesilde de sadece pro modele getireceklermiş. Aslında görece küçük bataryaları düşünüldüğünde mantıklı olabilir ama en azından kullanıcıya sunulan bir seçenek olabilirdi.





  • Samsung' un işlemcilerinden yana hep sorun yaşandı malesef. Düzeltmeye çalışsalar da performans ve verim anlamında android tarafında ki Qualcomm' un işlemcilerine hala çok uzaklar. Bir nebze Exynos 2100 çipsetlerinde durum daha iyi. Exynos 990 ise toptan sorunlu bir işlemci. Yani ikisi arasında tercih hangisi olmalı diyorsanız kesinlikle Exynos 2100 olmalı tabi ki de.


    Exynos 990 daki aşırı ısınma cihazdaki her şeyi riske atıyor. Özellikle s20fe modellerinde galeriyi açarken "galeri, cihazınızın aşırı ısınmasına sebep oluyor. Kapanacak" şeklinde uyarı geliyor. Bu kadar ufak çaplı uygulamalarda bile ısınan işlemci oyun vb alanlarda nasıl bir performans gösterir siz düşünün. Kısaca Exynos 990 dan uzak durun derim. Exynos 2100 de iyi değil. Ama illa tercihiniz Samsung olacaksa S21 serisi önerimdir. Ya da direk Apple' a yönelin.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • cem_23 C kullanıcısına yanıt

    İş işten geçti hocam s20 yi aldım yaklaşık 1 hafta önce :)


    Evet özellikle OneUI 2 de sorun çok derinmiş. Güncelleme ile bir nebze de olsa sorun çözülmüş ancak hala bir ısınma sorunu var gibi. Şu an aktif kullanıyorum. Forumlarda yazan kadar kötü bir sorunla karşılaşmadım. Sıcaklığı çok net bir şekilde ben de fark ettim, normal bir telefona göre sıcak çalışıyor bayağı. Özellikle ilk kurulum aşamasında ufak bir alev topuna döndü (OneUI 2, yüklenen ve güncellenen onlarca uygulama) ancak şu an sıkıntı sadece "bir miktar ısınıyor" civarına indi.

  • Olsun hocam demek ki gönlünüzden geçen cihaz S20 miş. Umarım bir sorun yaşamadan uzunca keyifle kullanırsınız.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • İphone'un alt modelleri ya da Samsung'un üst modelleri olabilir.

  • 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.