Şimdi Ara

80 - 100 Binlik arabaları nasıl alıyorsunuz (6. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
152
Cevap
0
Favori
10.981
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
26 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Gezmemden,boğazımdan,giyimimden kısacaksam neyleyim sıfır aracı.bir komşum sıfır sportage aldı,araba sitenin köşesinde resmen yatıyor uyuyor.şehiriçi 13 lt civarı yakıyormuş.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • programmer_onur kullanıcısına yanıt
    Sektördesiniz ve bildiğinize emin olmayın rakamlar kazançlar öyle 1 daireden 100 kazanamaz ölçeğinin ötesinde emin olun

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: cancan_burak

    Sektördesiniz ve bildiğinize emin olmayın rakamlar kazançlar öyle 1 daireden 100 kazanamaz ölçeğinin ötesinde emin olun

    Demek istediğinizi anlamadım. Arsa maliyeti belli. Yapı maliyeti belli. Hatta bugün kat karşılığı çoğu yerde %50 den aşağı arsa veren kalmadı. Eee satış fiyatı da belli. Ben kafamdan rakam vermiyorum haliyle. Çoğu böyle. Haa fahiş kar yapmak için pazarlık kızıştıran müteahit firmalar var mı? Elbet var ama satabiliyorlar mı? Çoğu için hayır. Emin olun mesleki olarak yaptığım çalışmalardan yaptığım tespitleri bildiriyorum.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi programmer_onur -- 21 Şubat 2018; 15:9:11 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Aga benim babam yaklaşık 40 yaşına kadar araba hastasıydı, 2008 e kadarda hep 1-2 yaşında arabalara bindi indi. Ama gel gör ki evde durumlar öyle değildi. Ne adam gibi yiyorduk ne içiyorduk, Eşyalarımızda alt seviyeydi.

    Bazılarında bu olay var bana kalırsa.

    Benim amcamın güzel sözdürü severim. Dünya yemek içmek ve sevmek için var. Arabaya binmek bence ne yemek ne içmek nede sevmek. Ama sevmek olarak adlandıracak adamlar vardır.

    Gerçektende onun evi bile 50 yaşına doğru anca oldu, oda karısından kalan mirasla. Ama gel gör her gün et yediler. Çocukları sağlıklı.

    Ulan bende sarelleyle büyüdüm boyum kuzenler arasında en kısa. He sorsan dışardan gören der ki tamam helal, adamın arabası var falan.

    Bunu biraz şöyle düşünün, üniversitede veya arkadaş çevresinde giyimine kuşamına aşırı özen gösterip paso marka giyip, paso sıtarbaks falan yapan adamlar vardır, bide bu tarz şeylerden uzak duran olabildiğince parasını koruyan yeri geldiğinde parasını harcayan adamlar vardır bunun gibi birşey.

    Herkes ne istiyosa onu yaşıyo. Olan benim boya oluyor.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MrKavinsky -- 21 Şubat 2018; 15:16:45 >




  • 80 100 binlik arabalari nasil aliyoruz?

    kredi ile.

    250 bin tl lik arabamizi satip 80 100bine bahsettigin arabayi aliyoruz.

    kalaninin da uzerine kredi cekip ev aliyoruz.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Karı koca çalışanlar rahatça alıyor. Mesela öğretmen çift. Aylık eve 7000 girer. Ev işini halletmişlerse yani kira değilse 2500 yer, 2 yılda sıfırdan 100.k lık arabayı halleder.

    Karı koca avukat 3 ayda halleder, karı koca polis, 2 yılda halleder. Namussuz, rüşvetçi polis kendi başına 6 ayda halleder.

    Bim de karı koca çalışan çift 3 yılda halleder. (Bim de çalışan deyip küçümsemeyin, arkadaşımın kardeşi mondeo aldı.)

    Tabi bundan sonra önceden aldığı aracı sermaye yapıp diğer 2 yılda 200k lık araca da girerler. Mesele evde kaç kişi çalışıyor. Konu bu.

    Tanıdığımin 3 oğlu var. Çok mütevazi bir marangoz amcadir. Babaları 3 yıl aile için çalışalım dedi oğullarına. Biri fizik mühendisi, biri inşaat, mühendisi, biri imam. 5 yılda ailecek şartları değişti. Düğünler yapıldı, aile toplandı ekonomik anlamda. Birlikten kuvvet doğar. Bazı aileler dayanışma göstermeye devam ediyor.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Şu anda İstanbul da satın alınan ev kendisini 30 yılda amorti ediyor. Yatırımın geri dönüş süresi çok uzun. Hesaplayıp 20 yıl ve altı ev almak lazım. Yaw sınıf arkadaşım müteahhit kirada oturuyor adam.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • programmer_onur kullanıcısına yanıt
    Hocam çok küçük ölçekte düşünüyorsunuz. Sizin dediğiniz hesaplar kentsel dönüşüm yada 2 3 bloklu 3-5katlı konutlar. Büyük şehirlerde hatta anadoluda da nitelikli karma yapılar ön planda. Buradaki dönen para ütopik

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: crow in cornfield


    quote:

    Orijinalden alıntı: Stand Alone

    Millet çalışıyor ve alıyor, neresini anlayamadınız? Kaldı ki insanların geliri ve alım gücü de eskiye oranla ciddi anlamda arttı. Eşek gibi çalışan herkes her şeyin en iyisine layık görüyor kendini.



    Kredi olayını da birileri forumda çarpıtmış. Belli bir peşinat ve ödeme gücünüz olmadan hiçbir banka kredi vermez. “Ömö möllöt börç öle eleeea” diyen ilkokullu tayfaya selamlar.

    çalışıyor fırsatını yakaladı mı da biraz araklıyor. öyle ortaya karışık işte. kimse 4bin maaşla 500.000 lik ev 150-200 binlik araba alamaz. adamın varlığını toplasan 1.000.000 a yaklaşıyor. kolay mı lan onu yapmak. hele helal kazançla hırsız işte. fırsatlayınca çalmış.

    Karı koca çalışıyorsa rahat rahat alır birde düzenli tatile bile giderler her biri 3-4000 TL çift maaş ile.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • "Araba için hayatınızdan kısıntı yapmayın, tatile gidin, daha yüksek standartlarda yaşayın (yemek, kıyafet vb.)" tarzında tavsiyelere pek anlam veremiyorum. Araba günümüzde pek çok çalışan erkek için hayatın önemli bir parçasını oluşturuyor. İşe gelip giderken, günlük işlerimizi yaparken memlekete giderken, tatile giderken hasılı hayatın hatırı sayılır bir kısmında arabalarımız baş rolde oynuyor.

    Bana göre bir insanın kendini mali açıdan zorlamadan daha iyi bir araba alabilecekken (lüks kast etmiyorum) çok daha kötü bir arabaya binmesi hayatta bu sayılanlardan daha büyük bir kısıtlamadır.

    Kahrolsun feminizm .:))) (Neden bilmem konu böyle bir çağrışım yaptı bende) :))
  • quote:

    Orijinalden alıntı: cancan_burak

    Sektördesiniz ve bildiğinize emin olmayın rakamlar kazançlar öyle 1 daireden 100 kazanamaz ölçeğinin ötesinde emin olun

    dairenin maliyeti belli. şimdi bir daire ortalama 80-100 e çok çok çok rahat çıkıyor. bu agalar kaça satıyor 400-450 !!
  • Hazirda 20bin tl kadarin varsa, piyasada peynir ekmek gibi satilacak bir arac olacak. Ama mumkunse kış aylari baslangicinda alip, yaz basinda satacaksin. Aldigin fiyata satsan bile kar sayacaksin. Elinde tekrar 20bin tl olacak. Ödeyebileceğin kadar kredi cekip, orta segment bir araç alacaksin. Onu da ayni taktikle satacaksin. Sonra elindeki parayla bimden 35krs'a aldigin suyu 1tl'ye satacaksin. Boyle boyle parani katlayacaksin. Bunu da biz mi öğretelim.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: zotacing


    quote:

    Orijinalden alıntı: programmer_onur


    quote:

    Orijinalden alıntı: zotacing

    50.000TL maliyeti olan eve gidip 500.000TL verip 450.000TL kredi çekip 10 sene de 850.000TL olarak ödemediğim için, 3 ayda bir 5000TL verip telefon alıp 3 ay sonra 2500TL'ye bozdurup tekrar gidip 6000TL'ye başka telefon almayıp 1 telefonu 2-3 sene kullandığım için, rahatça alıyorum istediğim arabayı.

    Kredi kölesi değilim çünkü.

    Ev mailyeti kısmı dışındaki hepsine katılıyorum hocam. 500.000 liralık evin alanı 100 m2 olsa sadece yapı maliyeti bugün reelde 100.000 liradan aşağı kesinlikle değildir. Arsa payı değerini de koyduğunuzda 1 daireden müteahhit kârı 100.000 lirayı bulmaz bugün. Belki daha az. Arsa maliyeti sapkınca arttı şu an. Sektördeyim oradan biliyorum. Ama kredi olayında tamamen haklısınız.

    Yapı denetim 100.000TL, arsa 1 milyon TL 24 daireli gökdeleni dikip dakireleri 1 milyondan satıyorlar, nasıl 100.000TL kâr marjı var daire başı?

    Bugün Ankara'da Karşıyaka denilen mezarlık manzaralı semtte Mezarlık kapısı 5 numara girişin karşısında ki 400.000TL'ye satılan dairelerin bile kâr marjı 200.000TL'den fazla, daire başı 100.000TL'ye bir müteahhit 10 metre yürümez.

    müteahhitliğin Türkiye'de kuralı sadece ellerinde sıcak para tutmazlar aç gözlü oldukları için, kâr marjlarını ve ellerinde ki nakiti hemen başka bir inşaata yatırırlar. Zaten çoğu daire karşılığı mal alıyor, dış cephe mantolama yapanlar bile bugün daire karşılığı iş yapıyorlar, 400.000TL denilen sözde evi 300.000TL'ye alıyor 350.000TL'ye satıyor geri. Resmen naylon fatura/hayali ihracat gibi bir olay aslında ama neyse.

    24 dairelik gökdelenin arsası 1 milyonsa hemen forumdan 10 kişi toplanıp bu işe başlayalım. Cidden burada, en azından bulunduğum şehirde 4-5 katlı ve 8-10 daireli aile apartmanlarının arsalarının m2 si 2000 liraya dayandı. 500 m2 arsa x 2000 lira = 1 milyon yapar. Dairelerin çoğu da 1 milyon liraya satılamıyor. 2+1 bitişik nizam zemin katlar 250, ayrık nizam normal ara kat 3+1 ve çift cepheli daireler ise 350-500 bin arası ilçesine göre değişiyor. En pahalısı süper lüks olsa dubleks deseniz reelde 750 bin liraya satılıyor. Ama binada max 10 daire var. Yani karlılık benim gördüğüm ve yaptığım hesaplara göre fazla değil. Bu açıdan değerlendirdim ben. Siz 24 dairelik binanın bulunduğu arsayı 1 milyona alıyorlar, dairelerde 1'er milyondan satılıyor diyorsanız orada ağır imar yolsuzluğu ve ekstrem sıradışı bir rant var demektir. Ağaoğlu ve diğer havuzcu underground yandaş firmalar için geçerli olabilir dediğiniz ancak.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi programmer_onur -- 21 Şubat 2018; 22:17:48 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >




  • şahsen bende almıyorum,, 80 bin, 100 bin sanki küçük paraymış gibi de bir hava mevcut forum genelinde,, "b sınıfı araçlar bile 100 bin" 142 bin tl hiperline tok kapı sesli c sınıfı araç için iyi fiyat kaçırma" diyenler var... (reklam olmasın diye isim vermiyorum
  • quote:

    Orijinalden alıntı: muhamnet


    quote:

    Orijinalden alıntı: crow in cornfield


    quote:

    Orijinalden alıntı: Stand Alone

    Millet çalışıyor ve alıyor, neresini anlayamadınız? Kaldı ki insanların geliri ve alım gücü de eskiye oranla ciddi anlamda arttı. Eşek gibi çalışan herkes her şeyin en iyisine layık görüyor kendini.



    Kredi olayını da birileri forumda çarpıtmış. Belli bir peşinat ve ödeme gücünüz olmadan hiçbir banka kredi vermez. “Ömö möllöt börç öle eleeea” diyen ilkokullu tayfaya selamlar.

    çalışıyor fırsatını yakaladı mı da biraz araklıyor. öyle ortaya karışık işte. kimse 4bin maaşla 500.000 lik ev 150-200 binlik araba alamaz. adamın varlığını toplasan 1.000.000 a yaklaşıyor. kolay mı lan onu yapmak. hele helal kazançla hırsız işte. fırsatlayınca çalmış.

    Karı koca çalışıyorsa rahat rahat alır birde düzenli tatile bile giderler her biri 3-4000 TL çift maaş ile.

    evet alır, çoluk çocuk yoksa, babadan, dededen ev-arsa-tarla vs. kaldıysa, akarın varsa, kiralar geliyorsa, evet çift maaş 3-4000 tl ile alınır... ya da

    https://www.youtube.com/watch?v=9kr7oOyUwAI




  • quote:

    Orijinalden alıntı: crow in cornfield


    quote:

    Orijinalden alıntı: Stand Alone

    Millet çalışıyor ve alıyor, neresini anlayamadınız? Kaldı ki insanların geliri ve alım gücü de eskiye oranla ciddi anlamda arttı. Eşek gibi çalışan herkes her şeyin en iyisine layık görüyor kendini.



    Kredi olayını da birileri forumda çarpıtmış. Belli bir peşinat ve ödeme gücünüz olmadan hiçbir banka kredi vermez. “Ömö möllöt börç öle eleeea” diyen ilkokullu tayfaya selamlar.

    çalışıyor fırsatını yakaladı mı da biraz araklıyor. öyle ortaya karışık işte. kimse 4bin maaşla 500.000 lik ev 150-200 binlik araba alamaz. adamın varlığını toplasan 1.000.000 a yaklaşıyor. kolay mı lan onu yapmak. hele helal kazançla hırsız işte. fırsatlayınca çalmış.

    Fırsatını bulan herkes böyle şeyler yapar, hayatın bonusları bunlar.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: thormentor

    şahsen bende almıyorum,, 80 bin, 100 bin sanki küçük paraymış gibi de bir hava mevcut forum genelinde,, "b sınıfı araçlar bile 100 bin" 142 bin tl hiperline tok kapı sesli c sınıfı araç için iyi fiyat kaçırma" diyenler var... (reklam olmasın diye isim vermiyorum


    100 bin maalesef günümüzde küçük bir para sayılabilir.Yaklaşık 26 Bin küsür dolar yapıyor.




  • İyide arkadaşlar demişsiniz ki bimde çalışan 100bin tl ye araç alıyor falan e bu aracı sadece satın almakla bitiyor mu sanıyorsunuz bu aracın vergisi var yakıtı var masrafı bakımı var bunları düşünerek yazmak lazım. Açıkca yazayım 2-3bin tl kazanan birinin 100binlik araca binmesi pek mantıklı görünmüyor. Sadece araba kredisini mi ödeyecek bu şahıslar evde geçindirecek. E sonra sahibinden de 1000km deki araçları görüyoruz daha belki uzun yolda bile kullanmamış ama aracı satıyor neden mi çünkü yürütemiyor aracı. Aracı alırken bu hesapları yapmak lazım. Hayat ne yazık ki turkiyede pahalı. Ayagi yorgana göre uzatmak lazım. Sırf gösteriş olsun çevremdekiler araba almış desin diye ailenizin boğazından kısmayın. Bir kaç adam biliyorum araç borcu ödeyecek diye oğlunu özel okuldan devlet okuluna aldı. Artık toplumda nasıl bir baskı hissettiyse. 100.000tl 'yi az bir para olarak görmemek lazım bu ülkede çoğu insan asgari ücret ve bu değerin biraz üstüne çalışıyor. Herkesin geliri ütopik değil. O yüzden herkesi kendiniz gibi sanmayın. Benim için yüksek bir meblağ bazısı için çerez parasıdır bu böyle gider.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Al sat yaparak büyük bir araç sahibi olursun . Tabi her seferinde üzerine 5 10 bin TL eklemek gerekiyor

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Nakit alıyorum



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi BEYAZ PASSATLI PRENS -- 22 Şubat 2018; 1:15:48 >
    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.