Şimdi Ara

80.000 TL’ye kadar araç önerisi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
80
Cevap
1
Favori
3.714
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Merhaba arkadaşlar. 80.000 TL’ye kadar en fazla araç bakıyorum. Bir kamu kurumunda memur olarak işe başladım haftasonları aile yanına gitmem gerekiyor genelde otobüsle gidiyorum ancak bazı durumlarda araba gerekiyor. Ailemde araba var bazen gelip gidiyorum ancak hem eski hem de masrafı olan bir araba ailem de halihazırda kullanıyor kendime almak istiyorum. 21 yaşındayım 3 senelik ehliyetim var acemi değilim. İhtiyaç olduğunda kolay satacağım parçası ucuz klimalı biraz da tarzı gençlere yönelik bi araba bakıyorum.

    1- ford fiesta gülenyüz
    75 civarına temizlerim klimalıları bulunuyor ama piyasada pek yok bu arabalar sıkıntısı var mıdır piyasası nasıl gidiyor mu bilmiyorum hep aynı araçlar var ilanda.

    2- Renault clio
    1999-2001 model temizleri bulunabiliyor 1.4 16v 98 beygir motoru hoşuma gitti ya da 1.6 90lık motorların kronik sorunu var mı yakıt performansı nasıl merak ediyorum.

    3- Fiat palio
    Bu aracın fiestadan iyi olduğunu zannetmiyorum. Fiyatları da clio ve fiestadan yüksek. Yakıtı parça maliyeti uygun sanırım.

    4- hyundai accent yumurta kasa
    Tip olarak pek hoşuma gitmese de bu araca da iyi diyorlar. Kullanma fırsatım oldu sedan gibi görünüp hb ebatında bi araba iç mekan olarak.

    5- efsane kasa corolla
    Gönül istiyor ki 1.6 gli corollamız olsun ama fiyatları çok uçuk. Biraz masraf yapılıp binilecek olan arabalar bu fiyat aralığında bulunabilir.

    Biraz daha uygun maliyetlere fiat Tempra-tipo ya da Renault 19 Europa bakabilirim ama tempralarda elektronik aksam sıkıntısı var diyorlar 19 da tip olarak pek hoşuma gitmiyor eski arabamız 19du 100 km’de bağırıyordu araba.

    Bunlar dışında Mazda 323 falan öneriyorlar ancak parça fiyatları piyasası yakıtı hakkında bilgim yok sizin de bu arabalar hakkında ya da bu arabalar dışında vereceğiniz bilgi ve tavsiyelerinize ihtiyacım var. 20-30 bin civarı peşin üstünü kredi düşünüyorum o yüzden fazla harcatmamasını istiyorum eski araç aldığımın farkındayım kenarda 5 civarı param olur ama sanayide yatıp kalkmak da istemiyorum.

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >







  • Etzel45 kullanıcısına yanıt
    Toyota corona, enjeksiyonlu olan.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-F43B8C5E5 -- 19 Mart 2022; 21:4:59 >
    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Piyasası yok ama parça durumu yakıt durumu nasıldır hocam?

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Cem_Alim C kullanıcısına yanıt
    Bu aracı da araştıracağım hocam. Kocaeli uzak bana Ege çevresinden bakacağım. Yakıtı ve parça maliyeti konusunda bilginiz var mı? Piyasası Renault fiat kadar canlı olmasa da iyidir herhalde.

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • sana 206 olur. yalnız yazının başındaki araba ihtiyacı belirtme kısmına çok güldüm. linçten korunmak için mi yoksa aşağıya alma gardaşım yazacaklara önceden önlem için mi bilmem ama isterse hiç işin olmayabilir de arabayla kime ne?

  • Ben ya taksi çıkması şöyle 700-800 binde komple boyalı Albea ya da Şahan öneririm başka da bı cacık olmaz bu bütçeye maalesef 


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Az ekleme yapabilirseniz efsane sonrası (1999-2001) corolla, genelde 93-94 ile 99a aynı parayı istiyorlar efsane diye.

    Yükselmezseniz clio hb ya da palio-albea.

    Tek araca odaklanmayın, seçenekler içinde temizi denk geleni alın.

    Mazda 323 tarzı araçlar kalite olarak clio ya da palioya göre çok üstün araçlar fakat huyunu bilen usta bulmak sıkıntı, kaporta-trim parçası bulmak sıkıntı. Sıkıntıdan kasıt bulunmaması değil, artık herşey bulunuyor, maliyet farklı oluyor.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Palio iyidir hocam, parçasını bulursun, yakıtı da iyidir. Fiyatları bilmiyorum ama marea/brava varsa o fiyata on numara araçlar, düşünülebilir.

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Etzel45 kullanıcısına yanıt
    Yürüyen aksam parçalarının pek çoğu carina ve avensis ile aynı. 2000 motor enjeksiyonlusu şehir içi 11.5 litre civarı yakıyor LPG’de.

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • secohattin S kullanıcısına yanıt
    Mareaları beğenmiyorum hocam ama brava olabilir. Parçası vs Polo ile aynı mı acaba? Bir de internette fiesta yı çok övüyorlar hocam sıkıntısız sorunsuz araç diyorlar onu düşünmeye başladım bu modellerden önce. Brava ve marea ise tutulmadı niyeyse piyasada. Parçaları falan bulunur mu palio ile benzer parçalar mı acaba hocam? Yakıtı da çok yakar diye düşünüyorum bu arabaların.

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Araştırayım hocam teşekkür ederim. Elektronik alsam fazla premium bi araç temizini denk getirip almak lazım

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Etzel45 kullanıcısına yanıt
    Fiatın zaten C segmentinde tutan aracı yok.Bravaların yakıtı tabi ki daha fazla da konforlu araç. Otomatik klima abs falan var. Parçası tabi daha pahalı olabilir palioya göre, ancak polonun da ucuz olduğunu sanmıyorum. Bende 2007 fiesta var, mareayı bu araca tercih ederdim açıkcası, çok konforsuz.

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >




  • Palio'ya da aynı kasa Fiesta'ya da sahip olmuş biri olarak tek kişi olduğunuz için Ford'u secerdim. Fiesta palioya göre çok hızlı kaçıyor ve yol tutuşu bin kat iyi paliodan. Temiz 1.25 Ghia bulursan kaçırma temizi üzmez kolay kolay.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Accent tavsiye ederim seni yormaz bakım parça maliyetleri de çok uygun olur

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 7 sene 2008 model 1.4 fire motor MK3 kasa lpli bir Palio kullandım. Aldığımda Atiker lpg taktırdım. Bir kere yolda bırakmadı. LPG ve çekiş konusunda hiç sıkıntı yaşamadım. Acemiligimden beri kullandım. Horda kullandim. Büyük bir arıza hiç vermedi. 110bin km de aldım. 235bin km de sattım. Bakımlarini eksiksiz yaptirirdim. Son 3 sene bakımlarını bile doğru düzgün yaptırmamıştım. Genede yolda bırakmadı. Konforlu bir araba değil ama eşek niyetine kullanılacak bir arabaydi benim gözümde. Her türlü işimi de gördü. Arkaya fazla biseyler koymak gerekince arka koltukları yatirirdim. Devasa bagaj hacmi olurdu. Yalnız dedigim kasa MK3 kasa. Önceki kasaların motorları eski motor oluyor. Haaa diğer yazdığın modellere göre konforlu değildir belki ama bakım ve yürütme maliyetleri ucuz bir araba. Bir kaç kere sag ve sol aynalarini kırdım. Ya da çocuklar kırmıştı. Alıp alıp kendim takiyordum.


    LPG de İstanbul şehiriçi sıkışık trafiklerde (şu anki zamlarla benim dönemimdeki trafikler yok) maksimum 10litre yakıyordu. Ortalama İstanbul şehiriçi 9-10 litre. Şehirdişı ise 7-8 litre arası LPG yakıyordu.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Efsanelerölmezunutmayın -- 20 Mart 2022; 1:1:38 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Nokta atışı tavsiye veriyorum. Aklındaki diğer seçeneklerin tümünü unut.

    Golf 3 sport...
    Hele bir de 1997 model 20. Yıl özel üretim olursa süper.
    Beyaz kadran, karartmalı stop,
    Klima, standart abs, elektrikli camlar ve aynalar.
    Vs vs zamanının ötesinde bir araç.
    Parçaları da sanılanın aksine ucuz ve kolay bulunuyor.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yukarıdaki arkadaşın dediği bu kasa herhalde evet konuda çoğu araçtan iyidir ama kazasız bulunursa o paraya alınır ve 3-5 masraf etmeyi göze alırsan hala binilebilir bir araç parçası çok fazla hatta LED far stop kadar var

    https://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-volkswagen-1999-golf-sahibinden-1005603091/detay

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • secohattin S kullanıcısına yanıt
    Bravaları araştırıyorum hocam biraz maliyeti fazla olabilir ama konforlu olacağı kesin taksi geçmişi falan da yok herhalde bu arabaların. Teşekkür ederim.

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • 
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.