Balon patladı he
Çoğu kendini uyanık zanneden esnaf böyle yapıyor zaten. 6 ay olmadan at adamı tazminatlardan da kurtul Ohh... sigorta yapıyor mu orası da muallak Ben gittiğim mekanlarda bu yüzden eğer orayı iyi tanımıyorsam bahşiş vermeye gönlüm razı gelmiyor. Çünkü o bahşişlerin toplandığı kutuya patron çöküyor. bi tane kaçık var, hafta sonları poğaçacı da çalışıp iş hayatını bildiğini sanır ama bi halt da bildiği yoktur işte Anca otur ejderya zıkkımlan hayal kur karakter yarat gel burda saçmala falan < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi lazer__ -- 13 Eylül 2021; 19:8:58 > < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
8 bin 400 lira maaşla garson bulamayan Dürümcü Emmi’nin sahibi: Hani Türkiye’de işsizlik vardı? (2. sayfa)
-
-
Tüik işsizlik verilerini ve özel sektör maaş verilerini bu adama göre hesaplıyor kesin..
-
avm de.. fastgood zincirlerinde çalışanların durumu yazdıklarından daha ağır.. emin ol bu paraya bundan daha ağır koşullarında çalışacak on binlerce insan var !! %100 yalan
üni.de mermer fabrikasının gece vardiyasında çalışmıştık.. asgari ücretle... ağır sanayi. emin ol yukarı da yazdıklarının onun yanında hiç...
-
ben üni 4.5 yıl dayandım... kahvede garsonluk yaparak.. akşam 18:00'den gece 1'e kadar... ha yemek vardı, istemediğin kadar çayda içebilirsin vakit bulabilirsen :D 2008-2013 yılları arasında günlüğü 20'tlden
-
bizim bir arkadaş vardı cebinde beş kuruş parası yok, araba ilanlarını arar boş beleş pazarlık ederdi.
Ben de 15.000 maaşla şöför arıyorum vakti olan arasın maksat muhabbet canım sıkılıyor.
-
he yav he
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > -
Tipinde meymenet yok
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Dükkanın reklamını yapmak için yalan söylüyor ara ara böyle tipler çıkıyor
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
Alfa & Omega (19)twitter“Millet asgari ücrete iş bulamıyor bu herif 8400tl ile garson bulamadığı yalanını söylüyor. Bunların hayatları yalan. 6000 tl veriyormuş iyi para ama onu da iş karşılığı değil, hayatı karşılığında veriyormuş. İşçisi bütün hayatını buna adayacak, köle olacak da öyle. Dürümcü Emmi”https://twitter.com/MkarTall19/status/1436316182387306504
-
quote:
Orijinalden alıntı: Kelise
Forumun delisi gelmiş gene.
Burda problem adamın gerçekten 8400 tl verip vermemesi değil, problem işin garsonluk olması. Üniversite mezunu adam neden garson olsun ki?
Zaten tecrübesiz bir de aylarca garson olup iyice kendini geriye mi götürecek?
Keza garsonlukla da işsizlik hesaplanmaz. Dünyanın en varoş ülkesinde bile garsona her zaman ihtiyaç vardır.kanadada her üni mezunu masa başı yatış işmi yapıyor yoksa sırtından ter gele gelede çalışıyormu sahada ha.?
ben üni mezunu garson olsun demedim saptırma ki kanadada çömezlik dönemindede daha vasıfsız işe giren dolu bir sürü tanıdığım var orda.
bizimkiler çoğu rahat yatış yataş masa başı iş,az öz çalışıp köşeyi dönme derdinde ülkenin ana sorunu tembellik, kanadanın ne olduğunu görmesem bana yuturursun ama olmaz gördüm montreal de 1 ay kaldım.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kerimcem -- 10 Eylül 2021; 18:6:46 >
-
Ülkede ekonomik refahı bu haber mi özetliyormuş? İşsizlik kurumu ne güne duruyor? Zaten bir tane iş için bile önce kadro yerleştirilir size 2 yıl içinde hiç dönüş olmaz!
vayt Kanada'da oldugumu hatirlamissin helal, her uni mezunu masabasi is yapiyor evet, hicbiri ne garsonluk yapiyor ne de insaatta calisiyor. Disaridan gelen comez gocmenler alt sinif islerde calisiyor evet, bu zaten normal bir sey. Bizde suriyelilerin afganlarin alt sinif islerde calismasi gibi.
Montreal'de 1 ay kalip ne gormus olabilirsin? ben yillardir buradayim.
-
Bizdede 3500 maaş + yol ve yemek. Kalifiyesiz eleman sakala taktı. Sakalıma karışmazsanız çalışırım dedi. Sıradaki diğer onlarca insandan bir tanesini aldık. Adam işsiz cebinde parası yok, traş olmam diyip tutturdu.
-
Bu rakkamı nereden bulduğunu size söyleyeyim
Açmış bakmış dolar kaç lira ve 1000dolar maaş veriyorum diye haber yaptırmış
Atıyorsun bari ölçülü at da inanan olsun garsona doktor maaşı vericekmiş
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > -
he he ben garsonluk yapıp inşatta amelilik yapıyor dedim zaten mühendis bile olsan orda sahada işin içindesin ofiste masabaşında değil fazla, muhtemelen işin web filan herhalde seninki zaten saha işi değil.
-
Çoğu kişi daha kötü koşullarda çalışmak zorunda kalıyor. Şükretsinler.
@lazer
senin o çok abarttığın kenar köşe diploman,kpss dip puanınla chp ende gelse seni chp de kabin memuru yapmıycak ,umutsuz vakkasın biraz,akp gidince hayatımda çok şey değişçek diye kendini çok kaptırmışsın şartlamışsın ama yazık gençlik hevesi işte,bana deli şizo diye satırlarca uzattığın gereksiz yazının heycanındanda belli hadi cevap vermiyim diyorum zorla yazdırıyon, biraz piskolojin bozuk gibi ailen işsiz olduğun için çok üstüne geliyor aşağlıyor herhalde seni ıncını akpli gördüklerinden çıkarıyon burda yazık abisi, biraz kafa dağıt takma biraz sorunları, problemleri kendindede ara. akp gidince hayatına sihirli değnek dokunmuycak kurtul o piskolojiden kendi kendini bitirme.
yeminederim sana ağır açık hakaretlerinden dolayı dava açmayı düşündüm ama işsiz gelirsiz ailesinin eline bakan bir tip genç olma olasılığın yüksek olduğu için,küçüğüm olduğun için susuyorum fazla sınırlarımı zorlama haddini bil
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kerimcem -- 10 Eylül 2021; 19:26:28 >
-
İsterseniz geriye dönük mesajlarıma da bakın, kendi düşüncem ve duruşum vardır ama yiğidi de öldürürüm hakkını yemem. 4000 TL garson için iyi bir para. Bahşişlide çok iyi bahşişsizde... Sonuçta high quality bir restrontda garson olmayacaksın dürümcü de olacaksın. Bileceğin taş çatlasın 20 adet ürün olsun. Gelgelelim Türkiyede iş beğenmeme diye bir şey var mı yok mu konusuna.. Yüzde 100 Türkiyede iş beğenmeme diye bir şey var. İş yok diyen eşeğin amcasına su kaçırıyor. Kendi mesleğimi istiyorum dersen anlarım ama iş yok ebesin amcası artık. Tam a bizde kötülüyoruz eleştiriyoruz ama NİJERYA da değil burası ak. Özellikle sosyal medyanın da etkisiyle herkes havalı zengin ve lüks bir yaşam istiyor. Herkes merdivenin ilk basamağından değil en üst basamağından başlamak istiyor. Bunun ilk sorumlusu dediğim gibi sosyal medya ikinci olarak Türk aile yapısı ve düşüncesi. 90 lar da 80 lerde lise mezunu bile bulunamazken üniversite okuduğunda her halükarda iş buluyordun. Ama günümüzde öyle değil. Ancak ailelerimizin çoğu hala çağı yakalayamadığı daha yeni yeni akıllı telefona alıştığı bir dönemde zanediyorlarki hala öyle hala üniversite okumak her şeyin formülü.Girişimciliğe, meslek öğrenmeye, iş kurmaya telöransları sıfır. Onlara desen ki süper bir iş fikrim var ve hayata geçirdiğimde ayda en 50 bin TL kazanacam ve bu garanti dahi olsa onlar sana oku memur ol, oku bir yerde işe gir 5-6 bin TL para kazan, senin söylediğin riskli, yapamazsın edemezsin öğrenemezsin demez ise cümle alem taksim meydanında beni s*ks*n. Demeyen ailelerin çocukları zaten başarılı oluyor ama nerede memur zihniyetli aile var bakıyorsun çocuğu işsiz.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
-
quote:
Orijinalden alıntı: Kelisevayt Kanada'da oldugumu hatirlamissin helal, her uni mezunu masabasi is yapiyor evet, hicbiri ne garsonluk yapiyor ne de insaatta calisiyor. Disaridan gelen comez gocmenler alt sinif islerde calisiyor evet, bu zaten normal bir sey. Bizde suriyelilerin afganlarin alt sinif islerde calismasi gibi.
Montreal'de 1 ay kalip ne gormus olabilirsin? ben yillardir buradayim.
Montreal'de yaşayan birinin deneyimleyip öğrenebildiği 2 tane özel soru sor apışıp kalır.
Ejderya suyu içip kafayı demler, her ülkeye gitmiştir, dünyanın her yerinde tanıdığı veya akrabası vardır. papau yeni gine dahil
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi lazer__ -- 13 Eylül 2021; 19:9:32 >
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X