Şimdi Ara

8 aydır geliştirdiğimiz oyunun Steam sayfasını açtık. (12. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
326
Cevap
21
Favori
27.028
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
666 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1011121314
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • İstek listemize ekledik.


    Oyun tam olarak hazır olmadan çıkarmamanızı öneririm. Başarılar.

  • @thedoctor1907 Çok teşekkür ederiz.


    @Aberrant Warden Yani hocam açıkçası yorumunuza nasıl cevap vereceğimi çok düşündüm. Oyunun tutması için öncelikle göz önünde olması gerekiyor. Göz önüne çıkmak için de istek listesine eklenmesi gerekiyor. DH sağolsun bu konuda çok çok yardımcı olmuş oldu. Bu kadar ilgiyi açıkçası beklemiyorduk. Oyun Steam mağazasında daha çok görünüyor artık. Bu türün belli bir alıcı kitlesi olduğu bilinen bir gerçek. Bakalım ne kadarı yaptığımız işi sevecek.


    Şimdi gelelim yapılan büyük bir işin objeleri seçip sürüklemek kısmına. İşin ne kadar içindesiniz bilmiyorum ama hangi oyun motorunu incelerseniz interface'in %90 aynı olduğunu, her pencereye verilen ismin bile aynı anlama geldiğini görürsünüz. Her oyunun yapılışında ekranda gördüğünüz her şey sürüklenip bırakılır. Modellerden tutun, ekranda gördüğünüz her bitkiye, en ufak sesten tutun, havada uçan kuşa, patlama efektinden tutun, her çeşit particle efektine kadar. Bunda abes bir şey yok. O sürüklenen şeylerin kalitesidir önemli olan. Ayrıca birbirleriyle olan etkileşimleri ve uyumlarıdır. Gameplay olarak ise daha karışık ve daha gelişmiş mekanikler yapmamamızın sebebi ise bunun bu çapta yapmaya çalıştığımız ilk oyun olması. Boylarından büyük işe kalkıp yarım kalan, işin içinden çıkılamayan bir çok proje olmuştur. Biz ise adım adım gitmek istedik. O yüzden böyle bir oyun türü seçtik kendimize. Buradan kazandığımız tecrübeyle daha büyük ve kapsamlı oyunlar geliştirebileceğimizi düşünüyoruz. Çünkü başka şekilde sahip olamayacağımız tecrübeyi kazandık bu 8 ayda. İlk oyunumuz olduğu ve 3 kişilik bir ekip olduğumuz göz önünde bulundurulmalı diye düşünüyorum. Bana kalsa bu konu üzerinde akşama kadar yazabilirim, farklı sorularınız veya daha az amatörce görünmesi için tavsiyeleriniz varsa seve seve dinlemek isteriz. Teşekkür ederiz.


    @celme42 Hocam ne yaptınız siz ya  


    @White Devil Zevkler ve renkler tartışılmaz hocam. Pek tabii ilginizi çekmemiş olabilir. 20 TL'lik fiyatın uygun olduğunu düşünüyoruz.


    @anilk91 Çok teşekkürler hocam  





  • Evet ben de biraz baktım,

    genellikle çoğu oyunda en ucuz Arjantin sonra bizde. Özel fiyat olduğunu biliyordum ama en ucuz biz olduğumuzu bilmiyordum.

  • @Dogukan_3002 Elbette düşünüyoruz. Tutmuş çok faza bağımsız oyun var. Burada tutmuştan kastım gerçekten hit olmuş oyunlar. Hit olmayı geçtim, ortalama seviyede tutsa bile bir bağımsız ekip için tahmin dahi edilemeyecek kazançlar sağlar. Ama elbette bunlar ilk oyundan olacak şeyler değil. Mobil oyunlar ve yapımı ise kişisel olarak konuşayım, ilgimi çekmiyor.


    @Source Çok teşekkür ederiz Source hocam. Çeşitli oyun konularında, haberlerinde yorumlarınızı okumuşluğum çoktur :)


    @moritanyalı Hocam inanır mısınız en başta 30 TL diye kararlaştırmıştık. Daha doğrusu ekip içinde bu konuyu konuşurken ben 30 TL'den aşağı olmasın diyordum. Zaman geçtikçe 8 ayda durumlar değişti. Dedik 24 olsun. En son nedendir bilinmez bir 4 TL daha düştük. İnsanların kafasında oyunu alma gibi bir düşünce oluşursa, zorlanmalarını istemiyoruz. Ancak 20 TL'nin altına da düşülmez. Ki zaten ilk hafta %10'luk bir çıkış indirimi olacak. 18 Tl olacak :)


    @nYg42 Teşekkürler  


    @ali.ee Aynen öyle hocam. Yakın zamanda ekleyeceğiz.





  • Türk seslendirme neden yok denilmiş. Bana kalırsa çok mantıklı, kesinlikle yurt dışı pazarını hedeflemelisiniz, destekliyorum.

  • @elpdrno_046 Hocam verdiğiniz örnek gibi olan oyunlara denk geldim ben şahsen. Ufak ekipler bunu sıklıkla yapıyor, tanınmamış, duyulmamış olanlar. En kötü güncelleme olarak eklemeyi düşünüyoruz. Bakalım hocam.


    @ilkel fonkisyon Hocam ne desem bilemedim. Çok güzel yazmışsınız. Çok teşekkürler. Türkçe seslendirmeyi bir şekilde halletmeye çalışacağız. Olmadı dediğiniz gibi güncelleme olarak da eklenebilir, gayet mantıklı.


    @FyKy Oyuna zarar verecek bir şey yapmayız hocam. Çok teşekkür ederiz.


    @Bink  

  • Oyunu steam de eklemiştim. Türk oyun yapımcılarına destek için. Türkçe dil olmaması çok üzücü oldu. Oyun Türkçe dil ile sunulduğunda alırım.

  • quote:

    Orijinalden alıntı: Attalos

    Oyunu steam de eklemiştim. Türk oyun yapımcılarına destek için. Türkçe dil olmaması çok üzücü oldu. Oyun Türkçe dil ile sunulduğunda alırım.

    Öncelikle teşekkür ederiz. Türkçe altyazı var. Seslendirme için de elimizden geleni yapacağız.

  • Tebrikler, biz de yakın zamanda Steam'de bir oyun çıkaracağız, buradan duyuru yapılabildiğini bilmiyordum, ben de paylaşırım belki.  

  • Başarılar dilerim. Elinize sağlık...

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Elinize, emeklerinize sağlık. Merakla bekliyorum görseller pek dikkat çekici. Peki neden Türkçe seslendirme yok diye sorabilir miyim?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • @Öğrenen Hocam aslında bu bir duyuru değil, yardım çağrısıydı. Sağolsun çok büyük ilgi gösterdi herkes. Oyununuzu bekliyoruz hocam. Umarım çok başarılı olursunuz.


    @elbetbirgun Teşekkür ederiz.


    @Ribas0 Teşekkür ederiz hocam. Seslendirme konusunu detaylı bir şekilde açıkladım. En beğenilen mesajlarda görebilirsiniz.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Bashare -- 8 Kasım 2020; 16:31:8 >
  • Arkadaşlar, dün itibariyle 185 olan olan istek listesine ekleyen sayısı an itibariyle 448 olmuş durumda. Destekleyen herkese çok teşekkür ederiz. Sizlerin sayesinde 3 günde çok hızlı bir giriş yaptığımızı düşünüyoruz. Tüm yorumları dikkate alıp oyunu ona göre geliştirmeye devam edeceğiz. Seviliyorsunuz.

  • Hocam istek listeme ekledim çok güzel duruyor. Birkaç youtuber'a oyunu hediye ederek sizi tanımalarını rica edin bence. Yabancı Oyuncu, bu tarz oyunları seviyor bence oynayabilir. Sistem gereksinimleri umarım çok olmaz. Benim sistem kaldırır mı aceba?
    İ5 8. nesil 4 çekirdek 8 thread 3.4ghz işlemci
    8 GB ram
    Mx110 2gb ekran kartı
    240 Gb SSD + 1 Tb HDD
    Bilgisayarım laptop bi arada. Ekran kartı hariç diğer parçalar kurtarır diye tahmini ediyorum :D
    YOLUNUZ AÇIK OLSUN

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: xKanunsuz

    Hocam istek listeme ekledim çok güzel duruyor. Birkaç youtuber'a oyunu hediye ederek sizi tanımalarını rica edin bence. Yabancı Oyuncu, bu tarz oyunları seviyor bence oynayabilir. Sistem gereksinimleri umarım çok olmaz. Benim sistem kaldırır mı aceba?
    İ5 8. nesil 4 çekirdek 8 thread 3.4ghz işlemci
    8 GB ram
    Mx110 2gb ekran kartı
    240 Gb SSD + 1 Tb HDD
    Bilgisayarım laptop bi arada. Ekran kartı hariç diğer parçalar kurtarır diye tahmini ediyorum :D
    YOLUNUZ AÇIK OLSUN

    Hocam çok teşekkürler. Ekran kartı giriş seviye kartı. Zor gözüküyor maalesef :(

  • Bashare kullanıcısına yanıt
    Napalım sağlık olsun :/ yinede istek listemde tutacağım

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: xKanunsuz

    Napalım sağlık olsun :/ yinede istek listemde tutacağım

    Teşekkürler hocam.

  • istek listesine ekledim,ön sipariş (1-2 ay önce ) ve tahmini çıkış tarihleri yayınlanacakmı ?

  • Kimi seslendirmeyi eleştirmiş, kimisi gölgeler yok demiş, kimisi kötü kalitesiz bir izlenim veriyor demiş.

    Bence şu açılardan ele almak lazım:


    1- Adamların ilk oyunu ve tecrübesi. Kaldı ki bu arkadaşlar oyun alanında uzman değiller, öğrenciler ve bütçeleri kısıtlı, piyasayı yeterince tanımıyorlar ve tanınmıyorlar (finansal destekler/sponsorlar anlamında). Bu oyun bence onlar için ilk basamak olacaktır. Eğer ikinci başka bir projeleri daha varsa geleceğe dair, ikinci çalışma daha iyi olacaktır çünkü hem tecrübe edinmiş olacaklar Mindmist aracılığı ile hem de ellerinde şimdikinden daha fazla bir maddi imkan olacaktır. Sıfırdan başlıyorsanız ve kimse elinizden tutmuyorsa bu yoldan geçmek zorundasınız, kimse ha deyince elinizden tutup milyonları önünüze sermez.


    2- Oyunlarda grafikler, seslendirmeler, müzikler ve buna benzer ilk görüşte göze batacak veya insanların arayacağı nitelikler/özellikler her daim $$$ ile çözüme ulaştırılır. Gerekirse maaşlı veya kâr'dan pay verme yöntemiyle bu alanlarda uzmanlar da alınır oyunu geliştirirken. Yani para olduktan sonra çözülmeyecek, düzelmeyecek sorun yoktur. Mindmist oyunu ilk deneyim olduğu için bence oyunun vermek istediği mesaja odaklanmalıyız. Bir oyun da bütçe olmadan neyi güzel yapabilirsiniz? Hikayeyi, senaryoyu. Bizler de bence oyunda verilmek istenilen mesaja bakmalıyız, anlatılmak istenilen nasıl bir kompozisyonda anlatılmış, başarılı olmuş mu, bizi içerisine çekebilecek mi, sürükleyici mi, merak uyandırıcı mı, heyecan yaratıyor mu, bir şeyleri sorgulamamıza veya kişisel/ruhsal gelişimimize önayak olabiliyor mu vs.vs.


    Oyunu yapan arkadaşların cepleri ve kasaları dolu olsaydı; evet grafiği eleştirirdim, seslendirmeyi eleştirirdim. basit newbie gamer'ların ilk etapta göreceği veya dikkat edeceği noktalarda verir veriştirirdik. Ama dediğim gibi; para yok, grafik yok. para yok, seslendirme yok. Hayat kanunlar böyle işliyor arkadaşlar, yani en azından ilk oyunda değil de, oyun geliştiricileri biraz para ve tecrübe kazandıktan sonra çıkaracakları 2. veya 3. oyun üzerinden bu sert eleştirilerinizi yaparsınız. İlk adımı atan herkes için bize düşen destek olmaktır.


    Eskiden bankalardan kredi veya çevreden borç harç yeterince para bulamadığınızda ticarete ufaktan başlardınız. Sarar'ı ele alalım; dedemin sokağında 4 tekerlekli tahta arabasıyla kumaş satarmış. Sabancı'yı zaten çoğunuz biliyordur az çok. Pazar da limon sata sata başlarsın, manav olursun, manavlıktan halci olursun, sonrasında komisyoncu olursun, ardından godoman olur ürünlerin fiyatlarını belirlersin. Bu Mindmist'i geliştiren arkadaşlar henüz pazar da limon satma aşamasındalar, şans vermeliyiz ki manav olsunlar. Sen daha ilk günden bu arkadaşlara pazar da limon sattırmazsan; yıllar sonra ağlarsın "bizim neden manavımız yok, bizim neden halcimiz yok, bizim neden yerli godamanımız yok, bizim bu avrupalılardan amerikalılardan ne farkımız var" diye.





  • 
Sayfa: önceki 1011121314
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.