Şimdi Ara

8 adet canlı bombayla Türk ordusuna saldırıldı, 5 askerimiz yaralı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
10
Cevap
0
Favori
347
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • TSK'dan son dakika açıklaması: "Saat 09:10 sularında bomba yüklü araç, yanında desteğe gelen DEAŞ teröristleriyle beraber (8-10 kişi) El Bab güneyindeki geçici üs bölgemize saldırma teşebbüsünde bulunmuş; dış hatta nöbet tutan kahraman ÖSO mensuplarınca yoğun olarak ateş altına alınmış, yaya olarak etrafında desteğe gelen ve üzerlerinde canlı bomba yeleği bulunan 8 terörist öldürülmüş; ancak aracın teröristlerce (araç içi tahmini 2 terörist) infilak ettirilmesi sonucu 7 ÖSO mensubu şehit olmuştur. Bombalı araç üs bölgemizin uzağında infilak ettiği için üs bölgesinde bulunan unsurlarımız bundan etkilenmemiştir"

    TSK'dan yapılan açıklama şöyle:

    Türk Silahlı Kuvvetleri tarafından, DEAŞ başta olmak üzere terör örgütlerinin yarattığı tehdidi bertaraf ederek hudut güvenliğimizi artırmak ve Koalisyon Güçlerine destek vermek maksadıyla; 24 Ağustos 2016 tarihinde başlatılan “Fırat Kalkanı Harekâtı” ülkemizin uluslararası hukuktan kaynaklanan hakları ve BM Sözleşmesinin 51’inci maddesinde yer alan Meşru Müdafaa Hakkı ile BM’nin DEAŞ’la mücadeleye yönelik almış olduğu kararlar çerçevesinde sürdürülmektedir.

    15 Şubat 2017 günü saat 07.00’ye kadar meydana gelen gelişmeler:

    BÜYÜK ÖLÇÜDE KONTROL SAĞLANDI

    Muhalif unsurlardan oluşan Özel Görev Kuvvet Grupları tarafından, karadan ve havadan yapılan yoğun ateş desteği ile büyük ölçüde kontrol sağlanan Bab meskûn mahallinin DEAŞ unsurlarından temizlenmesine yönelik harekât devam etmektedir. Kara Kuvvetleri Komutanlığı bünyesindeki topçu ve diğer ateş destek vasıtaları ile 194 DEAŞ TÖ hedefine atış yapılarak, barınma yerleri, savunma mevzileri, komuta kontrol tesisleri, silah ve araçları baskı altına alınmış; Hava Kuvvetlerimize ait uçaklar tarafından da 30 DEAŞ TÖ hedefine yönelik düzenlenen hava harekâtları sonucunda, teröristlerce barınma maksatlı kullanılan 16 bina, 3 karargâh binası, 1 bombalı araç, 10 savunma mevzii ve 1 silah deposu imha edilmiştir.

    17 DEAŞ'LI TERÖRİST ÖLDÜRÜLDÜ

    Yapılan topçu atışları, icra edilen hava harekâtı ve meydana gelen çatışmalarda unsurlarımızca tespit edilebilen toplam 17 DEAŞ TÖ mensubu etkisiz hâle getirilmiştir.

    2 CANLI BOMBA ÖLDÜRÜLDÜ

    Bab meskûn mahallinin güneyinde canlı bomba eylemi gerçekleştirmeye çalışan 2 DEAŞ mensubu terörist de etkisiz hale getirilmiştir.

    BOMBA YÜKLÜ ARAÇLA SALDIRI...

    Az önce saat 09:10 sularında BOMBA YÜKLÜ BİR ARAÇ, yanında desteğe gelen DEAŞ teröristleriyle beraber (8-10 kişi) El Bab güneyindeki geçici üs bölgemize saldırma teşebbüsünde bulunmuş; dış hatta nöbet tutan kahraman ÖSO mensuplarınca yoğun olarak ateş altına alınmış, yaya olarak etrafında desteğe gelen ve üzerlerinde canlı bomba yeleği bulunan 8 terörist öldürülmüş; ancak aracın teröristlerce (araç içi tahmini 2 terörist) infilak ettirilmesi sonucu 7 ÖSO mensubu şehit olmuştur. Bombalı araç üs bölgemizin uzağında infilak ettiği için üs bölgesinde bulunan unsurlarımız bundan etkilenmemiştir.

    3 ASKER YARALANDI

    Harekat esnasında, başka bir bölgede Kirpi aracımızın devrilmesi sonucu 3 kahraman silah arkadaşımız hayati tehlikeleri olmayacak şekilde yaralanmışlar ve derhal hastaneye sevk edilmişlerdir.

    Terör örgütleri tarafından kullanılan ve hudut bölgemizde güvenlik riski doğuran Suriye kuzeyinde, icra edilen koalisyon harekâtına destek veren Türk Silahlı Kuvvetleri, bölgede yaşayan sivil halkın zarar görmemesi için her türlü tedbiri almakta ve bu konuda azami hassasiyet göstermektedir.

    DHA: 5 YARALI ASKER KİLİS'TE

    Türk Silahlı Kuvvetleri tarafından başlatılan Fırat Kalkanı Harekatı'nın 176 gündür sürdürüldüğü Suriye'nin El Bab bölgesinde 5 Türk askeri yaralandı. Ayrıntısı bilinmeyen olayda yaralanan askerler, araçlarla sınır hattına getirildi ve daha sonra ambulanslarla Kilis Devlet Hastanesi'ne sevkedildi. Acil serviste tedaviye alınan askerlerin sağlık durumlarının iyi olduğu belirtildi.

    http://www.haber7.com/guncel/haber/2257953-el-babda-sicak-catisma-tskdan-aciklama-geldi







  • Kınama safhasına atlayabilir miyiz direkt ?
  • Ordu nasil dayaniyor acaba bu kadar kahraman askerin sehit olmasina veya yaralanmasina insan gercekten hayret ediyor. Biz normal vatandas olarak sinir kupune donuyoruz onlar asker psikolojisiyle iyi dayaniyorlar. Ama elbet bu devran doner bu orduya yasatilanlar cezasiz kalmaz

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 3000 üzerinde daeşli öldürerek, o teroristlere kan kusturarak cezasız bırakmıyor ordumuz. bunlar anca canlı bomba ile gelebiliyorlar
  • "kahraman ÖSO mensuplarınca"

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Pietro Leatherchest

    "kahraman ÖSO mensuplarınca"



    Askerimizi korumuş yani ne olmuş?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi BlackGhost12 -- 15 Şubat 2017; 13:21:43 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Allah ordumuzu her daim korusun.
  • Mark Valley kullanıcısına yanıt
    Elin Topraklarında benim askerim ölmek zorundamı ? Ülkede ohal ve terör varken neden Sınırlarımız dışında harekat yapıyoruz ?
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Jakoß

    Elin Topraklarında benim askerim ölmek zorundamı ? Ülkede ohal ve terör varken neden Sınırlarımız dışında harekat yapıyoruz ?

    Abimiz Abd'de gir dedi girdik işte..
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.