Şimdi Ara

78$'a Full HD Aksiyon Kamerası SJ1000 video inceleme (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
160
Cevap
11
Favori
18.385
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Mesut bey
    bu çinden alışverişin nasıl yapıldığını anlatan videonun ismini ya da linkini verebilir misiniz? google dan baktım siteden de baktım bulamadım. teşekkürler

  • Çerçeve oranı 1080p olunca o video full HD olmaz, verdiğiniz örnek videodan da açıkça görünüyor, kalite yerlerde, bundan çok daha net 520p'ler gördüm. Bitrate oldukça düşük, buna verilen paraya yazık, hele ki kimse sakın bununla fotoğraf çekmeyi düşünmesin.



    Geçenlerde Toshibanın yeni çıkardığı aksiyon kamerası tanıtılmıştı, eğer Goproya göre daha ucuz ise o alınabilir bir kamera olmuş.



    Fotoğraf çekmek isteyen arkadaşlara video kameralardan uzak durmalarını ve kendilerine en az Canon Powershot SX 230 seviyesinden başlayan bir makine öneririm.

  • Aksiyon kamerası demek sadece iyi bir çekim yapması ve fiyatının ucuz olması demek değil bence. Şahsen ben gopro 3 kullanıyorum, go pro 2 mükemmel bir cihaz olmasına rağmen onu bu modelle değiştirmem gerekti. Örneğin kayak sırasında yoğun sesli ortamlarda uzağınızda veya yakınınızda bulunan arkadaşınız sesini nerdeyse alamıyordu ve bu da sonradan video izlerken hiç hoş olmuyordu. O yüzden gopro gibi mükemmel bir cihaz, yıllardır bu işi yapan bir firma bile hala ürünlerinde eksik varken şahsen ben gidipte bu alete 150-200 TL vermem çünkü sizin videoda gösterdiğiniz çekimler günlük hayattan aksiyon kamerları günlük hayatı çekmek için yapılmamıştır, bu video izleyipte aaa kamera gerçekten çok kaliteli çekim yapıyor deyip gitip de alırsanız elinizde patlar. Bırakın arkadaşınız sesini sizin sesinizi bile alamaz ve eminim çekim yaparken çok titreşim olacak ve video sonradan izlenmez hale gelecektir. Yani anlatmak istediğim; Aksiyon kamersında fiyat/performans ürünü aranmaz. En basitinden bir bisiklet için bile alacaksanız gopro alın derim fiyatı yüksek olsa bile her kuruşuna kadar hakediyor.





  • quote:

    Orijinalden alıntı: Hsna

    Aksiyon kamerası demek sadece iyi bir çekim yapması ve fiyatının ucuz olması demek değil bence. Şahsen ben gopro 3 kullanıyorum, go pro 2 mükemmel bir cihaz olmasına rağmen onu bu modelle değiştirmem gerekti. Örneğin kayak sırasında yoğun sesli ortamlarda uzağınızda veya yakınınızda bulunan arkadaşınız sesini nerdeyse alamıyordu ve bu da sonradan video izlerken hiç hoş olmuyordu. O yüzden gopro gibi mükemmel bir cihaz, yıllardır bu işi yapan bir firma bile hala ürünlerinde eksik varken şahsen ben gidipte bu alete 150-200 TL vermem çünkü sizin videoda gösterdiğiniz çekimler günlük hayattan aksiyon kamerları günlük hayatı çekmek için yapılmamıştır, bu video izleyipte aaa kamera gerçekten çok kaliteli çekim yapıyor deyip gitip de alırsanız elinizde patlar. Bırakın arkadaşınız sesini sizin sesinizi bile alamaz ve eminim çekim yaparken çok titreşim olacak ve video sonradan izlenmez hale gelecektir. Yani anlatmak istediğim; Aksiyon kamersında fiyat/performans ürünü aranmaz. En basitinden bir bisiklet için bile alacaksanız gopro alın derim fiyatı yüksek olsa bile her kuruşuna kadar hakediyor.

    Katılıyorum. Arabaları bile akıcı göstermiyor, atlamalar oluyor

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Daha once go pro kullandim (3 silver). Cekmeceye attim ve oradan hic cikmadi diye sattim. Bu tur kameralarin kullanimi cok sinirli olabiliyor. Ama bu urunu gorunce biraz once siparis verdim. Cekim kalitesini inceledim. Go pro ve baska bazi kameralarla karsilastirmalari goruntuleri izledim. Benim gibi nadiren ve amator cekimlerde ihtiyac duyanlar icin F/P acisindan bu kamera daha iyi diye dusunuyorum. Go pro da bana gore cok matah bir urun degil. Bence aksiyon kameralarin teknolojisi hala cok vasat. Stereo ses kaydi ve gurultu onleyici, ergonomi, dayaniklilik, hizli otomatik odaklanma, los isik cekimi, HDR cekimi, yuksek hizda cekim (slow motion), zaman aralikli cekim, GPS tracking gibi bircok konuda katetmeleri gereken daha cok yol var. o zamana kadar butceyi zorlamaya gerek yok, bu kamera da fazlasiyla is gorur.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi asksarabi -- 17 Eylül 2013; 3:51:46 >
    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Kamera süper zıpkınla balık avladığım için önümüzdeki Yaz satın alıyorum kesin :)

    Araç kamerası tavsiyesi isteyen varsa detaylı inceleme ve Videolar bu açtığım konuda arkadaşlar :

    http://forum.donanimhaber.com/m_74988670/f_//tm.htm#74988670

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • fiyat, mlz leri, görüntü ve ses performansını ayrı bir alanda tutarsak, dikkat edilmesi gereken diğer mesele: batarya max süresi ve 1080p deki hafıza kapasitesi işlenmemiş.bu değerler bilinmeden sipariş vermek mantıklı değil. mesut bey 1 saat çekim yapılır demiş ancak detaylandırmamış.

    demem o dur ki bu cihaza 170 tl verdikten sonra max batarya süresi çekim süresi ve bu süreye bağlı harcanacak sd kart ödemesini hesaplamak lazım önceden.
    64gb ve 1 saat uyumsuzluğu düşündürücü.

  • quote:

    Orijinalden alıntı: sedoman34

    fiyat, mlz leri, görüntü ve ses performansını ayrı bir alanda tutarsak, dikkat edilmesi gereken diğer mesele: batarya max süresi ve 1080p deki hafıza kapasitesi işlenmemiş.bu değerler bilinmeden sipariş vermek mantıklı değil. mesut bey 1 saat çekim yapılır demiş ancak detaylandırmamış.

    demem o dur ki bu cihaza 170 tl verdikten sonra max batarya süresi çekim süresi ve bu süreye bağlı harcanacak sd kart ödemesini hesaplamak lazım önceden.
    64gb ve 1 saat uyumsuzluğu düşündürücü.

    Ben şöyle örnek verebilirim. İyi kameralar 32 gb lık hafıza kartına 9 saat kadar kayıt yapıyor. Kendi kameralarımdan biliyorum Gs1000 ve mİni 0801. Dandik olanıda satın almıştım 49 $ verip ondaki kayıt süresi 4 saate düşmüştü.

    Mesut Çevik'in incelemesini yaptığı cihaz H.264 sıkıştırma teknolojisi kullandığı için tahmin ettiğim üzere en az 15 saat lik çekim yapabilir 64 gb hafıza kartına. En kötü ihtimal 5 saat çeksin yeterli gelir. Tüm bunlar tahmin mesut beyin 3 dakikalık çekimin kaç mb. yer kapladığını söylemesi lazım .)



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi OlguErhan -- 17 Eylül 2013; 17:23:15 >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: resfaction

    Mesut bey
    bu çinden alışverişin nasıl yapıldığını anlatan videonun ismini ya da linkini verebilir misiniz? google dan baktım siteden de baktım bulamadım. teşekkürler

    Ben soracaktım tam da! Mesut bey kısa bir video hazırlasanız birçok insanın derdine derman olacaksınız.

    Edit: Önceki mesajlarda linki paylaşmışlar.

    https://www.youtube.com/watch?v=xw_QmW-HxHE



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi fofer -- 17 Eylül 2013; 21:14:36 >




  • o nu bu nu geç te

    kaskıma taktığımda net görüntü alabilicem mi kartingde
  • quote:

    Orijinalden alıntı: fofer

    quote:

    Orijinalden alıntı: resfaction

    Mesut bey
    bu çinden alışverişin nasıl yapıldığını anlatan videonun ismini ya da linkini verebilir misiniz? google dan baktım siteden de baktım bulamadım. teşekkürler

    Ben soracaktım tam da! Mesut bey kısa bir video hazırlasanız birçok insanın derdine derman olacaksınız.

    Edit: Önceki mesajlarda linki paylaşmışlar.

    https://www.youtube.com/watch?v=xw_QmW-HxHE

    Herşeyi devletten beklemeyin birazcık okuyun

    https://forum.donanimhaber.com/showTopic.asp?m=69942003&p=1#69942003

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Sevgili Mesut Çevik, yıllardır başarı ile ürün tanıtımı vs. videolar yayınlıyorsunuz. Tebrik ederim ama artık o eski amatör site değilsiniz. Lütfen konuştuğumuz dilin türkçe olduğunu ve azımsanmayacak bir kitleye hitab ettiğinizi unutmayın ve dilimizi ona göre kullanın. Örneğin videoda kulak tırmalsyacak şekilde alakalı alakasız birçok fiil yerine"konumlandırmak" fiilini kullanmışsınız. Bı fiil aslında türetilmiş veçok da anlamlı olmayan bir fiil, onun yerine orkşnal fiilleri kullanmak hen gereksiz tekrarları ortadan kaldıracak hem de daha doğru olacaktır. Bir de konuşurken çok fazla kelime yutuyorsunuz. Bu son yılların ciddi bir konuşma hatası. Videoyu bir de eleştirel bir gözle tekrar izleyin. Bana hak vereceksiniz.
    Teşekkürler

  • Kameranın ekranının kendiliğinden kapanmadığını söylemiş başka bir site, sizin kamera da öyle mi?

  • Ürünün yurtdışındaki alışveriş sitelerindeki donanım özelliklerinde azami 32GB'a kadar micro sd kart desteği olduğu yazıyor. Hem de her sitede. Siz 64GB'lık kart takıp sorunsuz çalıştığını söylüyorsunuz. Acaba 32GB'dan sonra kaydetmeye devam ediyor mu? Ya da neden her yerde 64 değil de 32Gb ibaresi var? Buna biri açıklık getirebilirse sevinirim...

  • quote:

    Orijinalden alıntı: Valorite

    Ürünün yurtdışındaki alışveriş sitelerindeki donanım özelliklerinde azami 32GB'a kadar micro sd kart desteği olduğu yazıyor. Hem de her sitede. Siz 64GB'lık kart takıp sorunsuz çalıştığını söylüyorsunuz. Acaba 32GB'dan sonra kaydetmeye devam ediyor mu? Ya da neden her yerde 64 değil de 32Gb ibaresi var? Buna biri açıklık getirebilirse sevinirim...

    Bence adamlar kendilerini garantiye alıyorlar şöyleki 32 lik tüm marka kartlarda sıkıntısız çalışırken bazı model ve class farkı marka farkı olan 64 lük kartlarda sıkıntı çıkartmışsa 64 tavsiye etmiyoruz gibi.

    Cümle biraz düşük oldu ama anlaşılır umarım :)

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: asksarabi

    Daha once go pro kullandim (3 silver). Cekmeceye attim ve oradan hic cikmadi diye sattim. Bu tur kameralarin kullanimi cok sinirli olabiliyor. Ama bu urunu gorunce biraz once siparis verdim. Cekim kalitesini inceledim. Go pro ve baska bazi kameralarla karsilastirmalari goruntuleri izledim. Benim gibi nadiren ve amator cekimlerde ihtiyac duyanlar icin F/P acisindan bu kamera daha iyi diye dusunuyorum. Go pro da bana gore cok matah bir urun degil. Bence aksiyon kameralarin teknolojisi hala cok vasat. Stereo ses kaydi ve gurultu onleyici, ergonomi, dayaniklilik, hizli otomatik odaklanma, los isik cekimi, HDR cekimi, yuksek hizda cekim (slow motion), zaman aralikli cekim, GPS tracking gibi bircok konuda katetmeleri gereken daha cok yol var. o zamana kadar butceyi zorlamaya gerek yok, bu kamera da fazlasiyla is gorur.

  • zaten 50 dolarlık aksesuar var orda
  • Güzel aletmiş
  • aşağı yukarı fotoğraf makinesi fiyatına. beklentiler yüksel tutulmadığı sürece alınabilecek bir şey ama, herhangi bir arıza durumunda veya bir şekilde kendi hatamızdan dolayı problem çıkarsa servisi ve yedek parça olayı ülke içinde olmayacağı için sıkıntılı olabilir. onun dışında 78 dolar yahu al gitsin. iş görür sonuçta :D

    gopro 1000 liradan pahalı ve aksesuarlar hariç. isteğe göre aksesuarlarla birlikte fiyat çok değişken ve 8-9000 liraya kadar yolu var. kaç kişi alabilir ki onu.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi woxow -- 24 Kasım 2013; 13:46:43 >
  • Büyük ihtimalle bende alıcam kaska monte etmek için acil ihtiyaç oldu benim için trafikteki dallamaları çekip ifşa etmek istiyorum :D Sen incelediysen alırız
  • 
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.