Şimdi Ara

7107 Sorun

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
13
Cevap
1
Favori
895
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Sayfaya Git
Git
Giriş

ICL7107 entegresi ile voltmetre yaptım.

Tıkla Bana

Bazen açılışta saçma saçma rakamlar,bazen -666 sayısı çıkıyor genellikle ise hiçbir şey çıkmıyor.Bu sorunun nedeni 4049 entegresi olabilir mi?Daha önce de aynı sorundan dolayı ICL7107 entegresini değiştirdim fakat geçmemişti.Yardıma ihtiyacım var lütfen yardımlarınızı esirgemeyin.

• 7107 nin -666 olarak açlıyor. Buraya kadar normal, 4049 arızalı olabilir
    Başkaca,
    Devre üzerinde az malzeme var.Hata yapmanız az olur kısa devre kontrollerini yapın. Diyot yönlerine bakın. Buralarda sıkıntı yoksa 7107 arızalıdır değiştirin. Bir ara 10 tane 7107 almıştım 5 tanesi arızalı çıkmıştı kimisi ekran vermiyordu kimisi tek display yakıyordu. Entegreleri aldığım yerden yenisi ile değiştirmiştim.

Ayrıca
    Devre üzerindeki 47uF kondasatörü 2200 uF la değiştirmelisiniz yoksa voltaj ölçümlerine ekranda devamlı voltaj değişimleri oynak oluyor.
  • Cevabınız için teşekkürler.

Yarın gerekenleri yapacağım.Ek olarak entegrenin 1.pini ile test pinini kısadevre yaptım.Sorunsuzca 3display 8 şeklinde,ilk display ise - şeklinde yandı.Buraya kadar sorun olmadığını biliyorum.Yarın parçayı değiştirip yazarım sonucu.
  • Bugün malzemeciye gittim 1n4049 verdi.Fakat onunda pin sayısı 14 CD4049 ise 16 pinli birşeydi.Almadım,yarın başka malzemeciye gideceğim.

Gelişme:

CD4049 u çıkarıncada sonuç hiç değişmiyor.Bu CD4049'un arızalı olduğunu bildirir mi?
  • CD 4049 voltaj konvertördür. Arızalıysa voltmetre ekran göstermeyebilir...
  • Semayi goremedim ama devrede filtre kond, varmi 100nf fln?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • CD4049 yerine HCF4049 aldım ama sonuç gene aynı.Sizce nedendir?Şimdi diyotların yerleşimini kontrol edicem.
  • Yeni bir sorun buldum.Malzemecim 47nF yerine 4,7nF vermiş.

Sizce bu etkili olabilir mi?

muhsin kamer Hocam siz bu devreyi yaptınız mı?Yaptıysanız izzettingüner'in çizdiği protustakini mi bastınız?

Bir sorum daha olacak.Bu devre hakkında tamamen ölçeceğiniz kaynak besleme ile ayrı olmalıdır diyor.Ama bu devrede şase ortak?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi secollah -- 7 Ekim 2013; 17:55:23 >
  •  7107 Sorun

7107 Sorun

Yukarıdaki voltmetrelerden çok hazırladım. Genellikle arızalı 7107 ler le karşılaşmıştım. 1 kez de CD4049 arızasıyla karşılaştım. Başkaca sorun yok. Düzgün montaj ve sağlam malzemelerle, çalışan devrelerdir.

Bence sorun 7107 'de, yenisiyle tekrar deneyin.

• hmm. bu devre kaça mal oluyor şimdi. 7 tl ye multimetre satıyorlar, onu bağlamak daha ekonomik
    daha ucuz bir voltmetre tasarlanamaz mı
  • Yeni entegre ile Çalıştı

Emeği geçen herkese özellikle Muhsin Kamer Bey'e teşekkür ediyorum.
  • secollah kullanıcısına yanıt
    İyi çalışmalar, kolay gelsin...
  • 
Sayfa: 1
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.