Şimdi Ara

71 Mbps alyapı ile 8 mbps alamıyorum sorun nerede ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
12
Cevap
0
Favori
718
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • 71 Mbps alyapı ile 8 mbps alamıyorum sorun nerede ?
    71 Mbps alyapı ile 8 mbps alamıyorum sorun nerede ?
    71 Mbps alyapı ile 8 mbps alamıyorum sorun nerede ?


    Upload'da sorun yok. 35 download 5 upload paketi kullanıyorum ama nedense indirmede yani download'da bu kadar kötü bir durumdayım sizce sorun nerede ? Net speed 35'lik paketi kullanıyorum bilginize.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi YuruyenMntk -- 16 Kasım 2021; 14:23:40 >







  • 35 e 5mbit kullanıyorum demişsin ancak hattına tanımlı olan hızı sonuna kadar alıyorsun.

    Verdiğin resme göre sana gelen ve hız, indirme için 7mbit yani (aşağıda resimde de görülüyor,) 7556 ve yükleme için ise 6mbit olrk görülüyor, hâliyle, bu durumda test sonucun da normal fakat bunn için netspeed ile görüşmen ve durumu belirtmen gerek, yani ben 35mbit paketi kullanıyorum, siz bana 7mbit internet veriyorsunuz, bu konuyla ilgilenin demen gerek v.s.


    Mevcut verilere göre 35 alabilmen mümkün değil (hattına en fazla 11mbit civarında hız geldiği görülüyor,) ancak hattında bir arıza varsa düzeltilerek yada portunu değiştirerek bu durumu çözebilirler gibi v.s.


    71 Mbps alyapı ile 8 mbps alamıyorum sorun nerede ?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi GuvenDMRK -- 16 Kasım 2021; 16:5:59 >




  • GuvenDMRK kullanıcısına yanıt

    bazıları da iç tesisatta sorun olabilir falan dedi, port değişimini deneyeyim sonra iç tesisatta da baktırırım, iç tesisata falan ne kadar bakarlar veya nasıl baktırabiliriz bir fikriniz var mı ? yardımlarınız için teşekkürler bu arada

  • YuruyenMntk Y kullanıcısına yanıt

    Önce tahaüt edilenden hızdan çok düşük hızla bağlanıyorum şeklinde bir arıza kaydı açıp, sonuca bakarsın.


    Eğer çözüm sağlanamazsa, port değişikliği istersin genelde bu konuda sıkıntı çıkartıyorlar fakat diretmeni, buna rağmen olmuyorsa gerekli yerlere şikayette bulunmanı da tavsiye ederim, çünkü sana tahaüt edilen hızın çok,çok altında bağlantı kuruyorsun (kanunen sana tahaüt edilen hızın en az 75% ini sağlamaları gerek,) yani eğer arıza kaydına rağmen çözüm sağlanamazsa düişündüğün gibi önceliği port değişimine vermen ve daha sonra tesisata bakman daha mantıklı olur, çünkü saha dolabı mesafen biraz uzun sayılır, port değişikliğinde, sana gelen hattı sana eğer varsa daha yakın olan bir saha dolabına aktarırlar, bu sayede hızların ve değerlerinde hâliyle yükselir/iyileşir.


    Akabinde apartman kutusundan dairene (yada ev müstakilse ve hattın direkten fln geliyorsa da) o kablo değişilebilir ama, eski bir kabloysa veya ekleri varsa bu değişim daha mantıklı olur, bu kablo değişimide böyle durumlarda değerlerinde iyileşme sağlar, tesisat kontrolü için internet servis sağlayıcısı bir ekip yollar ve apartman içinde ki kutudan değer ölçümü yapar (yani sokaktan apartman kutusuna ne değerler/hızlar geliyor şeklinde bir kontrol olur,) netspeed i bilmem ama bazı firmalar bundan ücret talep edebiliyorlar, ancak snn durumunda zaten sana tahaüt edilen hızın sağlanamaması durumu sözkonusu ve hâliyle buna ücretsiz bakmaları gerekir ve muhtemelen de arıza kaydı oluşturduğunda zaten gelip bakabilirler, akabinde kablonun kutudan modeme gelen ucundan bir ölçüm alır, apartman kutusu ve daire içine giden kabloda değer kaybediliyormu yada ne kadar kayıp/fark var bakarlar, kablo için yenileme gerekir veya gerekmez net birşey ortaya çıkar/söylerler v.s.





  • Mesafeden olsa hat zayıflaman yüksek olurdu. Bence portun bozuk

  • Port sorunu vardır. Ama onu değiştirmekte sıkıntılı bir durum. Türk telekom hep işi yokuşa sürüyor. Birde onların müşterisi değilsin ya tamam uzar durur iş. Allah kolaylık versin.

  • genelde alta yapıya bağlı olan sizin anahat kablosunu değiştirmeniz gerekiyor bizded böyl sorun var idi bakır kablo ile değiştirdim sorun düzeldi

  • hız profilini güncellenmesini isteyin yapmazlarsa üst pakete geçin hızınız normal e döner

  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.