Şimdi Ara

70mai Pro Türkçe Seslendirme ve Türkçe Menü Xiaomi Araç Kamerası

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
47
Cevap
13
Favori
18.003
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
10 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Düzenleme: Türkçe menü eklendi. Nutsey .lang dosyasıyla Türkçe menüde çok yardımcı oldu, ona teşekkürü borç bilirim. Nutsey tarafından düzenlenen 70mai_pro_107na-V6-WDR yazılımı dil dosyasını aşağıya ekliyorum. Nutsey e bağış ve destek için kendi sitesinden ulaşabilirsiniz



    Bir süredir kullandığım araç kamerası için menü ve seslendirme Türkçeye çevrilir mi arayışına girdim. Çeşitli sitelerde güncelleme versiyon ve çökmüş bir cihaza ne yapılması gereken bilgiler mevcuttu. 4pda Rus sitesinde bu cihazla ilgili bir çok bilgi ve dosyaya ulaştım.


    Seslendirmeyi kişisel kullanım olduğu için Siri de yaptım. Aslında bunları profesyonel şekilde ithalatçının yaptırması lazım da neyse..





    Bendeki cihazın modeli "Midrive D02" araç kameranızın arkasındaki etikette bu bilgiye ulaşabilirsiniz. Paylaşacağım dosya ve bilgiler bu cihaz içindir. Xiaomi 70mai Pro Midrive D02 haricindeki cihazlarda denemeyin bir sorumluluk kabul etmiyorum.



    Öncelikle araç kameranız orjinal OTA yazılımındaysa bu işlemler yapılmaz. İlk işimiz SSH özelliği aktif edilmiş bir yazılım atmak. Bu tür özellikleri açıp paylaşan ve bir çok kullanıcı olan yazılımlar mevcur. 4pda Rus sitesinden edindiğim ve benim bir süredir kullandığım yazılımı da burda paylaşacağım. Orjinal yazılımın aynısı sadece sistem dosyalarına erişim izni ve bir kaç özellik eklenmiş halidir.



    Nutsey in düzenlediği ve stabil çalışan ve benimde kullandığım 1.0.7na V6 (70mai_pro_107na-V6-WDR) linki https://disk.yandex.com.tr/d/j9OK0OVbr4lJMA



    1.1.0na orjinal yazilim SSH aktif : https://disk.yandex.com.tr/d/fc-jpZDi5MV-dA



    Güncelleme dosyalarını cihaza yükleme; (yazılı talimatlar kamerarehberi.com'dan alıntıdır)


    * Zipin içinden update dosyasını çıkartın.


    * Kameraya takılı olan hafıza kartını bilgisayara takın.


    * Update klasörünü hafıza kartının içine atın.


    * Hafıza kartını kameraya takın.


    * Kameraya enerji verin. Enerji verince kamera otomatik açılacaktır. Kamerayı en alttaki büyük tuşa basarak kapatın. (Kameranın pil şarjının en az 30dk lık dolu olmasını ve park modunun kapalı olmasını öneriyorum)


    70mai Pro Türkçe Seslendirme ve Türkçe Menü Xiaomi Araç Kamerası



    * En sağdaki tuşa basılı tutarken açma tuşuna da güncelleme işlemi başlayana kadar (yaklaşık 10-15 sn) basılı tutun. (İlk basmanız gereken tuş en sağdaki tuş, daha sonra ikisi birlikte)


    * Güncelleme işlemi 45 saniye kadar sürecektir. Güncelleme bitince cihaz açılacaktır.



    Bu yaptığımız işlemlerle cihazımızı SSH aktif özelliğine kavuşturduk. Seslendirme dosyaların da yüklediğimiz versiyona uygun olanı indirin.


    1.0.7na Türkçe dil dosyas : https://disk.yandex.com.tr/d/NousDhNMIBer9g


    1.1.0na Türkçe dil dosyası : https://disk.yandex.com.tr/d/3x_koln6Fwfmew



    Zipin içerisinde ki "app" "voiceplay" ve "autorun_copy_tr.sh" dosyalarını bilgisayara taktığımız hafıza kartına yükleyin


    Kamera kapalıyken hafıza kartını takıp açıyoruz. 10-15 sn sonra dosyayı kendi sistem klasörüne yükleyecek ve hafıza kartından silecektir. Kamerayı kapatıp tekrar açın ve Tükçe menü ve seslendirme karşınızda.



    Güncelleme sırasında herhangi bir çökme kamera açılmama veya bir aksilik başınıza gelmesi durumunda panik yapmayın. Bu durum telefondan güncellerken de SD ile güncellerken de başınıza gelebilir. Aşağıda ki unbirick yazılımı ile cihazı yeniden çalışır hale getirebilirsiniz ve yeniden yukarıda verdiğim linklerdeki yazılım ve dil dosyasını yükleyebilirsiniz.


    70mai PRO unbrick : https://disk.yandex.com.tr/d/ht3ex_xVIct0ug


    Yükleme talimatları içerisinde resimli olarak anlatılmaktadır. Zaten video da anlattığım gibi aynı mantıkta yükleniyor.


    Önemli bir hatırlatma; Cihazınızın içerisindeki yazılım ne olursa olsun Türkçe dil dosyalarınızı yüklemeniz için SSH özelliği açık olan bir yazılım olmalıdır. 1.0.7 yada 1.1.0 bende zaten yüklü sadece dil yükleyim derseniz yüklenmez başarısız olursunuz. Videodaki yönergeleri takip edip önce 1.0.7na yükler sonrasında onun dil dosyalarını yüklerseniz sorunsuz işlem tamamlanmış olur.


    Biraz uzunca bir açıklama oldu ama yine de yorumlarda yardımcı olmaya çalışırım.




    Seslendirme komutlarını aşağıda paylaşıyorum. Kendiniz de seslendirebilir ya da istediğiniz değişikliği yapabilirsiniz.


    AAC dosyası parametreleri: Frekans 48000, 32 Bit IEEEFloat, Mono.


    https://docs.google.com/spreadsheets/d/1Um6s6yhe7knipKaZW35l7OFCVkAttOQ6JF2nMmTF7OE/edit?usp=sharing




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi GokhanTR -- 21 Aralık 2020; 13:33:38 >







  • Öncelikle teşekkürler. Bişi sormak istiyorum. Eğer orijinal ota ya dönmek istersek. Ne yapmamız gerekiyor. Servis durumu olursa diye. Program üzerinden 1.1 güncellemesini goruyormu tekrar teşekkürler :)

  • Merhabalar, 1.0.7 yüklemişseniz telefon uygulamasından zaten güncelleyebilirsiniz.


    1.1.0na ssh aktif sürüm yüklemişseniz de aşağıda orjinal OTA yazılımı paylaşayım onu yükler öyle servise yollayabilirsiniz


    1.1.0na OTA yazılımı https://disk.yandex.com.tr/d/9ZZRudow4jqLMw


    Yazılımın garantiyi etkileyeceğini sanmıyorum ama her ihtimale karşı bu linkten orjinal OTA yazılımını kurmanız iyi olur.

  • Arkadaşlar bu kameraya bakıyorum bu aralar fakat pilli olduğunu gördüm yazın güneşe mağruz kaldığında patlama durumu olasılığı nedir. Sonuöta direk güneş altında kaldığında 60 70 derecelere kadar çıkabilir ısısı.

  • Çok teşekkürler. Türkçe seslendirme ve menü ile kullanıyorum şuan. Ellerinize sağlık 😃

  • serdarby90@gmail.com S kullanıcısına yanıt

    Rica ederim iyi günlerde kullanın.



    Bu arada güncelleme sırasında sorun yaşarmıyım diye düşünenler için;


    Güncelleme sırasında herhangi bir çökme kamera açılmama veya bir aksilik başınıza gelmesi durumunda panik yapmayın. Bu durum telefondan güncellerken de SD ile güncellerken de başınıza gelebilir. Aşağıda ki unbirick yazılımı ile cihazı yeniden çalışır hale getirebilirsiniz ve yeniden yukarıda verdiğim linklerdeki yazılım ve dil dosyasını yükleyebilirsiniz.


    70mai PRO unbrick :

    https://disk.yandex.com.tr/d/ht3ex_xVIct0ug


    Yükleme talimatları içerisinde resimli olarak anlatılmaktadır. Zaten video da anlattığım gibi aynı mantıkta yükleniyor.





  • 70Mai Pro Akıllı Araç İçi Kamera -140° Geniş Açı Lens - 1944p - Gece Görüşü - Sesli Kontrol - Global Versiyon

    https://www.hepsiburada.com/70mai-pro-akilli-arac-ici-kamera--140-genis-aci-lens---1944p---gece-gorusu---sesli-kontrol---global-versiyon-p-HBV00000HCZ9X?magaza=G%c3%bcnseli+Bili%c5%9fim


    Bu ürün sizin belirtmiş olduğunuz ürün ile aynı mı hocam?





  • shark1907 kullanıcısına yanıt

    Evet hocam aynısı. Xiaomi 70mai Pro olarak aratabilir uygun fiyat olanı satın alabilirsiniz.


    Hafıza kartı benim kullandığım : https://www.trendyol.com/toshiba/exceria-64gb-thn-m203k0640e4-100mb-s-micro-sdxc-uhs-i-c10-hafiza-karti-p-2695361?boutiqueId=545912&merchantId=107368


    Siz tabi ihtiyacınıza göre üst kapasite ve daha hızlı sınıflarına bakabilirsiniz.

  • GokhanTR kullanıcısına yanıt

    Teşekkürler hocam anlatımınız sayesinde türkçe şekilde kullanmaya başladık cihazı  

  • shark1907 kullanıcısına yanıt

    Rica ederim hocam, Allah kaza bela vermesin.


    Araç kullanırken bazen ingilizce konuşması ve o an algılayamamak, acaba ne dedi diye dikkat dağıtması hoş değildi. Kendim için yapmışken sonrasında menüyü de yapmak için Nutsey diye bu işlerle çok haşır neşir olan yabancı forumdan bir rus arkadaşı bulup dil çeviri dosyasını ona yolladım. Sağolsun .lang dosyasına çevirip bana geri yolladı.


    Daha çok kişiye ulaşması adına Youtube da bir çok video yorumuna yazdım ama bir çoğu sabitlemedi yorumumu. yandex diskten kontrol ettiğime göre 25 kişi indirmiş :)

  • GokhanTR kullanıcısına yanıt

    Günümüzde çok dandik diyebileceğimiz cihazlarda bile Türkçe dil desteği varken asıl sıkıntı bu cihazda olmaması. Gerçekten amme hizmeti yapmışsınız, umarım daha çok kişiye ulaşır oldukça fazla kullanılan güzel bir cihaz şimdi çok daha keyifli ve kullanılabilir oldu. Ben henüz GPS modülünü almadım ama siz kullanıyor musunuz tavsiye eder misiniz ?

  • shark1907 kullanıcısına yanıt

    Hocam GPS modülünü almadım hiç kullanmadım. Fiyatı gereksiz pahalı olduğundan birde harici olarak takıldığından sorun çıkarttığını okudum. Güneşten üst modül esneme yapıyormuş ve bağlantı kısmı esnediği için temassızlık yapıyormuş. Bu tarz sıkıntıları çok okudum ve bir çok kişinin başına geldiği için almadım. Bir başka eksisi de GPS koordinatlarını altyazı formatında kaydediyormuş. Telefon uygulamasından izlerken gps koordinatları varken videoyu bilgisayara aldığınızda yok, ayrıca .srt formatını da kaydetmeniz gerekiyor onları birleştirme vs. gerekiyormuş. Keşke içine gömülü olsaydı. Bi kanıt için gerekse altyazı formatına elle müdahale edilme olasılığı yüzünden kanıt sayılmama riski gördüm tabi bilmiyorum kanunen nasıl işler ilerler.


    Şerit takip yada ADAS ın diğer özelliklerini kullanıp yorum yapmak lazım ama bir süre sonra papağan gibi aynı şeyleri tekrarlayan bir aletin arabada pekte hoş karşılamayacağımı düşünüyorum. Yeri geliyor hemen hemen her gün işten çıkınca park izleme videosu uyarısına bile bakmadığım oluyor kesin diyorum sokaktan bir kamyon geçmiştir de egzoz sesinden kamera açılmıştır.


    Kısacası GPS modülü benim ne işime yarar sorusuyla tavsiyeyi kendi kendinize yapabilirsiniz :)





  • bende de lite olan ürünü var bu cihazın. acaba ona uyar mı bu yazılım?

  • Hayır hocam denemeyin bile.

  • arkadaşlar başka bir konuda bir şey sormak istiyorum. 64 gb sd kart taktım ama kart bilgilerinde event video space: 13 gb ayrılmış.. tamamına yakınını normal video olarak ayarlayabilir miyiz?

  • GokhanTR kullanıcısına yanıt
    merhaba Gökhan bey, YouTube den sonra burada da sizle karşılaştık :)) Pro plus A500 le Pro'nun yazılımları, arayüzleri ve sürümleri webdeki videolardan gördüğüm kadarıyla biraz farklı. A500 e cesaret edip yükleyemedim.

    zaten ilk günler zaman ayarı +5 saat ileri gidiyordu, neredeyse iade edecektim. ama firmanın çin merkezli web sitesinde aynı sorunla ilgili duyuru konusunu görüp oradaki açıklamalar doğrultusunda yeni güncellemeyi yükleyince (firmware 0.0.37ww ve 1.7.0 sürümü ) cihaz saat problemi düzeldi.
    bendeki cihazın son sürümü aşağıdaki gibi.
    70mai Pro Türkçe Seslendirme ve Türkçe Menü Xiaomi Araç Kamerası 70mai Pro Türkçe Seslendirme ve Türkçe Menü Xiaomi Araç Kamerası 70mai Pro Türkçe Seslendirme ve Türkçe Menü Xiaomi Araç Kamerası 70mai Pro Türkçe Seslendirme ve Türkçe Menü Xiaomi Araç Kamerası



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi focusST -- 20 Ocak 2021; 16:14:29 >




  • focusST F kullanıcısına yanıt

    Aman hocam iyi ki yüklemediniz :)


    A500 ü görmüştüm ama ben maidrive d02 çok daha yaygın olduğundan onu seçtim. 4pda da baktığımda da bir çok bilgiye ulaştım. Bi araştırın ssh destekli yazılım yükleyebilirseniz benim ses dosyalarını indirip sizin ilgili klasore atabilirsiniz. ses dosyaları genelde aynı oluyor ama tabi bakmak lazım

  • GokhanTR kullanıcısına yanıt
    hemen hemen okuduğum tüm yorumlarda Türkçe dil desteği ile ilgili talepler oldukça çok. bende firmaya mail attım. umarım bu kadar çok talebe duyarsız kalmazlar ve Türkçe menü ile ilgili bir yazılım güncellemesi yaparlar.
  • Gökhan bey, android multimedya teybin ekranına anlık görüntüyü cep tlf.daki gibi aktarma şansım var mı acaba.? 🤔
  • uygulamayı teybe indirip kurduk, ama cihazla bağlantıyı sağlayamıyoruz.
  • 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.