Şimdi Ara

700.000-750.000 TL ARASI OTOMATİK ARAÇ NE ALMALIYIM?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
12
Cevap
1
Favori
382
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Bu ayın sonlarına doğru bir finansman şirket aracılığıyla 700 bin tl param olacak araç almak için. Kendim de en fazla 750 bin tlye çıkabilirim.

25 yaşında genç biriyim, arabayı kalabalık olarak kullanmayacağım. Araba nasıl seçilir, neyi önemlidir pek anlamam. Çevremdeki insanlara danıştığımda her biri başka bir noktaya önemli diye parmak basıp, farklı şeyleri önerip duruyorlar. Bu yüzden kafam felaket karıştı. Otomatik, İstanbul içi beni rahat götürüp getirebilecek, kronik problemi olmayan veya önemsiz olan, olabildiğince sanayiye sürekli götürmeyecek, götürse bile tamiri, parçası nispeten daha ucuz araba önerisi istiyorum. Hatchback olması benim için tercih sebebidir.

Önerilerde bulunabilirseniz çok mutlu olurum.

• Öncelikle otomatik almanızı tavsiye ederim. Çok büyük rahatlık otomatik ara..Kia Rio, İ20, Clio,208, Corsa,C3 gibi araçlara bakabilirsiniz ama 2012 boyalı araaçlara 700 bin yazmışlar. Tavsiye etmem böyle bir araç almayı ama.

https://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-peugeot-2017-model-hatasiz-boyasiz-dusuk-km-active-otomatik-1250949346/detay

Şöyle bir araçta olabilir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Deníz -- 10 Haziran 2025; 14:27:11 >

• yerinizde olsam alabileceğim en genç otomatik japonu alırdım.

suzuki swift mesela bu bağlamda incelenebilir,

veya mitsubishi space star.

yaris ve jazz pahalıdır bu fiyata yaşlı ve yüksek km lilerini bulabilirsiniz.

• Deníz kullanıcısına yanıt

Hocam teşekkürler fikirleriniz için, citroen ve peugeot grubunun bu segment arabalarının kronik sıkıntılarını araştırmam lazım sanırım bi. Tavsiyelerinizi dikkate alacağım.

• tasshelhoff kullanıcısına yanıt

Evet Yaris ve Jazz'ın fiyatları daha yüksekti. Sanırım Asya arabaları yüksek kilometrede dahi olsa daha sağlam oluyorlar yola gidiş konusunda. İnceleyeceğim önerdiğiniz modelleri.

• 600 bin civarına 2011-2013 1.4 opel corsa enjoy 111 veya 2014-2015 civarı opel corsa e kasa tavsiye ederim. Bütçenize göre bunlar uygun kalıyor. Yaptığınız tasarrufu arabanın bakımları ve yakıt için kullanırsınız. Tam otomatik olduğu için şanzımandan yana probleminiz olmaz. Alır almaz şanzıman yağını değiştirin. Yeter. Ortalama 9 litre yakıt tüketir. Yaşına göre konforlu bir araç. Genişlik olarak iyi diyebilirim. Dış görünümünden dolayı daha küçük ve daha dar bekliyordum ancak gayet iyi.

O fiyatlara alacağınız japon araçlar çok eski model olacak ve konforsuz olacak. Yarı otomatik fransız arabalarda ise şanzıman geçişleri sıkıntılı. Şanzıman masrafı çıkarma ihtimali yüksek. Opel corsanın parçaları ve işçilik fiyatları çok uygun.

• Egea 1.6 Benzinli Otomatik Hb Kasa

Tam otomatik, ciddi bir problemi yok, parçası ucuz.

Alternatif
    1099 a da Elektrikli C3 var. Bütçe üstü ama 350 ekleyerek sıfır+ en az 7-8 yaş daha genç bir araç almak değebilir. İkinci el alacağın 100-200 bin KM araç makul bir miktar para ödeyerek sıfır araç alıyorsunuz. Dezavantajları var mı evet ama şehiriçi için 44kwh bataryalı bir araç işinizi görür.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • ben de bu bütçede araç bakıyorum aynı özelliklerde 2015 üstü clio 1.5d , polo 1.4d, i20 1.4 ve 2013 üstü auris 1.4d bakıyorum siz de bakabilirsiniz clio ve i20 sorunsuz modelleri sanırım öneriliyor polo hoşuma gitti auriste sağlam olduğu için bakıyorum aynı zaman da kia da öneriyolar ona da bakabilirsiniz

• O bütçelere alınacak otomatikler leş olacaktır. 90-100hp fabrika verisi varsa o dandik otomatik şanzımanları yüzünden %20 ekstra güç kaybı yaşayacak demektir.

Tembelliğe bu kadar alışmayın derim.

• Hyundai i30 en dolu paketler de alınabilir cam tavan vs; almadan önce motora bakılsın yağ kaçağı varmı ekspere sokulsun bir de radyatör suyuna bakılsın antfriz varmı vs… burdan anlaşılır. Bir de corsalar olabilir f/p ürünlere bakılmalı.

• Ben de eşim için bakıyorum. İlk aracı olacak, acemiliğini atsın diye çok para vermeden bir araba almak niyetim. Tavsiyelerinize açığım.
    Suzuki swift, Nissan micra-note, honda jazz/city de olabilir ama tipi çok kötü, hyundai i20, Toyota auris düşünüyorum.
    Vw grubu, citroen, pejo, ford uzak duruyorum. Opel corsalar nasıl olur bilemedim.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.