Şimdi Ara

70 lerde Ecevit nasıl kazanıyordu?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
88
Cevap
2
Favori
2.485
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
5 oy
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • 1970 lerde CHP nin başındaki Ecevit nasıl %40 nasıl oy alıyordu diye kendime sordum.

O dönemin meşhur sözü her şeyi özetliyor. Toprak işleyenin su kullanan politikası

yani çıkarcı ve menfaatçi insanlara yönelik bulunmaz nimet sunmuş.

her kimki devlet arazini kullanıyorsa,suyu kim evine getiriyorsa onun olacak anlayışı

yani vatan millet sakarya edebiyatı yapanlara şuan herkes kendi kafasına göre arsayı devlet arazilerinden yer edinebilir dense bugün terörist destekçisi dedikleri partiyi bile birinci parti bile yaparlar. bu millet yağmayı ve devletten çalmayı sever.

• Hem öyle hem de o dönemki nesil, Siyasal İslam'la zehirlenmemiş bir nesildi. Günümüze göre daha iyi bir eğitim almış, Atatürk dönemi eğitim sistemi mezunlarıydı İlkokul mezunları bile öyleydi (Köy Enstitüleri vs.)

Herkes Erbakan için şöyle iyi adam, böyle iyi adam diyor da bilinçli bilinçsiz bu Siyasal İslam belasını başımıza sardı.
    Şunu anlamıyorsunuz her neslin her dönemin kendine göre dinamikleri var şuan ki dönemi de kim iyi analiz ediyorsa o kazanıyor

Ister beğenin ister beğenmeyin Tayyip Erdoğan çok iyi bir siyasetçi

Türk halkını çok iyi analiz ediyor halkın korkuları nedir halkın beklentisi nedir neyi sever neyi sevmez menfaati nedir milli duyguları nasıl kabarır nerde tepki koyar nerde koymaz vs vs çok iyi analiz etti
    mesela eyt istersem seçim kaybedelim yine de böyle bir şeye imza atmam dedi o dönem için geçerli bir konuşmaydı ama baktı ki halk bunu istiyor ekonomi kötü olmasına rağmen gerçekleştirdi vaad bile demedi yaptı ve belli bir kesimden oy topladı

bir önceki seçimlerden de ders çıkardı kk gibi rehavete kapılmadı yüzde 60 la seçilirim diye kendine guvenmedi

Ister beğenin ister beğenmeyin uzun adam halkı her zaman analiz ediyor ona göre de adımlarını atıyor

Yasanmış hali var çözüm süreci o dönem akparti oy kaybetti. Ama anlamadınız şey sudur o zaman ile şimdi farklı.

Bakın mesela şu anda hdp belediye başkanlarına kayyum atandı. Normalde işleyiş böyle değildir belediye başkanı suçluysa görevden alınır yerine belediye meclisinden biri seçilir. Ama kimse sesini bu olaya çıkarmadı hatta yerel halk bile susarak destek çıktı.

Şimdi ise çok büyük olasılıkla hdpli vekillere kayyum atanacak.

Şunu kabul etmezsek bir şey konuşmayız son 1 2 senedir pkknın anası ağlıyor. Bunu kendileri de diyor. Suriyenin kuzeyinde bizim askerlerimiz olmasa orada Kurdistan çoktan kurulurdu

Şimdi kk çıkıp kayyumlari kaldıracağız derse, demirtaş serbest kalacak derse bu halk nasıl kilicdaroglu desin.

Demiyor abi demiyor

Kayyum atamak anti demokratik ama kim zkler böyle bir durumda demokrasiyi

Bu AKP'liler ilk dönemlerinde de "ulusalcı bunlar" deyip duruyorlardı. Hatta KK ilk defa CHP genel başkanı olduğu zaman da içinde bulunduğu partiden dolayı kendisine "Dersimli Kemal" diye belaltı vuruyordu Tayyip sürekli. O zamanki CHP ile şimdiki CHP aynı değil. Hangi anlamda eleştirdiği ortada. Bu AKP'liler böyledir. Milliyetçi olursun bunlar dinsiz, bunlar ulusalcı der, milliyetçi kimliğini değiştirirsin bunlar HDP'li, bunlar PKK'lı der. Kendileri Çözüm Süreci bokuna batıp yıllarca Kürtlerden oy kökmüşlerdir lafını etmezler. FETÖ ile yatıp kalkıp ğlkeyi beraber yemişlerdir lafını etmezler hatta utanmadan başkalarına FETÖ'cü derler. Bunlar böyle. Ya onlardansın ya değil. Senin ideolojinin ne olduğu, doğru veya yanlış olup olmaman hiç önemli değil.

Abi siz hala anlamıyorsunuz hdp ile yaklaşamaz çoğul konuşur ve benim kürt kardeşlerim der zamanında yaklaştıda ama hiç bir zaman ben apoyu serbest bırakacam demedi adamın hitap dili çok iyi biriz kardeşiz diriyiz der tek millet tek vatan der

İşte muhalefet kaçırdığı nokta burası sen çıkıpda seloyu kavalayı serbest bıracam dersen aynı dili tayip de kullansa millet akp ye oy vermez
  • Hem öyle hem de o dönemki nesil, Siyasal İslam'la zehirlenmemiş bir nesildi. Günümüze göre daha iyi bir eğitim almış, Atatürk dönemi eğitim sistemi mezunlarıydı İlkokul mezunları bile öyleydi (Köy Enstitüleri vs.)

Herkes Erbakan için şöyle iyi adam, böyle iyi adam diyor da bilinçli bilinçsiz bu Siyasal İslam belasını başımıza sardı.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Omega Speedmaster -- 16 Mayıs 2023; 12:26:5 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

benim demek istediğim farklı

ha 15 k bayram ikramiyesi hiç işe yaramadı demek te yanlış olur çünkü %45 oy almışsa işe yaramış demektir. onu demeseydi belki %40 da kalacaktı.

bu toplumun çıkarcılığı ülke ve millet sevgisinden daha ağır basar.

• killforyou1981 kullanıcısına yanıt

İstediğini desin. Hatta herkese 1 milyon dolar vereceğim desin ve hatta bir şekilde bu da doğru olsun yine bizim halk vermez. Hele 2. Tur hiç vermez.

Yazdıgim gibi hdp işin içinde oldukça maksimum oy budur. Gram artmaz.

Ister beğenin ister beğenmeyin Tayyip Erdoğan çok iyi bir siyasetçi

Türk halkını çok iyi analiz ediyor halkın korkuları nedir halkın beklentisi nedir neyi sever neyi sevmez menfaati nedir milli duyguları nasıl kabarır nerde tepki koyar nerde koymaz vs vs çok iyi analiz etti
    mesela eyt istersem seçim kaybedelim yine de böyle bir şeye imza atmam dedi o dönem için geçerli bir konuşmaydı ama baktı ki halk bunu istiyor ekonomi kötü olmasına rağmen gerçekleştirdi vaad bile demedi yaptı ve belli bir kesimden oy topladı

bir önceki seçimlerden de ders çıkardı kk gibi rehavete kapılmadı yüzde 60 la seçilirim diye kendine guvenmedi

Ister beğenin ister beğenmeyin uzun adam halkı her zaman analiz ediyor ona göre de adımlarını atıyor

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Yav he he! Adamlar bu dönem paso LGBT’yle, Demirtaş’la, Kavala’yla işi götürdü. Deepfake videoyla miting yapmak da cabası!

Ben de kabul ediyorum çıkarcı bir kitle var ama bu kitle milliyetçiliğe de değer veriyor. Çıkarcı olmayıp milliyetçiliği onceleyen kitle de fazla.

Herkese çıkarcı demek çok doğru olmaz.

Ben demokrat bir insanım sırf bu yüzden kkya oy verdim. Ama benim gibi düşünen insan yüzde 5 10 ya var ya yok. İnsanlar basit düşünüyor ne yazık ki karmaşık değil basit şeyler söylemek lazım.

Erdoğan 2 yerden yürüdü

Bunlar pkk hdp ile işbirliği içinde dedi

Bunlar 6 kişi nasıl ülke yönetecek geminin 6 kaptanı olur mu dedi.

İşte halk için bunlar yeter. Öyleymiş söylemiş kimse zklemez. Ha bir gerçek daha var. Sattı yada bir işler çevirdi bilmem. Dolar Aralık 2021de 18 liraya fırladı. Bugün mayıs 2023 yaklaşık 1.5 sene oldu dolar 19 lira. Bu nedir. Aralık 2021den bu yana maaşlar zamandı. Aralığa göre insanlar görece zenginleşti.

Bizim millet geçmişi çabuk unutur.

• Omega Speedmaster O kullanıcısına yanıt
    Bu da demek ki halkı iyi analiz etmiş neye tepki vereceğini nasıl oy alacağını bildiği için bu dili kullandı

Yani yine benim dediğime geliyor halkını iyi analiz etmiş

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ozbey08 -- 16 Mayıs 2023; 9:55:0 >
  • CHP-HDP-terör diyorsunuz da o zaman da Ecevit için bunlar "komünist, bunlar dinsiz, başa gelirlerse anamızı bacımızı ortaklaşa yapacaklar" diyorlardı.

Yasanmış hali var çözüm süreci o dönem akparti oy kaybetti. Ama anlamadınız şey sudur o zaman ile şimdi farklı.

Bakın mesela şu anda hdp belediye başkanlarına kayyum atandı. Normalde işleyiş böyle değildir belediye başkanı suçluysa görevden alınır yerine belediye meclisinden biri seçilir. Ama kimse sesini bu olaya çıkarmadı hatta yerel halk bile susarak destek çıktı.

Şimdi ise çok büyük olasılıkla hdpli vekillere kayyum atanacak.

Şunu kabul etmezsek bir şey konuşmayız son 1 2 senedir pkknın anası ağlıyor. Bunu kendileri de diyor. Suriyenin kuzeyinde bizim askerlerimiz olmasa orada Kurdistan çoktan kurulurdu

Şimdi kk çıkıp kayyumlari kaldıracağız derse, demirtaş serbest kalacak derse bu halk nasıl kilicdaroglu desin.

Demiyor abi demiyor

Kayyum atamak anti demokratik ama kim zkler böyle bir durumda demokrasiyi

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-E8CE804DF -- 16 Mayıs 2023; 9:57:47 >
    Abi siz hala anlamıyorsunuz hdp ile yaklaşamaz çoğul konuşur ve benim kürt kardeşlerim der zamanında yaklaştıda ama hiç bir zaman ben apoyu serbest bırakacam demedi adamın hitap dili çok iyi biriz kardeşiz diriyiz der tek millet tek vatan der

İşte muhalefet kaçırdığı nokta burası sen çıkıpda seloyu kavalayı serbest bıracam dersen aynı dili tayip de kullansa millet akp ye oy vermez

Medya elinde olan cahil milleti her türlü zehirliyor

Ya bari yalan atma sallama o dönemde gariban fakir musluman halk Cihangir solculari yanında ezildi

Gelinen noktaya siz getirdiniz hala yok Atatürk yok baba Türk

Atatürk bırakın yakasını yeter valla ya nerde bir şey yapacaksan Atatürk Atatürk

Eğitimden bahsediyoruz.Atma bunun neresinde? 80'lerde bile eğitim çok iyiydi.Bunu da kimse inkar edemez

Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.