Şimdi Ara

7 Yıllık Lastik

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
20
Cevap
1
Favori
508
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Selamlar, 60 bin kilometrede Corolla araçta araçla birlikte alınan 47/18 üretim tarihli Bridgestone Turanza marka yaz lastikleri takılı. Diş derinliği iyi durumda ancak lastiğin 7 yıllık olması ve tahminen 30-35 bin kilometre gitmiş olmasından dolayı danışmak istedim. Lastik değişimi gerekli mi, gerekli ise hangi lastiği önerirsiniz, yardımcı olursanız sevinirim. Ön lastiklerin fotoğrafları aşağıdaki şekilde

7 Yıllık Lastik 7 Yıllık Lastik 7 Yıllık Lastik 7 Yıllık Lastik 7 Yıllık Lastik 7 Yıllık Lastik 7 Yıllık Lastik

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Caerin -- 25 Mayıs 2025; 11:53:17 >
    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >

• Net değişim gerekli. Kanal içi dışı ve yanaklarda yoğun çatlaklar var. Değiştirmekte fayda var. 7 yıl boyunca hizmet etmiş zaten. Daha fazlasını beklememek lazım.

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Yüksek hızdan kaçının uzun yola gider bence . Benimde 7yıllık lastik değişmiştim ama sizden kötüydü yanlarda çatlakları olmuştu sizde daha az

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Yani sakin kullanımda 90-100kmh kullanım, kuru havada vs gider ama gerek var mı riske girmeye. Özellikle 205/55R16 gibi popüler ve uygun fiyatlı tekliflerin olduğu bir ölçüde.

Bu Turanza Er300'lerin sıfırında bile hayır yoktu, 7 senelik Turanza artık ne haldedir tahmin edebiliyorum.

• Yüksek hızlara çıkılmıyor ise ben kullanmaya devam ederdim

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Çatlaklar var 7 sene uzun bir süre (araç üstünde 5 sene ömür) kauçuk özelliğini yitirmeye başlıyor sertleşiyor catliyor
    Sonuçta lastik senin yere tek temas noktan bazen çeyrek metre erken durabilmek bile hayatını kurtarır.

Her firmada olan ucuz ebat lastik orta seviye bir model bile alsan faydasını göreceksin yani değişmesi yararına olacaktır.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Nerd Miner -- 25 Mayıs 2025; 12:28:11 >
  • Aslında değişmek gerekir ama benimde 2017 clio4 hâlâ fabrika lastikleri üzerinde muayeneden geçti 3 ay önce. Geçen 180 190 hızlara çıktım biraz virajda yaptım yolu bırakmıyor ama jant diplerinden ayrılma var .

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    8 yıllık lastik değişmeli mi ?
    13 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Artık çöp bunlar yeni çıkan lastikler hele 2 sene sonra çatlıyor nedense bu lastikler yine iyi dayanmış

• koray_a K kullanıcısına yanıt
    Evet yolu bırakmıyor, iş görüyor yine ama normalde 150 ile aldığım virajda, sık olmasa da bazı geçişlerimde azar azar savrulma yapınca içime bir kurt düşürmedi değil 😄

• Caerin C kullanıcısına yanıt

Onu lastik sertleştiği ve yapısını bozmaya başladığı için asfaltın bazı noktalarındaki kabaklaşmalarda kir toz yağ kalıntılarının olduğu yerlerde sert virajlarda falan illaki yapıyor ben senelerdir arabanın ciğerini çözdügüm için önemsemiyorum ara sıra oluşan hafif kaymaları ama araç yeni olsaydı huyuna suyuna alışmayı beklemeden lastikleri yumuşak hamurlu sıfır şekilde değişirdim çünkü iyi şoförde olsan yeni aracın tepkisini çözene kadar lastikler sağlam basacak prensip olarak yeni aldıysanız aracı gezmezdim yerinizde olsam ama araç bu kmyi sizde yaptıysa temkinli şekilde devam 35 bin yapmış lastiğede kıyılmaz😬

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi koray_a -- 25 Mayıs 2025; 22:21:29 >
  • yüksek suratlere cikmana gerek yok, basit bir lastik patlamasi 60 km ile kanala düşürebilir.

dünya gazetesi
    Bursa'da facia saniyelerle atlatıldı! Lastiği patlayan otomobil karşı şeride uçtu - Dünya Gazetesi
    https://www.dunya.com/video-galeri/gundem/bursada-facia-saniyelerle-atlatildi-lastigi-patlayan-otomobil-karsi-seride-uctu-video-777986

• Yasina gore baya diri duruyor ancak lastik artik ekonomik omrunu tamamlamanin esiginde. Hatta aslinda tamamlamis.
    Gereginden fazla sakin bir sekilde kullanilabilir ancak zorlamaya kesinlikle gelmez. Bu tarz lastikler sinsi oluyor maalesef hic beklemediginiz bir anda kayabiliyor ondan sebep her daim toleransli bir sekilde surmek lazim. Takip mesafesinde donuslerde lastik olur da kayarsa diye hep bir kacinma payi birakmaniz gerek.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • bende suzuki grand vitara var, öyle hızlı giden bir araç değil, bende de hız merakı yok zaten.. arabayı da her gün kullanmıyorum.. üretim yılında satın aldığım bridgestone a/t lastiklerim vardı tam 10 yıl dayandı.. geçen aralık ayında michelin latitude cross taktırdım.. onların da üretim tarihi 2024.. bir aksilik olmazsa 10 yıl kullanmak niyetindeyim.. hız yapmıyorsanız uzun yol yapmıyorsanız lastikler 10 yıl dayanıyor.. yine de çatlaklara dikkat etmek lazım.. benim bridgestone lastikler epey sağlam çıkmıştı.. bakalım michelin nasıl olacak

• 10 sene önce motorsikletime kışlık lastik almıştım hala aynı motor aynı kışlık lastikler ile devam sadece arka teker kabak olma seviyesine grldi tabi ki değiştirilse iyi olur ama değiştirilmeden yıllarca binebilir

• Bu yazı çıkarır, yağışlar başladığında sıkıntı çıkarır, sağa sola çekiyor, 100 den sonra direksiyon titriyorsa yazı çıkarması da beklenmez

• Bridgestone zaten sert hamurlu bir lastik, o lastik oduna dönmüştür.

O dişler sadece aldatır :)

Acilen değişim gerekli.

• Bu beğenemdiğiniz lastikleri çıkma olarak satanlar ikinci el çıkma lastikçiler var. Biri gidip böyle bir durumda lastik alsa eritene kadar kullanır.

• Bu lastiği 90-100 bin km kullananlar vardı. Bu açıdan efsane bir lastiktir. Kuzenimin Leon'nunun üzerinde Made in Spain gelmişti, daha güzeldi. Yalnız, zaten sert hamurlu bu lastik, 7 yılda daha da sertleşip fren mesafesi uzamış, özellikle ıslakta tutunmaz olmuştur. Bunu aracı biraz zorlamadan anlayamazsınız. Ben olsam bunları 2.el lastik alan bir yere verip, 205 55 r16 yeni lastik alırdım.

• 10 bin km daha yapar gibi. O da şehiriçinde max 80-90 km/s hızla gidilirse.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.