Şimdi Ara

7 yaşındaki köpeğimi eve alıştırmak istiyorum fakat tuvalet eğitimi vs??

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
8
Cevap
1
Favori
298
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhaba,Benim golden cinsi bir köpeğim ve geniş bir bahçem var.Köpeğim bu zamana kadar bahçedeydi fakat artık yavaş yavaş yaşlandığı için evde bakmamın daha uygun olacağını düşünüyorum.

    Ancak şöyle bir sıkıntım var, köpeğim tuvaletini bazen bahçeye yapıyor bazen dışarı, pek bir tuvalet eğitimi yok.

    Nasıl bir yol izlemeliyim.Yaşlı bir köpek tuvalet eğitimine nasıl alıştırılabilir? Yardımlarınızı bekliyorum




  • Yavru ya da yetiskin bi farkı yok bence, hatta yavrular kaslari henuz gelismediginden tuvaletini tutamiyor, bu sebeple yavrularin egitimi daha zor.

    Standart gazete yontemi ile baslayabilirsiniz.
  • şimdi hocam gazete koyuyoruz oraya kokusu siniyor, bir dahaki seferi ona yapıyor peki daha sonrası için soruyorum

    bunun bir aparatı var mıdır, kedi kumu gibi yoksa oda içinde gazete mi duracak pek bilmiyorum ev içinde köpek nasıl bakılır

  • bir de hocam sağa sola sıçrama sorunu nasıl çözülür, benim köpek erkek hiçbir zaman tutturamıyor  

  • Once buyuk bir bolumu gazete ile kaplayacaksiniz, kopeginiz gazete uzerine yapmaya alisinca yavas yavas gazete alanini kuculteceksiniz, en son 1 yaprak kalincaya kadar. Bu isi kolaylastirmak icin kullanilan spreyler var ama ben kullanmadim hic, yorum yapamayacagim etkisi hakkinda. Spreyin kokusunun oldugu yere tuvaletini yapmasini sagliyormus. Nihai olarak gazete yerine hasta bezleri kullanabilirsiniz, bebek bezinin buyuk hali gibi dusunun. Bu aşamadan sonra kopeginizin yemek ve tuvalet saatlerini iyi ayarlayarak ve gozlemleyerek dogru zamanda onu disari cijarak tuvaletini yapmasini saglamaniz lazim. Buna alisinca zaten tuvalet icin hep ayni saati bekleyip disarda yapacaktir. Fakat disari cikarma olayi ayri bir seruven, ilk once gazete... Gazete uzerine yapinca sevin, odul verin. Farkli yere yapinca orayi temizlik malzemesi ile temizmeyin cunku bu koku onun ciş kokusuyla benzer oldugundan oraya yapmaya tesvik eder. Temizlik icin sirke kullanin, sirke kokusundan nefret ediyorlar.

    Daha sonra da sabah ve aksam birer defa disari cikarin, tuvaletini yapana kadar gezin. Tuvaletini yapinca da hemen eve donmeyin ki fazladan gezebilmek icin tuvaletini tutmasin gereksiz yere. Bizimki disarda da hep ayni yere yapiyor mesela. Yine tuvaletini yapinca odullendirin. Zor bir surec, minimum 2-3 haftadan sonra olumlu etkilerini gorursunuz bence. Kolay gelsin.




  • Macbethhh M kullanıcısına yanıt
    Ona bisey diyemeyecegim, bizimki dişi :)
  • Nokta atış çözümü günde 6 kere başlayarak, 1 hafta içinde 3 kereye düşecek şekilde sürekli tuvalet için dışarı çıkarmak

  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.