Şimdi Ara

7 maddede 2018 yılında Türkiye’de ekonomik kriz sinyali

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
32
Cevap
0
Favori
2.294
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • 1- Büyüme yavaşlayabilir!

    2016’dan sonra alınan tedbirlerin de etkisiyle bu yılın ilk yarısını güçlü şekilde tamamlayan Türkiye’nin, Bakış’a yansıyan görüntüsü şöyle:

    İlk yarıda yüzde 5,1 seviyesinde büyüyen ve G20 ülkeleri arasında en hızlı büyüyen ekonomilerden biri olan Türkiye’nin, üçüncü çeyrekte daha yüksek büyüme oranı yakalaması bekleniyor. Ancak son çeyrekle ekonomide yavaşlama belirtileri görüleceğine ilişkin endişeler var. Bununla birlikte, ekonominin yıl genelinde yüzde 5’in üzerinde büyüyeceği, 2018’in ise daha zorlu geçeceği, büyümenin yüzde 5’in altına inebileceği tahminleri yapılıyor. Büyümenin kalitesi ve sürdürülebilirliğine yönelik soru işaretleri de devam ediyor.

    Vergi gelirlerindeki kademeli toparlanmaya rağmen, büyümeyi desteklemek üzere alınan tedbirler bütçe performansını olumsuz etkilemeyi sürdürdü. Bütçe açığını finanse etmek üzere Hazine yıllık borçlanma tavanına henüz yıl bitmeden ulaştı.

    2016 ikinci yarıdan bu yana büyümeyi desteklemek üzere kamu harcamaları artırılırken, yeni yılda bazı ürünlerde yapılan KDV indirimleri ve istihdam seferberliği nedeniyle 2017 başında vergi gelirlerinde ciddi kayıplar yaşandı. Bu nedenle ilk yarıda merkezi yönetim bütçe dengesi ciddi biçimde bozuldu. Yılın kalan döneminde vergi gelirlerinin güçlü performansını koruyabileceği ve mali dengedeki bozulmayı bir miktar frenleyebileceği öngörülüyor.


    2- Yapısal reformlar hayati önemde

    Güçlü ilk yarı sonuçlarının ve küresel büyümedeki kademeli toparlanmanın verdiği destek ile hükümet yol haritasını ve ekonomik önceliklerini içeren 2018-2020 Dönemi Orta Vadeli Programı’nı (OVP) yayımladı. Büyümenin hızlandırılmasını, istihdamın artırılmasını ve gelir dağılımının iyileştirilmesini amaçlayan program, çok sayıda yapısal reformu gerekli kılıyor.

    OVP’deki rakamsal hedefler çok iddialı görünmese de bu hedeflerin çoğuna ulaşmak kolay değil. Zira küresel ekonomideki orta vadedeki olumlu tabloya karşın, riskler önemini koruyor. 2017 için yüzde 5,5 olması hesaplanan GSYH büyüme oranının gelecek üç yılda da bu seviyede gerçekleşmesi hedefleniyor.



    3- İşsizliğe karşı nitelikli büyüme

    Öte yandan bu seviyede bir büyüme ile işsizlik oranının 2017 sonunda olması öngörülen yüzde 10,8’den her yıl bir milyona yakın istihdam artışı kaydederek, program dönemi sonunda yüzde 9,6’ya ineceği tahmin ediliyor.

    Gelecek üç yılda işsizlikte iyileşme sağlayabilecek bir büyümenin istihdam artıran yatırımlar öncülüğünde olması gerekiyor. Yani, işsizlikte düşüşü sağlamak için büyümenin niceliği değil, niteliği önemli kazanıyor.


    4- Gelir dağılımında eşitsizlik artıyor

    Gelir adaleti ve bölgesel gelir dağılımındaki olumsuz tablo devam ediyor. TÜİK‘in 2015 gelirlerini esas alan 2016 yılı gelir ve yaşam koşulları araştırmasına göre, en zengin yüzde 10’un geliri ile en yoksul yüzde 10’un geliri arasındaki uçurum da 1,77 puan artarak 38,52 kata yükseldi.

    Son iki yılda yüzde 5’lik gelir dilimlerine göre tüm gelir gruplarının payı azalırken, sadece en zengin yüzde 5’lik dilimin payı arttı. En zengin yüzde 5’in payı iki yılda 1,80 puan artarken, toplam gelirden aldığı pay ise nüfusun yüzde 45’inin gelirinden fazla.

    5- Açıklar genişliyor

    Geçtiğimiz iki yılda petrol fiyatlarında yaşanan düşüş, dış ticaret açığında ciddi daralma getirdi. 2017 başından bu yana ise emtia fiyatlarındaki artışın yanı sıra yurtiçindeki güçlü altın talebi ile açık genişliyor.

    Cari açıktaki iyileşme, 2014 ve 2015’teki olumlu tablonun ardından 2016’da turizmdeki sorunlarla duraksadı. 2017’nin ilk yedi ayında geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 20,8’lik genişleme yaşandı.

    Turizm gelirlerindeki kademeli toparlanmaya karşın enerji ve altın ithalatındaki artışlar ile dış ticaret açığındaki genişleme, cari açığın genişlemesinin nedenleri olarak görülüyor. 2017 sonunda 39 milyar dolara ulaşması beklenen cari açık için 2018 tahmini 42 milyar dolar.


    6- Turist sayısı artıyor, gelirler zayıf

    Turizmde toparlanma var. Türkiye’ye gelen yabancı turist sayısı Ağustos’ta yüzde 46,35, Ocak-Ağustos döneminde ise yüzde 26,41 arttı. Rusya’dan Temmuz’da gelen turist sayısında ise yüzde 670,8 artış görüldü. İlk altı ayda zayıf bir performans sergilese de Alman turistlerde de Ağustos ayında yüzde 3,9’luk bir iyileşme gözlendi.

    Öte yandan yılbaşından bu yana turist sayısındaki toparlanmaya karşın turizm gelir artışları sınırlı kaldı. İlk yedi ayda turizm gelirlerindeki artış oranı yüzde 5,5. Bu eğilimin yıl sonuna kadar devam etmesi halinde turist sayısı açısından 2016’daki kayıplarının telafi edilebilmesi beklenebilir.

    Gelirler açısından ise ancak üçte birinin telafisi mümkün. Turist sayısında 2015 seviyesini yakalamak ancak 2018’de mümkün olacak. Turizm gelirlerinde 2015’teki seviyeler ise en erken 2019’da yakalanabilecek gibi görünüyor.


    7- Enflasyonda çift hane baskısı

    Temmuz’da yüzde 9,79’e inen TÜFE yıllık enflasyonu, Ağustos’ta yüzde 10,68 ile tekrar çift haneli seviyelere yükseldi. Ağustos’taki hızlanmada enerji fiyatları etkili oldu. TÜİK’in yılbaşında yaptığı yöntem değişikliği de enflasyonda öngörülmeyen hareketlere yol açıyor. TCMB, bu etki ile Eylül-Ekim ve Kasım döneminde enflasyonda yukarı yönlü bir baskı olacağını öngörüyor.

    Üçüncü çeyrekte bankacılık sektöründe kredi büyümesi hız kesse de makroekonomik zayıflıklar nedeniyle faizlerde düşüş sağlanamıyor. Bu da kredi maliyetleri üzerinde yukarı yönlü baskı yapıyor. Büyümenin finansmanı ve sürdürülebilirliği açısından soru işaretleri oluşuyor.




    https://indigodergisi.com/2017/10/ekonomik-kriz-turkiye-2018/







  • kriz var ama baştaki hissetirmeden kaktırıyor millete . bizim sazanlar daha kriz çıkmadı diye bekliyor. herhalde donunu alınca anlayacak :) ..
    dolar 2 senede 2 katına çıkmış faizler 7 lerden 14 lere gelmiş
    enflasyon çifthane. lpg 2 lirayken şimdi 3.5 zorluyor benzin nerdeyse aynı oranda artmış gıdada zam son1 senede nereyse 2 ye katlayan temel ürünler var...


    1.Terör bitti mi? O hal kalktı mı?

    2.Ekonomi coştu mu? Kurlar uçtu!

    3.Zam zam zam ,vergi,benzin,süt ürünleri,et pahalanıyor.

    4.İşsizlik,enflasyona çözüm bulundu mu?

    5.Dört milyon mülteci var bunlar ne olacak? halen asalak gibi yaşıyorlar,Türk halkının sırtına yük!

    6.Eğitim de gelişmiş ülkeler gibi 50-100 yıllık plan var mı? şuan bırak planı öğrenciler hangi sınava girecek bilmiyor!!

    7.Dış politika, abd problem,ab problem. 2016 yılında ab ye vizesiz diyorlardı?ne oldu?

    7 madde de beni ikna et senin gibi gidip ilk seçimde akp ye oy vercem bro söz!
    ben bir partiye oy ver demedimki, ben yanlış bulduğum şeylere itiraz ediyorum, oy verme olayına çok var,elçiliğe gider belki kullanırım.

    Yok bunları çözemiyorsa itiraz edilir,bunları kim çözecek başka kavramdır. doğru uçmayı bilmeyen kuş gibi, ben paralı trolüm gibi konu mu açayım?? ben biryerden para almıyorum,ülkeye ondan çok katkım var,heryıl döviz sokuyorum.

    yukarda paylaştığım konu,yasal sitede yazılmış, bunu çüretecek argümanların var mı?..ayrıca bu forumdan ibaret değil, bu tarz konular, facebook,ekşi çoğu yerde tartışılıyor. yasaklansın mı?

    Bırakın milletin ne düşündüğünden,sizene ne düşünüyorum? sende oyunu kullan bende. sende fikrini sokakta ,sosyal medyada söyle bende.Düşünce özgürlüğü yok mu? Ben beğenmiyorum politikalarını eleştiriyorum, varmı itirazın?

    iyi fikirler tartışılarak çıkar, biat kültürü,kabullenmişlik insanığı,siyaseti geri götürür..ne oldu işte biat kültürü sudiler birbirini kesmeye başladı. akp buralara demokrasi ile geldi, demokrasi varsa düşünce özgürlüğüde olmalı bu ülkede. Beni bırak,adımı,yaşımı,kimim,mualifmiyim vs vs. bu konular hakkında anti tezin varsa yaz okuyalım büyük zevkle.
    Düşük yoğunluklu yıl içine yayılmış giderek artan lineer kur artışı ve zamlar
    Bütçe açıkları için yapılan ve oranı giderek lineer artan vergi artışları.
    Su dolu kaba konulan ve yavaş yavaş ıstılıp kaynatılan kurbağa deneyi misali artık. Çoğu kişi bu güne kadar fark etmiyordu ama son kur artışı ve mal metaya yapılan zamlar ile yüksek oranlı vergi artışları sıcaklığın yükseldiği gibi algılanıyor. İki ileri bir geri yapılınca millet alışıyor. Yani yine bu millet buna alışır merak etmeyiniz.
    Eskisi gibi bir gecede kriz çıkmaz bu nedenle.
    Eski krizler artık yaşanmıyor.
    Nedeni istatistik hesaplamaların farklı yapılması, gereğinde kur ayarlamaları( ufak ufak yükseldiği için buna devalüasyon demiyorlar), bütçe sıkıştığında vergilere yapılan zamlar(enflasyona direk etkisi zamdan daha az), bankaların kredi para pompa sistemi.
    Aslında bugüne kadar iyi gelindi millet de bu sisteme alışmıştı ancak son zamanlarda kur artışı ile önceden yapılan ve anlaşılmayan ufak ufak zamların oranı büyümeye başladı. Bütçe açıkları için yapılan vergi artış oranları da keza. Bunlar artık insanlar tarafından bayağı hissedilip anlaşılmaya başladı. Yapılan zam vergi oranlarının sarmal şeklinde artması zorunlu bir sistemdi. Bundan sonrası zam ve vergi artışlarının lineer olarak artacağı anlaşılıyor.
    Yatırım tavsiyesi değil düşüncemdir: mal meta bu doğrultuda daha da pahalanacaktır. İhtiyacınız olan almayı düşündüğünüz mal metayı paranız varsa alın derim. Ev mesken fiyatları düşecektir ileride zaten düşmeye başlamış.
    Ya da paranız varsa bunu harcamayın değerlendirin derim.
    Sen bu konularda daha basarili olacagina inandigin birilerini goster topluca ona oy verelim. Akp babamizin partisi degil.

    Ayrica zirt pirt kriz haberleri, yorumlari paylasacagina, bir kere de "kriz nasil onlenir, krizi kimler onler" seklinde "yasal sitelerden haber" paylas.

    Cunku 3 yildir bosa cabaliyorsun. O da benim gordugum en eski mesajin. Belki daha oncelerden baslamissindir,bilmiyorum.
  • ekonomik kriz olursa sorumlusu Fetö'dür.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: McSlaty

    ekonomik kriz olursa sorumlusu Fetö'dür.

    Bence kilistaroglu. Boyuda kisa. Karizmasida yok

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: McSlaty

    ekonomik kriz olursa sorumlusu Fetö'dür.

    Bence sorumlusu konu sahibi arkadas.

    Tebrik etmek lazim. Yilmadan bikmadan 3 yildir istikrarli bir sekilde benzer konular aciyor.

    Artik kriz cikarsa eline ne gececekse.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: forumu


    quote:

    Orijinalden alıntı: McSlaty

    ekonomik kriz olursa sorumlusu Fetö'dür.

    Bence sorumlusu konu sahibi arkadas.

    Tebrik etmek lazim. Yilmadan bikmadan 3 yildir istikrarli bir sekilde benzer konular aciyor.

    Artik kriz cikarsa eline ne gececekse.

    Ben bir konuyu paylaştım, haberi yapan yasal bir site.

    https://indigodergisi.com/2017/10/ekonomik-kriz-turkiye-2018/

    varsa şikayetin istediğin yere başvur.

    Ayrıcca bu ülke de düşünce özgürlüğü var, ne yani biatçı mı olalım??




  • forumu kullanıcısına yanıt


    1.Terör bitti mi? O hal kalktı mı?

    2.Ekonomi coştu mu? Kurlar uçtu!

    3.Zam zam zam ,vergi,benzin,süt ürünleri,et pahalanıyor.

    4.İşsizlik,enflasyona çözüm bulundu mu?

    5.Dört milyon mülteci var bunlar ne olacak? halen asalak gibi yaşıyorlar,Türk halkının sırtına yük!

    6.Eğitim de gelişmiş ülkeler gibi 50-100 yıllık plan var mı? şuan bırak planı öğrenciler hangi sınava girecek bilmiyor!!

    7.Dış politika, abd problem,ab problem. 2016 yılında ab ye vizesiz diyorlardı?ne oldu?

    7 madde de beni ikna et senin gibi gidip ilk seçimde akp ye oy vercem bro söz!
  • quote:

    Orijinalden alıntı: soniqueizm_777



    1.Terör bitti mi? O hal kalktı mı?

    2.Ekonomi coştu mu? Kurlar uçtu!

    3.Zam zam zam ,vergi,benzin,süt ürünleri,et pahalanıyor.

    4.İşsizlik,enflasyona çözüm bulundu mu?

    5.Dört milyon mülteci var bunlar ne olacak? halen asalak gibi yaşıyorlar,Türk halkının sırtına yük!

    6.Eğitim de gelişmiş ülkeler gibi 50-100 yıllık plan var mı? şuan bırak planı öğrenciler hangi sınava girecek bilmiyor!!

    7.Dış politika, abd problem,ab problem. 2016 yılında ab ye vizesiz diyorlardı?ne oldu?

    7 madde de beni ikna et senin gibi gidip ilk seçimde akp ye oy vercem bro söz!


    Sen bu konularda daha basarili olacagina inandigin birilerini goster topluca ona oy verelim. Akp babamizin partisi degil.

    Ayrica zirt pirt kriz haberleri, yorumlari paylasacagina, bir kere de "kriz nasil onlenir, krizi kimler onler" seklinde "yasal sitelerden haber" paylas.

    Cunku 3 yildir bosa cabaliyorsun. O da benim gordugum en eski mesajin. Belki daha oncelerden baslamissindir,bilmiyorum.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: forumu


    quote:

    Orijinalden alıntı: soniqueizm_777



    1.Terör bitti mi? O hal kalktı mı?

    2.Ekonomi coştu mu? Kurlar uçtu!

    3.Zam zam zam ,vergi,benzin,süt ürünleri,et pahalanıyor.

    4.İşsizlik,enflasyona çözüm bulundu mu?

    5.Dört milyon mülteci var bunlar ne olacak? halen asalak gibi yaşıyorlar,Türk halkının sırtına yük!

    6.Eğitim de gelişmiş ülkeler gibi 50-100 yıllık plan var mı? şuan bırak planı öğrenciler hangi sınava girecek bilmiyor!!

    7.Dış politika, abd problem,ab problem. 2016 yılında ab ye vizesiz diyorlardı?ne oldu?

    7 madde de beni ikna et senin gibi gidip ilk seçimde akp ye oy vercem bro söz!


    Sen bu konularda daha basarili olacagina inandigin birilerini goster topluca ona oy verelim. Akp babamizin partisi degil.

    Ayrica zirt pirt kriz haberleri, yorumlari paylasacagina, bir kere de "kriz nasil onlenir, krizi kimler onler" seklinde "yasal sitelerden haber" paylas.

    Cunku 3 yildir bosa cabaliyorsun. O da benim gordugum en eski mesajin. Belki daha oncelerden baslamissindir,bilmiyorum.



    ben bir partiye oy ver demedimki, ben yanlış bulduğum şeylere itiraz ediyorum, oy verme olayına çok var,elçiliğe gider belki kullanırım.

    Yok bunları çözemiyorsa itiraz edilir,bunları kim çözecek başka kavramdır. doğru uçmayı bilmeyen kuş gibi, ben paralı trolüm gibi konu mu açayım?? ben biryerden para almıyorum,ülkeye ondan çok katkım var,heryıl döviz sokuyorum.

    yukarda paylaştığım konu,yasal sitede yazılmış, bunu çüretecek argümanların var mı?..ayrıca bu forumdan ibaret değil, bu tarz konular, facebook,ekşi çoğu yerde tartışılıyor. yasaklansın mı?

    Bırakın milletin ne düşündüğünden,sizene ne düşünüyorum? sende oyunu kullan bende. sende fikrini sokakta ,sosyal medyada söyle bende.Düşünce özgürlüğü yok mu? Ben beğenmiyorum politikalarını eleştiriyorum, varmı itirazın?

    iyi fikirler tartışılarak çıkar, biat kültürü,kabullenmişlik insanığı,siyaseti geri götürür..ne oldu işte biat kültürü sudiler birbirini kesmeye başladı. akp buralara demokrasi ile geldi, demokrasi varsa düşünce özgürlüğüde olmalı bu ülkede. Beni bırak,adımı,yaşımı,kimim,mualifmiyim vs vs. bu konular hakkında anti tezin varsa yaz okuyalım büyük zevkle.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: soniqueizm_777


    quote:

    Orijinalden alıntı: forumu


    quote:

    Orijinalden alıntı: soniqueizm_777



    1.Terör bitti mi? O hal kalktı mı?

    2.Ekonomi coştu mu? Kurlar uçtu!

    3.Zam zam zam ,vergi,benzin,süt ürünleri,et pahalanıyor.

    4.İşsizlik,enflasyona çözüm bulundu mu?

    5.Dört milyon mülteci var bunlar ne olacak? halen asalak gibi yaşıyorlar,Türk halkının sırtına yük!

    6.Eğitim de gelişmiş ülkeler gibi 50-100 yıllık plan var mı? şuan bırak planı öğrenciler hangi sınava girecek bilmiyor!!

    7.Dış politika, abd problem,ab problem. 2016 yılında ab ye vizesiz diyorlardı?ne oldu?

    7 madde de beni ikna et senin gibi gidip ilk seçimde akp ye oy vercem bro söz!


    Sen bu konularda daha basarili olacagina inandigin birilerini goster topluca ona oy verelim. Akp babamizin partisi degil.

    Ayrica zirt pirt kriz haberleri, yorumlari paylasacagina, bir kere de "kriz nasil onlenir, krizi kimler onler" seklinde "yasal sitelerden haber" paylas.

    Cunku 3 yildir bosa cabaliyorsun. O da benim gordugum en eski mesajin. Belki daha oncelerden baslamissindir,bilmiyorum.



    ben bir partiye oy ver demedimki, ben yanlış bulduğum şeylere itiraz ediyorum, oy verme olayına çok var,elçiliğe gider belki kullanırım.

    Yok bunları çözemiyorsa itiraz edilir,bunları kim çözecek başka kavramdır. doğru uçmayı bilmeyen kuş gibi, ben paralı trolüm gibi konu mu açayım?? ben biryerden para almıyorum,ülkeye ondan çok katkım var,heryıl döviz sokuyorum.

    yukarda paylaştığım konu,yasal sitede yazılmış, bunu çüretecek argümanların var mı?..ayrıca bu forumdan ibaret değil, bu tarz konular, facebook,ekşi çoğu yerde tartışılıyor. yasaklansın mı?

    Bırakın milletin ne düşündüğünden,sizene ne düşünüyorum? sende oyunu kullan bende. sende fikrini sokakta ,sosyal medyada söyle bende.Düşünce özgürlüğü yok mu? Ben beğenmiyorum politikalarını eleştiriyorum, varmı itirazın?

    iyi fikirler tartışılarak çıkar, biat kültürü,kabullenmişlik insanığı,siyaseti geri götürür..ne oldu işte biat kültürü sudiler birbirini kesmeye başladı. akp buralara demokrasi ile geldi, demokrasi varsa düşünce özgürlüğüde olmalı bu ülkede. Beni bırak,adımı,yaşımı,kimim,mualifmiyim vs vs. bu konular hakkında anti tezin varsa yaz okuyalım büyük zevkle.

    Çözemiyorsa itiraz edilir, iyi fikirler farklı fikirleri tartışarak çıkar. Bunlara zaten itirazı olan yok.

    Algı açısından "şu şu problemler var, hükümet bişey yapmıyor" demek başka, "kriz geldi geliyor" demek başka.
    Birincisinde ülkenin düzelmesi için çabalamış oluyorsun, ikincisinde iyi niyet,eleştiri ortadan kalkıyor, iş bir nevi provakasyona dönüyor.
    Ayrıca bu yurtdışında yaşayan arkadaşların bazıları, ülke ile ilgili haberleri hep aynı kanaldan seyrediyorlar. Bu yüzden hep aynı şeyi görüyorlar. Yanıldıkları halde aynı propagandaya devam ediyorlar. Çünkü gerçekten ülkelerini düşündüklerini sanmıyorum. Buradan bakınca siz de onlardan biri gibi duruyorsunuz.
    Ak trol de kara trol de ülkesine zarar veriyor.




  • Ne krizmis arkadas ciksa da rahatlasak

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Eski krizler artık yaşanmıyor.
    Nedeni istatistik hesaplamaların farklı yapılması, gereğinde kur ayarlamaları( ufak ufak yükseldiği için buna devalüasyon demiyorlar), bütçe sıkıştığında vergilere yapılan zamlar(enflasyona direk etkisi zamdan daha az), bankaların kredi para pompa sistemi.
    Aslında bugüne kadar iyi gelindi millet de bu sisteme alışmıştı ancak son zamanlarda kur artışı ile önceden yapılan ve anlaşılmayan ufak ufak zamların oranı büyümeye başladı. Bütçe açıkları için yapılan vergi artış oranları da keza. Bunlar artık insanlar tarafından bayağı hissedilip anlaşılmaya başladı. Yapılan zam vergi oranlarının sarmal şeklinde artması zorunlu bir sistemdi. Bundan sonrası zam ve vergi artışlarının lineer olarak artacağı anlaşılıyor.
    Yatırım tavsiyesi değil düşüncemdir: mal meta bu doğrultuda daha da pahalanacaktır. İhtiyacınız olan almayı düşündüğünüz mal metayı paranız varsa alın derim. Ev mesken fiyatları düşecektir ileride zaten düşmeye başlamış.
    Ya da paranız varsa bunu harcamayın değerlendirin derim.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 0z0z -- 12 Kasım 2017; 22:25:03 >
    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >




  • kriz var ama baştaki hissetirmeden kaktırıyor millete . bizim sazanlar daha kriz çıkmadı diye bekliyor. herhalde donunu alınca anlayacak :) ..
    dolar 2 senede 2 katına çıkmış faizler 7 lerden 14 lere gelmiş
    enflasyon çifthane. lpg 2 lirayken şimdi 3.5 zorluyor benzin nerdeyse aynı oranda artmış gıdada zam son1 senede nereyse 2 ye katlayan temel ürünler var...



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hexedemical -- 12 Kasım 2017; 22:27:7 >
  • Geleneksel ekonomik kriz konusu açma festivalinin 2018 versiyonu hayır olsun!

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Düşük yoğunluklu yıl içine yayılmış giderek artan lineer kur artışı ve zamlar
    Bütçe açıkları için yapılan ve oranı giderek lineer artan vergi artışları.
    Su dolu kaba konulan ve yavaş yavaş ıstılıp kaynatılan kurbağa deneyi misali artık. Çoğu kişi bu güne kadar fark etmiyordu ama son kur artışı ve mal metaya yapılan zamlar ile yüksek oranlı vergi artışları sıcaklığın yükseldiği gibi algılanıyor. İki ileri bir geri yapılınca millet alışıyor. Yani yine bu millet buna alışır merak etmeyiniz.
    Eskisi gibi bir gecede kriz çıkmaz bu nedenle.

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • 0z0z 0 kullanıcısına yanıt
    artı mültecilere para harcandı ve harcanıyor, ne olacak hükümetten açıklama yok!! gelin hesap yapalım.

    şimdi bu mültecilere harcanan para resmi ağızlardan yapılan açıklamalara göre ne kadar? 30.000.000.000 $. ( 30 milyar $). türkiye nüfusu kaç 79.000.000. (79 milyon).

    30.000.000.000/79.000.000=379,75 $

    bugün dolar kuru : 3.86 tl

    379,75x3.86=1.466 tl

    kişi başı cebimizden alınan paradır bu 1.466 tl.
    anne,baba ve tek çocuktan oluşan bir aile isen senin vergilerinden mültecilere aktarılan para 4.397 tl

    bunun yaklaşık %10 luk bir kısmı ab tarafından gönderilecekti sanırım sonra ne oldu bilmiyorum.

    bugünlük maliyeti bu. kalmaya devam edecekler. yani pamuk eller cebe gençler.
  • Ülkede ekonomik kriz zaten var. Yok gibi davranınca rahat rahat geçiniliyor mu Allah aşkına? Kafayı kuma gömmeye gerek yok. Alım gücü inanılmaz zayıf ve her şey ateş pahası. Buna itirazı olan ya bu ülkede yaşamıyordur ya da kafasını kumdan çıkartmıyordur.
  • Cari işlemler açığı Eylül’de 4,53 milyar dolar oldu
    Cari işlemler açığı, bir önceki yılın Eylül ayına göre 2 milyar 934 milyon ABD doları artarak 4 milyar 527 milyon ABD doları olarak gerçekleşti. Foreks anketinde beklenti açığın 4,18 milyar dolar olacağı yönündeydi.

    http://www.sozcu.com.tr/2017/ekonomi/cari-islemler-acigi-eylulde-453-milyar-dolar-oldu-2088174/
  • Coşkun bir ekonomimiz var yakında tecavüzcü coşkuna çevirecek.
  • azdan az çoktan çok gider,bizlerin kaybedeceği bir şey yok onun için koy rahvan gitsin.


    7 maddede 2018 yılında Türkiye’de ekonomik kriz sinyali



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Malvolorne -- 14 Kasım 2017; 11:37:52 >
  • Yumurta kapıya dayandı.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.