Şimdi Ara

6S den S7 veya S7 Edge' e geçiş

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
11
Cevap
0
Favori
533
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhaba,

    Şuan güncel 6S telefonumda yaşadığım bazı sorunlardan dolayı telefonumu değiştirme düşüncesi aklımı kurcalamaya başladı.

    Telefona çok ciddi ücret ayırmak istemiyorum. Özellikle 7 ve 7 plus fiyatlarını duyduktan sonra markaya olan bakış açım değişti. O yüzden alternatifi düşünmeye başladım.

    Önceleri S2 kullanıyordum fakat donmaları, kasmaları, kilitlenmeleri isyan ettirip, 5S aldırmıştı. Çok memnundum, 6S aldım fakat şuan bu cihazda da kilitlenme sorunları yaşamaya başladım.

    Başlıkta ki telefonlar S2 mazisini unutturur mu? Her ne kadar şirketler durmadan gelişse de insan tecrübe ettiklerini unutamıyor.

    Telefon sektöründen hiç anlamıyorum bu yüzden yardımlarınızı bekliyorum.

    7 ve 7 edge arasında batarya ve ekran kavisi dışında ciddi fark yokmuş o yüzden o fiyat farkını vermek bile içimden gelmiyor fakat öneri ve fikirleriniz önemli. Bu modeller pişman eder mi? Fiyat farkını vermeye değer mi?







  • s7 edge alırsanız eşekten inip ata binmiş olacaksınız her anlamda düz s7 fena değil ama edge bağımlılık yapacak kadar güzel alet..

    bu arada kendim note 5 kullanıyorum.. yegenim sizin gibi 6s ten s7edge ye geçti 3 ay oldu bir daha iphone asla diyor ki bunun gibi cevremde çok insan var...
  • quote:

    Orijinalden alıntı: matrix22

    s7 edge alırsanız eşekten inip ata binmiş olacaksınız her anlamda düz s7 fena değil ama edge bağımlılık yapacak kadar güzel alet..

    bu arada kendim note 5 kullanıyorum.. yegenim sizin gibi 6s ten s7edge ye geçti 3 ay oldu bir daha iphone asla diyor ki bunun gibi cevremde çok insan var...

    Hala servise isten firsat bulup teslim edemedigim icin ilerleme olmadi telefonun son durumunda.



    Telefonda whatsapp, tureng, shazam ve spotify haric baska uygulama kullanan insan olmamama ragmen neden boyle oldu anlamis degilim.



    Iphone kullananlarla konusuyorum cogu kisi Samsung cihazlarin hep arka pencelerde birsey acip kaydetmesinden dolayi hafizasinin doldugunun yavasladiginin tepkilerini duyuyorum.



    Acikcasi Iphone secme nedenim stabiliteyken, bu yasadigim kabul edilebilir olmuyor. Suan Iphone alsam en fazla SE'nin butcesine cikabilirim ki 5S in ayni kasasi olmus olacak. Her ne kadar ozellikleri 6S ten iyi olsa da bosa vermisim gibi hissedecegim bu parayi.



    Sanirim degisim zamaninda s7 edge olmasa da S7 alacagim. Sirf ekran icin o farki vermek istemiyorum.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Uzun süre android kullanıp uygun fiyata 6s buldum ve aldım. İlk günler çileden çıktım, alışkanlıklardan dolayı sıkıntı yaşıyorum diyerek 1 hafta sabrettim ama yaşadığım sorunları internetten arıyorum herkes bunu kabulleniyor ama iphone stabilite diyerek sineye çekmiş. S7 alıp rahat bir nefes aldım. Sorunum telefon değil iostu. 10 yıldır OS kullanıyorum.

    Yaşadığım sorunlar;

    1. Klavye. Tahmin yeteneği çok kötü, sürekli sayılara geçiş için vakit kaybediyorum. Swiftkey ile yazdığım yazıyı abartısız 2 kat sürede yazıyorum. Swiftkey cümleyi bile tamamlerken ios klavye yazdığımı kelimeleri tahmin etmede bile yetersiz.

    2. Safaride inanılmaz bir sorun var. Forumlarda ve uzun sitelerde aşağıda hızlı kaydırma yok, sürekli ekranla kısa kısa inebiliyoruz. Sayfanın altına inmek zulüm. Çözüm farklı tarayıcı kullanmakmış.

    3. Multitask ekranı berbat. Çalışan uygulamaların birkaçı görünüyor diğerlerini görmek için kaydırıp duruyoruz.

    4. Hızlı ayarlar yetersiz, mobil veriyi kapatmak için ana ayarlara gidiyoruz.

    5. Bildirim ışığı yok, masada beklerken çağrıları göremiyorum. Sürekli elime alıp telefonu kontrol ediyorum.

    6. Rakiplerine göre ekran çok kalitesiz. S7 gibi amoled bir ekranı görünce pişman ediyor.

    7. İos 10.2.1 ile birçok defa bug yaşadım. Appstore arama ekranı gidiyor yeniden başlattım birkaç defa. Safaride forumda sayfalar kaydırırken kaybolup birkaç saniye sonra geri geliyor.

    8. Parmak izi okuyucu çok hızlı deniyor ama bende çok tutarsız çalıştı. Aynı parmağı 2 defa ekliyorum bazen çok hızlı bazen okumuyor. Aynı anda ekranı aç kapa yapınca sorunsuz okuyor.

    9. Multitask açmak için sürekli fiziksel butona çift tıklamak rahatsız edici. Geri gitmek için sürekli ikinci eli kullanıp sol üst köşeye ulaşmak saçma.

    10. Kamera kalitesi güzel ama böyle bir cihazda manuel ayar yapamamak saçma. Kamera ayar seçenekleri çok zayıf.

    11. Hızlı şarj sürekli aranıyor, acil çıkmam gerektiğinde 10 dakikalık şarjda %5 gibi çok düşük seviyede pil doluyor.

    Bunlar gibi birçok sorun yaşadım. Android ile bu tip sorunlarda her zaman çözüm bulabiliyordum ama ios her zaman sizi sınırlıyor. Masaüstünde OS vazgeçilmezim ama ios bana tam bir fiyasko gibi geldi.




  • Iphone 6' dan s7 edge ' e geçmiş birisi olarak;

    s7 edge, Iphone'dan çok daha keyifli ve alımlı bir cihaz. Iphone'da yapmakta zorlandığım birçok işi rahatlıkla yapabiliyorum. Ios gerçekten fazla kısıtlı ve insanı yoruyor. Fakat sadece whatsapp kullanıp facebook'ta dolaşan bundan fazlasını yapmayan birisinden yorum alırsanız, iphone daha iyi onu al der.

    Ben sadece iphone ile online oyun oynarken ki yaşadığım zorluktan örnek vereceğim. Diğer konulara girmeyeceğim bile, çünkü bu bile benim için seçim sebebi oldu.

    -Clash royale oynuyorum, 3 adet hesabım var ve iphone'da hesaplar arası geçiş mümkün değil. S7 edge' de ise oyun direk google hesabına bağlı. 3 adet gmaili tanıtıp, tek tıkla hesaplarım arası geçebiliyorum.
    -Oyun oynarken, bir işle meşgulken arama geldiğinde s7 edge'de yukarıda küçük bir pencere çıkıyor, online oyunun kesilmiyor sessize al yada telefonu aç işine devam ediyorsun bir yandan. Iphone'da ise arama geldiği an bütün bağlantıları kesiyor ve tam ekran arama çıkıyor, tek çaren aramayı reddetmek.

    Zil sesini bile opsiyonel olarak değiştiremediğiniz, telefonun sadece düz bir menüden ibaret olduğu bir cihazdan bahsediyoruz. Nasıl tavsiye edilebilir, yada nasıl daha kullanışlı denilebilir. Bir de deniliyor ya, Ios çok stabil diye; Sadece 3-5 sayfalık düz menüden oluşan, hiçbir kişiselleştirmeye izin verilmeyen bir sistemi stabil tutmak ne kadar zor olabilir. Yorumu size bırakıyorum.




  • Detayli cevaplariniz icin oncelikle tesekkur ederim.



    Kafam da gecmiste yasadigim Samsung S2 rezaleti yazdiklarinizla torpulendi desem abartmis olmam. Oyle ki Iphone 6S cihazim oyle cok sacmaliyor ki bezdim resmen. Is yogunlugundan dolayi telefonu hala store'a goturup birakamadim yarin ugrayip birakmakta kesin kararliyim.



    Eger servis tekrar soruna cozum bulamazsa degistirecegim gibi duruyor.





    Zaman buldukca arastirdim, note falan dusunmuyorum, bu iki telefon arasindan 1000 lira gibi bir farki vermeye degecek herhangi bir fark goremedim. Bilmiyorum yaniliyor muyum, S7 hakkinda ne dusunuyorsunuz?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • bence ios u arasınız
  • s2 ve note2 kullanıp iphone 5, 5s ve 6 kullanan birisi olarak iyi ki s7 edge ye geçiş yapmışım diyorum. s2 zamanlarında ne romlar attık ne kerneller yükledik. Siyah kerneli yükler şarj akımını arttırır daha hızlı şarj olmasını sağlardık. Buradan da Gökhan Moral'a bir selam çakmış olayım

    Donanım olarak laf söylemeye gerek yok herşey + olarak ortada. Yazılıma değinecek olursam artık ne bir rom ihtiyacı hissediyorum ne de root. Stock yazılım oldukça stabil ve her işi görüyor. 5 aydır kullanıyorum daha yavaşlama kasma hissetmedim. iPhone gibi stabil diyebilirim
  • Bende bi dönem ıphone kullandım ama sana şunu diyeyim bırak s7 edge bütçem şu an yeterli değil diye j7 prime aldım inan o bile daha iyi ve eğlenceli Samsung s3 ü bende zamanında kullandım seni iyi anlıyorum,donmalar kiltlenmeler bişey açacan 2 dk beklemeler falan,ama android çok gelişti telefon resmen yağ gibi akıyor ve ben özgürlükcüden yanayım 4 milyar para veriyorum daha müzik bile indiremiyorum dümdüz menü sıkıcı bi arayüz.

    Samsung da isteidğim programı indiriyorum,istediğim şarkıyı indiriyorum özgürüm abi ruhum özgür arkadaşın dediği oyun oynarken arama geldiğinde oyunun kesilmemesi ve aramayı yukarda sana göstermesi benim kullandıgım samsung j7 prime da bile varr 1.500 liralık telinde bile var samsungun bak bunu bilmiyordum tebrik ediyorum samsungu son yıllarda çıkardıgı tellere önem veriyor demek.




  • Bu yorumlardan çok etkilendim.



    Yarın sabah iphone5s satıp acilen s7 edge alacağım.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.