Şimdi Ara

65w laptop 90w orjinal adaptör ısınma krizi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
21
Cevap
0
Favori
322
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Öncelikle efenim ben bir elektrik öğrencisiyim watt amper volt kavramlarını iyi biliyorum ama sormak istediğim soru şu laptop yarım saat bir saat kullandım mi oynadımmı hatta boşta iken adaptörü içerisi ısınıyor ne yapmalıyım aklıma gelen atmak başka birşey yok 19v 4.5 amper civarı yani laptop ile arada 25w yani %70 stabil kullanıyor nedenini bilen var mı arızalı olmama ihtimali var ama laptop un bataryası yok ayrıca belirtiyim

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >

*pc'yi kapatınca ısınacak mı ?

*uykuya alınca ısınacak mı ?

*programlar kapalıyken boşta ısınacak mı ?

Ayrıca adaptör sadece prize bağlıyken ısınıyor mu ?

• Boşta ilik dengesiz ısınıyor anlattıkların normal gereksiz fazla ısınma

Senin dilınden anlamayrım ben  

• Yani senin anlattığın durum yok adaptör 45 50 derece duruyor normalde ama yükte vs aşırı yüksek sıcaklıklara geliyor ben bir baktım oyun oynuyordum plastik kokusu geliyor lan dedim bu modlar ekran kartımı falan mı yaktı diye pc 50 derece arkaya geçtim adam kabloları eritecek resmen boşta iken ısınıyor yeminle ısındığı zaman pc yi yeniden başlatırsam bios uyarı veriyor bazen

tüm donanımı sonuna kadar kullanmaya çalışınca sistem

sürekli tam yükte çalışıyor.

Kesin 65w harcıyorsa maksimumda, 90watlık adaptörü bozamaz ama çok ısınan adaptörlere ben de rastladım, bence yıkılana kadar sür.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    laptop şarj sorunu
    5 yıl önce açıldı
    20w şarj adaptörü orjinal mi?
    5 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Ama yani 14 senelik açıkçası insan plastik kokusu mu ister

Belki laptop 65wattan fazla harcıyordur bir şekilde.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi limbesh -- 30 Haziran 2025; 17:32:22 >
  • Orasını bilemem ama tamir olmaz değil mi çit çit ses geliyordu lan dedim kendime birşey mi oluyor diye ama şimdi çözdüm adaptör %100 orjinal ışte değişecek eski ama ne eski laptop dell ama adaptör için iyi bir marka önerebilir misiniz

çıt çıt ses normal değil, tamir veya iyileştirme olur belki.

Alacaksan orjinal adaptörünü bulup al yine.

• Orjinal de 14 senelik teknoloji olarak yenilenmiş versiyondan mı kast ediyoruz

ucu aynı olan, 19v, 5-6 amper bilindik markalı bir adaptör alabilirsiniz.

• Valx kaliteli markamıdır aldık

Bilmiyorum.

• “Ben Sultangazi'deyim, laptopumun adaptörü bozulmuştu. Uyumlu ürün bulmak eziyet. En son www.teknogolddepo.com’a gittim, stoktan teslim ettiler. Tavsiye ederim.”

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi saturn74 -- 29 Temmuz 2025; 15:42:54 >

eğer elektrikmesleğine devam edeceksen, o sesleri bir uyarı olarak görmelisin. ya soğuk lehim vardır yada bağlantılarda gevşeme olmuştur. her ikisi de elektrik elektronik devleri için tehlikelidir. laptoplar masaüstü bilgisayarların aksine uzun süreli çalışmalar için değil, mobilite için tasarlanmıştır. laptop adaptörlerinde masaüstü bilgisayarların güç kaynağında olduğu gibi fanlar yok. soğutma gövde plastiği üzerinden yapılıyor. evet son plastik kasalar ısı daha iyi transfer ediyor ama masaüstü güç kaynakları kadar iyi değil. bu yüzden en kaliteli laptop adaptörünün verimi bile bir kaç sene sonra düşer. bu yüzden birkaç sene kullanılmış adaptörlerin aşırı ısınmaya başlaması anormal bir durum değil.

bir elektrik öğretmeni olarak tavsiyem, çevresel faktörleri gözardı etmemendir. çünkü elektrik arızalarının çoğu yanlış montaj, kötü çevresel koşullar, amacı dışı kullanımlar gibi çevresel faktörler, arıza sebepleridir. özellikle gevşek bağlantılar ark oluşturacağı için, normalden çok daha fazla ısı üretebilirler.(hatta youtube ve internetten, gevşek bağlantı kazaları diye araştırma yapmanı öneririm.) bu yüzden çıt çıt seslerini duyduğunda, anında harekete geç ve kullanımı durdur.

[DH] Öğretmenler Odasi!

• Adaptör ısınıyorsa laptop kullanırken ihtiyacınız olan enerjiden düşük güç veriyordur. Yani düşük değerli adaptördür ama bu durumlarda en sık karşılaştığımız adaptörün bozuk olduğudur. %95 oranla söyleyebilirim adaptörde sorun var. ancak yinede konuyla ilgili bir çalışma paylaşabilirim biraz detaylı olarak ele almış ısınmaları. doğru yazıyı bulamadım bulunca paylaşırım ama yine de bunu da pyalaşayım dedim

Laptop adaptörüm neden çok ısınıyor?

Laptop adaptörleri de yük altındayken belirli oranda ısınırlar. Eğer adaptörünüz çok sıcaksa, yüksek güç gerektiren bir işlem yapıyor olabilirsiniz. Ancak sürekli çok sıcak kalıyorsa adaptörüzün ısınmasına dikkat edin. Kalitesiz veya uyumsuz adaptörler daha fazla ısınmaya meyillidir. Orijinal veya kaliteli bir adaptör kullanarak bu sorunu azaltabilirsiniz. Örneğin Teknogold’un adaptörleri, standartlara uygun gerilim sağladığı için gereksiz ısınmayı önlemeye yardımcı olur. Adaptörünüzü aşırı kapalı alanlarda değil, serin ve iyi havalandırılan bir yerde kullanın.

Kalitesiz bir laptop adaptörü sorun yaratır mı?

Evet, kalitesiz veya orijinal olmayan bir adaptör bazı problemlere yol açabilir. Uygun gerilim-akım değerini tam sağlamayan adaptörler hem laptopu hem adaptörü zorlar ve aşırı ısınmaya sebep olabilir. Bu durum bilgisayarın stabil çalışmasını engeller. Kaliteli bir adaptör, doğru güç dağılımı sunarak cihazınızın sağlıklı çalışmasını sağlar. Bu yüzden mümkün olduğunca orijinal ya da güvenilir bir markanın muadili ürünlerini kullanın. Teknogold gibi güvenilir satıcıların A+ kalite adaptörleri, orijinaline çok yakın performans gösterir ve ısınma sorunlarını azaltmaya yardımcı olur.

Kaliteli bir adaptör kullanmanın önemi nedir?

Kaliteli bir adaptör; doğru voltaj, akım ve güç stabilitesi sağlar. Orijinal veya A+ kalitede bir adaptör bilgisayarın ihtiyaç duyduğu gücü dengeli verir. Bu durumda hem adaptör hem laptop daha az ısınır. Düşük kaliteli adaptörler zamanla ısınma, gerilim dalgalanmaları veya kısa devre gibi sorunlar yaratabilir. Teknogold gibi güvenilir markaların ürettiği orijinal veya orijinale çok yakın kaliteli adaptörler, cihazınızı güvenli şekilde besler ve uzun süre performansını korumanıza yardımcı olur. Eğer orijinal bir adaptörünüz yoksa, A+ kalite bir muadil adaptöre yönelmek sağlığınız için iyi bir yatırım olacaktır.

Laptop için ideal çalışma sıcaklığı nedir?

Genellikle işlemci boşta 40-60°C, yük altındaysa 70-85°C arası idealdir. Ekran kartı için de benzer değerler (boşta 40-45°C, yük altında 70-85°C) kabul edilir 90-95°C üstü kritik sıcaklık sayılır ve o seviyeye ulaşılınca bilgisayar kendini kapatabilir. Özetle, laptop yüzeyi elinizi rahatsız edecek kadar ısınmamalıdır; yüksek performans gerektiren işlemlerde ideal kullanım aralığını aşmamalıdır. Bu aralıkları kontrol etmek için Core Temp, HWMonitor gibi programlardan yararlanabilirsiniz.

Laptop fanı bozulursa ne olur?

Laptopunuzun fanı çalışmaz hale gelirse iç sıcaklık hızla yükselir. Fan görevini yerine getiremediği için işlemci ve grafik kartının ısısı düşmez. Kısa süre içinde cihazınız ısınarak otomatik olarak kapanabilir veya kalıcı hasar görebilir. Eğer fan gürültüsü yoksa veya hiç dönmediğini fark ederseniz derhal temizlemeyi ve gerekirse fanı değiştirmeyi düşünün. Eskiyen fanlar tam hız dönmeyebilir; bu gibi durumlarda profesyonel bakım şarttır. Cihazı fan tamir edilene kadar ağır işlemlerden uzak tutmak da önemlidir.

Virüs bilgisayar ısınmasını etkiler mi?

Evet, kötü amaçlı yazılımlar laptopun işlemcisini yoran işlemler çalıştırabilir. Örneğin, ekranda görünmeyen madencilik yazılımları veya sürekli tarama yapan virüsler CPU’yu meşgul eder. Bu gereksiz yük, işlemcinin daha fazla çalışmasına ve ısınmasına yol açar. Düzenli antivirüs taraması yapın, arka plandaki şüpheli programları kapatın. Güncel bir antivirüs programı bilgisayarınızın güvenliğini sağlarken gereksiz yükü de önler.

Güncel olmayan sürücüler ısınmaya sebep olur mu?

Evet, eski veya hatalı sürücüler sistemin verimli çalışmasını engelleyebilir. Özellikle ekran kartı sürücüsü gibi bileşenler doğru çalışmadığında GPU fazla enerji çekebilir. Benzer şekilde anakart ve BIOS sürümleri de fan kontrolünü etkileyebilir. Bu nedenle laptop üreticinizin web sitesinden güncel BIOS ve aygıt sürücülerini kontrol edin. Doğru sürücüler, fan yönetimi ve enerji tasarrufu gibi fonksiyonları optimize ederek ısınmayı azaltır.

Bu ve benzeri sorunları yaşamamak için en temel kural, laptop adaptörünüzün orijinal veya orijinaline en yakın kalitede üretim yapan markaların ürünleri olmasıdır. Teknogold, adaptörler konusunda rüştünü ispat etmiş, güvenilir bir adrestir. Teknogold, ya orijinal adaptör satar ya da orijinaline en yakın kalitede, test edilmiş muadillerini sunar. Unutmayın, ucuz adaptörün neden olabileceği bir anakart arızasının tamiri, kaliteli bir adaptörün fiyatından katbekat fazladır. A+ Kalite Adaptörleri İncelemek İçin Tıklayınız.

Teknogold Mağazası nerede ve iletişim bilgileri nedir?

Bu yazı TEKNOGOLD Teknoloji Topluluğu için isteği üzerine Noname tarafından yazılmıştır.

Not: Bu yazının orijinali:  dadır.

teknogold
    Ana Sayfa - Teknogolddepo - Blog
    https://blog.teknogolddepo.com

• Sorun çözülmüştü aslında ama teşekkürler valx iyi markamı

Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.