Şimdi Ara

6552 sayılı kanun / vergi, öğrenim kredisi, gss vs. affı

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
49
Cevap
6
Favori
6.197
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • 6552 sayılı kanun sonrası borçlara getirilebilen yapılandırmaya ilişkin başlıktır.

    Faiz indirimi vs. sonrası sağlanan indirim ve/veya taksitlendirme olanakları sıcak sayılacağından, bu bölüme açmayı düşündüm.

    Mevzuat ve bilgilendirme:http://www.gib.gov.tr/fileadmin/mevzuatek/6552/index.html

    Vergi borcu sorgulama, başvuru ve ödeme:https://intvd.gib.gov.tr/internetvd/template.jsp?page=IVD_7111_LOGIN_AC

    Peşin ödemede faizler siliniyor, 2 ayda bir ödenecek 18 aya kadar taksitlendiriliyor.

    6 taksit (12 ayda) 1,05 ile çarpılarak,
    9 taksit (18 ayda) 1,07 ile çarpılarak,
    12 taksit (24 ayda) 1,10 ile çarpılarak,
    18 taksit (36 ayda) ise 1,15 ile çarpılarak ödenecek toplam tutar bulunuyor.

    Trafik cezaları, Katkı ve Öğrenim Kredisi borçları (Vergi dairesine devrolanlar için) ve GSS prim borçları gibi bir takım borçlar bu yöntemle ödenebiliyor.

    Öğrenim ve katkı kredisi için son başvuru tarihi 1 Aralık.

    --------------------------------------------------------------


    Kendimden bir örnek:

    7,800 TL civarı olan öğrenim kredi borcum (5,750 TL imzalanan senet değeri, 2010 Ekimde başlayan ilk taksit ödemem sonrası 1 Ocak 2011 itibari ile olan tutar) için yaptığım yapılandırma öncesi 10,350 TL borcum vardı, bunun 2,500 TL'si faizdi.
    Ana para tutarını 8.881 TL olarak hesaplamışlar ve 1,15 ile çarparak 18 taksit ile 36 ayda ödeyeceğim rakam 10,133 TL olarak ortaya çıkmış. Resmen 1.000 TL kazık yedim gibi duruyor, af ve indirim bunun neresinde demekten kendimi alıkoyamıyorum! 2.350 TL de ödeme üzerine vazgeçilecek alacak tutarı diye de belirtmişler ödeme tablosunda. Hiç anlamadım kafam karıştı.

    Gss için ise halen başvurup aftan faydalanmak mı yoksa dava açmak arasında gidip geliyorum. Sağlık hizmeti almadığım, bir kez işim düşüp de faydalanamadığım sistemde geriye dönük 2700 TL olan borcumu yapılandırırsam sanırım 1000 TL gibi birşey ödeyeceğim gibi görünüyor. Ama havaya para vermiş olacağım.
    < Bu mesaj bir yönetici tarafından değiştirilmiştir >



  • quote:

    Orijinalden alıntı: orhunn

    Şimdi benim 80 tl gss anapara borcum var bunu sileceklerdi sanki bilgisi olan varmı?

    Anaparayı değil onun faizini silip taksitlendiriyorlar, şimdiye kadar ödemeyenler için aylık Ödeme miktarı artmış oluyor. Şimdi neden ödesinlerki diye düşünmeden edemiyorum..

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Böyle hükümet olmaz olsun, vergisini, trafik v.s borçlarını zamanında ödeyenleri resmen enayi yerine koyuyorlar, adam 10 yıl vergi ödemiyor vergiye ödeyeceği parayı işletiyor, 10 yıl sonra 3 kuruş ödeyip olay kapanıyor. birde bakan açıklama yapıyor bu kez vallahi de billahi de son bir daha af yapmıycaz diye utanmaz bunlar bir dahaki seçimlere tekrar yaparlar.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: cCc_Reis_cCc

    Böyle hükümet olmaz olsun, vergisini, trafik v.s borçlarını zamanında ödeyenleri resmen enayi yerine koyuyorlar, adam 10 yıl vergi ödemiyor vergiye ödeyeceği parayı işletiyor, 10 yıl sonra 3 kuruş ödeyip olay kapanıyor. birde bakan açıklama yapıyor bu kez vallahi de billahi de son bir daha af yapmıycaz diye utanmaz bunlar bir dahaki seçimlere tekrar yaparlar.

    Hükümete degil bahçeliye kız kardeş

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Trafik cezası cıktı iyimi. 180 TL ustelik bundan haberim bile yok...

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • hocam a partisi b partisi farketmez hepsi aynı hepsi bunu yapıyor 1 oy için bir birlerini yer bunlar sabah sabah sinirlerim zıpladı.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • ben anlamadım birisi yardımcı olabilir mi? yaklaşık 15000tl öğrenim kredisi aldım, yeni mezun oldum, ödeme 2 yıl sonra başlayacak, şimdi peşin ödersem bir indirim alıyor muyum?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • bağkur borcu yalan oldu faiziyle 5000 tl olan borcumu 4700 e 18 aylık olarak düşürüyor peşin ödersem 4000 tl allahtan seçimde oy atmadımda vicdanım rahat pirim için af için torba için atanlara iyi oldu ana param 2800 küsürdü devlet üstüne kar koyup kardan bir kısmını af etmiş



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ugrelll -- 21 Ekim 2014; 8:31:57 >
  • internetten de yapabileceğiz sanırım, turkcell'den avea'ya geçerken mobil imzam iptal olmuştu. tekrar çıkarma vakti geldi.

    bu yapılandırma yasası daha çok benim gibi ödeme rutinini bir şekilde bozmuş ya da hiç ödemeye başlamayıp faizi çok ilerlemiş kişilere yarayacak.
    şu öğrenim kredisi borcunu kapatak da artık ev borcuna gönül rahatlığıyla girek :) alırken, yerken tatlıydı da...
  • quote:

    Orijinalden alıntı: ReDTwiSteR

    bağkur borcu yalan oldu faiziyle 5000 tl olan borcumu 4700 e 18 aylık olarak düşürüyor peşin ödersem 4000 tl allahtan seçimde oy atmadımda vicdanım rahat pirim için af için torba için atanlara iyi oldu ana param 2800 küsürdü devlet üstüne kar koyup kardan bir kısmını af etmiş

    ne yapsaydı devlet senin borcu sıfırlayıp bide cebine para mı koysaydı??
  • Yurt disinda oldugum icin vergi dairesine bizzat gitme imkanim yok ailemden birisi benim icin ödeme yapabilirm mi acaba veya internetten basvuru ödeme hakkinda bilgisi olan varmi mumkun mu?

    Edit: Anladigim kadari ile internet üzerinden kredi karti ile de odeme imkanin mevcutmus.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Vahsi Hindi Sürprizi -- 21 Ekim 2014; 9:08:56 >
  • Bu linkten öğrenim ve katkı kredi borcunu öğrenebiliyor muyuz, arkadaşlar nüfus cüzdanı yanımda yok sorgulamayadım.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: isseyy

    quote:

    Orijinalden alıntı: ReDTwiSteR

    bağkur borcu yalan oldu faiziyle 5000 tl olan borcumu 4700 e 18 aylık olarak düşürüyor peşin ödersem 4000 tl allahtan seçimde oy atmadımda vicdanım rahat pirim için af için torba için atanlara iyi oldu ana param 2800 küsürdü devlet üstüne kar koyup kardan bir kısmını af etmiş

    ne yapsaydı devlet senin borcu sıfırlayıp bide cebine para mı koysaydı??

    faizi silseydi öderdim varda mı ödemiyoruz gizli işssizlik var 2010 da 1,5 yıl kendi çapımda birşeyler yaptım olmadı diğer borçlarımı vergi borcumu vs yapılandırdım ödedim şimdi 1200 maaş alıyorum 650 krediye katıyorum 250 de bu yapılansa ne yiyip ne içicem madem af etmiyecekti milleti umutlandırmayacaktı benim faiziyle birlikte 4000 olduğunu biliyorum af çıkacak diye bekledim şimdi afla 4700 keriz yerine koyuyorlar milleti
  • internetten başvur, kartla öde, ben vergi dairesinde yapılandırdım, vergi dairelerinde karttan ödeme yok internetten ödedim.. ailenden biride olur, ben ordayken oğlu yurtdışında askerlik cezası şeklinde sorup vezneye gidip ödeyenler vardı...

    benim 3200 TL ana paraya 2000 TL faiz binmişti 2011 den... tek çekim 3950 ödedim geçtim.. Bankadaki paraya el koymuşlardı Şubattan onlarca kez bankaya yazı göndermelerine rağmen Bankam sağolsun yazılara cevap vermediler...

    Borcunu zamanında ödeyenlere diye ağlayanlar... Sizde ödemeyin bize ne, az biraz cesaret ister o işler.. Uysal olmayında Devletin her dediğine he demeyin.. Devlet vergisini alamazsa mecbur böyle toplayacak diğer türlü en katı kuralları getirse toplayamaz para
  • quote:

    Orijinalden alıntı: 9008

    ben anlamadım birisi yardımcı olabilir mi? yaklaşık 15000tl öğrenim kredisi aldım, yeni mezun oldum, ödeme 2 yıl sonra başlayacak, şimdi peşin ödersem bir indirim alıyor muyum?

    hayır



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ucandeve -- 21 Ekim 2014; 9:20:03 >
  • steinbeck0635 kullanıcısına yanıt
    Hocam cevap icin tesekkür ederim , ödemek icin basvuru yapmadan önce tam tutari ögrenme imkanimiz yokmu? Gördügüm kadari ile önce odeme seklini secip pesin veya taksitli diye basvuru yapip mail geldikten sonra kesin tutari görebiliyoruz sanirim.
    Eger basvurudan önce taksitli ve pesin tutar arasinda olusacak farki görebilsem cok daha iyi olurdu :)
  • Mayıs ayında é-haciz gelmişti hesaplarıma.

    Gidip taksit yaptırıp hacizi kaldıracakdim.

    Yasayı bekle dediler.

    6 ay kanser oldum tüm hesaplarım kapalıydı.

    Geçen hafta gidip taksit yaptırdım. Geçmişten bu güne gelen faiz silindi ana parayı taksit yaptırdım. 36 ay taksit yaptırınca faiz aynen geri geldi.

    Yapacak birşey yok 2 ayda bir 630 TL taksit ödeyeceğim.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • şuan ki faizli borcunu internetten görebiliyorsun zaten..
    diğer türlü yapılandırmada taksitli peşin ne olur şeklinde fiyat göremiyorsun,
    şöyle düşün; peşin 5000 lira çıktı mesela... taksitlere göre 1,05 - 1,10 diye çarpabilir tahmin edebilirsin, 6 taksit aslında 12 aydır.. her 2 ayda bir ödendiğinden
  • steinbeck0635 kullanıcısına yanıt
    Evet hocam siteden baktim "vadesi gelmis borc , gecikme zammi ve toplam" olarak gözüküyor. Gecikme zammi silinip bunun yerine Yurt İçi Üretici Fiyat Endeksi (Yİ-ÜFE) orani ekleniyormus arti olarak taksit istenirse taksit faizi. Merak ettigim kisim Yİ-ÜFE orani ve eklendiginde borcumun ne kadar olacagi, Artik basvuru yapip ogrenecegiz :)

    Not olarakta borcuma eklenen gecikme zammi tam olarak %47

  • Yillik yuzde 16.8 faaiz eklenir odemezseniz faiz islemesi gayet dogal zaten,ad sadece faizlere gelir o da bir kismina,anapara borcun 10 bin olup,faizi 5 bin ise yapilandrma ile toplam 12-13 bin odersin yani borc silme yada Yari yariya borcun silinmesi gibi bir durum olmaz,anapara odenir faaizinde bir kisim af edilir.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Yrs123 -- 21 Ekim 2014; 11:00:42 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.