Şimdi Ara

650D mi 60D mi ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
11
Cevap
0
Favori
719
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar sorduğum soru saçma gelebilir çünkü zaten herkesin bu soruya 60D cevabını vereceğinden eminim fakat şöyle birşey var.Yakın zamanda bunlardan birini alacağım ama daha ilk makinem olacağından dolayı 60D bana biraz fazla gelebilir diye düşünüyorum.Tabi haliyle fazla para da vermek istemiyorum.Şimdi size sorum ilk makine için mantıklı olan hangisi sizce? Veya sizin önereceğiniz diğer makineler nelerdir ? (Bütçe max 2000 TL)

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >



  • 650D dokunmatik ekranlı ve büyük kolaylık sağlıyor size, aradaki fiyat farkını bilmiyorum ama makul olmalı. Canon 18-55mm IS II kit objektif ile 650D almanız mantıklı artan para ile de Canon 50mm f/1.8 daha keyifli çekimler için fırsat sağlar size. Kit lense kötü düyenler olabilir ama ısık yeterliyse 9 diyaframda yeterli keskinliği sağlıyor, 18-55mm arasındaki yakınlaştırma da kadraj seçinide faydalı. Yeni başlamayla da pek alakası yok aslında 60D de olabilir, genel olarak kullanımı birbirinden farksız ama objektif kalitesinin gövdeden daha önemli olduğunu unutmamalı :)

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 1- Fotoğrafçılık, motosiklet gibi değildir. Küçükten al, sonra büyütürsün gibi saçma bir argüman fotoğrafçılıkta geçersizdir.
    2- En pahalısını ve en iyisini almak, eğer ihtiyaç değilse israftır.
    3- İsraf iyi birşey değildir.
    4- 600D/650D ile 60D arasında pratikte öyle uçurum fark yoktur. İşlemcileri, ISO hızı, megapikseli, sensör boyutu aynıdır.
    5- 600D/650D sahibi birinin 60D alması için pratikte mantıklı bir sebep yoktur.
  • O paraya şu an bazı yerlerde indirimde olan d5200 ü de düşünebilirsiniz , 60d gövde olarak eli daha fazla doldurur , 650d işlemci olarak daha yeni işlemci kullanır ve dokunmatik ekranı vardır , taşıması 60d ye nazaran biraz daha kolaydır asıl soru ne amaçla fotoğraf çekeceğiniz ve alacağınız makineden beklentinizdir.

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • yalnız unutmamak gerekir 60d Piyasada canon en iyi makinası diye bilinir lakin 650d giriş makinası olsa dahi işlemcisi iyi video çekiminde 60d den daha iyidir outofocus vardır...
  • Arkadaşlar hepinizin yorumlarını okudum.Herkese ayrı ayrı teşekkürler.Ben şöyle söyleyeyim.Makineyi aldığımda yapacaklarım arasında en çok macro ve portre çekimler var.Orta seviye bir video performansı benim için yeterli olacaktır.Fotoğrafçılığı zaten hobi olarak yapacağım.Bunları göz önüne alırsak sizce tercihimi hangi makineden yana kullanmalıyım ? Tabi yine diğer makine önerilerinize açığım

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bence 600D

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • up

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Canon 60D ile 600D arasında kaldıysanız kesinlikle bütçe ayırıp 60D alın.
  • 60d sadece sağlamlığı için bile alınır.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.