Şimdi Ara

650 bin liraya Passat (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
67
Cevap
0
Favori
3.855
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
Giriş
Mesaj
  • quote:

    Orijinalden alıntı: programmer_onur

    Hocam devletin üst bürokratlarımıza göre 20-25'i geçtik, 40 küsür maaş bile çok iyi kıçı kırık bir fındık motorlu araç almak için.

    https://www.birgun.net/haber-detay/bakan-hesapladi-42-ay-yemeyin-icmeyin-arac-satin-alabilirsiniz-198191.html

    Alıntıları Göster
    Devlet memuru maaşını hesaba katmıştım. İyi kötü kendini yetiştiren, bir devlet memuru olan veya devlet memuru ile eşdeğer maaş alacak şekilde çalışan insanları ele aldım.
    Bakanlarımız da sağ olsunlar insanın zekasıyla dalga geçiyorlar. 42 ay sanki çok kısa bir süreymiş gibi (3,5 yıl) sıkın dişinizi der gibi (Bir lokma ekmek yemeyin) konuşuyor. İlginç ülkeyiz vesselam.




  • Bu durumun böyle olacağı 2008 de ortaya çıktı, 2011 gibi ekonominin batışının kesin olduğuna inancım tamdı ancak elimden birşey gelmiyor, anca kendimi ve ailemi idare edebiliyordum. 2014 gibi ancak birşeyler yapabilmeye başladım. Öngörebildiğim şeyler malesef doğru çıkıyordu. Bu dönemde tek keşke diyip yapamadığım şey kripto para piyasasıydı. Bütün hazırlıklarımı ekonomik bir çöküşe göre ayarlamaya çalıştım dersem yalan olur ama hep aklımın bir köşesinde bu durum vardı. Yalan yok keşke 2015 gibi küçük bir kriz yaşasaydık. Ama malesef biz erteledik. Artık alınabilecek önlem kalmadı. Kar topu bir çıga dönüştü geliyor. Malesef matematik yalan söylemiyor. Allah sonumuzu hayır etsin.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: sepulnation

    Hayır deli değilim ayrıca zihniyet olarak ciddi muhalif biriyim ama hesaptan anlarım. Şimdi şöyle bir hesap yapalım. Diyelim 210 bine bir c sınıfı araç var. Euro olarak karşılığı bugün için bu vergi sistemine rağmen yaklaşık 30bin eurodur. Pekii memur demişsiniz. Mesela eşim öğretmen. 4000 lira tl birimi para kazanmakta aylık. Bunu birim olarak 4000 euro olarak kazansaydı peki? Yani avrupanın memuru gibi kazansaydı? 8 ayda 32 bin euro kazanırdı.

    Hesap ortada arkadaşım. Ben ne demişim. Siz fakirsiniz siz az kazanıyorsunuz. Burada yanlışınız ülkelerin birim fiyatlarını anlamıyor oluşunuz.
    Söylediğin alt sınıf araçlarda geçerli.2 Lt ve üzeri motorlu araçlarda Euro bazındada bizde fiyatlar avrupa'dan daha yüksek.
  • TheCaliph_ kullanıcısına yanıt
    ÖTV yede vursaydın azıcık,
  • 5.296 Liraya da ses sistemi mi olur. hep topu 10+1 hoparlör, 700 W ses sistemi ?

    Alanda da kabahat, satanda da...
  • 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.