Şimdi Ara

6242 HT bulaşık mak. bilimsel destek (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
51
Cevap
0
Favori
6.543
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Evet, ben de aynısını söylüyorum zaten. Ben evime Arçelik sokmam demedim, bu ürünü sokmam dedim. Yoksa Aralık ayında alman Bauknecht üretimi Arçelik 5900E çamaşır makinesini almıştım, çok güzel bir cihazdı. O yakınınızın kullanıp memnun olduğu Arçelik bulaşık makinesi de Siemens lisanslı bir ürün zaten.
  • Arçelik ya da vestel de rakip firmaların bir sürü ürünlerini üretiyorlar, güvenmedikleri için mi yaptırıyorlar. Bizde 6220 arçelik bulaşık makinesi var, 4yıl kadar oldu bu da sorunsuz, kullanıyoruz. 6220 arçeliğin en ucuz modeli olduğunu hatırlatayım. Bence sizin alman takıntınız var, ürünlerini alman menşeili istiyorsunuz.

    Kullandığım ürünlerde sorun çıktığı zaman herkesi bilgilendirmek amacıyla foruma yazıyorum, bakalım ileride belli olacak, ürünlerin nasıl olduğu.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi .i. -- 29 Ağustos 2011; 22:20:58 >
  • Bende alman değil, detay takıntısı var.

    Kalite ile dayanıklılık farklı kavramlardır.

    Alman takıntım olsa 10 sene yerli, şu an da Slovenya üretimi bir çamaşır makinesi kullanmazdım örneğin.

    Arçelik ile Vestel'in diğer firmalara yaptığı ürünlerin ne amaçlı yapıldığını biliyorsunuzdur. Sorun yerli olmaları değil, beyaz eşya satışında hedefledikleri şeylerin benim tüketici anlayışımla kesinlikle uyuşmayışı. Aynı şey Ariston firması için de geçerli örneğin.
  • Evdeki kadın popülasyonunun yaşı ileri olanlarının çenesini çekemeyeceğim için çamaşır-bulaşık-süpürge-tv-fırın(beko)-setüstü ocak(beko) arçelik almak durumunda kaldım (değişik zamanlarda).
    1.Setüstü ocak: Çakmakları asla düzgün çalışmıyor,düğmelerden de hassas ayar yapmak olanaksız,ya har har yanıyor ya da kısayım derken sönüyor.
    2.Fırın:Sizlere ömür oldu,çalışırken de tepside pişmeyecek ya da yanacak yerlerin konumunu ezberlemiştik,ona göre kullanıyorduk.
    3.Bulaşık makinası:Açma düğmesinden sonra çalıştırma düğmesine basınca çoğu kez çalışmıyor,program düğmesini değiştirip tekrar yerine getirmek gerekiyor,üst rafın yandaki rayı da sepetle beraber geliyor,bulaşıklarda koku oluyor (filtre temizliği yapıldı,calgon vb.temizleme ürünleri kullanıldı,tahliye boruları temiz)
    4.Çamaşır makinası: Çalıştığını bütün apartman sesinden anlıyor,yürümeyi seven bir arkadaş,ama kurutmaktan hoşlanmıyor,çamaşır bildiğin ıslak çıkıyor,çok uzun sürede yıkıyor,arada beyni sulanıyor,tüm ışıklar yanıp sönüyor,yıkamaya başlamıyor ve kapatıp yeniden açmak gerekiyor.
    5.TV: Bir o sağlam çıktı,5 yıldır çalışıyor
    6.Elektrikli süpürge: Canımdan bezdirdi,kaldırdım attım ve Nilfix aldım rahat ettim (üstelik giriş seviyesindeki model ama tüm arçeliklere on basar)

    Uzun uzun yazdım ki,bir maldan memnun kalmadım da markayı kötülüyorum zannedilmesin diye.
    Israrla arçeliği beğenen arkadaşlar, biliniz ki kendi ürettiklerinden işe yarar hiçbir şey yok.Beğenilen modelleri hep yabancı menşeili.
    Benim ülkemin markasının tek amacı bana kazık sokmaksa,kimse kusura bakmasın cehennemin dibine kadar yolu var.Siz kanınızı emdirmeye devam edin,kendi tercihiniz.




  • Arçelik markalı ne alırsan al ürünün tüm parçaları toplamadır fasondur kalitesiz ve adidir ! bilim neymiş ilim olmayınca ben evde tüm elektronik eşyaları Lg ile değiştirdim monitörden buzdolabına kadar komple Lg !!!
    bende sadece 1 tane bosch çamaşır makinesi kaldı 14 yıllık makine resmen dökülüyor o kadar eski ki pas tutmaktan makine kağıt gibi dökülüyor ama düğmeye bastığım an tıkır tıkır hala çalışıyor :D bende inat ettim ne zaman çalışmadığını görürsem o zaman gidip yenisini alırım ama fazlada üzülürüm yanii :D Arçelik herhangi bir ürününü bedava versin gidip almaya bile tenezzül etmem !!! vereceğim yol parasına acırım :D



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-41A94D448 -- 30 Ağustos 2011; 0:32:28 >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: ferhatonair

    Arçelik markalı ne alırsan al ürünün tüm parçaları toplamadır fasondur kalitesiz ve adidir ! bilim neymiş ilim olmayınca ben evde tüm elektronik eşyaları Lg ile değiştirdim monitörden buzdolabına kadar komple Lg !!!
    bende sadece 1 tane bosch çamaşır makinesi kaldı 14 yıllık makine resmen dökülüyor o kadar eski ki pas tutmaktan makine kağıt gibi dökülüyor ama düğmeye bastığım an tıkır tıkır hala çalışıyor :D bende inat ettim ne zaman çalışmadığını görürsem o zaman gidip yenisini alırım ama fazlada üzülürüm yanii :D Arçelik herhangi bir ürününü bedava versin gidip almaya bile tenezzül etmem !!! vereceğim yol parasına acırım :D


    Boşuna uğraşma arkadaşım,anlatamıyoruz.
    Bir şey söyleyince arçeliğin rakibinin CEOsu muamelesi yapıyorlar....




  • Ben çevremde Arçelik'in kendi ürettiği cihazların arızalarını yazmaya kalksam sığar mı emin değilim

    Sağlam bilenlerin kullandığı Arçelik'leri de biliyoruz zaten. O modelleri de özetlemek gerekirse;

    351, 401, 451 Lux model tek kapılı buzdolapları Hotpoint.
    Meşhur şanzımanlı (merdaneli) çamaşır makineleri Hotpoint.
    325T, 425T, 385T, 475T model çift kapılı buzdolapları Siemens.
    Eski fırınları Fransız bir firmanın.
    815, 805 no frostlar Kore'den ithal, 8180 ve kodunu hatırlayamadığım 2 küçük model no frostu LG.
    2100, 2200 çamaşır makineleri Siemens, sonraki 2300, 5500E, 4500 gibi modellerinde de Siemens teknolojisi ve parçaları kullanıldı. 5900E Bauknecht; 5850, 8124SJ, 8144BJ bigi birkaç modeli LG.
    Son olarak Leydi 160, 170, 3440, 3450, 3460 modelleri Siemens, sonraki 4420, 4440, 4460 modellerinde de Siemens teknolojisi kullanıldı.

    Bu modellerden bazı istisnalar hariç çoğu kişi memnun zaten. Gerisinin rezil hali de malum.




  • Bazı istisnaları ben yazayım:
    9 yıllık 5092 model dolabımız, 12 yıllık mf1300 fırın, 6990 halı yıkama, 6210ys klima, pilotsuz şofben, 5800E çamaşır makinesi hepsi de işlerini görmekteler. Sadece çamaşır makinemizin rulmanı değişti ve diğer ürünler servis görmedi. Bu yazdıklarımın en eskisi 12 yıllık en yenisi 5. Şunu da belirteyim 7 yıllık Beko tvden memnun değilim. bazen kafayı yiyor hep aynı kanalı gösteriyor.

    edit:imla



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi egenin_efesi -- 31 Ağustos 2011; 2:40:43 >
  • Birçok üründe kullanılan yer/ev çok önemli, örneğin çamaşır makinelerini genelde banyoya koyuyorlar, sonra sık sık bozuluyor, çünkü banyo sürekli nemli bir ortam. Evde rutubet varsada aynı şey geçerli ve cihazlar böyle ortamda kısa sürede paslanıyor, kartları nemden dolayı bozuluyor. Sonra ürün için sürekli sık sık bozuluyor, hemen çürüdü deniliyor. Bunlarıda düşünmek gerek.


    Kesin söylenebilecekleriniz varsada demeniz gereken şey şu " şu markanın Z modelinin kronik bir sorunu var, hepsi aynı arızayı veriyor, bu modelden uzak durun " ya da " şu model 2 yıl içinde çürüyor " gibi net söyleyebileceğiniz birşey varsa, model adı belirterek söylenmeli.


    _______________
    Sizdeki önyargı sadece.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi .i. -- 1 Eylül 2011; 0:09:22 >
  • 6253 modelinin ilk testleri içler acısıydı. yıkama sonrası su damlacıkları ve kiri cıkaramama. Birde sag kaportada hafif bastırınca içe gocup bırakınca tok bir sesle eski pozisyonuna geliyor. teknik olarak bir sorun oluşturu mu bilemiyorum.
    Sonra baktımki ben parlatıcı koymamaşım ikinci yıkamada biraz duzeldi. Sonra bir akrabam (tamirci) evde gordu makineyi su borusunu direk yere vermişiz. bu tahliye borusunu biraz yukarı kaldırmak gerekiyormuş bunu da hallettikten sonra işlem tamam 3. program 60 C de ve 58 dk da gayet iyi yıkamaya başladı. Deneysel tecrubeler şimdilik boyle 1-2 gun daha deneyip soruna veya sorunsuzluga gore deneyimlerimi aktaracagım. memnun kalmazsam, diye ek araştırma yapmaya başladım.
    LG D1417WF yi gordum üstten bir supüskürtme pervanesi koymuşlar makine fena durmuyor. bu forumda da pek bir yorum yok kullanan varsa yorumlarını almak isterim.
    tüm arkadasların bayramlarını kutlarım..
  • quote:

    Orijinalden alıntı: birolayd

    Birçok üründe kullanılan yer/ev çok önemli, örneğin çamaşır makinelerini genelde banyoya koyuyorlar, sonra sık sık bozuluyor, çünkü banyo sürekli nemli bir ortam. Evde rutubet varsada aynı şey geçerli ve cihazlar böyle ortamda kısa sürede paslanıyor, kartları nemden dolayı bozuluyor. Sonra ürün için sürekli sık sık bozuluyor, hemen çürüdü deniliyor. Bunlarıda düşünmek gerek.


    Kesin söylenebilecekleriniz varsada demeniz gereken şey şu " şu markanın Z modelinin kronik bir sorunu var, hepsi aynı arızayı veriyor, bu modelden uzak durun " ya da " şu model 2 yıl içinde çürüyor " gibi net söyleyebileceğiniz birşey varsa, model adı belirterek söylenmeli.


    _______________
    Sizdeki önyargı sadece.




    Arkadaşım tam arçelik mantığıyla bir yorum yapmışsın.bravo.
    Çamaşır makinesini banyoya koyarsan çürür ne demek yaa?
    Bu makina sudan etkilenecekse ne halta yarar? Adı üstünde çamaşır makinesi,bulunduğu ortamda elbette nem olacak.
    Doğru dürüst markaların makineleri neredeyse suyun içinde dursa zarar görmüyor da yıllarca tık demiyor, böyle bir mantık olur mu?
    İyi bari klimayı da sıcakta çalıştırmayın,elektrikli süpürgeyi kirli ortamlardan uzak tutun...Uzar gider böyle
    Ya şu beş para etmez arçeliği korumak için öne sürmediğiniz gerekçe kalmadı.İnsaf artık !!!!



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bobita -- 7 Eylül 2011; 15:02:22 >




  • bizim eski bosch çamaşır makinesi daha 4 yıllıkken pas yapmaya başladı şimdi 8 seneyi doldurdu pas döküyor banyoda falan hiç durmadı nem görecek yerdede değildi şans meselesi şimdi amortisoleri patlak tabi onu ananemlere yolladık o ayrı 6 aydır arçelik kullanıyoruz bi sorun yo evdeki herşey bu arada arçelik hiç bi sorun yok diğer halamın makineleri ayrı bi beter durumda hepsi bosch noldu hepsini çöpe attı 5 yıllıkken şans meselesi
  • Akrabalarımda, arkadaşlarımda, komşularımda, spotçularda, tamircilerde yüzlerce son 8 sene içinde üretilen Bosch gördüm, bırakın pas dökmeyi, pas belirtisi göstereni bile gördüğümü hatırlamıyorum. Bosch'ların plastik parçaları güneş ışığında sararma gösterir ama paslanma durumu çok zor. Çünkü en kötü modelinin bile kaportası kaliteli.

    Ama Arçelik'in 2-3 sene içinde kapı altı, köşelerden(nemle alakası olmayan üst köşelerinde bile) boya atanına sık rastladım. Hatta mutfak ortamında çürüyenini bile. Dilerseniz evlerini ziyaret ettiğimde resimlerini de çekerim, daha halen bayide aynısı satılıp paslanan Arçelik'ler var. Hatta plastik parçaları daha bayideyken sapsarı olan Arçelik'leri görmüşsünüzdür.

    Neme en dayanıklı olan cihaz Miele, çünkü emaye kaplamalı.

    Benim şu an kullandığım Gorenje'de de çinko kılıf var, üzeri de boya.




  • bende neden olduğunu çözemedim zaten 4. senesine girdiğinde deterjan çekmecesinin alt sırası küçük bi pas değil baya 7 cm civarı pas oluşmuştu boyayla kapatmıştık 2 sene sonra tekmeliğin içi olduğu gibi pas tuttu sonrası malum zaten yamalı yamalı duruyo ananemlerde onun önceki 12 senelik arçeliği bile banyoda durmasına rağman 2 cm geçmeyecek şeklde pası vardı karşıki komşunun 15 senelik 2200 bile hala tertemiz valla
  • 6253 ht modelim artık gayet guzel yıkıyor. Su damlacıkları yok kir bırakmıyor. LG bulaşık makinesi almam da rafa kalkmıştır..
  • hayırlı uğurlu olsun konu kapanmıştır.
  • yanı zamanda candogan beye tesekkurler. ne kadar arçelik istemesemde aldım fakat almayın derim. candogan bey gibi ama önyargısız olmak en guzeli..
  • 6491 xlarge arcelik bulaşık makinem istanbulda kullandıgım. Servis cagırın uyarısı veriyordu. Herşeyi denedim. iptal fabrika ayarları püskürtme pervane temizliği vs..
    Megersem dikkatimden kaçmış parlatıcısı bitikmiş. BİM den aldıgım parlatıcıyı doldurdum. Şimdi ilginçtir ki makinem tıkır tıkır çalısıyor.. Servisi de iptal ettim. Boyle bir uyarı alanların dikkatine..
  • Bazı çok pahalı modeller "paslanmaz" diye satılıyor, demek ki diğer modeller paslanıyor.
  • 6491 xlarge arcelik bulaşık makinem 3-4 yıllık sadece kapağın ana govdeyle bağantı ekleminde biraz paslanma var. Ama onuda şu polinox denilen malzemenin sıvısını alıp püskürtme kaplamayla iyileştirilebilir diye düşünüyorum..
  • 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.