Şimdi Ara

60 Hz Monitörde 60 FPS vs 144 Hz Monitörde 60 FPS

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
23
Cevap
0
Favori
7.197
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Çok eskiden 75hz monitörüm vardı ama o zamanlar hz nedir ondan bile bihaberdim. Sonra yıllarca 60 hz monitör kullandım. Şimdi birkaç aydır 144 hz monitör kullanıyorum. Sistem imzamda yazıyor zaten lazımsa. 144 hz e geçtiğimden beri dikkatimi çeken bir şey var. 144 hz e geçtiğimden beri 60 fps resmen kasıyor gibi geliyor. Input lag bile artiyor 60 fpste 80 90 lara göre. İyi de ben yıllardır 60 fps gorerek oynadım. O zamanlar böyle hissettirmiyordu. Psikolojiktir alistigimdandir vs diye dusunuyordum da ara sira 60 fps e sabitleyerek bakiyorum... Yok yani zamaninda ben boyle oyun oynuyor olamam. Kısacası soru başlıktan da anlamışsınızdır... 144 hz monitörde düşük fps almak problemli midir? 60 hz monitörde alınan 60 fps 144 hz monitörde alınandan daha mı akıcı/stabildir?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >



  • 60 hz nin lag ı olurmu hiç

    Piskolojik 60 hz 45 hz sabitle yine oynarsın

    Multi oyunda 144 hz oynayanlar şampıyon olmuyor

    Multi "oyun hz" 30, 60 olur genelde, sunucu arası iletişim

    144 hz görüntü zevkidir, bu hz oyun dışında alacagını sanmıyorum. 144 hz film yoktur.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • ermanozgen kullanıcısına yanıt
    Input lagin psikolojisi olmaz. Yillardir mouse salliyoruz. Goruntude tepki gec mi erken mi geldi anlayamayacak degiliz herhalde. 144 ile 90 fps arasinda lag farki hissetmiyorum. Ama 80 in altina indikce giderek daha fazla gecikiyor goruntu. Ister inanin ister inanmayin. Ha zorla fps limitlemek laga sebebiyer veriyorsa onu bilemem. Belki oyle birsey vardir.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi nkvelioglu -- 8 Nisan 2017; 14:51:48 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • V-Sync,Fast Sync vs ile kilitlersen input lagı artırırsın. Double veya Triple Buffering de açarsan iyice artırırsın, basitce monitörün hz ile eşleşmesi için hafızaya sahneleri alıyor ve hafızadaki sahneleri sırayla veriyor bu sayede yırtılma, titreme donma vs nin önüne geçiyor. FPS oyunlarsa milisaniyelerin çok büyük önemi var. V-Sync açık oynanmıyor resmen, casual oyuncuysan anlayamazsın ama her gün düzenli oynuyorsan anlarsın.

    İlk mesajına istinaden,

    Eski monitörün neydi ki? Input lag olayı monitöre göre değişiyor. 1 ms monitörler o yüzden oyuncular için ayrıca sen şu anda fps i 60 a kitlersen vsync ile zaten kendin frenleyip laga sebep olmuş olursun.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ledox -- 9 Nisan 2017; 0:11:4 >
  • .



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ledox -- 9 Nisan 2017; 0:11:32 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ledox kullanıcısına yanıt
    Bu kadar sync muhabbetine niye girdiniz anlamadım ama asla herhangi bir sync teknolojisini kullanmam ben. Input lag yapıyorlar. Zaten vsync ve fast sync mümkün sadece bende. Bu arada bilginiz olsun monitördeki 1ms input lagı göstermez. Ekrandaki piksellerin gri-siyah-gri (belki beyazdır aradaki renk bilmiyorum) şeklinde renk değiştirirkenki gecikmesidir o. Input lag değeri apayrıdır ve hiçbir monitörün teknik özellikleri arasında yer almaz. İncelemelerde görebilirsiniz o değeri test etmişlerse. Ki bu konuda en başarılı monitör de vg248qe dir. En yeni monitörleri de teste koyun bu böyledir. Ama teorik olarak monitörün kare üretme hızından daha hızlı bir input lagı varsa sıkıntı yoktur. VG248QE de direk 1ms input lag var ortalama. Ortalama diyorum çünkü ekranın üstünde ve altında gecikme değerleri farklıdır. Ortalaması alınır. 144 fps alıyor da olsanız zaten 1 kare 1ms den cok daha uzun sürede çizilir. O yüzden gereksiz iyi bir input lag değeri var. Eski monitörüm monster tulpar v2.7 nin ekranıydı.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi nkvelioglu -- 9 Nisan 2017; 2:14:5 >




  • quote:

    ...diye dusunuyordum da ara sira 60 fps e sabitleyerek bakiyorum...


    Yazmışsın.

    Ayrıca 1 ms den örnek verirken o da akıcılığı etkileyen bir unsur.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ledox -- 9 Nisan 2017; 2:25:50 >
  • Ledox kullanıcısına yanıt
    Bunu vsync le yapmıyorum. Zaten sync açsam 144 fps e sabitlenir 60 nasıl olsun? 60 fps e de limitliyorum 90 a da 75 e de. Birsürü değere sabitledim farkını görmek için. Fps limitlemek başka bir şey. 60hz monitörüm varken de yapardım. 50 fpsin üstünü kabul edilebilir buluyordum o zamanlar.
  • Custom fps girerek çoğu oyunda istediğiniz değere kitleyebiliyorsunuz. Aynı kapıya çıkıyor..



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ledox -- 9 Nisan 2017; 2:36:31 >
  • Ledox kullanıcısına yanıt
    Ben msi afterburnerin yanında gelen rivatuner programıyla limitliyorum. Bu arada bahsettiğim gecikme vsync kadar değil bilginiz olsun. Ama fps limitlemek gecikme yapar diyorsanız tamam gecikmeyi öyle hallettik. Oyunun kasmasını ne yapacağız? Sanki 60 değil 40 45 fps görüyorum resmen.
  • Monitör 144hz olduğu için çok shuttering, yırtılma falan olabilir oda ister istemez rahatsız eder G-Sync yok sizde. Test amaçlı monitörü 60hz e çekip 60 fps de oynamayı denediniz mi?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ledox -- 9 Nisan 2017; 2:45:3 >
  • Ledox kullanıcısına yanıt
    O güzel bir fikirmiş denemedim. Denerim şimdi. Yalnız 144hz olması demek çok yırtılma demek değil. Oluşan yırtılmaların hızlı kare geçişleri yüzünden çok daha hızlı kaybolması demek. Yani bana olumlu olarak gözüküyor yırtılma konusunda 144 hz olumsuz değil. Zaten oynarken eskisine göre daha az görüyorum yırtılmaları. 60fps te oynamadım uzun süre tabi ama yüksek fps lerde bu böyle. Tearing de olmasın diyorsanız fast syncle 60 hz denerim bir de.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi nkvelioglu -- 9 Nisan 2017; 2:53:26 >
  • Ledox kullanıcısına yanıt
    Denedim. Gecikme konusunda daha iyi sanırım. Fast sync kullanmama rağmen. Ama yine de oyundaki kasma 40 lı fpslerdeymişim gibi hissettiriyor. 60 hz bir monitörde oyun oynayıp anlamam lazım durumu sanırım.
  • Tamamen 144hz - 60 fps arasındaki uyumsuzluktan kaynaklı bence, ek olarak bir de gsync deneyebilirseniz deneyin

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • ilginç okudum ama hiç birşey anlamadım kisme yanlış anlamasın

    birincisi 144 hz monitörde yeterli bi pc varsa monitörün hakkını verir ha yok pc yeterli değil sıkıntılı oyunlar 144hz lik monitörün hakkını vermez

    dedikleriniz yapılabilir

    bide gysnc denen olay var

    birde işte alışmasın o gözler çok lanet bişey 165hz den tak 60hz alayım görüntüyü artık beğenmiyorum alıştınmıda çok kötü
  • Bence sununla ilgili. 144hz yenileme hizinda monitör 144fps bekler çünkü gsync veya freesync olmadigi icin sadece ona ayarlidir. 60fps gelince size farkettirir.



    Bir durum daha var o da frame rate. Fps sayaci size 60fps verdigini soylerken aslinda frame rate cok kucuk zaman dilimlerimde 20ms 25ms vs olabilir. Bu da 50-40fps ye tekabul eder. Gozunuzle farkedersiniz ama hala 60fps yaziyor bu ne iş dersiniz.



    En iyi çözümlerden biri rivatuner ile oyunun verdigi fps degerinin 1fps altını sinirlamak ve o oyunu oynarken monitor yenileme hizini oyunun verdigi fps ye ayarlamak.



    En kesin cozum freesync ve gsync bence.



    Msi afterburnerdan frame rate i takip edin. 16ms in ustune genelde 20ms uzerine ciktiginda takilma hissettiginizi goreceksiniz. Ama belki de o sirada 60fps aldiginizi gorursunuz.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • rorschach_ kullanıcısına yanıt
    Fast sync kullandim. Fark eden bisey yok.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • kusura bakmayın hort olacak ama aynı sorun bende de var
  • Konu sahibi dogru yazmis. 144Hz monitorde dusuk degerlerde oyun oynamak giris gecikmesini arttirir.

    Örneğin: Ps4 60Hz calisir. Asus VG245Q 75Hz bir monitordur, hemen hemen 144-240Hz monitorlerin %90 indan daha dusuk giris gecikmesi sunar(8.7ms). Ama 144Hz bir monitorde Ps4 yerine guclu bir Pc de tam performansla oyun oynarsaniz giris gecikmesi 3-5ms arasinda olacaktir.

    Dusuk Hz de calisirken giris gecikmesi cok yuksek olmayan modeller de var, bazilari:

    Viewsonic Elite XG240R/XG2402-01
    Asus XG248Q/PG248Q/VG258QR
    LG 24GL600



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi wNchstR -- 20 Eylül 2019; 3:16:9 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • wNchstR W kullanıcısına yanıt
    Valla bu yorumun nasıl denk geldi bana böyle anlamadım :), tamda araştırma aşamasındaydım. Elimde Asus VG245Q var ve input lag değeri gerçekten müthiş. Piyasadakilerin en iyilerinden biri diyebiliriz. Yeni sistem topladım 144hz bir monitöre geçeyim dedim, fazla seçenek yok alırsam Viewsonic xg2401 alırım yasa g-sync teknolojili bir monitör alırım.
    Monitörün şu an yenileme hızı 75hz, oyunda 120-130 Fps alıyorum sizce 144hz’e geçmelimiyim ne diyorsunuz. Yoksa elimdeki monitör çok iyi gerek yok, zaten 75hz, 144hz’e geçmeye deymezmi diyorsunuz???

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.