Şimdi Ara

60-80bin TL sistem tavsiyesi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
17
Cevap
1
Favori
329
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Kullanım amacım oyun,render,3d tasarlama bu yüzden amd düşünmüyorum.

4-5 yıl sonra güncelleme yapabileceğim ileriye dönük bir sistem kurmak istiyorum.

Montajdan anlamadığım için ya hazır sistem ya da tek bir siteden montaj hizmeti de ekleyip sipariş edeceğim.

İnventusta birkaç özelleştirmeyle şöyle bir sistem dizdim(güç kaynağını öylesine seçtim)

https://inventus.com.tr/arezu-plus

Bu fiyat aralığında şunu alsan daha iyi olur dediğiniz bir sistem var mı ?

Daha uygun olsun diye 4070ti(ddr5+i7 14700kf) ile bir sistem kurmaya çalıştığımda fiyat gene 70bini buluyor

https://inventus.com.tr/dedicated/unlost/unlost_x_v3.aspx bu sisteme palit 4080 ve msi z790 seçtiğimde fiyat 82 civarında oluyor

https://www.gaming.gen.tr/urun/356820/ultima-rog4080-intel-i5-13600k-asus-geforce-rog-strix-rtx-4080-16gb-16gb-ram-1tb-m-2-ssd-gaming-bilgisayar/ bir de bu var ancak işlemcisi düşük kalıyor

Eğer 60bine ddr5 4070ti bir sistem bulabilirsem alıcam ama dediğim gibi 70'i buluyor.Bi 10bin daha koyup 4080 almak daha mantıklı geldi.Belki de ben anlamadığım için bileşenleri doğru seçemedim.

Tavsiyenize ihtiyacım var,yılbaşından önce almam gerekiyo.Şimdiden teşekkürler

• Fakat , intel, bi nesil sonraki işlemcilerde soket değiştirecek.Yani upgrade için anakartında değişmesi gerekiyor.

• Bu durumda bu sistemlerden birini almak ölü yatırım mı olur ?

40-50 bine bir sistem alıp 5 yıl sonra satıp yeni bir sistem kurmak mı daha mantıklı

• HipokampÜs kullanıcısına yanıt

Kesinlikle.

Ben size 4070 li bi makina topluyayım.Bi pc de en çabuk eskiyen parça e. kartıdır. RTX 4070 işinizi fazlasıyla görür. Ryzenli bi makina toplarız Upgrade içinde önü açık olur.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi metin abi 65 -- 24 Aralık 2023; 20:16:44 >
  • Hocam mümkünse işlemciyi intel yapabilir miyiz,yukarıda da belirttiğim gibi render için de kullanıcam bu bilgisayarı ve intel+nvidia ikilisininin bu konuda daha iyi olduğunu duydum

• attıgın inventus fotosundaki sistemi al işte gayet iyi.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Sizce değiştirilmesi gereken bir şey var mı,bir bakabilir misiniz ?

60-80bin TL sistem tavsiyesiinventus.com.tr
    Arezu Plus Hazır Sistemleri - inventus
    https://inventus.com.tr/arezu-plus
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    25 Bin TL Sistem Önerisi
    3 ay önce açıldı
    40 bin TL kasa tavsiyesi
    geçen yıl açıldı
    60.000 TL Bütçe Sistem
    geçen hafta açıldı
    Daha Fazla Göster
    Oyunla aran fazla yoksa 4070-4070ti yap ,ram lazimsa 64 gb olabilir vs

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi n201 -- 24 Aralık 2023; 21:5:41 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • metin abi 65 kullanıcısına yanıt

Sağolun

Hangi siteden topladınız

Sinerji den. Toplar, gönderirler.

• Bu şekilde özelleştirdim,anakartı z790 yapmama gerek var mı ?ya da genel olarak değiştirmem gereken bir şey var mı sizce

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

Rtx 4080'li sistem için fiyat iyi ama, seçtiğiniz güç kaynağı atx 3.0 değil, 12vhpwr çıkışı yok, ekstra ara kablo almanız gerekir. Anakartı Z790 seçmek daha iyi olabilir. Bellekler maksimum 5200mhz görünüyor, düşük geldi. Ama orada pek bir seçenek te yok. En kötü güç kaynağını Asus rog strix 850w aura, anakartı Asus tuf z790, kasayı Sharkoon Elite(4 adet argb fan mevcut, Nzxt 2 adet fan ile gelecek), soğutucuyu da isterseniz 260 Tl fark ile aynı soğutucunun argb olanı ile değiştirebilirsiniz. Böyle olur ise 84-85000 Tl falan yapacak.

• Kurulumunu onlar yapacak,eğer güç kaynağını değistirmezsem inventus kendisi ara kabloyu ayarlar mı acaba ? Yarın arayıp sorucam.80'den yukarı çıkmak istemiyorum.Sizin dediklerinizi uygulayınca 86 tutuyor

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • E.kartının kutusunda adaptör çıkması lazım.

Zaten ayrıca kurulumu sinerji yapacağı için bi şekilde ayarlarlar.Ama yine de sorun.

Hazır montajlı geleceği için evet, onlar ayarlar. Arkadaşın dediği gibi de ekran kartı kutusundan adaptör çıkıyor. Ben yine de adaptör yerine direk çıkışı olan bir güç kaynağı alınması gerektiği yönündeyim. Haricinde Rtx4070 Ti alsanız 15000 Tl civarı karınız olur ama 4070 Ti ile 4080 arasında bariz fark var.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.