Şimdi Ara

60-70kg yükü kaldırıp indirebilecek sessiz motor?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
22
Cevap
0
Favori
884
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar 60-70kg yükü indirip kaldırabilecek sessiz elektrikli ve kütlesel olarak olabilecek en küçük ve en ucuz motor ne olabilir?

    Tek kisilik koltugun icine gizlenecegi icin büyük bisi olmamasi lazim. Arabalarin cam motorunu ve silecek motorunu düşündük ama kaldirmaz diyenler oldu. Kumandali elektrikli perde motorlarini dusunduk kaldirmaz diyenler oldu. Bilgisi olan varsa tavsiyede bulunabilirmisiniz



  • Sürekli dönerek çalışacak bir motor istiyorsanız sessiz olması çok zor.
    Ancak belirli bir yönde, belirli bir döndürme hareketi yapmasını istiyorsanız servo motor kullanabilirsiniz.
    Bir de step motor vardı sanırım o da yük taşımak için kullanılıyor.
  • anil1992 A kullanıcısına yanıt
    sürekli dönmeyecek hocam engelli biri oturmak istediginde inecek oturduktan sonra ayaklari yere degmeyecek kadar kalkacak (ortalama 10cm) ayaginda protez degisecegi zamanda daha yuksege kalkacak (ortalama 30cm) sarsmadan sakin ve yavas kalkabilir hızı önemli degil hafif ses olabilir ama rahatsiz edici olmamasi mühim
  • elk. engelli sandalyelerdeki motorlar hem redüktörlü hem de sessiz, 2 motor bir insanı bence rahatlıkla kaldırır.
  • mavi-kaplan M kullanıcısına yanıt
    Hocam fiyatlari hakkinda ortalama bi bilginiz varmi? Cok pahali bisi icin bütceleri yokta
  • kılıncarslan K kullanıcısına yanıt
    Fikir sahibi değildim biraz bakındım min. araba fiyatı 1650 motor fiyatı 1350.
  • mavi-kaplan M kullanıcısına yanıt
    O fabrikasyon bisiyin yedek parcasi grubuna girdigi icin baya baya maliyetli ya elektrikli kepenk motorlari var karti kumandasi vs 600tl ye falan ama o bile hem pahali hem 200kg yük cekiyo bizim o kadar cok yükümüz olmadigi icin yari fiyatina 3/1 kadar yük cekecek bisi yapabilirmiyiz onu arastiriyorum.
  • Hem ucuz olucak hem sessiz hem de şööle bööle, zor iş. Araba krikosu alırsınız kaldırır indirirsiniz. Uyarlanır koltuğa.

    Vida ve somun ile hareket sağlanırsa motor vidayı rahatlıkla çevirir. Bu kolay. Tij ve somunla bile kurulabilir bu sistem.
  • karafetva K kullanıcısına yanıt
    Evet bende araba krikosu olayini gördüm bugün youtube'ta 50tl lik bi kriko ve 100liralik bi motorla çözülecek gibi görünüyo hem sessiz hem kucuk hemde bu kiloyu kaldirabilecek bi sistem bulduk ucuza
  • Hocam bu motor merakı nerden geliyor? Krikoya yaylı bi mekanizma yapın, ayağınızla basın gitsin? Kriko 2000ton kaldırır. Siz basma pedalın yapısını değiştirerek daha hızlı kalkmasını sağlayabilirsiniz
  • karafetva K kullanıcısına yanıt
    Kullanacak kisi agir engelli hocam ayaklarini hic kullanamiyo elleriylede herhangi bisiye kuvvet uygulayarak bisiye basacak kadar kontrollü degil anca basitce basilacak bi tus kullanabilir sarsmadan 30cm yi yavas yavas kaldirmasi gerekiyoki sert ve ani hareketlerde kemikleri bile kirilabiliyo kemik hastasi
  • karafetva K kullanıcısına yanıt
    Ama bu pedal kuvvet gerektirmeden yormadan calisacak sekildede ayarlanabilir derseniz yardiminizi beklerim
  • Hocam neden yarım yarım söölüyosunuz? Komple anlatsanıza?

    Krikonun 2tonu ne kadark kolay kaldırdığını biliyorsunuz değil mi? 100kgı 20 kat daha kolay kaldırır. Ama çok fazla basmanız gerekir. Bu yüzden ya krikonun pompası olan küçük kısmı değiştirip daha hızlı hareketini sağlarsınız ya da pedalı modifiye edip stroku arttırırsınız. Yuvarlak bir kolu çevirerek bile bastırtabilirsiniz.

    Küçük dişli pompalar var. Sİz krikoya bu pompalardan takarsanız elle döndürdüğünüzde krikoyu kaldırırsınız. Bu dişli pompanın küçüklerinden alıp biraz hızlı dönmesini sağlamak için bi dişli ile hızlandırabilirsiniz.

    Tavsiyemiz küçük kriko. Hareketi yavaş gelirse kriko pompası olan küçük pistonlu kısmı değiştirtmek. Ve ya mini dişli pompa takıp krikoyu dişli pompa ile kullanmak.

    Mini dişli pompa kalorifer mazot brülörü püskürtme kısmında da var. Hurdacıda 10TLye felan almanız lazım. Komple brülörü 40TLye almıştık. Brülörün motoru hem fanı hem de bu minipompayı döndürür. Kaç cc hatırlamıyorum fazla küçük gelebilir. Bundan biraz büyüğü işi bitirebilir.

    Pek tabiii motor takabilirsiniz. Mini pompa kullanırsanız sessiz dcler işinizi görür.
  • karafetva K kullanıcısına yanıt
    ilk yorumda belirtmiştim zaten ama gözden kaçmış olabilir hocam. Bu pompa işini yarin arastiricam birde şöyle bir video buldum hic bir ek malzeme kullanmadan yapilmis ama dogruluk payini bilmiyorum



    https://youtu.be/nm7rlqxINo4
  • karafetva K kullanıcısına yanıt
    Doğruysada bende bi kati meyve sikacagi var hic bir ise yaramiyo hem düşürücü olmadan direk 220 ile calisiyor (yerden tasaruf) hemde 700w bi motoru var fazlami olur azmi olur bilmiyorum üzerinde cok detay yazmiyo yazanlar sadece 220v - 50hz - 700w acaba silecek motoru gibi bisiden dahami iyi olur



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kılıncarslan -- 5 Mart 2018; 23:12:25 >
  • Hocam her türlü yaparız. Sİze söylediklerimi neden yapmıyorsunuz?
    40TLye satılan araba krikoları var, hidrolik. Basıp basıp kaldırırsınız. Eğer kalkma hızı yavaş gelirse, krikonun el pompası denen küçük kısmını yenisi ile değiştiririz olur biter.

    Motorlu isterseniz bu krikoya hidro pompa motor ile uygulanır ama hiç gerek yok...

    Video olabilecek en yanlış biçim. Yapacağı işten çok daha fazla yer kaplıyor. Broadway vidalı krikosunu kullanmış, tofaşınki de kullanılabilir. Bu tip bi yöntem olucaksa sakın motor milini direk kaynatmayın sisteme. Motor miline takacağınız ve krikoda dönmesi gereken kısma takacağınız kasnağa bir kayış geçirirsiniz olur biter.

    Hidrolik yöntemi tek geçeriz. Ne motor ne akü ne şarz. Kriko uygun modifiye ile oturduğun yerden kontrol edilir. Eğer kaldır indir hoşunuza gitmezse minik bir dişli pompa ile döndürme kolu ile de kullanılabilir.
  • karafetva K kullanıcısına yanıt
    Hocam sizin dediginiz sistemi yapmiyo degilim zaten krikolu sistem olacak ama o pompa motoru vs hic bilgim yok yavas gelirse degistirirsiniz dediginiz kismi nerden ne alarak degistirecegime ve nasil yapacagima dair o yüzden hirdavatcilara gidip aynen sizin yazdiklarinizi okuttum bu sekilde bisi istiyorum diye biz sadece hazir kriko satiyoruz anlamayiz tornaciya sor hidrolikciye sor dediler. Motor dedim bobinajciya sor dediler. Sanayi yolu göründü
  • Hocam herşeyi sorun, biz buradayız.

    Motor olucaksa devrini gücünü herşeyini tespit ederiz. Siz örnek çalışmalara bakın bulamazsanız yazarsınız. Hatta elinde çıkma olan size yollayabilir bile.

    Krikoyu alıp hiç bozmadan kullanabilirsiniz. Ufak krikolar var. Bu krikonun inip kalkan küçük pompalama kolunu bir mekanizma ile elinizin yanına getirirsiniz ve kulanıcı bu mekanizmaya basarak krikoyu kullanır. Mesela bisiklet fren kolunu elinizin yanına taktınız ve fren telini de kriko pompalama koluna uyarladınız. Siz frene her basıp bırakmanızda kriko çalışır. Krikoyu boşaltmak için de ayrı bir vida vardır, döndürülmesi gerekir. Yani krikonun inmesi için. Buna da bir çözüm buluruz. Yalnız bu kriko yavaş hareket eder. Belki hastanız için iyidir ama siz hızlabdırmak isterseniz bişiler yapılabilir. Eğer krikonun çalışma hızı vb idare ediyorsa sizi, hiçbişeyi bozmadan kullanın.

    Eğer kriko yavaş derseniz, krikonun pompalama yapan "el pompası" denen kısmını büğyüğü ile değiştirmek gerek.

    Gözünüzü karartıp sistemi tam otomatik uygulamaya kalkarsanız; Kullanıcının hemen yanında küç.ük dişli pompa koyarsınız. Pompa bir tekere bağlıdır ve siz tekeri döndürdükçe kriko kalkar. Krikonun inmesini sağlayan vidalı kısım ise bir hidrolik vana ile değiştirilir. Tek düğmeyle krikoyu indirirsiniz. Sistemin yağının sabit kalabilmesi için küçük bir hidrolik depoya ihtiyacınız var. Mesela 250 cc. Bunu da sistemin sırt kısmına yerleştirebilirsiniz. Pompanın hava yapmaması için bu depo yüksekte olmalı.

    İlle motorsa; motor da bu pompaya bağlanır. Ama silecek motoru ama sessiz dc motorlar. Küçük dişli pompayla işi bitirir. Ancak aküsüydü, şarzıydı derken bir sürü hengame...

    Bence siz krikoyu bisiklet el freni ile uyarlayıp bi deneyin. Nasısa ucuz. Krikonun boşalmasını sağlayan vidarı da yine bisiklet vites attırıcı ile kullanabilirsiniz ama ufak modifiye lazım.

    Eğer motora gerek yoksa bunu açıkça yazın. Motor kesinlikle olucaksa ona göre cevaplarız, sadece kriko yetiyorsa ona göre.

    Başarılar...
  • karafetva K kullanıcısına yanıt
    Hocam öncelikle ilgin alakan icin cok sagol Allah razi olsun. Bunlari danistim hidrolik kriko dediğiniz gibi en mantiklisi yerde kaplamiyo yalniz motoru mutlaka koymamiz gerekecekmiş çünkü her zaman olmamakla beraber bazen o bisiklet frenine basacak kadar bile durumu olmuyormuş malesef. Motorda akü şarj vs ihtiyac yok dogrudan 220 ye yani prize bagli olacak hatta 24v silecek motoru vs olursa ekstradan düşürücü olacak sadece. Birde o bahsettiginiz hazne ile pompa motoruydu sanirim onlarin hic benzer bi yapili ornegi varmidir acaba? Kusura bakmayin bilir kisiler alacagimiz parayi biliriz dedikleri icin biz pek bisi bilmeden kendimizce yardimci olmak icin söz verdik cok zor olmaz diye ama bilgi eksikligi zorlastiriyo. Birde bu hidrolik kriko diger tijli kriko gibi 30-40cm yükseliyomu acaba? Resimlerde ve videolarda baya az yükseliyo gibi geldi ama son limitine getiriyolarmi bilmedigim icin danismak istedim
  • Ne demek, her zaman. SOrulacak ki forumlar yazsın...

    Tofaş ve broadway gibi vidalı krikolar çok işe yaramaz. Hem de modifiyesi problem. Hidrolik krikoya şişe kriko da denir, ufaklarında 30cm var mı bilmiyorum. AMa isterseniz 1 metre kalkabilen bir silindire bile bağlayabiliriz.

    Eğer yüksekliği kriko karşılamıyorsa siz direk hidrolik silindir alın. Mini pompa ve motorla iş biter. Yalnız 24V ve ya 12V dcye gerek yok. 220V kullanacaksanız motor da 220 olsun iş bitsin. Küçük 220V motorlar var.

    Bisiklet freni bu hidrolik sistemde çok yumuşak. Ööle bisiklette fren yapar gibi değil. Sanki boştaymış gibi basacaksınız. Çoook kolay.

    Bize enine boyuna alatın, resim koyun, sonuç istediğiniz hareketi yazın bildiğiniz her şeyiz yazın ki biz de olmayan şeylerden bahsetmeyelim.
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.