Şimdi Ara

6 yıllık mezuna bi güncelleme yardımı :d (birkaç cümle de motivasyon pompası buyrun :)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
14
Cevap
0
Favori
1.281
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • arkadaşlar selam, başlıktan tahmin edeceğiniz gibi en son üniversite sınavıma 2014'te girdim ve sistem fazlasıyla değişmiş :d biraz güncel bilgi akıtmanızı rica ediyorum j^j;


    şimdi benim zamanımda mesela bir mf alanının 4 alt kolu vardı, her birinden ayrı sıralama gelirdi ve mühendislik/tıp falan için derslerin ayrı önemleri olurdu vs. şimdi bu yok sanırım ve dolayısıyla bölümlere göre tyt/ayt sorularının katsayısı da nerdeyse aynı ((YKS (TYT-AYT) Katsayıları - Puanlarınız Böyle Hesaplanıyor! » ÜniRehberi (unirehberi.com)) şu sitedeki bilgiler güncelse eğer))


    ea'dan hazırlanıyorum bu sefer ve bu sayısalda bahsettiğim mesele diğer alanlarda da olduğu için ea'cı arkadaşlarım fen çözmezdi mesela ve çok bir kayıpları da olmazdı ygs'de. şimdiki durumda ilk 1000e oynayan birinin fen çözmesi elzem midir sizce?


    bir de 2018 yks çözdüm en son, müfredattan kaldırılan 3(galiba :d) mat sorusunu doğru sayarsam 2.4k gibi bir sıralama geldi. tarih tyt/ayt 0a yakınım ama fen de öyle. 1-1.5k'ya çıkarmam için siz şu kalan sürede hangisine ağırlık vermemi önerirsiniz?


    sanırım şimdilik bu kadar,



    bi de madem buraya kadar okudunuz, ufak birkaç motivasyon cümlesi:


    üzerinizdeki stresi tahmin ettiğimi ve aynı yoldan geçtiğimi bilmenizi istiyorum, biraz gelecekten konuşuyormuşum gibi düşünün. hiçbir şey sizin psikolojinizden daha önemli değil. lütfen bunu önemseyin. mezuna bırakmak, 1 yıl "kaybedecek(!)" olmak, sınavda kötü yapmak falan filan, öylesine küçük meseleler ki. malesef kontrol edemediğiniz ve söz hakkınızın olmadığı bir eğitim sisteminin içindesiniz, ama bunun bir dışı var ve çıkmanıza az kaldı. ordan baktığınızda daha iyi anlayacaksınız. zaman sizi kovalayan bir şey değil, onunla yan yana yürüyebilirsiniz.


    kendinze dikkat edin :d




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 6yillikmezun -- 24 Nisan 2021; 21:10:4 >







  • tyt=ygs ama tüm sorulan puanı nerdeyse birbirine eşit


    mesela ygsde ea ise fen hiçbir şey yapmasan da fazla puan gitmiyordu hatta bir sosyal 7-8fene eşitti


    şimdi sosyal ile fen aynı ve diğer mat ve türkçe ile de nerdeyse aynı(0.1 fark var sadece)

  • anladım artık ne kadar yapsam kar :) teşekkürler

  • hocam tyt iq testi+sabır testi+hız testi türevi bi şey.

    ayt de bildiğiniz lys.

    ea alanında sosyal ve edebiyat derslerinin önemi bayağı az. tüm olay matematikte. bu yüzden mfciler ilk 5kyı işgal ediyor bol bol.

  • anladım hocam, çok ilginç olmuş. eskiden herkes alanında kalsın diye uğraşırdı sistem şimdi tam tersine oynuyor sanırım.

  • merhaba.üniversiteyi mi bırakıyorsunuz acaba yoksa ikinci üniversite mi ? bu arada konunuzla pek alakası olmadı yorumumun :( benim de pek bilgim yok çünkü yeni sistem hakkında.ben de 2015 mezunuyum bazen çok çılgın bir şekilde benimde aklıma geliyor da.başarılar diliyorum umarım gönlünüze göre olur

  • @Riketsiya çiçeği bırakıyorum :) eğer heyecan duyduğunuz bir başka bölüm varsa bence üzerine gitmeyi düşünün kesinlikle. çok kişisel bir mesele tabi, ama hayal ettiğiniz şey sizi heyecanlandırıyorsa motivasyon arkasından geliyor merak etmeyin. ben mimarlık 4. sınıfa geçtikten sonra bıraktım, zorlandım başta sınav sistemine yeniden adapte olmaya çalışırken ama youtube gibi dersaneyi aratmayacak nitelikte bir deniz var artık. muhtemelen çoğalarak da devam edecek bir kanal. diploma güzellemeleri, "aman mezun ol da naparsan yap" sözleri falan kulağınızı kapadıktan sonra sizi rahatsız etmeyecektir. teşekkür ederim iyi dilekleriniz için ^^

  • 6yillikmezun 6 kullanıcısına yanıt
    Anladım.umarım hakkınızda hayırlısı olur.hedefiniz de ne var?
    Yani benim aklıma bu düşünce geldiğimde kendime saçmalama dedim hiç eyleme dökmedim :( ben de okulu uzattım sonrqsında kendimi bu mesleğe ait hissetmiyorum.çeşitli alternatifleri araştırdım tabii ama kendime de pek güvenemedim zaten üniversite sınavına zamanında da pek çalışmamıştım.bir de aile baskısı var tabii :( sizin yolunuz açık olsun ya.eneerjinizii hissettim çok başarılar diliyorum.haklısınız kötü sözlere kulak tıkamak lazım

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • @Riketsiya çiçeği hedefim ilk 1-1.5k yapıp boğaziçi psikolojiyi zorlamak. olmazsa da bilgi, kadir has derken istanbul üniye kadar yolu var. teşekkürler tekrar, sizin de yolunuz açık olsun ^^

  • 6yillikmezun 6 kullanıcısına yanıt
    Çok güzelmiş umarım boğaziçi olur.teşekkür ederim ben de.tekrardan başarılar diliyorum.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Merhaba..sınav sistemi hakkında bir bilgim yok ama ben de mimarlığı bırakmayı düşünüp psikoloji okumak üzerine hayaller kurduğum bir zaman dilimindeyim..Bu başlığı görmek beni çok şaşırttı açıkçası...sizinle iletişim halinde olmak isterim :) ve de en hayırlısını diliyorum sizin adınıza.

  • tabi ki, elimden geldiğince yardımcı olmaya çalışırım :) teşekkürler ^^

  • Her bölüm için farklı derslerin katsayısının farklı olması güzelmiş. Şimdi fizik yapamayan mühendisler oluyormuş internetten gördüğüm kadarıyla.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.